Προς το περιεχόμενο

Ποιά websites ήταν τα πρώτα που άνοιξαν στην Ελλάδα?

No17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποιά websites ήταν τα πρώτα που άνοιξαν στην Ελλάδα?

Λογικα θα ήταν το '94 , '95

Και ποιο ήταν το πρώτο κρατικο site?

Εχουμε μια κουβεντα γι αυτο και δεν μπορω να βρω πουθενα πληροφοριες.

Ξερω ότι εμπαινα στο internet απο το '94 και κατοχύρωσα τα πρωτα μου domains το 97 ( αρα το www.gr υπηρχε πριν το '96 ) αλλα μόνο τα ξενα sites θυμάμαι.

To  archive.org ανοιξε το  '97 οπότε δεν βοηθάει.

thanks !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως εγω το 97 πρωτομίλησα στο irc με ενα χρήστη elenitsa που τελικα ήταν άντρας...ΗΤΤΑ!

Για σαιτ οπως προειπαν κατι σε forth θα βγηκε 1ο εκει στο 93-95. Ελληνικο hosting λογικα

• Like 1

παντως εγω το 97 πρωτομίλησα στο irc με ενα χρήστη elenitsa που τελικα ήταν άντρας...ΗΤΤΑ!

Για σαιτ οπως προειπαν κατι σε forth θα βγηκε 1ο εκει στο 93-95. Ελληνικο hosting λογικα

Μην μου πεις ότι μιλούσες και με το θρυλικό "Μαρινάκι" στο undernet. To είχανε περάσει ιντερνετικό χέρι από τσολιάδες μέχρι φοιτητές στην Αγγλία μέχρι να καταλάβουν ότι είναι ένας τριχωτός τύπος....  :-D  :-D  :-D  

α ρε γκαντεμη εγω απο το irc το 94 ειχα βγαλει 18 γκομενες και κανα δυο μονο κοπελλες απο την μυκονο αλλα δεν φορουσαν μινι.....

Κάτι σε forth από Κρήτη μου κάνει...   πάνε πολλά χρόνια..

forthnet; αν θυμάμαι καλά από μια επίσκεψη στο ΙΤΕ ήταν δικό τους πρόγραμμα που αργότερα πουλήθηκε και έγινε εταιρεία.

forth=Foundation for Research & Technology – Hellas

edit:

εδώ έχει ένα ιστορικό για το .gr αλλά δεν λέει ποιά είναι η πρώτη σελίδα που ανέβηκε με αυτή την κατάληξη

http://www.ics.forth.gr/index_main.php?l=g&c=7

edit2:

άσχετο αλλά ο μπαμπούλας από Θεσσαλονίκη μου έχουν πεί ότι έχει από πολύ παλιά site αλλά δε ξέρω από πότε.

• Like 1

Πρωτη εταιρια σιγουρα απο το forth οπως ειπωθηκε παραπανω, πρωτη σελιδα δυσκολο να θυμαται κανεις, και δεν νομιζω οτι υπαρχει υπηρεσια web cache που εχει αρχειο απο τοσο παλια.

(Δυσκολες εποχες παιδι μου, εσεις οι νεοι δεν καταλαβαινετε, εμεις τοτε στην ηλικιας σας καναμε diaulup (με καυγαδες για το κατελειμενο τηλεφωνο ΟΛΟ το βραδυ), περιμεναμε κερτερικα εως και μιση ωρα για ενα τραγουδακι απο το napster, παρακαλαγαμενα μην πεσει η γραμμη και η Ελιτσα ηταν Μπαμπης (εξωγηινοι στον Υμηττο απο τοτε). Εμενα μου ειχε βγει ενας και μου ειχε πει "ειμαι cd" του ειπα οτι ειμαι dvd, μετα απο χρονια καταλαβα τι διαολο ειναι αυτο το cd :)

Μια απο τις πρωτες σελιδες που θυμαμαι ηταν το in.gr, μεγαλη ειδηση τοτε οτι ανοιξε η πρωτη σελιδα εφημεριδας, με frames τοτε που ηταν της μοδας

• Like 3

ΕΕΧΙ.gr γύρω στο '93, ήταν και απο τους πρώτους providers με cli, lynx, gopher και αργότερα mosaic !!!!

H HOL αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε λίγο μετά απο την FORTH. Είχε πρωτοξεκινήσει ως BBS. Μην αναφερθούμε τι γίνονταν ποιο πριν..... :ph34r:

Μπορείς να το ψαξεις στο net υπάρχουν στοιχεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...