Προς το περιεχόμενο

4k vs HDR vs 144Hz (Best Gaming Monitor)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω φτιαξει νεο συστηματακι με 1080ti Οποτε αργα η γρηγορα θα πρεπει να παραω και μια οθονη για να εκμεταλλευτω ολη αυτη τη δυναμη και ξεκιναω την ερευνα μου απο τωρα. Σιγουρα μιλαμε για G-Sync μιας και nvidia, αν οχι τοτε adaptive vsync απο τις ρυθμισης. Αυτο ομως που θελω να ξερω γιατι εχω χασει τη μπαλα με ολες αυτες τις τεχνολογιες, ειναι που να δωσω εμφαση. Η οθονη θα ειναι καθαρα και αποκλειστικα μονο για GAMING. Καμμια αλλη περιπτωση δε παιζει, ουτε ταινιες ουτε dekstop χρηση σε αυτη την οθονη.

Οποτε μιλαμε για 4K? Για Curved 144Hz 1440p? Για καποια που να εχει HDR? 2-3 Multimonitor FullHD?

Συζητηση να κανουμε για αρχισω να ξεκαθαριζω τι θελω. Λεφτα τα βλεπουμε στη πορεια δε θελω να λειτουργησω με budget. ΠΧ αν μου πεις υπαρχει αυτη που αξιζει και ειναι τρελο vfm και κανει 300 ισως την παρω συντομα. Αν ομως υπαρχει κατι που τα εχει ολα και κανει 1000αρικο, απλα κραταω ακομα μια παλια 1440p 60Hz που εχω και μαζευω και παιρνω τον επομενο χρονο μια που θα μου κοστισει το κατι παραπανω

Δημοσ.

Εχω φτιαξει νεο συστηματακι με 1080ti Οποτε αργα η γρηγορα θα πρεπει να παραω και μια οθονη για να εκμεταλλευτω ολη αυτη τη δυναμη και ξεκιναω την ερευνα μου απο τωρα. Σιγουρα μιλαμε για G-Sync μιας και nvidia, αν οχι τοτε adaptive vsync απο τις ρυθμισης. Αυτο ομως που θελω να ξερω γιατι εχω χασει τη μπαλα με ολες αυτες τις τεχνολογιες, ειναι που να δωσω εμφαση. Η οθονη θα ειναι καθαρα και αποκλειστικα μονο για GAMING. Καμμια αλλη περιπτωση δε παιζει, ουτε ταινιες ουτε dekstop χρηση σε αυτη την οθονη.

Οποτε μιλαμε για 4K? Για Curved 144Hz 1440p? Για καποια που να εχει HDR? 2-3 Multimonitor FullHD?

Συζητηση να κανουμε για αρχισω να ξεκαθαριζω τι θελω. Λεφτα τα βλεπουμε στη πορεια δε θελω να λειτουργησω με budget. ΠΧ αν μου πεις υπαρχει αυτη που αξιζει και ειναι τρελο vfm και κανει 300 ισως την παρω συντομα. Αν ομως υπαρχει κατι που τα εχει ολα και κανει 1000αρικο, απλα κραταω ακομα μια παλια 1440p 60Hz που εχω και μαζευω και παιρνω τον επομενο χρονο μια που θα μου κοστισει το κατι παραπανω

Αναμενεται στα μεσα του 2018, το IPS 4K 144HZ με HDR10 support με 384 led zones με κορυφαια εικονα στα 2500 ευρω στις 27 ιντσες... εχει και GSYNC.... με 2,5 χιλιαρικα καθαρισες!

Δημοσ.

Επειδή έχω παρόμοιο σύστημα (1070gtx sli) η διαφορά 2160p (4k) με 1440p είναι αρκετά μεγάλη στην ευκρίνεια. 

έχω τραβήξει πολλά Screenshots από διάφορα παιχνίδια και έχω δει εναλλάξ τις εικόνες. 

σε 4K έτσι και αλλιώς δύσκολα να δεις πάνω από 60fps.

Απο εκεί και πέρα ειναι θέμα γούστου. Άλλοι θέλουν ανάλυση και άλλοι fps

Προς στιγμή πάντως ξέχνα το HDR εωσότου κυκλοφορήσει το μοντέλο που ανέφερε το παιδί επάνω. Οι υπόλοιπες HDR που κυκλοφορούν ειναι κάτω του μετρίου.

Πάντως αν δεν σε ενοχλεί το μέγεθος(άρα και η απόσταση) και η τιμή θα μπορούσες να πας σε μία HIGH END τηλεόραση με μικρό Input lag. (OLED λέμε τώρα....)

Δημοσ.

Α υπαρχει οντως, νομιζα οτι τρολλαρε. Τελικα μαλλον λεει για την Predator X27. Οκ τοσα λεφτα δεν θα δινα ποτε γιατι κατι τεχνολογικο. Στην καλυτερη να λεγαμε για κατι πανω απο χιλιαρικο.

Και το ζητημα της τηλεοραση το εχω σκεφτει, αλλα ειπα να εστιασω σε κατι καθαρα gaming. Το 4K μιας και εχεις εμπειρια κανει οντως τη διαφορα? Επισης τα 4k Monitor μπορουν βγαλουν παραπανω Hz σε 1440p, και επισης πως θα φαινεται το 1440p σε 4k Monitor

Εγω στη θεση σου θα επαιρνα κατι αναμικτο.

σιγουρα θα επαιρνα IPS panel και ultrawide

τι budget εχεις?

πχ δες εδω 

Για τις ultrawide Ποια η αποψη σου? Δεν εχω χρησιμοποιησω και αναρωτιεμαι αν αξιζει κατι τετοιο, ή multimonitor setup εστω ως κατι πιο immersive

Δημοσ.

Α υπαρχει οντως, νομιζα οτι τρολλαρε. Τελικα μαλλον λεει για την Predator X27. Οκ τοσα λεφτα δεν θα δινα ποτε γιατι κατι τεχνολογικο. Στην καλυτερη να λεγαμε για κατι πανω απο χιλιαρικο.

Και το ζητημα της τηλεοραση το εχω σκεφτει, αλλα ειπα να εστιασω σε κατι καθαρα gaming. Το 4K μιας και εχεις εμπειρια κανει οντως τη διαφορα? Επισης τα 4k Monitor μπορουν βγαλουν παραπανω Hz σε 1440p, και επισης πως θα φαινεται το 1440p σε 4k Monitor

Για τις ultrawide Ποια η αποψη σου? Δεν εχω χρησιμοποιησω και αναρωτιεμαι αν αξιζει κατι τετοιο, ή multimonitor setup εστω ως κατι πιο immersive

Σε games με βαρια γραφικα και με βαθος το 4Κ ειναι σαφως ανωτερο. Καθαριζει πολυ η εικονα....

Αλλα εγω προσωπικα επειδη εχω 1440p στα 144Ηz και 4Κ στα 60Ηz, θα επαιζα καποια games σε 4Κ μονο εφοσον ειχα SLI 1080Ti.

Εαν θες την αποψη μου παρε το νεο IPS της ASUS 27αρι με 165HZ με 8 σημεια φωτισμου (αντι για 4ερα που ειχε το παλιο) και GSYNC...μεσα στο 2018...

Δημοσ.

η δική μου οθόνη είναι η ASUS MX27UC 

είναι 4Κ και έχει μια λειτουργία vividpixel που δίνει τρομερή λεπτομέρεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...