Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Το ιντερνετ στο σπιτι μου εχει γινει λιγο μπαχαλο. Μεχρι χθες (νομιζα οτι) ο τροπος που ειχα ιντερνετ ηταν απο τη γραμμη του διπλανου σπιτιου (που μενει η γιαγια μου). Αυτη ειχε το τηλεφωνο και με ενα καλωδιο ειχα το ρουτερ σπιτι μου. 

Απο ο,τι φαινεται καποιος τεχνικος καπου εκανε μαλακια χωρις να το πει σε κανενα και το τηλεφωνο ειχε συνδεθει και στο σπιτι μου τελικα. 

Ηρθε χθες το πρωι τεχνικος της Cosmote για να βαλει καινουργια γραμμη, στο οποιο ειπαμε οτι τη Cyta τη θελουμε να τη παμε διπλα και να μη τη χαλασει.

Μας εγραψε στα αρχιδια του κανονικα και εβγαλε τη cyta και μετα για να φυγει γρηγορα μας ειπε οτι αν τραβηξουμε το καλωδιο που ηταν το ρουτερ θα εχει cyta.

Το προβλημα τωρα που εχω ειναι οτι πριν με τη cyta επιανα 9-9,5 mbps, ενω τωρα με τη cosmote πιανω 8,4 με interleaved και 6,9 με fastpath.

Το ρουτερ ειναι συνδεδεμενο εξωτερικα με το ιδιο καλωδιο που ηταν με τη cyta.

Εχω παρει τη cosmote και μου λενε οτι στελνουν 10mbps τα οποια τα βλεπω στο ρουτερ.

Ειναι δυνατον να πεφτει τοσο η ταχητυτα πανω στα ιδια καλωδια;

Ενας φιλος που μενει 2-3 σπιτια παραπανω, αλλα εχει αλλο κουτι, εχει με cosmote 9,5 mbps με fastpath. Για αυτο εβλαλα cosmote και γω δηλαδη.

Τι να κανω τωρα εγω; Τους εχω παρει ηδη δυο φορες τηλεφωνο και εχουν βαλει βλαβη. Τη πρωτη φορα το αλλαξανε απο fast σε interleaved και πηγα απο τα 6,4 στα 8,4. Σημερα που τους πηρα το κανανε fast παλι και πηγα στα 6,9.

Βαζω και φωτογραφια τι λεει το ρουτερ. Η αποσταση απο οσο ξερω καπου κατω απο 2,5 χιλιομετρα.

Σορρυ για τον ογκολιθο μηνυματος αλλα εχω απογοητευτει.

Edit: Ξεχασα να πω οτι η περιοχη ειναι Ηρακλειο Κρητης.

Επισης ο φιλος που εχει κι αυτος κοσμοτε μου ειπε να πω να αυξησουν το Noise Margin σε 10-11. Θα βοηθησει καπως αυτο;

Δημοσ.

σιγουρα χανεις κανα 1 mbit λογω fast σιγουρα χανεις που σε εχουν λογικα με 9 Margin αντι για 6.οσο αυξανεις το margin πεφτει η ταχυτητα.παντως δεν φτανουν 10 σε σενα τουλαχιστον με Fast  που εισαι.

βεβαια το κακο ειναι οτι δεν εχω δει συνδρομητη cosmote να του βαζουν 6αρι.οποτε παιζει να μην σου βαλουν :P.

δεν χανεις κατι να το ζητησεις βεβαια.

Δημοσ.

σιγουρα χανεις κανα 1 mbit λογω fast σιγουρα χανεις που σε εχουν λογικα με 9 Margin αντι για 6.οσο αυξανεις το margin πεφτει η ταχυτητα.παντως δεν φτανουν 10 σε σενα τουλαχιστον με Fast  που εισαι.

βεβαια το κακο ειναι οτι δεν εχω δει συνδρομητη cosmote να του βαζουν 6αρι.οποτε παιζει να μην σου βαλουν :P.

δεν χανεις κατι να το ζητησεις βεβαια.

Κατσε γιατι εχω μπερδευτει. Αλλου διαβαζω οτι το margin οσο πιο ψηλα τοσο πιο καλο το σημα. 

Ο φιλος που ειπα τους ειπε να του το κανουν 10,5 και εχει 9,5 mbps. Εγω να τους πω να μου το ριξουν σε 6;

Και επισης στο τηλεφωνο που μιλησα μου παν οτι ειναι πολυ χαμηλα, επειδη πριν βαλουν το fast ηταν γυρω στο 3,κατι με 4,κατι.

Δημοσ.

Κατσε γιατι εχω μπερδευτει. Αλλου διαβαζω οτι το margin οσο πιο ψηλα τοσο πιο καλο το σημα. 

Ο φιλος που ειπα τους ειπε να του το κανουν 10,5 και εχει 9,5 mbps. Εγω να τους πω να μου το ριξουν σε 6;

Και επισης στο τηλεφωνο που μιλησα μου παν οτι ειναι πολυ χαμηλα, επειδη πριν βαλουν το fast ηταν γυρω στο 3,κατι με 4,κατι.

παμε ενα ενα για να τα ξεμπερδεψεις.

μεγαλο margin πχ 11 ισον μεγαλυτερη σταθεροτητα αλλα μικροτερη ταχυτητα αντιθετα πχ με Margin 6 που θα σου δωσει την μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα την μικροτερη σταθεροτητα.το default του οτε ειναι 9.αν στο παει 6 θα κερδισεις 1 Mbit πανω κατω .

fast path vs interleave.

το Fast path εχεις καλυτερο Ping  αλλα χανεις σε ταχυτητα και σταθεροτητα.

interleave εχεις μεγαλυτεορ ping αλλα κερδιζεις σε ταχυτητα και σταθεροτητα.

το πιο μεγαλο σε συγχρονισμο θα ηταν interleave με 6 margin/snr πεστο οπως θες γιανα μην σε μπερδευω.

αν μια γραμμη εχει ασταθεια το Margin θα πηγαινει πανω κατω.σε μια καλη γραμμη το Margin ειναι συν πλην ενα απο αυτο που εχει βαλει ο παροχος.

Δημοσ.

παμε ενα ενα για να τα ξεμπερδεψεις.

μεγαλο margin πχ 11 ισον μεγαλυτερη σταθεροτητα αλλα μικροτερη ταχυτητα αντιθετα πχ με Margin 6 που θα σου δωσει την μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα την μικροτερη σταθεροτητα.το default του οτε ειναι 9.αν στο παει 6 θα κερδισεις 1 Mbit πανω κατω .

fast path vs interleave.

το Fast path εχεις καλυτερο Ping  αλλα χανεις σε ταχυτητα και σταθεροτητα.

interleave εχεις μεγαλυτεορ ping αλλα κερδιζεις σε ταχυτητα και σταθεροτητα.

το πιο μεγαλο σε συγχρονισμο θα ηταν interleave με 6 margin/snr πεστο οπως θες γιανα μην σε μπερδευω.

αν μια γραμμη εχει ασταθεια το Margin θα πηγαινει πανω κατω.σε μια καλη γραμμη το Margin ειναι συν πλην ενα απο αυτο που εχει βαλει ο παροχος.

Ναι, οταν το εβαλα χθες ειχε fast-path με 6,4 max mbps. Πηρα τηλεφωνο και παραπονεθηκα για τη ταχυτητα και το πηγανε interleaved μεχρι σημερα το μεσημερι και επιανα max 8,4 mbps. Το margin τοτε ηταν στα 3-4. Ομως χθες το βραδυ το ιντερνετ κοπηκε τουλαχιστον 4 φορες.

Επισης με interleaved το ping ηταν χαλια. Για παραδειγμα το Path of Exile που παιζω και συνδεομαι σε server στη Φρακφουρτη ηταν 95-100+, δηλαδη χειροτερα απο οσο ειχα με cyta που και για αυτο την αλλαξα. Με fastpath εχω 55-65 στο ιδιο παιχνιδι.

Οποτε αν τους πω να το χαμηλωσουν δε νομιζω να κερδιζω τιποτα.

Σημερα τους πηρα τηλεφωνο για τη ταχυτητα και για το κοψιμο του ιντερνετ και αυτοι μου το ξανα-κανανε fastpath.

Εγω θελω να μαθω αν υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να εχω τα 9-9,5 mbps που ειχα με cyta, αλλιως να κοιταξω σε αλλο παροχο η να παω cyta ξανα.

Δημοσ.

Για να κερδίσεις την χαμένη ταχύτητα πρέπει να ρίξεις το SNR, η cyta πρέπει να παίζει σε 6αρι και γι αυτό είχες παραπάνω ταχύτητα.

Πίεσε τον οτέ για SNR 6 διαφορετικά 2 επιλογές

1)αλλάζεις πάροχο(forthnet,cyta) που παίζουν σίγουρα με 6αρι

2)αγοράζεις μόντεμ που μπορεί να ρίξει το snr(μερικά tp link το κάνουν μέσω τελνετ,στα asus υπάρχει επιλογή στο μενού τους)

Δημοσ.

Για να κερδίσεις την χαμένη ταχύτητα πρέπει να ρίξεις το SNR, η cyta πρέπει να παίζει σε 6αρι και γι αυτό είχες παραπάνω ταχύτητα.

2)αγοράζεις μόντεμ που μπορεί να ρίξει το snr(μερικά tp link το κάνουν μέσω τελνετ,στα asus υπάρχει επιλογή στο μενού τους)

Δηλαδη απο 8 που βλεπω τωρα στο ρουτερ αν το παω 6 τι θα αλλαξει;

1) Θα εχω πραγματικα τα 8mbps που βλεπω στο ρουτερ;

2) Η θα ανεβουν αυτα τα 8 και παλι θα ειμαι τουλαχιστον 2 πισω; ΔΛΔ πχ θα πανε 10 και γω θα εχω 8 mbps αληθινα;

Κατι αλλο, το actual rate, ειναι αυτο που εχεις και βλεπεις στον υπολογιστη η αυτο που στελνει ο παροχος; 

Επισης, θα τους πω να πανε το snr 6, αλλα εχει σημασια αν αλλαξω το data-path σε interleaved η να το αφησω fast; Εννοω και στις δυο περιπτωσεις θα πρεπει να ανεβει το ιδιο η ταχυτητα, ετσι;

Αν παω για να αλλαξω παροχο, υπαρχει καποιος τροπος να τους βαλω να μου εγγυηθουν μια συγγεκριμενη ταχυτητα που θα εχω; Να ερθουν να μετρησουν ξερω γω;

Edit:

Ρε παιδια οπου βλεπω για snr/ noise margin λενε οτι οσο πιο ψηλα τοσο πιο δυνατο/καλο το σημα. Τι παιζει τελικα;

Δημοσ.

ποτέ δεν μπορείς να πιάσεις την ταχύτητα κλειδώματος σε ταχύτητα κατεβάσματος.

Υπάρχει επιπλέον πληροφορία(overhead) για τη σωστή λειτουργία του ίντερνετ.

Δημοσ.

Ηρθε τεχνικος μολις τωρα και κατι αλλαξε ειπε και το πηγε απο 6,7 σε 9,7 με fast-path.

Οποτε αυτοι μου το κοβανε.

post-242191-0-27360600-1508489410_thumb.png

Δημοσ.

Ναι, οταν το εβαλα χθες ειχε fast-path με 6,4 max mbps. Πηρα τηλεφωνο και παραπονεθηκα για τη ταχυτητα και το πηγανε interleaved μεχρι σημερα το μεσημερι και επιανα max 8,4 mbps. Το margin τοτε ηταν στα 3-4. Ομως χθες το βραδυ το ιντερνετ κοπηκε τουλαχιστον 4 φορες.

Επισης με interleaved το ping ηταν χαλια. Για παραδειγμα το Path of Exile που παιζω και συνδεομαι σε server στη Φρακφουρτη ηταν 95-100+, δηλαδη χειροτερα απο οσο ειχα με cyta που και για αυτο την αλλαξα. Με fastpath εχω 55-65 στο ιδιο παιχνιδι.

Οποτε αν τους πω να το χαμηλωσουν δε νομιζω να κερδιζω τιποτα.

Σημερα τους πηρα τηλεφωνο για τη ταχυτητα και για το κοψιμο του ιντερνετ και αυτοι μου το ξανα-κανανε fastpath.

Εγω θελω να μαθω αν υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να εχω τα 9-9,5 mbps που ειχα με cyta, αλλιως να κοιταξω σε αλλο παροχο η να παω cyta ξανα.

to interleave σου δινει μεγαλυτερη ταχυτητα  αλλα πιο χαλια ping.αλλα κερδιζεις σε σταθεροτητα.το margin απλα ετυχες στα 3-4 γιατι δεν δινουν τοσο χαμηλο.με Fast path που το εκαναν χανεις σε σταθεροτητα αν μιλαμε για το ιδιο snr.

εμενα με παραξενευει που λεει για αποσυνδεσεις με Interleave και οχι με fast.

Δηλαδη απο 8 που βλεπω τωρα στο ρουτερ αν το παω 6 τι θα αλλαξει;

1) Θα εχω πραγματικα τα 8mbps που βλεπω στο ρουτερ;

2) Η θα ανεβουν αυτα τα 8 και παλι θα ειμαι τουλαχιστον 2 πισω; ΔΛΔ πχ θα πανε 10 και γω θα εχω 8 mbps αληθινα;

Κατι αλλο, το actual rate, ειναι αυτο που εχεις και βλεπεις στον υπολογιστη η αυτο που στελνει ο παροχος; 

Επισης, θα τους πω να πανε το snr 6, αλλα εχει σημασια αν αλλαξω το data-path σε interleaved η να το αφησω fast; Εννοω και στις δυο περιπτωσεις θα πρεπει να ανεβει το ιδιο η ταχυτητα, ετσι;

Αν παω για να αλλαξω παροχο, υπαρχει καποιος τροπος να τους βαλω να μου εγγυηθουν μια συγγεκριμενη ταχυτητα που θα εχω; Να ερθουν να μετρησουν ξερω γω;

Edit:

Ρε παιδια οπου βλεπω για snr/ noise margin λενε οτι οσο πιο ψηλα τοσο πιο δυνατο/καλο το σημα. Τι παιζει τελικα;

παμε ενα ενα γιατι εχεις μπερδευτει με πολλα.καταρχην για τα profiles υπαρχει και sticky Θεμα στην υπογραφη μου.

παμε με απλα λογια.

οσο ανεβαζεις το margin δηλαδη απο 6 το κανεις 8 η το κανεις 11 η το κανεις 15 κερδιζεις σε σταθεροτητα και χανεις σε ταχυτητα.το Ping δεν αλλαζει.οσο αντιθετα ριχνεις το Margin κερδιζεις σε ταχυτητα αλλα χανεις σε σταθεροτητα.

παμε τωρα για το Fast path/ και interleave path.αν βαλεις fast path χωρις να αλλαξεις το Margin θα κερδισεις σε ping και θα χασεις σε σταθεροτητα οπως και σε ταχυτητα.αν εχεις Interleave χανεις σε ping αλλα κερδιζεις σε ταχυτητα και σταθεροτητα.

και παροχο να αλλαξεις κανεις δεν σου εγγυαται τι ταχυτητα θα πιασεις.δεν μπορουν καν να μετρησουν πριν ενεργοποιηθεις αφου ο χαλκος σου ειναι πανω σε αλλον παροχο.επισης οτι πας πχ το Margin στο 8 δεν σημαινει οτι η ταχυτητα πχ θα ειναι 10.δεν ειναι αναλογικα.το ποσο θα κερδισεις η θα χασεις εξαρτατε απο το Profile και ποσο συγχρονιζεις.

το attaianble rate δεν ειναι αυτο που παιζεις.ειναι το μεγιστο θεωρητικο πανω στην γραμμη σου αλλα ειναι πολυ μεγιστο θεωρητικο διοτι εξαρτατε απο πολλα πραγματα.μπορει σε μια γραμμη να εχεις χ Profile και να δεις Max attainable 19 και μετα να βαλεις αλλο Profile και να δεις max attainable 15.

Ηρθε τεχνικος μολις τωρα και κατι αλλαξε ειπε και το πηγε απο 6,7 σε 9,7 με fast-path.

Οποτε αυτοι μου το κοβανε.

σου αλλαξε ζευγαρι καλωδιων και σου εδωσε καλυτερο.τωρα εχεις 9 Margin και Fast path.αν οπως εισαι σε πανε στο 6 Margin με fast path θα κερδιζες κανα 1 με 1,5 mbit.αν εβγαζες και το fast path και εβαζες Interleave θακερδιζες ακομα 1 Mbit.

Δημοσ.

to interleave σου δινει μεγαλυτερη ταχυτητα  αλλα πιο χαλια ping.αλλα κερδιζεις σε σταθεροτητα.το margin απλα ετυχες στα 3-4 γιατι δεν δινουν τοσο χαμηλο.με Fast path που το εκαναν χανεις σε σταθεροτητα αν μιλαμε για το ιδιο snr.

εμενα με παραξενευει που λεει για αποσυνδεσεις με Interleave και οχι με fast.

παμε ενα ενα γιατι εχεις μπερδευτει με πολλα.καταρχην για τα profiles υπαρχει και sticky Θεμα στην υπογραφη μου.

παμε με απλα λογια.

οσο ανεβαζεις το margin δηλαδη απο 6 το κανεις 8 η το κανεις 11 η το κανεις 15 κερδιζεις σε σταθεροτητα και χανεις σε ταχυτητα.το Ping δεν αλλαζει.οσο αντιθετα ριχνεις το Margin κερδιζεις σε ταχυτητα αλλα χανεις σε σταθεροτητα.

παμε τωρα για το Fast path/ και interleave path.αν βαλεις fast path χωρις να αλλαξεις το Margin θα κερδισεις σε ping και θα χασεις σε σταθεροτητα οπως και σε ταχυτητα.αν εχεις Interleave χανεις σε ping αλλα κερδιζεις σε ταχυτητα και σταθεροτητα.

και παροχο να αλλαξεις κανεις δεν σου εγγυαται τι ταχυτητα θα πιασεις.δεν μπορουν καν να μετρησουν πριν ενεργοποιηθεις αφου ο χαλκος σου ειναι πανω σε αλλον παροχο.επισης οτι πας πχ το Margin στο 8 δεν σημαινει οτι η ταχυτητα πχ θα ειναι 10.δεν ειναι αναλογικα.το ποσο θα κερδισεις η θα χασεις εξαρτατε απο το Profile και ποσο συγχρονιζεις.

το attaianble rate δεν ειναι αυτο που παιζεις.ειναι το μεγιστο θεωρητικο πανω στην γραμμη σου αλλα ειναι πολυ μεγιστο θεωρητικο διοτι εξαρτατε απο πολλα πραγματα.μπορει σε μια γραμμη να εχεις χ Profile και να δεις Max attainable 19 και μετα να βαλεις αλλο Profile και να δεις max attainable 15.

σου αλλαξε ζευγαρι καλωδιων και σου εδωσε καλυτερο.τωρα εχεις 9 Margin και Fast path.αν οπως εισαι σε πανε στο 6 Margin με fast path θα κερδιζες κανα 1 με 1,5 mbit.αν εβγαζες και το fast path και εβαζες Interleave θακερδιζες ακομα 1 Mbit.

Εχω καταλαβει τι παιζει νομιζω τωρα. Το fast-path το θελω, δεν εχω θεμα με το 1-2 mbps που θυσιαζω για αυτο. Δεδομενου βεβαια πως τωρα ειμαι στα 9,5 mbps.

Παντως και τωρα με το snr στα 9-10 που παιζει, εχω αποσυνδεσεις. Ειδικα τα βραδια, κοβεται τουλαχιστον 2-3 φορες.

Ο τεχνικος μου ειπε οτι αν εχω θεμα με διακοπες να τον παρω τηλ να το ξαναδει, οποτε μαλλον θα τον παρω.

Γενικα παντως ειμαι ικανοποιημενος τωρα, αν φτιαχτουν οι διακοπες που κανει.

Επισης οταν ηρθε ο τεχνικος ειδαμε οτι με το καλωδιο που φερνω στο ρουτερ ειχε αρκετα crc errors ( συν μου ειπε οτι η ταχυτητα επαιζε πολυ αναμεσα στα 10-11 mbps ), ενω οταν το εβαλε στο κουτι για 2-3 λεπτα δεν ειχε καθολου και ηταν πιο σταθερη η ταχυτητα. Παιζει σε αυτο να οφειλονται οι διακοπες; Να αλλαξω το καλωδιο το συντομοτερο;

πχ τωρα εχω 683/2026 up/down crc errors με 18h uptime και 10db margin.

Δημοσ.

αν εχεις αποσυνδεσεις απο μακρυα το μονο που μπορει να γινει ειναι ειτε να σου βγαλει το Fast path ειτε να σου ανεβασει Margin.αν κατω δεν εχεις errors και πανω εχεις errors εφοσον η μετρηση εγινε με το ιδιο μηχανημα πχ adsl analyzer τοτε μπορει να φταιει κατι στην καλωδιωση.αν ειναι η καθετη αν ειναι η οριζοντια αν ειναι καποιο πριζακι ή κανας συναγερμος χωρις φιλτρο αυτο θελει ψαξιμο.τωρα παιζεις χαλια για αυτο η γραμμη ειναι σταθερη.2 Mbit Μονο.

• Like 1
Δημοσ.

αν εχεις αποσυνδεσεις απο μακρυα το μονο που μπορει να γινει ειναι ειτε να σου βγαλει το Fast path ειτε να σου ανεβασει Margin.αν κατω δεν εχεις errors και πανω εχεις errors εφοσον η μετρηση εγινε με το ιδιο μηχανημα πχ adsl analyzer τοτε μπορει να φταιει κατι στην καλωδιωση.αν ειναι η καθετη αν ειναι η οριζοντια αν ειναι καποιο πριζακι ή κανας συναγερμος χωρις φιλτρο αυτο θελει ψαξιμο.τωρα παιζεις χαλια για αυτο η γραμμη ειναι σταθερη.2 Mbit Μονο.

Το τελυταιο δεν καταλαβα τι εννοεις. τα 2Mbit εννοεις τη διαφορα με το πσοο μου δινει (~11) με το ποσα εχω (~9.5); Υπαρχει περιπτωση αν αλλαξω το καλωδιο να μου ερχονται παραπανω;

Παντως θα προσπαθησω να βαλω καινουργιο καλωδιο σχετικα γρηγορα, αφου ετσι κι αλλιως ο τεχνικος οταν εβαλε το τηλεφωνο που εχει πανω στη γραμμη, οταν κουνουσε το καλωδιο εκανε καποια παρασιτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...