master1992g Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, θέλοντας να επεκτείνω το wifi από το ένα σπίτι στο άλλο σε απόσταση ~50 μέτρων αγόρασα το Site: tplinkcpe210 To κύριο modem είναι της vodafone-Oxygen MiniOffice. Παλεύω εδώ και κανα 2ωρο χωρίς αποτέλεσμα, το ενεργοποίησα είτε σαν access point , είτε σαν repeater είτε σε bridge mode αλλά δεν μου δίνει Ip-internet οταν συνδεεται κάποια συσκευή.Κάνω κάτι λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Σαν access point θα το βάλεις να δουλεύει, θα του δώσεις μια ip στο ίδιο υποδικτυο του κεντρικού ρουτερ και έξω από το dhcp, επίσης στο tplink θα κλείσεις dhcp, θα το συνδέσεις σε μια lan του κεντρικού ρουτερ και είσαι έτοιμος, υπάρχουν οδηγίες στο ίντερνετ. Είναι πολύ εύκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Access Point: Παίρνει ενσύρματα και μοιράζει ασύρματα. Client: Παίρνει ασύρματα και μοιράζει ενσύρματα. Repeater: Παίρνει ασύρματα και μοιράζει πάλι ασύρματα. Υπόψη ότι ως repeater αναμεταδίδει ασύρματα την σύνδεση σε τόξο 60° προς το μέρος που είναι στραμμένη η κεραία. Τι ρυμίσεις έχεις κάνει ανάλογα της κατάσταση λειτουργίας; Τo SSID του modem/router το βλέπεις και με τι σήμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
master1992g Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Thanks μάγκες, είχα ανοιχτό το dhcp για αυτό, το setara σαν access point, απλά πιάνει μια γραμμή μόνο στα 50μέτρα, γιατί? Το έχω στα max 11dbm και distance setting στα 200km. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δεν έχει καμία σημασία ακόμη και 1 εκ χλμ να του βάλεις (για άλλο πράγμα είναι αυτή η ρύθμιση). Το σήμα θα πάει τόσο μακρυά ανάλογα την ισχύ εκπομπής, το κέρδος της κεραίας και την ευαισθησία του δέκτη. Αλλά αυτό είναι η μία όψη το νομίσματος. Προϋπόθεση για σωστή ασύρματη ζεύξη είναι και η άλλη θέση να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Μην περιμένεις να έχεις καλύτερα στοιχεία σύνδεσης αν προσπαθείς από την άλλη θέση με ένα κινητό ή με εσωτερική συσκευή και κεραία, που πρέπει να υπερπηδήσει τα μεταξύ τους εμπόδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
master1992g Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Βασικά αυτό που ήθελα είναι να το συνδέσω με ένα repeater που έχω στο μπαλκόνι μου https://www.skroutz.gr/s/10737337/TP-LINK-TL-WA850RE-v2.html ώστε να έχω 2 γραμμές ίντερνετ. Θα δοκιμάσω να βάλω το cpe210 στην ταράτσα γιατί έχει ένα δέντρο που παρεμβάλλεται και μάλλον αυτό κάνει την ζημιά. Φαντάζομαι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, λέει ότι είναι αδιάβροχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Είναι κατασκευασμένο για εξωτερική χρήση και αντέχει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σε αυτό 100% δεν θα έχεις θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
master1992g Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Στο setup είχα βάλει 25dbm ενώ το max του είναι 26.9 , πιστεύεις αν το ξανασεταρω και το βάλω στα 26.9 θα έχει διαφορά? Μου κάνει εντύπωση που άλλοι σε κριτικές μιλούσαν για 800 μέτρα και σε μένα δεν φτάνει ούτε στα 50μέτρα με 50% ισχύ σήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Τα dBm είναι η ισχύ και έχει να κάνει πόσο μακρυά θα φθάσει η δικιά του εκπομπή. Όμως η ασύρματη ζεύξη έχει 2 παίκτες που πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Πόση ισχύ έχει η άλλη συσκευή και με τι κεραία; Π.χ. θέλεις να μιλήσεις με έναν γείτονα στα 100 μέτρα και κάνεις χρήση τηλεβόα, οπότε αυτός από το μπαλκόνι του σε ακούει. Με ποιον τρόπο θα τον ακούσεις κι εσύ, αν δεν κάνει χρήση και αυτός τηλεβοα; Όχι μόνο για 800 μέτρα μπορεί να συνδεθεί το ΑΡ, αλλά αρκετά παραπάνω. Έλα όμως που πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα και από την άλλη πλευρά. Αν αυτή είναι σε εξωτερικό χώρο χωρίς εμπόδια, στα 50 μέτρα είναι πανεύκολο να γίνει σύνδεση ακόμη και με ένα απλό Modem/router. Αν όμως είναι μέσα στο σπίτι και πίσω από τοίχους, με ποιον τρόπο το έρμο θα καταφέρει να ξεπεράσει τα φυσικά εμπόδια; Εδώ δεν μπορούμε σε εσωτερικό χώρο να έχουμε σύνδεση στα 10 μέτρα κι εσύ θέλεις στα 50; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
master1992g Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Προφανώς και δεν πίστευα ότι θα στείλω σήμα από το ένα σπίτι στο άλλο εσωτερικά. Mάλλον δεν το εξήγησα σωστά, πρόκειται για 2 μονοκατοικίες σε απόσταση 50 μέτρων όπου ενδιάμεσα υπάρχει ένα οικόπεδο αλλά στην οπτική επαφή τους κόβεται από ένα δέντρο που αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο. Οπότε βάζω το cpe210 στο μπαλκόνι της μιας και το repeater tl-wa850re στο μπαλκόνι της άλλης. Βέβαια υπάρχει μια υψομετρική διαφορά γύρω στα 5 μέτρα(η μια είναι 2οροφη-repeater στον 2ο οροφο-μπαλκονι) για αυτό θα δοκιμάσω να βάλω το cpe210 στην ταράτσα. Λογικά θα έχει καλύτερη λήψη έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Αν το CPE210 είναι ψηλότερα ή χαμηλότερα, θα το τοποθετήσεις με τέτοια κλίση ώστε να κοιτά απευθείας στην άλλη θέση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
master1992g Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μετά από λίγο calibration του cpe210 κατάφερα να έχω αρκτετά καλή λήψη σήματος 3/4 γραμμές στο wa850re αλλά η ταχύτητα είναι πολύ χαμηλή στο 1 mbps. Με κινητό ενώ έχω ~70% σήμα η ταχύτητα είναι επίσης το ίδιο χαμηλή. Αν πάρω ένα 2ο cpe210 και στοχεύσω στο άλλο θα έχω μεγαλύτερη ταχύτητα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
master1992g Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Τελικά η τιμή 25km που έβαζα στο distance setting δημιουργούσε το πρόβλημα, το ξανα setara με τιμή 2km και πλέον έχω ~80% σήμα και max ταχύτητα με το modem. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Θα του βάλεις απόσταση στο 120% της πραγματικής. Δοκίμασε και χωρίς ρύθμιση, αφού σε μικρές αποστάσεις δουλεύει καλύτερα στο αυτόματο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sabbpaxa Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα παιδιά έχω το εξής πρόβλημα με την κεραία tp link cpe210 v3 ενώ συνδέετε με την συσκευή που θέλω ως client, δεν μου μεταφέρει δεδομένα ίντερνετ (έχω κλειστό το dhcp). Το δοκίμασα και με κάποια αλλά δίκτυα που ήταν σε απόσταση 20 μέτρων και συνέβαινε το ίδιο. Μάλιστα κάνω την κεραία μου repeater αυτόν των δικτύων και αναφέρει το wifi του κινητού μου στην αναζήτηση ότι υπάρχει το δίκτυο αλλά χωρείς πρόσβαση στο internet. Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα