antirix024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα. Έχω ένα περίεργο πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια. Υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης που παράγει δεδομένα σε csv αρχείο το οποίο αποθηκεύεται σε ένα USB stick που είναι συνδεδεμένο σε αυτή. Η μονάδα δεν έχει οθόνη ή πληκτρολόγιο. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο λειτουργικό της. Αυτό κάνει μόνο. Μετράει και αποθηκεύει σε csv αρχείο. Δεν έχω άλλον έλεγχο στη μονάδα. Πως μπορώ να πάρω αυτό το csv αρχείο χωρίς να βγάλω το στικ από τη θέση του; Στο χώρο της μονάδας υπάρχει laptop και ένα 4G modem router. Απώτερος σκοπός είναι να παίρνουμε το csv αρχείο από το laptop μέσω 4G δικτύου. Όμως πως θα πάμε το αρχείο στο laptop; Σε πρώτη φάση σκέφτηκα αυτό: https://www.sandisk.com/home/mobile-device-storage/connect-wireless-stick Ίσως γίνει κάποιου είδους sharing (σε σχόλιο διάβασα ότι κάνει sharing μέσω WebDAV ( ;; ) μεταξύ αυτού και του laptop. Όμως δεν ξέρω αν λειτουργήσει (π.χ. δεν υπάρχει δυνατότητα η μονάδα να αποθηκεύσει σε συγκεκριμένο φάκελο στο στικ, μόνο στο root folder). Το έχει κάποιος; Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές; Γενικά υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος τρόπος; Είμαι λίγο απελπισμένος. Θενκς.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν μπορείς, μονο αυτός που σας έφτιαξε ή πούλησε το πρόγραμμα ή το μηχάνημα μπορεί
antirix024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν μπορείς, μονο αυτός που σας έφτιαξε ή πούλησε το πρόγραμμα ή το μηχάνημα μπορεί Κάπου διάβασα για USB null modem connections όπου το ένα PC συνδέεται με το άλλο μέσω USB καλωδίου (male και στις 2 άκρες) και μπορείς να μεταφέρεις αρχεία. Ισχύει;
NikosKallithea Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Υπαχει τετοιο καλωδιο ναι, αλλα κατα την γνώμη μου αν πειράξεις το μηχάνημα που λες, θα σταματήσεις και την λειτουργία της εγγραφής του αρχείου
antirix024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Υπαχει τετοιο καλωδιο ναι, αλλα κατα την γνώμη μου αν πειράξεις το μηχάνημα που λες, θα σταματήσεις και την λειτουργία της εγγραφής του αρχείου Δεν θα πειράξω το μηχάνημα που παράγει τα αρχεία. Γιατί να το πειράξω; Εγώ (όπως το σκέφτομαι χωρίς να ξέρω) απλά θα βάλω το καλώδιο και τα δεδομένα θα αποθηκεύονται στο λαποπ.
Sheogorath Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Αν θες να ΜΗΝ βγει το φλασάκι, ξεγυμνώνει τις επαφές και συνδέεις τα data καλώδια με USB male που θα το βαλεις σε δικό σας pc. Ίσως το "υποκλέψεις" χωρίς προβλήματα.
antirix024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Αν θες να ΜΗΝ βγει το φλασάκι, ξεγυμνώνει τις επαφές και συνδέεις τα data καλώδια με USB male που θα το βαλεις σε δικό σας pc. Ίσως το "υποκλέψεις" χωρίς προβλήματα. Thanks. Δύσκολο μου φαίνεται. Αυτό τι σας λέει; https://acroname.com/store/s77-usbhub-2x4?sku=S77-USBHUB-2X4 Μπορεί να προγραμματιστεί να δίνει access μια στη μονάδα και μια στο PC σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
trickius Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν μας λες τι συσκευή είναι και τι μετρήσεις πέρνει μήπως υπάρχει πιο εύκολος τρόπος; 1
sundance_kid Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα. Έχω ένα περίεργο πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια. Υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης που παράγει δεδομένα σε csv αρχείο το οποίο αποθηκεύεται σε ένα USB stick που είναι συνδεδεμένο σε αυτή. Η μονάδα δεν έχει οθόνη ή πληκτρολόγιο. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο λειτουργικό της. Αυτό κάνει μόνο. Μετράει και αποθηκεύει σε csv αρχείο. Δεν έχω άλλον έλεγχο στη μονάδα. Τι συσκευή είναι; Τι filesystem θελει να δεί για να γράψει μέσα το αρχείο; Γίνεται συχνό update; Πως μπορώ να πάρω αυτό το csv αρχείο χωρίς να βγάλω το στικ από τη θέση του; Γιατί να μη το βγάλεις απ' τη θέση του; Έχεις πρόσβαση σε αυτό ή θέλεις να απλοποιήσεις το πηγαινε-έλα; Στο χώρο της μονάδας υπάρχει laptop και ένα 4G modem router. Απώτερος σκοπός είναι να παίρνουμε το csv αρχείο από το laptop μέσω 4G δικτύου. Όμως πως θα πάμε το αρχείο στο laptop; Σε πρώτη φάση σκέφτηκα αυτό: https://www.sandisk.com/home/mobile-device-storage/connect-wireless-stick Ίσως γίνει κάποιου είδους sharing (σε σχόλιο διάβασα ότι κάνει sharing μέσω WebDAV ( ;; ) μεταξύ αυτού και του laptop. Όμως δεν ξέρω αν λειτουργήσει (π.χ. δεν υπάρχει δυνατότητα η μονάδα να αποθηκεύσει σε συγκεκριμένο φάκελο στο στικ, μόνο στο root folder). Το έχει κάποιος; Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές; Γενικά υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος τρόπος; Είμαι λίγο απελπισμένος. Θενκς. Στη θέση σου, θα έψαχνα τον τρόπο με τον οποίο γράφει στο stick η μηχανή.
thunderstorm Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Γιατί δεν βγάζεις το flash disk και να συνδέσεις ενα δικτυακό δίσκο με usb; Μετα απο το δίσκο διαβάζεις αμέσως το αρχείο και...
antirix024 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Γιατί δεν βγάζεις το flash disk και να συνδέσεις ενα δικτυακό δίσκο με usb; Μετα απο το δίσκο διαβάζεις αμέσως το αρχείο και... Πως θα γίνει αυτό; Θες να μου δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες; Γενικά ξέρω πως στην ίδια usb αποθηκευτική μονάδα δεν μπορούν να έχουν 2 devices πρόσβαση ταυτόχρονα.
thunderstorm Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Αγοράζεις ενα cloud disk ή NAS, πχ WD My cloud (υπάρχουν και ποιό φτηνα και ποιό ακριβά) και το συνδέεις με την μονάδα σου με usb. Επειδή ειναι δικτυακός δίσκος, θα τον βλέπει και το laptop μέσω δικτύου. Ανάλογα με το router που έχεις εκεί και την ύπαρξη θύρας Ethernet ή οχι, θα προσαρμοσεις και την αγορά σου... Βασικά, αν επιλέξεις κάποιο ποιό καλό NAS, δεν θα χρειάζεσαι εκεί το laptop καθολου. Θα αντιγραφεις απομακρυσμένα το αρχείο απο όπου θες! ----edit Τωρα βλέπω οτι κανένα NAS δεν συνδέεται σαν usb mass storage, οπότε άκυρη η ιδέα μου. Δες αν γίνετε κατι αντίστοιχο με δικτυακό δίσκο αλλα για να μην γίνετε στο NAS, δεν το βλέπω ούτε ετσι...
antirix024 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Αγοράζεις ενα cloud disk ή NAS, πχ WD My cloud (υπάρχουν και ποιό φτηνα και ποιό ακριβά) και το συνδέεις με την μονάδα σου με usb. Επειδή ειναι δικτυακός δίσκος, θα τον βλέπει και το laptop μέσω δικτύου. Ανάλογα με το router που έχεις εκεί και την ύπαρξη θύρας Ethernet ή οχι, θα προσαρμοσεις και την αγορά σου... Βασικά, αν επιλέξεις κάποιο ποιό καλό NAS, δεν θα χρειάζεσαι εκεί το laptop καθολου. Θα αντιγραφεις απομακρυσμένα το αρχείο απο όπου θες! ----edit Τωρα βλέπω οτι κανένα NAS δεν συνδέεται σαν usb mass storage, οπότε άκυρη η ιδέα μου. Δες αν γίνετε κατι αντίστοιχο με δικτυακό δίσκο αλλα για να μην γίνετε στο NAS, δεν το βλέπω ούτε ετσι... Έτσι είναι. Για αυτό σε ρώτησα να μου πεις αν γίνεται και πως γίνεται. Δεν γίνεται όμως. Το NAS ήταν η πρώτη μου σκέψη άλλα δεν γίνεται.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Λογω περιορισμων του προτοκολλου, δεν μπορεις να μοιρασεις Usb device σε δυο υπολογιστες. Αν το πλεον προφανες (να κανεις share το folder over Lan) δεν γινεται καθως δεν εχεις προσβαση στο λειτουργικο, δοκιμασε κατι σε Usb data snifer/ raw traffic logger, ειναι λιγο hack αλλα μπορει να παιξει (δεν μπορω να σου πω πιο συγκεκριμενα, ειμαι εξω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα