kayato Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Προκειτε να βαλω επιπλα κουζίνας και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μελαμινικά πορτακια ή βακελίτικα βγαινει 500 ευρω παραπάνω ο βακελιτης αξίζει η διαφορά??
greekbusters Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Εφόσον θα τα βάλεις μια φορά και τελος, ναι αξίζει. Ποιοτικώς είναι πολύ ανώτερος ο βακελιτης και αντέχει πολύ περισσότερο σε ζέστη και υγρασία. Πέραν του ότι δεν χαράζει και το ίδιο. Αν έχεις την οικονομική ευχαιρια μην το σκέφτεσαι 2
dollyyy19 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 και γιατι οχι μασιφ ξυλο;οι πορτες απο μασιφ ειναι αθανατες....
greekbusters Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν υπαρχουν μασιφ πορτες. Φαίνονται αλλά δεν είναι. Αν ήταν μασιφ θα στραβωναν στον πρώτο μήνα τοποθέτησης Χώρια που κοστίζουν τουλάχιστον 4 φορές επάνω . Ο βακελιτης είναι ότι καλύτερο και ποιοτικότερο κατά τη γνώμη μου
kayato Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν υπαρχουν μασιφ πορτες. Φαίνονται αλλά δεν είναι. Αν ήταν μασιφ θα στραβωναν στον πρώτο μήνα τοποθέτησης Χώρια που κοστίζουν τουλάχιστον 4 φορές επάνω . Ο βακελιτης είναι ότι καλύτερο και ποιοτικότερο κατά τη γνώμη μου το μασιφ ρωτησα και είναι πολύ ακριβο.Σκεφτομαι να βαλω βακελίτη γιατι μία φορά το βάζεις,εχω δει πολλούς με μελαμίνη και αντικαθιστουν τα πορτάκια γιατί έχει ξεκολλήσει η μελαμίνη...
dollyyy19 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 μηπως μπερδευεσαι;μασιφ πορτες βγαινουν στην καλη σειρα καθε εταιριας.εννοειται πανακριβες.καποτε που εψαχνα,ειχαν τον ιδιο σκελετο απο μελαμινη,και επιλογες μονο στις πορτες,μελαμινη,μδφ,μασιφ ξυλο οξιας,κερασιας κλπκλπ....τα ιδια σχεδον και για εσωτερικες πορτες ..... μηπως μπερδευεσαι;μασιφ πορτες βγαινουν στην καλη σειρα καθε εταιριας.εννοειται πανακριβες.καποτε που εψαχνα,ειχαν τον ιδιο σκελετο απο μελαμινη,και επιλογες μονο στις πορτες,μελαμινη,μδφ,μασιφ ξυλο οξιας,κερασιας κλπκλπ....τα ιδια σχεδον και για εσωτερικες πορτες .....
greekbusters Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Όλα αυτά που λέγονται μασιφ είναι είτε επενδυμενο mdf, κόντρα πλακέ , ταμπλαδες και άλλοι τρόποι. Μασιφ πορτάκι δεν γίνεται γτ στραβώνει σίγουρα . Είναι από την μάνα του έτσι , είναι ιδιότητα του ξύλου. Είτε είναι οξυα ,είτε είναι δρυς , είτε πεύκο , οτιδήποτε. Για την μελαχρινή που λες ts , δεν ανοίγει και δεν χαλάει αν διαλέξεις καλής ποιότητας 18αρα με χοντρό pvc αντί ταινίας. Απλά το κόστος σε διάφορα με τον βακελιτη είναι κοντινό , οπότε σε συμφέρει το δεύτερο. Απλά το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην σου πέφτουν νερά επάνω όσο το δυνατόν γίνεται και απλώς οταν πέφτουν νερά να τα σκουπιζεις γρήγορα. Έτσι και η μελαμινη αθάνατη μένει Σε πορτες κλπ αν παρατηρήσεις στο 90% Δεν είναι μασιφ πλάκες ξυλου, αλλά τεμαχισμενα κομμάτια και κολλημένα. Αν κάνεις ένα κόψιμο στην μέση κάθε πόρτας θα με καταλάβεις, αν δεις το εσωτερικό. 3
kayato Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 ευχαριστω για τις συμβουλές.Επίσης μου είπε επειδη θα είναι εντιχοιζόμενο θα και θα είναι ξεχωριστά φουρνος και εστίες μου είπε ότι και στο φούρνο χρειάζεται αποροφητηρας γιατι οι υδρατμοί θα κάθονται στο επιπλο.κάπως έτσι παντως εγω δεν έχω δει αποροφητρα πανω από φουρνάκια
greekbusters Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Πολύ σωστά σ είπε. Οι υδρατμοί βοηθούν στο να ξεκολλήσουν και τα πορτακια. Δεν νοείται μάτια κουζίνας χωρις αποροφητηρα από πάνω.
kayato Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Πολύ σωστά σ είπε. Οι υδρατμοί βοηθούν στο να ξεκολλήσουν και τα πορτακια. Δεν νοείται μάτια κουζίνας χωρις αποροφητηρα από πάνω. όχι πανω από τα μάτια αλλα από το φουρνακι είναι σε ξεχωριστο χώρο έτσι εγω από τι βλέπω πάντα έχει ντουλαπι από πανω... τι θα έχω δυο αποροφητηρες??
haris_216 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εγώ ξέρω ότι συνήθως στους φούρνους "άνω πάγκου" υπάρχει μια "καμινάδα" στο πίσω μέρος του πάνω ντουλαπιού. Δηλαδή το ντουλάπι πάνω από το φούρνο δεν έχει το ίδιο βάθος με το χώρο του φούρνου αλλά είναι μικρότερο κι έτσι μένει πίσω (προς τον τοίχο) ένα άνοιγμα για να "αερίζεται" ο φούρνος. Για απορροφητήρα πάνω από το φούρνο δεν έχω δει/ακούσει Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2017 από haris_216
greekbusters Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Λολ τι δεύτερο αποτοφητηρα; Ο αποροφητηρας πάει πάνω από τα μάτια οπως ακριβώς στην φώτο. Εκεί βγαίνουν οι υδρατμοί από κατσαρόλες κλπ. Αν εννοούσες αποροφητηρα πάνω από κουζίνα Όπως στην φώτο , όχι δεν χρειάζεται απαραίτητα , αν και εφόσον καθαρίζεις συχνά τα από πάνω ντουλαπια.Αν και θα σ πρότεινα να βάλεις την κουζίνα ακριβώς κάτω από τα μάτια για τυχόν μελλοντικά τέτοια Θέματα. Αρχικά κατάλαβα πως η κουζίνα θα είναι κάτω από τα μάτια στην ίδια ευθεία, όχι όπως στην φωτο
vasilk Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Εγώ ξέρω ότι συνήθως στους φούρνους "άνω πάγκου" υπάρχει μια "καμινάδα" στο πίσω μέρος του πάνω ντουλαπιού. Δηλαδή το ντουλάπι πάνω από το φούρνο δεν έχει το ίδιο βάθος με το χώρο του φούρνου αλλά είμαι μικρότερο κι έτσι μένει πίσω (προς τον τοίχο) ένα άνοιγμα για να "αερίζεται" ο φούρνος. Για απορροφητήρα πάνω από το φούρνο δεν έχω δει/ακούσει Οι εντοιχιζόμενοι φούρνοι (όπως και οι ελεύθεροι πια) δεν βγάζουν προς τα πίσω τους υδρατμούς αλλά από μπροστά.Αν γίνεται αυτό που γράφεις γίνεται μόνο για να διοχετεύει η θερμότητα αλλά δεν επηρεάζει τους υδρατμούς που βγαίνουν από μπροστά. Ούτε εγώ έχω δει απορροφητήρα πάνω από οικιακό φούρνο (και έχω δει πολλές κουζίνες). Δεν συνηθίζεται. Αν προβληματίσει τόσο πολύ αυτό τον φίλο που άνοιξε το topic θα μπορούσε να βάλει τον φούρνο κάτω από τις εστίες ώστε να είναι από πάνω ο απορροφητήρας. Το αδύναμο σημείο στους εντοιχιζόμενους φούρνους είναι στο κάτω μέρος όπου υγροποιείται και πέφτει η υγρασία από την πόρτα. 1
kayato Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Οι εντοιχιζόμενοι φούρνοι (όπως και οι ελεύθεροι πια) δεν βγάζουν προς τα πίσω τους υδρατμούς αλλά από μπροστά. Αν γίνεται αυτό που γράφεις γίνεται μόνο για να διοχετεύει η θερμότητα αλλά δεν επηρεάζει τους υδρατμούς που βγαίνουν από μπροστά. Ούτε εγώ έχω δει απορροφητήρα πάνω από οικιακό φούρνο (και έχω δει πολλές κουζίνες). Δεν συνηθίζεται. Αν προβληματίσει τόσο πολύ αυτό τον φίλο που άνοιξε το topic θα μπορούσε να βάλει τον φούρνο κάτω από τις εστίες ώστε να είναι από πάνω ο απορροφητήρας. Το αδύναμο σημείο στους εντοιχιζόμενους φούρνους είναι στο κάτω μέρος όπου υγροποιείται και πέφτει η υγρασία από την πόρτα. και μενα αυτό με παραξένεψε ,εγω είμαι πάντως υπερ των μη εντιχοιζόμενων αλλα και πάλι αν είναι εντιχοιζόμενα να έιναι μαζι εστίες και φούρνος όπως λεει και ο greekbusters.
Vassilis_24 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Προκειτε να βαλω επιπλα κουζίνας και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μελαμινικά πορτακια ή βακελίτικα βγαινει 500 ευρω παραπάνω ο βακελιτης αξίζει η διαφορά?? Ρώτα κι άλλο μάστορα, εμένα η διαφορά ήταν 100 ευρώ και προτίμησα βακελίτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις