Luciddream Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Έχω ένα προβληματάκι, υπάρχει ένα γνωστό θέμα με το git, στο οποίο όταν ένα project έχει γίνει import απο παλιά έκδοση του svn, το git κάνει έλεγχο για τα newlines και τα βλέπει αλλαγμένα, ενώ δεν είναι. (Θα μπορούσα να το εξηγήσω καλύτερα άλλη στιγμή αλλα είναι και η κούραση τώρα). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις τίποτα στο project, ουτε commit, ούτε merge, τίποτα. Αυτό το ξέρω καιρό και το προσέχω πως το δουλεύω. Το πρόβλημα είναι ότι είχα ένα project που νόμιζα οτι είχα περίπου 60 τέτοια αρχεία, και τελικά είναι 420, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να τα αλλάξω ένα ένα. Έχουμε καμια ιδέα πως να τα αλλάξω safely χωρίς να φάω 2 μέρες κλίκι κλίκι το ποντίκι ? Θέλω να τα αλλάξω απο CRLF σε LF αλλά χωρίς να χαθεί κώδικας ή οτιδήποτε άλλο περίεργο, ώστε μετά να κάνω commit τις αλλαγές και να φύγει το πρόβλημα απο το bug του git. Έχω στο νου μου λύσεις τύπου dos2unix αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι καλύτερο ή πιο εύχρηστο. edit: Νομίζω κάτι παει να γίνει με το normalization.. edit2: Nightmare.... έκανα normalization στο master και στο branch μου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να φαίνονται αρκετά αρχεία (65000 αλλαγμένες γραμμές) οτι δημιουργήθηκαν απο το normalization..... και μετά τα έκανα merge και push στο master... ας ελπίσουμε ότι όλα πήγαν καλά.
pmav99 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Τσέκαρε τα .gitattributes https://help.github.com/articles/dealing-with-line-endings/
Luciddream Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Τσέκαρε τα .gitattributes https://help.github.com/articles/dealing-with-line-endings/ Ναι τα .gitattributes μου το δημιουργούν αυτό το "πρόβλημα", αλλά το κάνω εν γνώση μου για να γίνουν όλα LF στο repo. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν το έκανα πριν φτιάξω νέο branch, οπότε τώρα που έκανα normalization χάλασε και τα commits που είχα κάνει. Στο Github π.χ δείχνει δυο commits, ένα που είχα κάνει όταν το έφτιαξα, και μετά χάνεται το history του αρχείου και φαίνεται σαν να το ξαναφτιάχνει το normalization. Τεσπα, σχετικά μικρό το κακό, αρκεί να μην πειράχτηκε κάτι άλλο που δεν φαίνεται
Aztec Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Notepad++ . Βαζεις ολα τα αρχεία σε ένα directory και find replace σε όλα τα αρχεία 1
Luciddream Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Notepad++ . Βαζεις ολα τα αρχεία σε ένα directory και find replace σε όλα τα αρχεία Not bad idea... τραγικό που ολόκληρο IntelliJ δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο βέβαια Αν βρώ όρεξη μπορεί να το δοκιμάσω το Σ/Κ μετά απο hard reset και force push στο master...
kaliakman Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Αν θυμάμαι καλά αυτή η εντολή σε unix κάνει αυτό που θέλεις. tr -d '\015' < example > exampleout
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα