StavrosV Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα παιδια, Σημερα, καθως πηγα να κανω overclock στον επεξεργαστη μου μεσω των BIOS καταλαβα οτι δεν λειτουργουν σωστα, δηλαδη παταω το delete μετα την εκινηση του υπολογιστη για να μπω στο μενου και μολις μπαινω δεν μπορω να κουνησω το ποντικι ουτε να χρησιμοποιησω το πληκτρολογιο. Επανελαβα την ιδια διδικασια αρκετες φορες χωρις καπoιο καλυτερο αποτελεσμα. Η μητρικη μου : Gigabyte Technology Co. Ltd. 970A-DS3P CPU : AMD FX-8320 Μηπως χρειαζεται καποιo Update η μητρικη? οποιαδηποτε βοηθεια εκτιμαται.
Alexlooker Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Να βγαλεις οτι overclock εκανες στα Bios read the manual.
StavrosV Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Να βγαλεις οτι overclock εκανες στα Bios read the manual. Μα δεν προλαβα να κανω το οτιδηποτε, αυτο ειναι το θεμα. ευχαριστω για την απαντηση
Xristaras12 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 το ποντίκι/πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένα σε usb2.0 θύρα και όχι σε θύρα του front panel; μπορείς να δοκιμάσεις με διαφορετικό ποντίκι/πληκτρολόγιο; επίσης, με την συγκεκριμένη μητρική δεν θα δοκίμαζα OC σε 8Πύρηνο FX. έχει πολύ λίγες φάσεις τροφοδοσίας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπερθέρμανσης των vrm της μητρικής με αποτέλεσμα να σου κάνει throttle ο επεξεργαστής.
Apaleytos80 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Βγάλε την μπαταριά του BIOS να ξαναπάρει τα default... Για κανα FX4300,6300 OC καλή είναι h ΜΒ σου.Για τον δικό σου,αστον στα 4ghz me to boost η κανε mild OC.
Le Perv Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Αλλαξε πληκτρολογιο και ποντικι. Αν δεν εχεις αλλα, δοκιμασε να τα συνδεσεις με αυτο Aν δεν εχεις τετοιο (απο εκεινο το "αυτο"), δανεισου πληκτρολογιο και ποντικι απο κανενα γειτονα/φιλο/συγγενη.
StavrosV Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Σημερα το μεσσημερι μολις δοκιμασα να ξαναμπω στα BIOS και μπηκα κανονικα αυτη τη φορα, και το ποντικι και το πληκτολογιο δουλευαν κανονικοτατα. Δεν ξερω πως συνεβη αυτο, πριν κατι μερες ειχα κανει φορματ, αλλα απο τι ξερω τα BIOS ειναι της μητρικης δεν εχουν να κανουν με τα windows. Βγάλε την μπαταριά του BIOS να ξαναπάρει τα default... Για κανα FX4300,6300 OC καλή είναι h ΜΒ σου.Για τον δικό σου,αστον στα 4ghz me to boost η κανε mild OC. Πως ακριβως μπορω να κανω αυτο το boost η το mid OC?
Apaleytos80 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Πως ακριβως μπορω να κανω αυτο το boost η το mid OC? η cpu σου από 3.5ghz πάει στα 4 ghz "αυτόματα" με το turbocore/boost της μητρικής. Αν βάλεις κάποιο πρόγραμμα σαν το open Hardware monitor (για παράδειγμα) θα το δεις πως η μητρική σου ανεβοκατεβαζει την ταχύτητα από 1.4 - 4 ghz αναλόγως την χρήση. Mild oc, δλδ ελαφρύ overclock 4.2-4.3 ghz (όσο επιτρέψουν οι θερμοκρασίες στα VRM)
Xristaras12 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Σημερα το μεσσημερι μολις δοκιμασα να ξαναμπω στα BIOS και μπηκα κανονικα αυτη τη φορα, και το ποντικι και το πληκτολογιο δουλευαν κανονικοτατα. Δεν ξερω πως συνεβη αυτο, πριν κατι μερες ειχα κανει φορματ, αλλα απο τι ξερω τα BIOS ειναι της μητρικης δεν εχουν να κανουν με τα windows. Πως ακριβως μπορω να κανω αυτο το boost η το mid OC? ναι με την διαφορά οτι το turbo είναι ανάλογο της χρήσης. το max turbo speed θα το πιάσεις σε εργασίες που χρησιμοποιούν 1 πυρήνα. Αν η εφαρμογή σου είναι πολυνυματική θα δεις ρολόι στα 3.8GHz. αν χρησιμοποιούνται ολοι οι πυρήνες θα πας στην ονομαστική συχνότητα του επεξεργαστή. υπάρχουν θέματα με OC σε FX που αποτελούν μπούσουλα εδω πέρα για να ξεκινήσεις, υπομονή και δοκιμές χρειάζονται. Δεν ειναι κάτι που το κάνεις 2 λεπτά και λες οκ έτοιμο, αν δεν είναι 100% σταθερό το σύστημα θα ψάχνεις απο που έρχονται οι BSOD.
Le Perv Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Σημερα το μεσσημερι μολις δοκιμασα να ξαναμπω στα BIOS και μπηκα κανονικα αυτη τη φορα, και το ποντικι και το πληκτολογιο δουλευαν κανονικοτατα. Δεν ξερω πως συνεβη αυτο, πριν κατι μερες ειχα κανει φορματ, αλλα απο τι ξερω τα BIOS ειναι της μητρικης δεν εχουν να κανουν με τα windows. Εχω κι εγω Gigabyte μητρικη, οπως το 75% της Ελλαδας, αντιμετωπιζα τα ιδια προβληματα. Ποτε εβλεπε και ποτε δεν εβλεπε πληκτρολογιο/ποντικι. Αναγκαστικα να παρω αλλα keyboard και mouse. Ειναι παλιο-μητρικες οι Gigabyte. Πολυ ιδιοτροπες με τις θυρες usb, για καποιο λογο. Ταλαιπορειται η εταιρια κοντα 10 χρονια με αυτα τα προβληματα. Ακομα δε τα εχουν λυσει. Εμενα δε με ξαναβλεπει η εν λογω εταιρια. To επομενο μηχανημα μου θα εχει MSI μητρικη.
dpolal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ BIOS. Είναι ΤΟ BIOS (Basic Input/output System), ένα, στον ενικό. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Εχω κι εγω Gigabyte μητρικη, οπως το 75% της Ελλαδας, αντιμετωπιζα τα ιδια προβληματα. Ποτε εβλεπε και ποτε δεν εβλεπε πληκτρολογιο/ποντικι. Αναγκαστικα να παρω αλλα keyboard και mouse. Ειναι παλιο-μητρικες οι Gigabyte. Πολυ ιδιοτροπες με τις θυρες usb, για καποιο λογο. Ταλαιπορειται η εταιρια κοντα 10 χρονια με αυτα τα προβληματα. Ακομα δε τα εχουν λυσει. Εμενα δε με ξαναβλεπει η εν λογω εταιρια. To επομενο μηχανημα μου θα εχει MSI μητρικη. Καλή τύχη!!! Από το 2007 έχω μητρικές ASUS/ASROCK και έχω ησυχάσει. 1
StavrosV Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Καλή τύχη!!! Από το 2007 έχω μητρικές ASUS/ASROCK και έχω ησυχάσει. Εχω κι εγω Gigabyte μητρικη, οπως το 75% της Ελλαδας, αντιμετωπιζα τα ιδια προβληματα. Ποτε εβλεπε και ποτε δεν εβλεπε πληκτρολογιο/ποντικι. Αναγκαστικα να παρω αλλα keyboard και mouse. Ειναι παλιο-μητρικες οι Gigabyte. Πολυ ιδιοτροπες με τις θυρες usb, για καποιο λογο. Ταλαιπορειται η εταιρια κοντα 10 χρονια με αυτα τα προβληματα. Ακομα δε τα εχουν λυσει. Εμενα δε με ξαναβλεπει η εν λογω εταιρια. To επομενο μηχανημα μου θα εχει MSI μητρικη. Παιδια συγγνωμη για την καθυστερηση, ελειπα αυτες τις μερες. Οσο αφορα το θεμα με τις μητρικες εχετε ενα δικιο. H Gigabyte εχει παρετησει τελειως κυριως κυριολεκτικα τις παλιες μητρικες τις, προχθες κοιταζα τελευταιο update της δικιας μου και ηταν πριν 4 χρονια σχεδον. Μετανιωσα που πηρα αυτην τη μητρικη πριν 3 χρονια, πιστευω ειχα αρκετα καλυτερες επιλογες. ναι με την διαφορά οτι το turbo είναι ανάλογο της χρήσης. το max turbo speed θα το πιάσεις σε εργασίες που χρησιμοποιούν 1 πυρήνα. Αν η εφαρμογή σου είναι πολυνυματική θα δεις ρολόι στα 3.8GHz. αν χρησιμοποιούνται ολοι οι πυρήνες θα πας στην ονομαστική συχνότητα του επεξεργαστή. υπάρχουν θέματα με OC σε FX που αποτελούν μπούσουλα εδω πέρα για να ξεκινήσεις, υπομονή και δοκιμές χρειάζονται. Δεν ειναι κάτι που το κάνεις 2 λεπτά και λες οκ έτοιμο, αν δεν είναι 100% σταθερό το σύστημα θα ψάχνεις απο που έρχονται οι BSOD. Θα συμφωνησω απολυτα χετικα με το OC, μετα απο λιγη μελετη δεν θα το επειχηρησω να το κανω, δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στην μητρικη μου, και επισης δεν εχω και την απαραιτητη γνωση σχετικα με το θεμα σε περιπτωση που κατι παει στραβα για να το επιλυσω μονος μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα