Προς το περιεχόμενο

ELEX - Science Fantasy RPG της Piranha Bytes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάντως σε όλα τα game της pyrnha έτρωγες πουλί στην αρχή ακόμα και από lvl 1 έχθρους. Το αναφέρει και το ragequit στο review του ότι δεν είναι παιδικός περίπατος γενικά το game και είναι χαρντκορίλα 

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή είμαι αισίως level 16 και τα πράγματα έχουν στρώσει. Πάλι τον τρώω που και που αλλά καμία σχέση με όταν ήμουν <10 level. Για την ακρίβεια με έχει σώσει το φλογοβόλο. Ίσως το πιο πολύτιμο όπλο στο παιχνίδι.

Άλλο μειονέκτημα που βρήκα είναι το ΑΙ των companions όπου αντί να επιτίθενται στον εχθρό, πολλές φορές κάθονται και σε κοιτάνε ή θηκαρώνουν το όπλο τους και γυρνάνε πίσω.

Σε γενικές γραμμές όμως το παιχνίδι είναι πολύ καλό. Αξίζει.

@ aliakas @ 3DJIN

Παίδες, σας είπα ότι συνέβη και μάλιστα στον Φάρο, εκεί που πρέπει να επιστρέψεις το όπλο ενός Cleric. Δε τα βγάζω από  το μυαλό μου. Ήμουν ανεβασμένος σε βράχο και απο κάτω ένας devil ή κάπως έτσι μου πετούσε φλόγες δίπλα-δίπλα με κάτι Reavers χωρίς να επιτίθεται ο ένας στον άλλο. Δε λέω ότι συμβαίνει σαν κανόνας. Αλλά ότι συμβαίνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eντάξει, η εμπειρία που περιγράφεις είναι χαρακτηριστική των παιχνιδιών της PB.

Στην αρχή πεθαίνεις από οτιδήποτε κυκλοφορεί στο παιχνίδι, και μετά με πολύ αργούς ρυθμούς αρχίζεις να γίνεσαι δυνατότερος.

Ίσως στο Elex να θέλει παραπάνω χρόνο, αλλά βλέπω ότι είσαι στη φάση όπου ξεπερνάς την αρχική σύγχιση και τώρα αρχίζεις να διασκεδάζεις.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.

Ίσως στο Elex να θέλει παραπάνω χρόνο, αλλά βλέπω ότι είσαι στη φάση όπου ξεπερνάς την αρχική σύγχηση και τώρα αρχίζεις να διασκεδάζεις.

Αυτό ακριβώς. Απλά στο Elex η αρχική σύγχυση έκανε τριπλό χρόνο να περάσει απ' ότι στα Gothic και Risen. :P

• Like 1
Δημοσ.

Μεταλλαγμένο gothic/risen τι καλυτερο? πρωτοπόρος στο τεράστιο χαρτη και στα καλα γραφικα,ειμαι στην αρχη και φαίνεται καλο  

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Κεφάλαιο 3 από τα 4. Αν εξαιρέσεις ότι στα πρώτα σου βήματα είναι πιο δύσκολο και από το Dark Souls και το σύστημα μάχης θέλει διορθώσεις, το παιχνίδι είναι άψογο. Εύκολο 8αράκι. Ο κόσμος του είναι τέλειος και σε προκαλεί να τον εξερευνήσεις. Κάθε πέτρα που σηκώνεις έχει και κάτι από κάτω.

Απλά ετοιμάσου να πεθάνεις πολλές φορές. Στο level 26 και έχω πεθάνει χοντρικά 40-50 φορές. :P

• Like 3
Δημοσ.

Καλα αφου εχεις παιξει ολη την σειρά ακομη δεν εχεις καταλάβει οτι ρίχνεις τρεξιμο στα δυσκολα? εχω παιξει gothic1,2,3 arcania(4) το δυο δεν το τερμάτισα απο τα πολλα bug ,risen1 δυνατο παιχνιδι αλλα βαρεθηκα και δεν το τελείωσα αρκετα bug και αυτο ,το black waters με τους πειρατες δεν το επαιξα καν οταν ειδα το στιλ αυτο,σε ολα μα ολα εριχνες τρεξιμο σε χαμηλό level ε μαλλον μια απο τα ιδια και το elex,αργότερα εχει και mech μεσα?

Δημοσ.

Τώρα όμως παραρίχνεις τρέξιμο ακόμα και σε easy. Έχω παίξει όλα τα παιχνίδια τους (Gothic, Risen, Arcania) πάντα στο medium, hard. Αυτό το πράγμα δεν έχει ξανά γίνει. Σημειώνω όμως ότι μετά από 15 ώρες και 13 λεβελ δεν έχω διαλέξει ακόμα παράταξη, κάτι που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Από το λέβελ 10 και μετά πάντως κάπως στρώνει. έχεις συνηθίσει πλέον το combat και το ρυθμό της μάχης και έχεις επίγνωση ότι θα πεθάνεις ξανά και ξανά ακόμα και από ποντίκι. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η παρουσία companion, η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των μαχών και το όπου φύγεις φύγεις.

Σε γενικές γραμμές το ευχαριστιέμαι το παιχνίδι και δεν μετανιώνω σε καμία περίπτωση για day one αγορά. Είναι Gothic τελικά και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους φαν της PB. Μπορεί να γκρινιάζω για τη δυσκολία του, όμως πάλι θέλω να ξαναγυρίσω στον κόσμο του να συνεχίσω την περιπέτεια μου, και αυτό λέει πολλά. 

Αν ήταν να το βαθμολογήσω 4/5 από εμένα.

• Like 5
Δημοσ.

απ ότι είδα υπάρχουν teleports σε σημεία στο χάρτη για να αποφεύγεις το βαρετό περπάτημα μεγάλων αποστάσεων 

για οχήματα ή άλογα δεν νομίζω να παίζουν 

Δημοσ.

Η μετακίνηση είναι αρκετά γρήγορη. Σε αυτό βοηθάει όντως πολύ το jetpack, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα teleports. Αν και γενικά δεν βιάζομαι ιδιαίτερα καθώς η μισή μαγεία σε αυτό το παιχνίδι είναι η εξερεύνηση του κόσμου του.

• Like 2
Δημοσ.

Μετακίνηση μόνο ποδαράκια και jetpack (αναμνήσεις Tribes για όποιον έχει μυηθεί στο -κατ' εμε- καλύτερο lan fps ever). :P

Aπο το level 10 και ύστερα ο καθένας θα αρχίσει να πατάει γερά στα πόδια. Πιο πριν είσαι ο τελευταίος κρίκος της τροφικής αλυσίδας και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέχεις ασταμάτητα ή να χτυπάς μπαμπέσικα από καμιά πλαγιά, κρυμμένος πίσω από βράχια. Στο level 28 που είμαι τώρα, στο βαθμό του Paladin των Clerics με την ανάλογη πανοπλία και ένα πανίσχυρο two-handed sword που βρήκα εξερευνώντας κάτι άκυρα μέρη, τα καταφέρνω απέναντι στη πλειοψηφία των ανθρώπων NPCs και των τεράτων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πατάς ασταμάτητα κλικ και κερδίζεις. Μια στιγμιαία απροσεξία, λίγο να αφαιρεθείς και σε σκοτώνει τέρας level 5. Εδώ δίνω τα εύσημα στην PB που κατάφεραν να φτιάξουν ένα σύστημα μάχης άκρως ρεαλιστικό, παρά τα ελαττώματά του που είναι ορατά κυρίως στην αρχή του παιχνιδιού. Για να κερδίσεις, η αξιοποίηση της μορφολογίας του εδάφους είναι το 30% κάθε μάχης.

Παρά το 28 επίπεδο όμως, δεν μπορώ ούτε κατά διάνοια να ανταπεξέλθω ακόμα απέναντι σε ισχυρούς Mutants όπως ο Patron ή ο Cyclops που με ένα χτύπημα με στέλνουν στον άλλο κόσμο. Και μιας και είπα mutants, η PB κατάφερε να σχεδιάσει τα πιο αλλόκοτα μεταλλαγμένα όντα που έχω συναντήσει στο gaming. Εύγε.

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν, παίδες μόλις το τερμάτισα. 32 ώρες μου πήρε συνολικά, χωρίς να υπολογίσω το χρόνο που έχασα πεθαίνοντας και φορτώνοντας προηγούμενα saves. Το παιχνίδι είναι φοβερό. Για να μην σποϊλάρω, θα πω μόνο αυτό: υπάρχει μεγάλη ανατροπή στην ιστορία και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Αποτελεί θεμέλιο για κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Εξαιρετική δουλειά από την PB, απόλαυσα το κάθε δευτερόλεπτο.

8.5/10 από εμένα.

• Like 4
Δημοσ.

Εξαιρετική δουλειά από την PB, απόλαυσα το κάθε δευτερόλεπτο.

Δέκα ώρες στο παιχνίδι και το combat system είναι άθλιο...άθλιο... ΑΘΛΙΟ!!!! Έχω τερματίσει και τα 6 παιχνίδια της PB σε normal και αυτό είναι το πρώτο που σε Easy difficulty και Level 10 με σκοτώνουν τέρατα Level 1 που σε ανταμείβουν με 10 XP. Αν είναι δυνατόν. Δυο χτυπήματα δικά σου και αδειάζει το stamina ενώ το τέρας μπορεί να σε χτυπάει ασταμάτητα (χωρίς επίπτωση στο δικό του stamina) χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις μέχρι να πεθάνεις.

Το ΑΙ απλά τραγικό. Οι άνθρωποι-εχθροί μπορεί να σε κυνηγούν δίπλα-δίπλα με τέρατα. Με κυνηγούσαν reavers μαζί με raptors (ή όπως λέγονται), είχα ανεβεί σε ένα βράχο και αυτοί από κάτω μου ώμο-ώμο χωρίς να επιτίθεται ο ένας στον άλλο. Δηλαδή τα μεταλλαγμένα τέρατα του παιχνιδιού αντιμετωπίζουν μόνο εσένα ως εχθρό. Όχι τους άλλους εχθρικούς NPCs.

Τα ranged όπλα εντελώς ανίσχυρα. Πολεμούσα με ένα ρομπότ, είχα αδειάσει πάνω του 150 σφαίρες πλάσματος (αστρονομικού κόστους 500 Elex) και η ενέργειά του είχε φτάσει μόνο στο 60% όταν αυτό με ΕΝΑ χτύπημα σε βγάζει off.  Αντιμετώπιζα έναν reaver (σκεφτείτε συμμορίτη τύπου Mad Max), για να τον σκοτώσω έπρεπε να ρίξω πάνω από 10 βλήματα πάνω του και εκείνος με ΕΝΑ βλήμα μου προκαλούσε αιμορραγία και μου έχανε το 50% της ζωής μου. Και οι reavers κυκλοφορούν σε ομάδες άνω των 5 ατόμων.

Το skill leveling καθόλου ισορροπημένο. Για να αναβαθμίσεις ικανότητες ή στατιστικά για να χρησιμοποιήσεις απλά, ανίσχυρα όπλα πρέπει να έχεις εκατοντάδες skill points τα οποία μπορείς να αποκτήσεις μόνο μέσω level up από αποστολές (τα τέρατα δίνουν ελάχιστο ΧΡ) οι οποίες απαιτούν να σκοτώσεις τέρατα ή ανθρώπους απείρως δυνατότερους από σένα. Πχ στην αρχή του παιχνιδιού βρίσκεις ένα δικό σου ρομπότ το οποίο για να επισκευαστεί και να σε συντροφεύσει απαιτεί να μπεις σε ένα κτίριο γεμάτο τέρατα που σε διαλύουν με ένα χτύπημα και για να νικήσεις πρέπει να είσαι επίπεδο 20 τουλάχιστον.

Δε ξέρω τι να πω, το παιχνίδι μοιάζει να μην έχει περάσει κανένα balancing τεστ και μοιάζει unplayable. Ενώ έχει όλα τα φόντα να ξεχωρίσει, σου χαλάει όλη τη διάθεση ο αρρωστημένος βαθμός δυσκολίας. Με μια φράση θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω "το Risen συναντάει το Dark Souls μέσω ενός κατεστραμμένου combat system και πλήρους unbalancing".

Αυτά από έναν φαν της PB...

:P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...