thodoris20s Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας. Έχω στο σπίτι ένα Thomson TG585 v7 με τα τελευταία update κανονικά. Σκυλί πραγματικά τόσα χρόνια. Αυτό που βλέπω όμως και με απασχολεί είναι ότι τον τελευταίο καιρό επειδή έχουν μαζευτεί πολλές συσκευές στο σπίτι άρχισε να κολλάει αρκετά στο ίντερνετ. Όταν είναι πολλές συσκευές online άλλες τρέχουν καλά και άλλες όχι. Στο κινητό π.χ instagram, messenger, facebook και youtube έχουν θέματα σέρνεται μέχρι να τα φορτώσει. Παρατηρώ όμως ότι στο powerline της tp-link που έχω συνδεδεμένο στον άλλον όροφο και είναι πιο σύγχρονο κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Υποψιάζομαι λοιπόν ότι λόγω παλαιότητας του router μάλλον δεν κάνει καλή διαχείριση των συσκευών και του internet, καθώς οι συσκευές σε όλο το σπίτι που τραβάνε ίντερνετ είναι 4 laptop, 4 κινητά, 3 τηλεοράσεις και το OTE TV, oπότε όταν είναι συνδεδεμένες αν όχι όλες, οι μισές συσκευές αρχίζουν τα προβλήματα. Πρόβλημα ταχύτητας δεν φαίνεται να υπάρχει καθώς το μέγιστο της περιοχής μου μάλλον είναι 12mbps (έχω 24αρα σύνδεση forthnet), όπως φαίνεται και στην φώτο και εγώ πιάνω 10 περίπου με ενσύρματο και 8 και κάτι με ασύρματο. Στο powerline οι ταχύτητες είναι λιγάκι πιο ανεβασμένες. Εγώ αυτό που σκέφτομαι τώρα και θα ήθελα την γνώμη σας είναι. 1) Αξίζει να πάρω ένα καινούργιο modem/router μόνο και μόνο για την καλύτερη διαχείριση των συσκευών και του ίντερνετ; Γιατί ταχύτητες δεν νομίζω να δω καλύτερες. 2) Μπορώ να πάρω ένα απλό router only τύπου Xiaomi Mi Router 3 καθώς δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά και να έχω το Thomson μόνο για modem και να χρησιμοποιώ το router για wifi και ethernet; Θα λυθεί το πρόβλημα μου ή πάλι την διαχείριση θα την κάνει το Thomson;
paparen Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 προβληματα εχεις με ολες τις συσκευες σου ή μονο με αυτες που συνδεονται ασυρματα; το powerline που εχεις μοιραζει ιντερνετ ασυρματα ή ενσυρματα;
thodoris20s Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Βασικά το πρόβλημα το βλέπω κυρίως στα ασύρματα και πιο συγκεκριμένα στο κινητό μου, που στα social κλπ δεν μπορώ πλέον να το δουλέψω με το thomson. Δεν φορτώνει τίποτα, ή αργεί πολύ ή αποσυνδέεται και ξανα συνδέεται και γενικότερα είναι εκνευριστικό οπότε είμαι μόνιμα συνδεδεμένος στο powerline. Στον υπολογιστή μου δεν έχω πρόβλημα που είναι συνδεδεμένο με ethernet. Το powerline έχει ενσύρματα την τηλεόραση και ασύρματα μπαίνει όποιος θέλει. Το είχα παλιότερα να είναι ένα δίκτυο ενοποιημένο αλλά δεν δούλευε σωστά πάλι το ρούτερ. Είχα αποσυνδέσεις κλπ
slk200gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Παρε asus και σωστη διαχειριση και αύξηση ταχυτητας θα έχεις 1
thodoris20s Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Παρε asus και σωστη διαχειριση και αύξηση ταχυτητας θα έχεις Έχεις να προτείνεις κάποιο φίλε μου;
paparen Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Βασικά το πρόβλημα το βλέπω κυρίως στα ασύρματα και πιο συγκεκριμένα στο κινητό μου, που στα social κλπ δεν μπορώ πλέον να το δουλέψω με το thomson. Δεν φορτώνει τίποτα, ή αργεί πολύ ή αποσυνδέεται και ξανα συνδέεται και γενικότερα είναι εκνευριστικό οπότε είμαι μόνιμα συνδεδεμένος στο powerline. Στον υπολογιστή μου δεν έχω πρόβλημα που είναι συνδεδεμένο με ethernet. Το powerline έχει ενσύρματα την τηλεόραση και ασύρματα μπαίνει όποιος θέλει. Το είχα παλιότερα να είναι ένα δίκτυο ενοποιημένο αλλά δεν δούλευε σωστά πάλι το ρούτερ. Είχα αποσυνδέσεις κλπ βασει αυτων που λες το προβλημα ειναι μαλλον στο κομματι του wifi παρα στου "ιντερνετ" γενικα. Θεωρω οτι εχεις δυο επιλογες α. αγοραζεις ενα wifi access point, το συνδεεις με το thomson και κλεινεις το wifi του thomson β. αγοραζεις ενα modem/router (π.χ. asus που αναφερει και ο slk200gr) και αφηνεις το thomson στο παταρι/υπογειο/αποθηκη. Θα σου προτεινα το β και μαλιστα να παρεις κατι που να εχει wifi 5ghz. Αν θελεις το α και πολυ οικονομικη λυση, παρε το xiaomi router που θεωρητικα πρεπει να παιζει καπου στα 30 ευρω. Δεν ειναι πανακεια γιατι εχει 100αρι ethernet, αλλα αν δεν παιζεις βιντεο μεσω wifi απο nas, θα εισαι μια χαρα. Ετσι και αλλιως και το thomson που εχεις 100αρες θυρες εχει. . 2
thodoris20s Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 βασει αυτων που λες το προβλημα ειναι μαλλον στο κομματι του wifi παρα στου "ιντερνετ" γενικα. Θεωρω οτι εχεις δυο επιλογες α. αγοραζεις ενα wifi access point, το συνδεεις με το thomson και κλεινεις το wifi του thomson β. αγοραζεις ενα modem/router (π.χ. asus που αναφερει και ο slk200gr) και αφηνεις το thomson στο παταρι/υπογειο/αποθηκη. Θα σου προτεινα το β και μαλιστα να παρεις κατι που να εχει wifi 5ghz. Αν θελεις το α και πολυ οικονομικη λυση, παρε το xiaomi router που θεωρητικα πρεπει να παιζει καπου στα 30 ευρω. Δεν ειναι πανακεια γιατι εχει 100αρι ethernet, αλλα αν δεν παιζεις βιντεο μεσω wifi απο nas, θα εισαι μια χαρα. Ετσι και αλλιως και το thomson που εχεις 100αρες θυρες εχει. Βγήκε και το Xiaomi Mi Router 3g που έχει gigabit, 300 wifi, διπλάσια ram κλπ και είναι στα 35€. Μάλλον εκεί θα καταλήξω γιατί 100-200€ δεν είμαι σε φάση να δώσω αυτή τη στιγμή. Με το wifi access point θα υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης συσκευών λες φίλε μου; Γιατί πάλι το modem θα είναι το thomson. Δεν ξέρω πολλά από networking γι αυτό ρωτάω
slk200gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Έχεις να προτείνεις κάποιο φίλε μου; Καπως οικονομικο αυτο ( εχει και δικο υου dydns πλλυ χρήσιμο);,http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n14u-pstn-isdn-modem-router-adsl2-wireless-n-300mbps-p-PER.617275 1
paparen Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Βγήκε και το Xiaomi Mi Router 3g που έχει gigabit, 300 wifi, διπλάσια ram κλπ και είναι στα 35€. Μάλλον εκεί θα καταλήξω γιατί 100-200€ δεν είμαι σε φάση να δώσω αυτή τη στιγμή. Με το wifi access point θα υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης συσκευών λες φίλε μου; Γιατί πάλι το modem θα είναι το thomson. Δεν ξέρω πολλά από networking γι αυτό ρωτάω για αυτον το λογο σε ρωτησα αν εχουν προβλημα και οι ενσυρματες συνδεσεις ή μονο οι ασυρματες. Πιστευω, οτι απο τη στιγμη που το προβλημα παρατηρειται μονο στις ασυρματες, το θεμα ειναι καθαρα του wifi και με το xiaomi θα εισαι καλυμμενος. Θεωρητικα θα ηταν προτιμοτερο να αγορασεις ενα καλυτερο modem/router, αλλα αυτα που συνδυαζουν ολα τα απαιτουμενα χαρακτηριστικα εχουν 2πλασιες με 3πλασιες τιμες και ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του μονος του. Πιστευω οτι με το xiaomi θα μεινεις ευχαριστημενος και αν καποια στιγμη μετακινηθεις σε vdsl, θα μπορεις να το χρησιμοποιεις και εκει, πισω απο το vdsl modem που θα σου δωσει ο παροχος. Δες μονο τι γινεται με το firmware και αν το user interface ειναι στα αγγλικα γιατι θυμαμαι οτι η 1η γενια που ειχε βγει ειχε μονο κινεζικα και επρεπε να flashαρεις modded firmware. αν θελεις να το χρησιμοποιησεις απλα σαν access point (οτι λεμε δηλαδη εδω), τοτε θα φροντισεις να κλεισεις τον dhcp server του xiaomi (αν υπαρχει επιλογη να το θεσεις σε AP mode, ακομα καλυτερα) και να κανει ολο το routing το thompson.
slk200gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Πιστευω οτι με το xiaomi θα μεινεις ευχαριστημενος και αν καποια στιγμη μετακινηθεις σε vdsl, θα μπορεις να το χρησιμοποιεις και εκει, πισω απο το vdsl modem που θα σου δωσει ο παροχος. μεγαλυτερη χαζομαρα απο αυτο υπαρχει να κλειδωνεις χαμηλα με το μοτεμ της πλακας που δινουν?
paparen Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 μεγαλυτερη χαζομαρα απο αυτο υπαρχει να κλειδωνεις χαμηλα με το μοτεμ της πλακας που δινουν? συγνωμη αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις
slk200gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 συγνωμη αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις ειχα μοτεμ του οτε και με vdsl 30 κλειδωνα στα 23 ,εβαλα μοτεμ της asus και κλειδωνω στα 29,4 ,θελω να πω αν ειναι να παρει καποιος ρουτερ ας ειναι και modem για να εχει αισθητη διαφορα στην ταχυτητα 1
Damachi Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 ASUS DSL-N14U και απο μενα που το χουν δοκιμασει και 100 ατομα - για να μπορουν και να βοηθησουν με τις ρυθμισεις . Με το Stability Adjustment στα 8 db τσιμπας και + 2mbps παραπανω συγχρονισμο απο το παλιο Thomson TG585 v7 1
thodoris20s Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 ASUS DSL-N14U και απο μενα που το χουν δοκιμασει και 100 ατομα - για να μπορουν και να βοηθησουν με τις ρυθμισεις . Με το Stability Adjustment στα 8 db τσιμπας και + 2mbps παραπανω συγχρονισμο απο το παλιο Thomson TG585 v7 https://www.skroutz.gr/s/4774279/Asus-DSL-N14U.html#reviews Ωραίο είναι αλλά είχε παίξει στα 35-39€ απ'ότι βλέπω. Οπότε τώρα στα 62 δεν ξέρω. Να τα έδινα τα 60 αλλά τουλάχιστον να ήταν και λίγο future proof, να είχε δυνατότητα για vdsl ή voip. Δεν ξέρω θα το σκεφτώ λίγο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους
Xristaras12 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 στη δεύτερη εικόνα,πάτα μια το details μήπως και λέει σε τι Dslam chipset είσαι. καλό χρυσό το asus αλλα φοράει mediatek cpu, αν βρίσκεσαι σε broadcom dslam θα χάσεις σε ταχύτητα και για να την κερδίσεις θα πρέπει να κάνεις πιο ασταθή την γραμμή σου ρίχνοντας το snr με το asus.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα