Προς το περιεχόμενο

Siri Greek petition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγά το petition μωρέ! Ίδρωσε η apple... :P

Αλήθεια, παλιά δεν ήταν που σε μια beta του ios είχε εμφανιστεί μια επιλογή για Ελληνικά στη siri? 

Ναι είχε εμφανιστεί αν δεν κάνω λάθος στις αρχές της iOS 9.2 Beta

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι στην beta 2 του iOS 10

Ναι είχε εμφανιστεί αν δεν κάνω λάθος στις αρχές της iOS 9.2 Beta

Άρα, αν δεν ήταν λάθος, μπορεί ήδη να δουλεύουν τα Ελληνικά εδώ και χρόνια. Δεν έχουμε και την πιο απλή γλώσσα του κόσμου... 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά δεν μου απάντησες συγκεκριμένα στο που υστερεί η siri! Ελέγχω όλες μου τις συσκευές στο σπίτι, υπαγορεύω στα Ελληνικά τα sms και τα emails μου από το apple watch μου, κλπ κλπ. Ελληνικά κανονικά για εντολες κλπ δεν καταλαβαίνει ούτε ο Google Assistant (κάτι ελάχιστα του στυλ τι ωρα είναι και τι καιρό να κάνει αύριο καταλαβαίνει στα Ελληνικά).

Επίσης όπως και το Car play, έτσι και το android auto απαιτεί ειδική υποστήριξη από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου και δεν λειτουργεί σε όλα. Μην το μπερδεύεις με το car mode γενικά που απλά σου στέλνει μουσική και κλήσεις στο ηχοσύστημα. 

Εγώ έχω αυτό

Πως υπαγορευεις στα ελληνικα; Φαινεται πολυ pretentious οταν στελνω μηνυμα με τη σιρι γιατι ειναι στα αγγλικα :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Πως υπαγορευεις στα ελληνικα; Φαινεται πολυ pretentious οταν στελνω μηνυμα με τη σιρι γιατι ειναι στα αγγλικα :P

Όταν πάω να κάνω reply σε μηνυμα που είναι γραμμένο στα ελληνικά, αναγνωρίζει κανονικα την ομιλία στα ελληνικά και τη μετατρέπει σε κείμενο. Και μάλιστα αν ταυτόχρονα εκφωνησω και αγγλικές λέξεις, αυτές τις γράφει στα αγγλικά ενώ τα υπόλοιπα στα ελληνικα.

Δημοσ.

Όταν πάω να κάνω reply σε μηνυμα που είναι γραμμένο στα ελληνικά, αναγνωρίζει κανονικα την ομιλία στα ελληνικά και τη μετατρέπει σε κείμενο. Και μάλιστα αν ταυτόχρονα εκφωνησω και αγγλικές λέξεις, αυτές τις γράφει στα αγγλικά ενώ τα υπόλοιπα στα ελληνικα.

Ναι ε; Θα το δοκιμασω. Thanks  B)

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως η υπαγόρευση που αναφέρεις, στα Ελληνικά μάλιστα, είναι εξαιρετική. Βάζεις και σημεία στίξης εύκολα και σε εμένα τουλάχιστον, ζήτημα να είχε χάσει 1 λέξη στις 100, για παράδειγμα.

Sorry, για το off-topic.

Δημοσ.
Ο χρήστης ProponitisTouKanape είπε:
Πως υπαγορευεις στα ελληνικα; Φαινεται πολυ pretentious οταν στελνω μηνυμα με τη σιρι γιατι ειναι στα αγγλικα 

Αυτό τη κάνει και το Dictation, χωρίς ενεργοποιημένη Siri. Το ίδιο δεν είναι; (Δεν χρησιμοποιώ Siri).
Επίσης δεν έχει σημασία αν κάνεις reply σε μήνυμα που είναι γραμμένο ελληνικά. Όπου και να γράψεις, αν πατήσεις το μικροφωνάκι τού Dictation, υπαγορεύεις κανονικά, αρκεί να έχεις επιλέξει τα ελληνικά στο πληκτρολόγιο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό τη κάνει και το Dictation, χωρίς ενεργοποιημένη Siri. Το ίδιο δεν είναι; (Δεν χρησιμοποιώ Siri).

Επίσης δεν έχει σημασία αν κάνεις reply σε μήνυμα που είναι γραμμένο ελληνικά. Όπου και να γράψεις, αν πατήσεις το μικροφωνάκι τού Dictation, υπαγορεύεις κανονικά, αρκεί να έχεις επιλέξει τα ελληνικά στο πληκτρολόγιο.

Ναι η υπαγόρευση δεν έχει να κάνει με τη siri. Στο apple watch που δεν εχεις πληκτρολογιο οταν απαντας σε γραπτο μηνυμα φωνητικα, αναγνωριζει τα ελληνικα μονο όταν το αρχικό μήνυμα είναι στα ελληνικά. Αν είναι στα αγγλικά αναγνωρίζει μόνο αγγλικά.
  • Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι; Πόσοι Έλληνες εντός Ελλάδος χρησιμοποιούν iPhone και μάλιστα την Siri? Γιατί ο Έλληνας του εξωτερικού θα χρησιμοποιήσει την τοπική γλώσσα για να αναγνωρίζει οδούς και άλλες πληροφορίες της χώρας που κατοικεί. Επίσης δεν πιστεύω ότι με 500 ψήφους η Apple θα συγκινηθεί, πόσο μάλλον όταν το ποσοστό χρήσης των iPhone στην Ελλάδα είναι μικρό. Καλύτερα κάνε Petition για κάποιον χρησιμότερο Assistant στα ελληνικά και όχι την Siri.  

Iphone χρησιμοποιούν πολλοί, siri λογικά λίγοι :)

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/10/2017 στις 7:06 ΜΜ, billdanos είπε
Στις 20/10/2017 στις 5:33 ΜΜ, CheOnWeb είπε

Ναι η υπαγόρευση δεν έχει να κάνει με τη siri. Στο apple watch που δεν εχεις πληκτρολογιο οταν απαντας σε γραπτο μηνυμα φωνητικα, αναγνωριζει τα ελληνικα μονο όταν το αρχικό μήνυμα είναι στα ελληνικά. Αν είναι στα αγγλικά αναγνωρίζει μόνο αγγλικά.

Με 3D Touch στο watch την ώρα της υπαγόρευσης βγαίνει μια εικόνα της γης και μπορείς να αλλάξεις γλώσσα υπαγόρευσης! (Ξέρω είναι παλιό thread αλλά έτυχε και έπεσα πάνω χαχα)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...