Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα κύριοι. Καταρχάς, μιάς και πολύ πιθανόν να έχει ήδη απαντηθεί αυτό που ψάχνω, αν κρίνει ο διαχειριστής πως πρέπει να το ενσωματώσει κάπου αλλού, ας το κάνει.

Μετά από αναμονή πολλών ετών χωρίς διαδίκτυο, πριν από λίγες μέρες ενεργοποιήθηκε το rural broadband εδώ στο χωριό μου. Προς το παρόν τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να βάλω σταθερό και όπως καταλαβαίνετε ψάχνω μιά άλλη λύση. Με μιά γύρα στο χωριό, είδα πως υπάρχουν 3 κλειδωμένα και 1 OTE wifi Fon δίκτυο, το οποίο υπολογίζω πως είναι γύρω στα 350 μέτρα απόσταση από το σπίτι μου. Μένω ψηλά σε λόφο, το οποίο σημαίνει πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό "βλέπω πιάτο" το χωριό, με παρουσία όμως αρκετών δέντρων. Αυτά λογίζονται ως εμπόδια για το σήμα φαντάζομαι.

Με μιά αναζήτηση είδα πως υπάρχουν αρκετές επιλογές, από το Tp-link 8210 έως και τις κεραίες Ubuκάτι. Ένας φίλος από την πόλη μου δάνεισε ένα Tp-link 854RE, το τράβηξα με 20άρι καλώδιο στη σκεπή, αλλά δεν βρίσκει τίποτα. Σημαντική παράμετρος είναι πως δεν διαθέτω σταθερό ή φορητό υπολογιστή παρά μόνο κινητό τηλέφωνο και ένα TV box, το οποίο και σημαίνει πως μιά λύση τύπου "κεραία to usb" ίσως είναι ακατάλληλη. Εκτός κι αν λειτουργήσει κάτι τέτοιο το οποίο σε συνδυασμό με ένα Tp-link 701 AP που έχω απ' όταν έμενα στην πόλη ή με κανα παλιό ρούτερ, ίσως κάνει δουλειά.

Ποιά είναι, κατά την άποψή σας, η βέλτιστη και λειτουργική λύση;

Δημοσ.

Αν όλο αυτό ειναι να το κάνεις για να συνδεθεις στο ανοιχτό WiFi Fon θα πρέπει να σου τονίσω πως για να συνδεθεις θα πρέπει να εχεις συνδεση ΟΤΕ και να εχεις και εσύ στην σύνδεσή σου το WiFi Fon.

Τώρα αν ειναι για τα κλειδωμένα (έχοντας πάρει τους κωδικούς ελπίζω) και την απαραίτητη συνδεσμολογία καλύτερα να σου πει κάποιος που ξέρει καλύτερα απο εμένα

Δημοσ.

Καταρχάς, έχει η αδερφή μου που ζει στην πόλη ΟΤΕ με ενεργοποιημένο το διαμοιρασμό, οπότε θα χρησιμοποιήσω τους κωδικούς της. Κατά δεύτερον, μία από τις κλειδωμένες συνδέσεις ανήκει στο καφέ του χωριού, όπου ο ιδιοκτήτης έχει αναρτήσει σε εμφανές σημείο τον κωδικό πρόσβασης. Αλλά όπως φαίνεται στο μήνυμά μου, προτιμώ το Wifi Fon.

Δημοσ.

Επανέρχομαι. Χθες το απόγευμα συνδέθηκε γείτονας, ο οποίος είναι στα 50-60 μέτρα από μένα και σήμερα με φώναξε αν μπορώ να τον βοηθήσω να πάρει δίκτυο από το ρούτερ του σε ένα εργαστήριο που έχει, όπου έχει σταθερό υπολογιστή, κι εκεί δεν έφτανε το σήμα με ένα usb wifi στικάκι που δοκίμασε. Πήγα με το Tp-link 854 και πήραμε πολύ καλό σήμα σε δευτερόλεπτα, και στα κινητά και μέσω του στικ στον υπολογιστή. Κουβέντα στην κουβέντα μου ανέφερε πως πριν αρκετά χρόνια είχε προσπαθήσει να συνδεθεί από το γειτονικό χωριό, αγοράζοντας 2 συσκευές μεγάλης εμβέλειας, αλλά δεν τα κατάφερε, και οι οποίες όπως αποδείχθηκε ήταν οι Ubiquity Nanostation2 Loco. Συνέδεσα το nanostation2 στον υπολογιστή και με τη βοήθεια της αναζήτησης στον γουγλη, το ρύθμισα ως station και ρούτερ και ο υπολογιστής πήρε διαδίκτυο κανονικά αλλά δεν μοίραζε ασύρματα σε άλλες συσκευές. Προσπάθησα να αλλάξω το nanostation2 ως Access Point (το ρούτερ mode δεν το άλλαξα, υπάρχει και η επιλογή bridge) αλλά ο σταθερός σταμάτησε να δέχεται δίκτυο. Δεδομένου πως ο γείτονας μου παραχωρεί και τη 2η συσκευή αλλά και το ελεύθερο να συνδεθώ στο δίκτυό του, ποιά είναι η βέλτιστη ρύθμιση εδώ;

Δημοσ.

Βάζεις την nanostation σε λειτουργία station όπως την είχες και δούλευε κανονικά, και αντί το καλώδιο να το πας στον υπολογιστή το βάζεις πάνω σε ένα access point και έχει ασύρματο δίκτυο

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Διόρθωσέ όμως με εάν έχω λάθος, εάν κάνω άλλη συσκευή AP τότε δεν χάνω τη δυνατότητα που έχει το nanostation, ρυθμισμένο ως AP, να στείλει σήμα μακριά;

Δημοσ.

Νόμισα πως ήταν προφανές από αυτά που έγραψα! Θα το επαναλάβω πιό αναλυτικά. Το μόντεμ/ρούτερ του γείτονα βρίσκεται στο Α δωμάτιο, χωρίς δυνατότητα παρουσίας/χρήσης υπολογιστή. Στο Β δωμάτιο, απόσταση 20 μέτρα, βρίσκεται το εργαστήριο όπου είναι ο υπολογιστής και εκεί συνδέθηκε το nanostation. Ο υπολογιστής πήρε διαδίκτυο και μόνο αυτός. Εγώ βρίσκομαι στο Γ μέρος, σε απόσταση 60 μέτρων από το Β δωμάτιο του γείτονα. Θέλω το nanostation να πάρει το δίκτυο από το μόντεμ/ρούτερ του Α δωματίου και να το μοιράσει ασύρματα στο Β δωμάτιο, όπου θα συνδέεται ο υπολογιστής και το κινητό του γείτονα, και στο Γ μέρος που βρίσκομαι εγώ.

Δημοσ.

Οι συσκευές της Ubiquiti (π.χ. το Nanoststaion) παίζουν ως repeater μόνο με άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας.

Γιατί δεν βάζεις ένα switch στο σωμάτιο που θα μπει το Nanostation, ώστε ο υπολογιστής του φίλου σου να εξακολουθεί να παίρνει ενσύρματη σύνδεση;

Δεν έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας το σενάριο που σκέπτεσαι, με το Nanoststion μέσα στο σπίτι. Αφού υπάρχουν 2 Nanostation, κάνε ασύρματη ζεύξη μεταξύ τους, βάζοντάς τα σε εξωτερικό χώρο.

Δημοσ.

Και περιμένεις από την σκεπή να πιάσει μέσα στο εργαστήριο (κάτω από την κεραία), όταν η εκπομπή είναι κατευθυντική προς τα εκεί που είναι στραμμένη η κεραία;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...