Προς το περιεχόμενο

ELEX - Science Fantasy RPG της Piranha Bytes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eκτίθεσαι.........

Γράψε λάθος και πάμε παρακάτω.......

Γιατί να γράψω λάθος? Υποκειμενική σου άποψη ότι κάνω λάθος, υποκειμενική μου άποψη ότι έχω δίκιο.

Ότι έγραψα ισχύει κατ' εμε στο έπακρον. Φαν του W3 εδώ στο ινσόμνια (σε άλλο τόπικ) συμφώνησαν μαζί μου με ότι ανέφερα για τον Geralt και μάλιστα μου αιτιολόγησαν και το λόγο που συμπεριφέρεται έτσι. Επίσης, σε σχετική ερώτησή μου* απάντησαν ότι από τη στιγμή που δεν μου αρέσει σαν χαρακτήρας, δεν θα μου αρέσει ούτε και κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Παρεπιπτόντως, εδώ είναι τοπικ για το Elex, όχι για το Witcher 3.

* Η ερώτηση έλεγε αν αξίζει να συνεχίσω να δαπανώ χρόνο στο παιχνίδι από τη στιγμή που δεν μου αρέσει μετά το πρώτο 2ωρο και ιδιαίτερα ο χαρακτήρας

Δημοσ.

Eκτίθεσαι.........

Γράψε λάθος και πάμε παρακάτω.......

γτ εκτιθεται? μπορει να μην του αρεσει το παιχνιδι πρεπει ντε και καλα να του αρεσει? γουστα ειναι αυτα, και εμενα δεν μου αρεσε και το βρηκα βαρετο, το συστημα μαχης ειδικοτερα που ηταν ο λογος να μην το τελειωσω καν

• Like 2
Δημοσ.

Αμα δεν σου αρεσε το W1 και το W2 εφοσον εχεις ασχοληθει καποιες ωρες και ξερεις τον χαρακτηρα (που δεν σου αρεσει) το μονο ευλογο ερωτημα ειναι τι περιμενες να αλλαξει στο 3 σε αυτον τον τομεα.

Δημοσ.

Όχι, φίλε. Από τη στιγμή που δεν μου αρέσει εκτίθομαι. Μόνο αν μου άρεσε θα είχα δίκιο. :P

Κακώς έκανα παράθεση όλο το πόστ σου. Φυσικά και μπορεί να μην σου αρέσει ο χαρακτήρας ενός game και για αυτό να μήν το παίξεις. Καμία διαφωνία σε αυτό, αν και έχασες παιχνίδι που θα μείνει στα all time classics.

Εγώ παράτησα το GTA V την πρώτη φορά λόγω του Trevor.

Το ότι ο κόσμος του Shadow of War όμως είναι καλύτερος από του Witcher 3 για να τον εξερευνήσεις, αυτό φίλε μου ούτε κατα διάνοια, και δεν υπόκειται σε υποκειμενικά κριτήρια.

Eδώ στο Steam discussion του Shadow of War, ούτε ένας δεν το προτείνει έναντι του W3 :P

https://steamcommunity.com/app/356190/discussions/0/2381701715721774928/

Εγώ σου προτείνω κάποια στιγμή στο μέλλον να το ξαναδοκιμάσεις.

Τώρα το Elex, ακολουθώντας την παράδοση της PB είμαι σίγουρος αν και δεν το έχω παίξει ακόμα, ότι το exploration του είναι απολαυστικό, αν και σφηνάκι μπροστά στις 250-φεύγα ώρες του W3.

Δημοσ.

Κανένας δεν έκανε θέμα για το προσωπικό σου γούστο Undertaker γιατί wgaf από την στιγμή που arguing taste is pointless ειδικά όταν γράφουμε στο thread του ELEX που το κάνει ακόμα πιο αστείο, το θέμα είναι αυτά που γραφεις και πως τα γραφεις, makes no fuckin sense από διάλογο στην αρχή κατάλαβες "πολλά" από ένα 100+ ώρες rpg ή ότι το SOW έχει "απείρως πιο ενδιαφέροντα κόσμο να εξερευνήσεις" χωρίς να έχεις παίξει το game και χωρίς ούτε να έχεις τελειώσεις το SOW που φυσικά δεν συγκρίνεται ούτε στο 1% από το Witcher όταν όλες οι περιοχές των Midlle Earth games combined παίζει να μην είναι ούτε το μέγεθος του Novigrad, να μου έλεγες για lore Tolkien vs Sapkowski ναι, όχι τα Middle Earth games που είναι φτωχά και ότι νάνε στο συγκεκριμένο κομμάτι, για όνομα του θεού που δεν είναι καν canon. Επίσης τέτοιου είδους post κανεις πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό και το υφάκι που νομίζεις ότι έχεις και δίκαιο pointless, just an observation αλλα tbh προσωπικά δεν θα σου ξανά απαντούσα άμα συνέχιζες να γραφεις έτσι, no offence. Sorry για το offtopic.

Δημοσ.

@ {TDi}Dj2k..infc

Το ότι καταλαβαίνεις άλλα ντ' άλλων δεν σημαίνει ότι η λογική του συνομιλητή σου είναι παράλογη. Σου είπα ότι κόσμος του Shadow of War ως κόσμος της Μέσης Γης είναι πιο ενδιαφέρων από τον κόσμο της Ηπείρου του Witcher. Έπαιξα και τα W1 + W2, κανά 10ωρο το καθένα πριν τα σταματήσω και δεν με έθελξε καθόλου σε αντίθεση με τον κόσμο της Μέσης Γης που με μαγεύει. Σκέψου ότι έχω αυθεντική την Platinum Edition του Witcher 1 (προσφορά από πλαίσιο) και δεν μπήκα καν στο κόπο να το τερματίσω. Δηλαδή τι άλλαξε στο W3? Άλλαξαν το lore? Και, ναι από τον πρώτο διάλογο και όλους τους υπόλοιπους όσους πρόλαβα στο 2ωρο που έπαιξα μου φάνηκαν ανόητοι. Τι να κάνουμε? Αυτή είναι η άποψή μου. Τώρα, δεν ξέρω πόσο μπορεί να εξερευνηθεί ο κόσμος του SOW αφού έπαιξα μάξιμουμ 1 ώρα γιατί έπιασα το Elex. Γνωρίζω το σύμπαν όμως γιατί είμαι και φαν πρώτα των βιβλίων, ύστερα των ταινιών και τέλος των παιχνιδιών που εντάσσονται σε αυτό. Να παίξω όμως σε ένα setting (του Witcher) το οποίο δεν μου αρέσει, το θεωρώ παραλογισμό. Εσύ τώρα κατάλαβες άλλα ότι συγκρίνω παιχνίδια κτλ κτλ

Τέλος, εγώ εκφράζω την άποψή μου και μόνο. Προφανώς, οι απόψεις που είναι αντίθετες προς τις δικές σου σε ενοχλούν γι' αυτό και σχεδόν κάθε φορά σπεύδεις να τις κριτικάρεις, ακόμα και off-topic και μετά να κατηγορείς και τον άλλο από πάνω επειδή τόλμησε να διαφωνήσει λέγοντας ότι έχει...ύφος.(!!?) και ότι κάνει και τέτοια post συχνά λες και έχουμε καμία επιτροπή λογοκρισίας που σκανάρει τα σχόλια εδώ μέσα. Τόλμησα να πω ότι δεν μου άρεσε το Witcher για κάποιους λόγους σε άτομο που μου το πρότεινε και πέσατε να με βγάλετε λάθος γεμίζοντας μια σελίδα off-topic σχόλια. Διαφωνείς με τα σχόλιά μου? Σου φαίνονται παράλογα? Δεν απαντάς. Και το αν θα συνεχίσεις να απαντάς ή όχι, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Ειδικά όταν οι απαντήσεις σου κυμαίνονται σε αυτό το ύφος.

Κακώς έκανα παράθεση όλο το πόστ σου. Φυσικά και μπορεί να μην σου αρέσει ο χαρακτήρας ενός game και για αυτό να μήν το παίξεις. Καμία διαφωνία σε αυτό, αν και έχασες παιχνίδι που θα μείνει στα all time classics.

Εγώ παράτησα το GTA V την πρώτη φορά λόγω του Trevor.

Το ότι ο κόσμος του Shadow of War όμως είναι καλύτερος από του Witcher 3 για να τον εξερευνήσεις, αυτό φίλε μου ούτε κατα διάνοια, και δεν υπόκειται σε υποκειμενικά κριτήρια.

Εγώ σου προτείνω κάποια στιγμή στο μέλλον να το ξαναδοκιμάσεις.

Τώρα το Elex, ακολουθώντας την παράδοση της PB είμαι σίγουρος αν και δεν το έχω παίξει ακόμα, ότι το exploration του είναι απολαυστικό, αν και σφηνάκι μπροστά στις 250-φεύγα ώρες του W3.

Όχι υπόκειται σε υποκειμενικά κριτήρια. Ο κόσμος του SOW αφορά τη Μέση Γη που με ενδιαφέρει ενώ του Witcher την Ηπειρο που μου είναι αδιάφορη. Δεν είπα ότι είναι σωστά εκτελεσμένη η μεταφορά της ME στο SoW αφού δεν το έχω παίξει, μόλις 1 ώρα με το ζόρι.

Το Elex είναι όντως σφηνάκι αφού κάνεις τα πάντα σε περίπου 40-50 ώρες, εκτός κι αν σε τραβήξουν κάποιες αποστολές όπως το Secrets of the Past (τι κρύβεται πίσω από την θρησκεία του Calaan) που μπορεί να δαπανήσεις πολλές ώρες στον εντοπισμό συλλογή στοιχείων που χωρίς walkthrough είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στ' άχυρα :P . Φυσικά όμως καμία σχέση με του Witcher σε όγκο.

Δημοσ.

Έπαιξες μία ώρα το SOW, διάβασες το πρώτο διάλογο του Witcher 3 και έβγαλες άκρη και για τα δύο games. Στο Elex τις 10 από τις 30 ώρες που έπαιζες ήσουν μες τα νεύρα λόγω άθλιου combat και ΑΙ, levelling, crafting, ότι μοιάζει unplayable, αλλά είναι κορυφή game για σένα......

Δικά σου λόγια όλα τα παραπάνω.

OK, έκανες ξεκάθαρο το πώς σκέφτεσαι. Καλή συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και να γεμίζεις τη συζήτηση με strawman arguments για να φανείς ότι έχεις δίκιο. Θα στα ξαναπω λοιπόν άλλη μια φορά μπας και το καταλάβεις.

Witcher= Έχοντας παίξει πριν χρόνια τα W1+W2, με το lore να μην μου αρέσει, με τον κεντρικό ήρωα να μην μου αρέσει και παροτρυμένος από τις μαζικά εξαιρετικές κριτικές, του έδωσα άλλη μια ευκαιρία χωρίς να αλλάξω την άποψή μου γι' αυτό. Δεν κατέκρινα ούτε το τεχνικό κομμάτι, ούτε το combat system ούτε τίποτα. Δεν μου άρεσε το lore και οι διάλογοι και το σταμάτησα γιατί κινούνταν στα ίδια μονοπάτια με τους προκατόχους του.

SoW= Μου άρεσε το SoM και με ενδιαφέρει περισσότερο από το W3 λόγω lore και σύμπαντος. 

Elex= Ως φαν της PB που έχω τερματίσει άπαντα τα παιχνίδια της, επέμεινα στο παιχνίδι γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα με ανταμείψει και γιατί εντάσσονταν σε μια ιστορία και ένα σύμπαν ελκυστικό. Το combat system δεν είναι κατεστραμμένο. Είναι προβληματικό αλλά ο βαθμός δυσκολίας μοιάζει σκόπιμα unplayable αφού σκοπός είναι να ανέβεις level μέσω αποστολών και όχι σκοτώνοντας τέρατα. Μόλις περάσεις το level 10 που ανεβάζεις stamina τα καταφέρνεις απείρως καλύτερα. Μου άρεσε σαν παιχνίδι λόγω lore, υπόθεσης και κόσμου. Κατέκρινα αποκλειστικά το τεχνικό κομμάτι, το οποίο για μένα δεν αποτελεί βασικό κριτήριο για να βαθμολογήσω ένα παιχνίδι. Υπό τη δική σου λογική, το Gothic 1 που λατρεύτηκε από μεγάλη μερίδα των RPGάδων, πρέπει να βαθμολογηθεί όχι με 8 ή 9 αλλά με 1 αφού το σύστημα μάχης ήταν χάλια, οι εχθροί ανίκητοι, ο προγραμματισμός και το ΑΙ για γέλια.

Αν στα παραπάνω εσύ βρίσκεις λογικά αντικρουόμενες απόψεις, μάλλον έχεις πρόβλημα αντίληψης και πρέπει να αναθεωρήσεις τον δικό σου τρόπο σκέψης. Μόνο και μόνο που "εντόπισες" σύγκριση της ποιότητας δυο των παιχνιδιών, Sow και W3, όταν εγώ μίλησα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για lore καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Off topic mode on

Γιατί αρπαχτήκατε ρε παιδιά :mellow: ? Καταρχάς το shadow of war δεν είναι καν rpg, batman arkham city clone είναι. Ο καθένας παίζει προφανώς ότι γουστάρει.

To witcher αν είχε και το combat system που έχουν τα dark souls/nioh ή ακόμα και τα batman/shadow of war δε νομίζω να ξαναπαίζαμε άλλο game :-D. Από εκεί και πέρα το story, το exploration, οι χαρακτήρες, το lore αλλά κυρίως το πως στο βγάζει αυτό ακόμα και από το πιο ασήμαντο φαινομενικά side quest για μένα θα έπρεπε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια στους επίδοξους game developers. Δεν υπάρχει άσπρο-μαυρό στο witcher από την εποχή του 1 κιόλας, όλα είναι γκρίζα όπως και στη πραγματική ζωή. Το καταλαβαίνεις από νωρίς κιόλας στο W3 όταν ολοκληρώσεις το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ red baron quest. Από την άλλη ακόμα και τα side quest στο witcher ήταν πιο σημαντικά και από το main story. Γιατί είτε δεν ήταν ακριβώς side quest και έμπλεκαν κάπως με το main story ή είχαν από πίσω τους μια αρκετή καλή ιστορία και χαρακτήρες σαν background.

Το shadow of war από την άλλη ενώ το ευχαριστήθηκα μέχρι και το act 3 κυρίως λόγω της πολύ καλής δουλειάς που κάναν να "αξιοποιήσουν/ξεσκίσουν" το lore της middle earth  με τα διάφορα cinematics, όταν έφτασα όμως στην επαναλαμβανόμενη μ@κα@κί@ που είναι το shadow wars ξενέρωσα και σταμάτησα στα μισά (βαρέθηκα να κυνηγάω orcs και να τα ανεβάζω level στην arena). Και προφανώς εκεί πόνταραν, για να σου πουλήσουν έτοιμα legendary orcs/loot με τα crates για να μη χάσεις τον χρόνο σου. Πραγματικά άθλια τακτική, ένα ολόκληρο act φτιαγμένο και ραμμένο μόνο για micro transactions μόνο και μόνο για να δεις το "πραγματικό τέλος". Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δείτε το ending στο youtube.

• Like 4
Δημοσ.

Ο λόγος που "αρπαχτήκαμε" είναι διότι λες σε κάποιους ότι σου αρέσει περισσότερο το lore του παιχνιδιού Α από του παιχνιδιού Β και σου απαντάνε ότι "εκτίθεσαι" διότι το Β είναι καλύτερο παιχνίδι από το Α. Τους ξαναλές ότι δεν μιλάς για ποιότητα Α και Β αλλά για τι lore σου αρέσει και σου ξαναλένε ότι το Β είναι καλύτερο από το Α. Με λίγα λόγια, τι κάνεις Γιάννη? Κουκιά σπέρνω...

Στο θέμα μας τώρα...

ilos, ωραία τα W3 και SoW αλλά... για το Elex έχεις να γράψεις κάτι? Πως σου φαίνεται? Έγραψες κατεβατά για τα άλλα δυο, πες τίποτα και γι' αυτό το καψερό.   :P

Δημοσ.

Που να ξέρω δε το έχω :-D  Και αν το πάρω θα είναι μετά από κανένα χρόνο την gold  έκδοση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με την PB.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...