Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι σημερινοι 4πυρηνοι,  τις καρτες μεχρι 1050ti τις τρωνε αμασητες.   μην πω.... και τις ακομα μεγαλυτερες 1060.....!  

αρα τι κουβεντιαζουμε?  για CPU bottleneck?   θα τρελαθουμε εντελως?  

αποψη μου ειναι οτι, το Bottleneck πλεον το δημιουργει η 4Κ αναλυση, και τα ιδια τα παιχνιδια, στα οποια βλεπεις, εντελως παραλογα, το ενα παιχνιδι να χρειαζεται 50% επεξεργαστη, και το αλλο να τον τερματιζει...!!!   

μην τα ριχνουμε ολα στις καρτες και τους επεξεργαστες...!!!  ειναι πολυ περιπλοκο το θεμα.........

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O Aten λογικά εννοούσε ότι το BF στο multi (ειδικά σε 64p CQ) είναι αρκετά CPU intensive, γι' αυτό είπε τον 1600. Εγώ ας πούμε με τον i5 έχω υψηλό CPU utilization. Τα BF θέλουν αρκετά threads, αλλά αυτό δε θα πει ότι οι 4c/4t (ή ακόμη και οι  2c/4t) δεν θα ανταπεξέλθουν. Απλώς πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ settings για 60fps και "σωστά" frametimes.

Αλλά θεωρώ καλύτερα μια καλύτερη GPU, από επεξεργαστή, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

αποψη μου ειναι οτι, το Bottleneck πλεον το δημιουργει η 4Κ αναλυση, και τα ιδια τα παιχνιδια, στα οποια βλεπεις, εντελως παραλογα, το ενα παιχνιδι να χρειαζεται 50% επεξεργαστη, και το αλλο να τον τερματιζει...!!!   

Καλά εκεί πας να ανοίξεις άλλη συζήτηση.

Δημοσ.

Καλά εκεί πας να ανοίξεις άλλη συζήτηση.

δεν θελω να ανοιξω αλλη συζητηση, εδω.   υπαρχουν πολλα θεματα που αναλυεται διεξοδικα.  

απλα τονιζω οτι δεν ειναι ΜΟΝΟ θεμα επεξεργαστη πια.  ειναι πολλοι οι παραγοντες που επηρεαζουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή όπως έγραψα αρχικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρώτα από όλα το budget, είτε πάμε σε ryzen3 1200 με φθηνότερες μητρικές η περιμένουμε να βγουν φθηνότερες για τον 8100. Γνωρίζουμε πότε περίπου θα κυκλοφορήσουν; 

Λες να είναι κρετίνοι και να χάσουν το πανηγύρι των χριστουγέννων ;;;

Οπότε με μητρική των .... 55 ευρώ και μνήμες στα 2666 ο i3 8100 θα τσακίζει ό,τι έχει η amd (χαμηλού budget).

Δημοσ.

εχουμε 2 μηνες μεχρι τα χριστουγεννα ! κατσε να δουμε τι θα τσακισει οταν οι b350 ξεκινανε στα 70 ευρω μολις 15 πανω απο τις lowest end της ιντελ και ο 1200 κανει 105 ευρα ενω ο 8100 εχει 120 κλεινει η διαφορα ! και να δω ποιος δεν θα παρει b350 για να ριξει σε 3 χρονακια εναν 6 πυρηνο πανω και λιγο oc με κοστος κατω των 200 ευρω , ενω στην κυρα ιντελ ακουγονται πολλα για τα turbo ... οχι οτι δεν θα τα φτασει ο κυριος 8400 αλλα ηδη ειναι paper release και με την ελευση των z390 μυριζει dead socket.

Δημοσ.

Φίλος θέλει να φτιάξει minimum budget (max 600 ευρώ) σύστημα για gaming (battlefield 1,COD ww2,κλπ) στα 1080p,ποιόν από τους δύο να διαλέξει δεδομένου έχουν περίπου την ίδια τιμή και γιατί; Το σύστημα προορίζεται για gaming ως επί το πλείστον και για internet browsing,facebook,κλπ χωρίς άλλες απαιτήσεις. Η κάρτα γραφικών θα είναι η gtx1050ti και μνήμη τουλάχιστον 8gb. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα έχουν ήδη αποφασίστει και ο μόνος ενδοιασμός είναι για τον επεξεργαστή και κατ'επέκταση την μητρική.

με την λογικη της ευκολης αναβαθμισης παιρνει τον 1300χ - ο οποιος ανεβαινει στα 3,8 - 4,0 - αλλα και μια καλυτερη καρτα οπως η 580rx/1060 3gb. επισης αν θες να κοψεις απο καπου, καλυτερα κοψε απο επεξεργαστη(1200) παρα απο καρτα. δωσε βαση στη μνημη της καρτας γιατι πολλα παιχνιδια οπως το wd/wd2 την καταπινουν ευκολα.

για 8100, μεχρι στιγμης η καλυτερη τιμη μητρικης αρχιζει στα 110 αλλα οι τετραπυρηνοι της ιντελ ειχαν παντοτε χειροτερο ipc/core, λογω της cache, απο τα μικροτερα ξαδελφια τους με 2/4 threads.

υ.γ. o 1200/1300x ευκολα γινεται στο μελλον 1600χ οταν υπαρχουν φραγκα.

Δημοσ.

ναι αμε γινεται απλα κατσε να δουμε τα boost clock του 8400 με τις μητρικες των 55 ευρω..

Δημοσ.

Ο i3 8100 δεν γίνεται i5 8400 ;

Ο οποίος την άνοιξη θα τρώει φάπα από οτιδήποτε εξαπύρηνο της AMD και σε gaming, με τιμές εκεί στα 200 αρχική και όταν αποφασίσει να αναβαθμίσει θα έχει πέσει, το οποίο θα μπαίνει στο ίδιο socket στις τωρινές μητρικές...ο αντίστοιχος 9400 μην πω που θα μπαίνει...

Δημοσ.

Ο οποίος την άνοιξη θα τρώει φάπα από οτιδήποτε εξαπύρηνο της AMD και σε gaming, με τιμές εκεί στα 200 αρχική και όταν αποφασίσει να αναβαθμίσει θα έχει πέσει, το οποίο θα μπαίνει στο ίδιο socket στις τωρινές μητρικές...ο αντίστοιχος 9400 μην πω που θα μπαίνει...

Αυτά τα <θα> ας τ αφήσουμε καλύτερα ε?Τώρα χαστουκακια βλέπω από μπλε σε κόκκινη στο gaming(ναι μπορεί να είναι το πιο βαρύ πράμα π κάνει κάποιος στο pc του)..

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά τα <θα> ας τ αφήσουμε καλύτερα ε?Τώρα χαστουκακια βλέπω από μπλε σε κόκκινη στο gaming(ναι μπορεί να είναι το πιο βαρύ πράμα π κάνει κάποιος στο pc του)..

Το πιο βαρυ πραγμα που κανει κανεις στο pc του το gaming?

Δημοσ.

Το πιο βαρυ πραγμα που κανει κανεις στο pc του το gaming?

Ναι.. που είναι το περίεργο??δεν κάνουν όλοι video edit με multitasking κτλ για να προτείνουμε ryzen..

Δημοσ.

Ναι.. που είναι το περίεργο??δεν κάνουν όλοι video edit με multitasking κτλ για να προτείνουμε ryzen..

Με την ιδια λογικη θα σου πω και εγω δεν παιζουν ολοι παιχνιδια στο pc τους.

• Like 2
Δημοσ.

Πω πω αγρίλα τρόμαξα από τα χαστουκάκια...το πιο βαρύ που κάνεις εσύ μπορεί να είναι, όπως έχω ξαναπεί ευχαρίστως να μάθω πως πάει ο 8400 σε premiere βάζοντας φίλτρα σε 1080p video, με live preview, 5-6 καρτέλες crhome, στην δεύτερη οθόνη μπασκετάρα euroleague πειρατική, ή ταινία η μικρή και από πίσω ανάλυση καμιά θέση στο σκάκι και περιθώριο να scanάρει το antivirus χωρίς να με νοιάζει...o 1600 μου χωρίς oc με μνήμες στα 3200 το έχει...ο 8400;;; Η χρήση μου είναι...ποιος θα φάει χαστουκάκια λες αν δοκιμάσει κάποιος 8400 τέτοια χρήση; Μακάρι να τα κάνει χαλαρά και ο 8400, θα ήθελα να το ξέρω και να τον προτείνω μιας και είναι λίγο πιο μπροστά σε gaming με τις z370...άγριε!!! Άπλα ο 1600, μακάρι να είναι τόσο άπλα και ακόμη περισσότερο και ο 8400, καλό σε όλους θα κάνει...είδες με τις vega; Άααααααααααααααραγμα η nvidia το επόμενο καλοκαίρι οι volta...γιατί να βιαστεί; Μακάρι να έβγαζε και φθηνές μητρικές η intel για τον 8400 σύντομα, θα έρχονταν ή μειώσεις στις τιμές των Ryzen ή πιο σύντομα οι Ryzen+...μακάρι να είχε και κανένα cpu+gpu combo της προκοπής για htpc η Intel μπας και βγαίναν νωρίτερα οι apus από amd να κάνουμε και ένα htpc για ελαφρύ gaming στην tv...

Δημοσ.

Με την ιδια λογικη θα σου πω και εγω δεν παιζουν ολοι παιχνιδια στο pc τους.

Τιτλος θεματος :

Ryzen 1300x vs i3 8100 για gaming.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...