Quligan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Χαιρεται.Ενδιαφερομαι να κανω overclock το cpu μπας και κερδισω μερικα FPS(εστω 10!) λογο Pubg(εφοσον ειναι cpu intensive??) Το συστημα μου MB Asrock Fatal1ty z270 gaming k4 - CPU i5 7600k - Ram Corsair vengeance 16gb 3000mhz 15cl - Psu Corsair cs650m gold - GPU RX480 4gb - οθονη 24αρα 1080p.. Κατα καιρους εχω κανει μερικα overclock αλλα ηταν αυτοματα ή μεσω software..Θελω τα φωτα σας ειδικα απο ατομα με τον ιδιο επεξεργαση ή σε πλατφορμα Asrock..Στόχος αμα γινεται τα 5ghz Εχω δει διαφορα video και forums αλλα ο καθενας λεει τα δικα του..Σαν πρωτα βηματα πειραζω απλα ρολογια και ρευματα μεχρι να σταθεροποιηθει η πρεπει να αλλαξω και αλλες παραμετρους?? Help! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Για 5GHz θέλεις βαρβάτη ψύξη φίλος και λίγο (έως πολύ) τύχη να πέσεις σε καλό κομμάτι. Για 4,5 με μια καλή, είσαι λογικά εύκολα. Τι ψυκτρα έχεις τώρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Quligan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Be Quiet Dark Rock Advance C1 εχω προς το παρον και σκεφτομαι την υδροψυξη εδω και καιρο..το θεμα ειναι οτι εφοσον βαλω υδροψυξη να εχω κανει overclock με την αεροψυκτη για να εχω και καποιο μετρο συκγρισης σε θερμοκρασιες..Παντως στα 4.4 που τον ετρεχα το καλοκαιρι δεν ξεπερνουσε τους 70 βαθμους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Be Quiet Dark Rock Advance C1 εχω προς το παρον και σκεφτομαι την υδροψυξη εδω και καιρο..το θεμα ειναι οτι εφοσον βαλω υδροψυξη να εχω κανει overclock με την αεροψυκτη για να εχω και καποιο μετρο συκγρισης σε θερμοκρασιες..Παντως στα 4.4 που τον ετρεχα το καλοκαιρι δεν ξεπερνουσε τους 70 βαθμουςΟι ΑΙΟ υδροψυξεις του εμπόριο είναι στα ίδια επίπεδα με μια καλή αεροψυκτρα. Δώσε αυτή και πάρε τον μεγάλο αδερφό της την Dark Rock Pro (https://www.skroutz.gr/s/4334627/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-3.html) αν χωράει στο κουτί σου.Την έχει ένας φίλος και είναι ίδια επίπεδα με την Nepton 240m μου. Εγώ είμαι στα 4,8 GHz με καλοκαίρι στους 83 - 87 βαθμούς σε Prime95 (7700Κ). 4,4 70° μου φαίνεται πολύ. Έδωσες εσύ ρεύμα ή στο αυτόματο ήταν; Εγώ είμαι 1,4 ρεύμα σταθερός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billsamoy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Με τον ίδιο CPU τρέχω σταθερά 4,6ghz με 1,24v manual OC. Η motherboard μου είναι Asus gaming pro z170, οι μνήμες ίδιες με σένα και το PSU είναι evga G2 750 80+ gold. Με noctua nh d15 και τουλάχιστον 1 ώρα stress test με AIDA 64 δεν ξεπερνά τους 66-67 βαθμούς ενώ σε gaming με το ζόρι πάει 60. Μετά από gaming έχω δει κάποια στιγμιαία spikes ως 72 βαθμούς, αλλά μέχρι εκεί. Το μόνο που έκανα είναι να ανεβάσω τον πολλαπλασιαστή 0,2ghz κάθε φορά και μετά να τεστάρω από stock voltage με AIDA 64 για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να βρω το vcore που τον κρατάει σταθερό. Όταν κράσαρε, ανέβαζα 0,05 το vcore και επαναλάμβανα την ίδια διαδικασία μέχρι να βρω το ανώτερο δυνατό OC με το χαμηλότερο δυνατό vcore. Έχω δει ότι από μόνο του το σύστημα δίνει ορισμένες φορές ως 1,264 vcore. Μάλλον το κάνει από μόνη της η motherboard. Ψάχνοντας αρκετά για OC σε kaby lake κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για την ώρα οτιδήποτε πάνω από 4,6-4,7ghz OC έχει ελάχιστη επίδραση σε gaming. Προτιμώ μια όσο το δυνατόν χαμηλότερη και σταθερή θερμοκρασία σε full load. Μιλάμε για μια CPU με stock clock τα 3,8ghz και όριο τους 100 βαθμούς. Αλλά μην ξεχνάς ότι στο τέλος της μέρας μετράει πάντα και το silicon lottery. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Quligan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 4,4 70° μου φαίνεται πολύ. Έδωσες εσύ ρεύμα ή στο αυτόματο ήταν; Εγώ είμαι 1,4 ρεύμα σταθερό Hταν αυτοματο το oc..Παρολα αυτα η ψυκτρα μου ειναι αρκετα δυνατη..Δεν θελω να παω παλι σε αεροψυξη λογο ογκου..Εχω κατα νου NZXT kraken 240/280 ή Deepcool Captain EX RGB 240 Το μόνο που έκανα είναι να ανεβάσω τον πολλαπλασιαστή 0,2ghz κάθε φορά και μετά να τεστάρω από stock voltage με AIDA 64 για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να βρω το vcore που τον κρατάει σταθερό. Όταν κράσαρε, ανέβαζα 0,05 το vcore και επαναλάμβανα την ίδια διαδικασία μέχρι να βρω το ανώτερο δυνατό OC με το χαμηλότερο δυνατό vcore. Εχω δει να πειραζουν και τα Level τα οποια δεν γνωριζω τι ειναι αλλα και αν οντως χρειαζεται..Επισης πειραζω και cache?? Η απλα παιζω με herz και vcore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 αν πάρεις υδρόψυξη μην πάρεις 240 , πάρε τουλάχιστον 280 για να δεις διαφορά από ψύκτρα σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Hταν αυτοματο το oc..Παρολα αυτα η ψυκτρα μου ειναι αρκετα δυνατη..Δεν θελω να παω παλι σε αεροψυξη λογο ογκου..Εχω κατα νου NZXT kraken 240/280 ή Deepcool Captain EX RGB 240 Εχω δει να πειραζουν και τα Level τα οποια δεν γνωριζω τι ειναι αλλα και αν οντως χρειαζεται..Επισης πειραζω και cache?? Η απλα παιζω με herz και vcore αν πάρεις υδρόψυξη μην πάρεις 240 , πάρε τουλάχιστον 280 για να δεις διαφορά από ψύκτρα σου Αυτό. Πάρε τριπλό ψυγείο για να δεις καλή διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Quligan Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 να παρω τριπλο ψυγειο και να τρεχει στην τελικη το πολυ στα 4.7 δεν λεει κατι ομως...τα 4.4 τα πιανει κ απο μονος του χωρις θεματα θερμοκρασιων φαντασου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billsamoy Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Hταν αυτοματο το oc..Παρολα αυτα η ψυκτρα μου ειναι αρκετα δυνατη..Δεν θελω να παω παλι σε αεροψυξη λογο ογκου..Εχω κατα νου NZXT kraken 240/280 ή Deepcool Captain EX RGB 240 Εχω δει να πειραζουν και τα Level τα οποια δεν γνωριζω τι ειναι αλλα και αν οντως χρειαζεται..Επισης πειραζω και cache?? Η απλα παιζω με herz και vcore Δεν έχω πειράξει τίποτε άλλο παρά μόνο ρεύμα και ρολόι. Να ξέρεις όμως ότι μπορεί το xmp profile να μην σηκώνει full OC στις ram. Στη δική μου περίπτωση αντί για 3000 τις τρέχω στα 2700, αλλιώς το σύστημα δεν bootάρει. Αυτό δεν μου το κάνει όταν βάζω 2x4gb, αλλά μόνο στα 4x4gb. Προσπάθησα να ασχοληθώ κι άλλο, αλλά και με αυτό το OC των RAM είμαι ικανοποιημένος καθώς το default είναι 2133. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα