Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρώτα κι άλλο μάστορα, εμένα η διαφορά ήταν 100 ευρώ και προτίμησα βακελίτη.

σημερα ρωτησα άλλο μαστορα και μου έιπε για mdf αλλα με λουστρο θα το βάψει αυτός, αναλαμβανει στιλβωσεις επίπλων αλλα φτιάχνει και ντουλάπια,αξίζει?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σημερα ρωτησα άλλο μαστορα και μου έιπε για mdf αλλα με λουστρο θα το βάψει αυτός, αναλαμβανει στιλβωσεις επίπλων αλλα φτιάχνει και ντουλάπια,αξίζει?

ξερει κανεις??

Δημοσ.

Αν η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη , Ναι αξίζει

μου είπε ότι αν περάσει με λούστρο βερνικι τα ντουλάπια από mdf θα μου έρθει πιο φθηνό από βακελίτη

Δημοσ.

Περίεργο γτ συνήθως το λουστραρισμενο είναι και πιο ακριβό. Όπως και να έχει προτίμησε το λουστραρισμενο εφόσον σε παίρνει

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδή κοιτάζω για κουζίνα και είδα το θέμα, mdf λουστραρισμενο είναι η λάκα? Η λάκα δεν είναι πιο ευαίσθητη από το βακελίτη?

Τελικά τι αποφάσισες topic starter?? Ο μάστορας καλός? 

Γενικά, από Αθήνα έχετε κάποιον καλο και σχετικα οικονομικό μάστορα να προτείνετε?

Από λακιωτη και leroy merlin έχει βάλει κανείς κουζίνα??

Δημοσ.

Mdf με νερα του ξυλου  είναι το λουστραρισμενο , mdf γυμνο γίνεται λακα.  Είναι ίδιας αντοχής καλύτερης του βακελιτη όπως και ακριβότερα. 

Φιλική πρόταση μην κοιτάξεις σε λεροι/ΙΚΕΑ,  για λακιωτη δεν ξέρω αλλά πιθανόν να είναι κατι παραπλησιο  . Καλυτερα δωσε 200 ευρω παραπανω και κανε σωστη δουλειά

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. 

Το laminate είναι ο βακελίτης?? Έχω καταμπερδευτει.. νόμιζα πως mdf και μελαμίνη είναι το εσωτερικό, σα πιο οικονομικά, και απ' έξω βακελίτη για αντοχή.. επίσης, ακούω πως η λάκα, αν και πολύ όμορφη, παίζει εύκολα να κανει σημάδια και να ξεφλουδίσει..

Επειδή φαίνεται να το κατέχεις, έχεις να προτεινεις κάποια καλά? Ας πούμε έχω δει κάποιες εταιρείες (Ακρίτας και praxitelis) που φτιάχνουν πορτακια που χρησιμοποιούν οι κουζίναδες..

Δημοσ.

Ο8Ακρίτας βακελιτης είναι πολύ καλής ποιότητας και αντοχής. Πραξιτέλη δεν γνωρίζω τώρα τελευταία τι παίζει μιας και δεν τον χρησιμοποιώ. Αρκεί όμως να τα προσέχεις και λίγο,  μην αφήνεις πχ τα νερα να μένουν για ολοκληρη+ μέρα και θα σ κρατήσουν για πολλά χρόνια. 

Λακα και λουστραρισμενο ειναι κυριως για μπάνιο και για το λόγω κόστους,  αντοχής στο νερό και ότι σημαδευοντσι αρκετά ευκολα ότι όπως είπες κάνουν πολύ εύκολα σημάδια .

Η πρόταση μου ; κάτι πολύ πολύ καλό και σχετικά καλής τιμής  είναι ο βακελιτης(εγώ με ακριτα που τοποθετώ σπάνια έως ποτέ δεν εχω πρόβλημα) ή σε αμέσως φθηνότερη λύση αλλά καλή,  μελαμινη απλή με pvc χοντρό γύρω γύρω. Ακόμα και αυτα αν  τα προσέχεις θα αντέξουν χρόνια.  Η πιο καλή λύση αλλά τρεις φορές επάνω σε χρήματα ειμαι κόντρα πλακέ δεσποτακι,  αλλά αυτό μην το κοιτάξεις καν.

Τώρα γτ  σου λέω Όχι σε ΙΚΕΑ και πρακτικερ; Γιατί η μελαμινη εσωτερικά που έχω δει δεν είναι καλή ποιοτικά. Για παράδειγμα το φύλο ολόκληρο ακριτα έχει 55 ευρώ,  ενώ το τουρκικό που περισσότεροι προμηθεύονται κάνει 28. Όπως επίσης και οι ενώσεις τους , οι πλάτες τους , τα τελειώματα τους κα. Κρίμα είναι για 2-3 κατοσταρικα διαφορά να αντιμετωπίσεις πρόβλημα από υγρασία εσωτερικά, που το κόστος αλλαγής είναι μεγάλο αν τύχει.  Βέβαια εξαρτάται και για τι χρήση την θες την κουζίνα .  Αν είναι για φοιτητοσπιτο οκ, αλλά για κάτι καλό νομίζω καταλαβαίνεις 

Ελπίζω να σε κάλυψα 😀 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dino7 είπε

Η εταιρία Shelman τι λέει πλέον από ποιότητα? Κανείς που να ξέρει??

Λειτουργεί ακόμη αυτή;;;;;;

Παλαιά είχε πάρα πολλά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας.Νομίζω Ελβετικών συμφερόντων που πουλήθηκε σε Έλληνα.Πάνω από μία 10ετία φυτοζοεί ,από όσα γνωρίζω έκλεισε το μεγάλο εργοστάσιο στο Βασιλικό Χαλκίδας και κάποια περιφερειακά υπολειτουργούσαν. Έίχα την εντύπωση ότι έχουν κλείσει όλα και οι τράπεζες τα βγάζουν στο σφυρί.

Τώρα αν ακόμη κυκλοφορούν κάποια προιόντα της δεν γνωρίζω την ποιότητά τους.

Δημοσ.

Στην Πάτρα λειτουργούν και δείχνουν να δουλεύουν αρκετά καλά. Απλά δεν έχω ιδέα για την ποιότητα των προϊόντων τους γιαυτό και ρώτησα μήπως ήξερε κάποιος άλλος...

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/10/2017 στις 3:04 ΠΜ, greekbusters είπε

Εφόσον θα τα βάλεις μια φορά και τελος, ναι αξίζει. Ποιοτικώς είναι πολύ ανώτερος ο βακελιτης και αντέχει πολύ περισσότερο σε ζέστη και υγρασία. Πέραν του ότι δεν χαράζει και το ίδιο. Αν έχεις την οικονομική ευχαιρια μην το σκέφτεσαι

Σε σχέση με το laminte, είναι καλύτερος ο βακελίτης?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...