Προς το περιεχόμενο

Fps Drop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα . 

Εδω και καιρο εχω παρατηρησει οτι εχω τρελα drop σε παιχνιδια , lol - cs go px . 

Drop τύπου στο cs να παίζω με 25 fps οταν cpu usage ειναι στο 40% και gpu στο 20% . Να μην ανεβαίνει ουτε πανω απο 55 fps ενω κάποτε έπαιζα με 110 fps . (Οταν τα βαζω ολα full παιζω καλυτερα απο οταν ειναι low αλλα παλι με drop  )
Το ίδιο και στο lol εκεί που έχω 150 fps στο άκυρο και οχι σε fight παίζω με 30 , επίσης gpu usage 35% core 40% . temps στην gpu 70 max / cpu  ούτε 50 βαθμούς . 

Mε malwarebytes scan και δεν βρήκε τίποτα . 

Επίσης καμιά φορά με 2 tab ανοιχτά σε google chrome (insomnia , fb ) εχω ram usage 2.8g χωρίς να τρέχω τίποτα απο πίσω .

Τα ίδια προβλήματα είχα και πριν format , νόμιζα θα στρώσει αλλά τελικά δεν έστρωσε . 

i5 650 
asus 7h55-m 
Amd 58xx δν θυμαμαι το μοντελο κιολας (  νομιζω 5870 )

Δημοσ.

Κοίτα ram και τροφοδοτικό.

Memtest και δοκίμασε αν γίνετε άλλο τροφοδοτικό.

Έκανα ένα μεμτεστ τίποτα, τώρα του έβαλα και 2ο.

Δυστυχώς τροφοδοτικό δεν μπορώ να δοκιμάσω άλλο, αλλά έστω ότι έχει πρόβλημα, πως μπορώ να το αναφέρω αφού έχει εγγύηση ακόμα;

Δημοσ.

Άμα θέλεις να το δώσεις για εγγύηση να το δουν, πες ότι έχεις πρόβλημα με το ρεύμα που δίνει όταν είσαι σε παιχνίδι, μετά από λίγη ώρα ακούγεται ένα βουητό και πέφτει η απόδοση του παιχνιδιού. Λογικά θα στο πάρουν έτσι, αφού θα αναφέρεις και βουητό.

Δοκίμασε να ανοίξεις το πισι σε safe mode και να τρέξεις κάποιο γκέιμ αν μπορείς να δεις πως πάει. Μήπως τίποτα που εγκαθιστας κάθε αυτού έχει πρόβλημα που τρέχει στο παρασκήνιο.

Τέλος, δες και στον πίνακα ελέγχου στο tab παιχνίδια, αν είναι όλα τα game mode και άλλες βλακείες στο off.

Δημοσ.

Άμα θέλεις να το δώσεις για εγγύηση να το δουν, πες ότι έχεις πρόβλημα με το ρεύμα που δίνει όταν είσαι σε παιχνίδι, μετά από λίγη ώρα ακούγεται ένα βουητό και πέφτει η απόδοση του παιχνιδιού. Λογικά θα στο πάρουν έτσι, αφού θα αναφέρεις και βουητό.

Δοκίμασε να ανοίξεις το πισι σε safe mode και να τρέξεις κάποιο γκέιμ αν μπορείς να δεις πως πάει. Μήπως τίποτα που εγκαθιστας κάθε αυτού έχει πρόβλημα που τρέχει στο παρασκήνιο.

Τέλος, δες και στον πίνακα ελέγχου στο tab παιχνίδια, αν είναι όλα τα game mode και άλλες βλακείες στο off.

Τελικά είχα 5 ετης εγγύηση και τελείωσε 8-8 αυτού του έτους...

Το θέμα είναι να βρω το πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου πάντως.

Δημοσ.

απο θερμοκρασιες πως πας?

Σε πολύ κακό κουτί, έχω Μάξ 70-72 στην κάρτα γραφικών και 60 στον cpu.

Είναι φυσιολογική θερμοκρασία σε σχέση με το τόσο κακό airflow

Δημοσ.

Δοκιμασε με unigean heaven να δεις θερμοκρασιες καρτας μετα απο 15 λεπτα στο extreme. Και δοκιμασε και το prime95 για την cpu και το hwmonitor για να δεις εαν κανει throttling στην συχνοτητα

Δημοσ.

Δοκιμασε με unigean heaven να δεις θερμοκρασιες καρτας μετα απο 15 λεπτα στο extreme. Και δοκιμασε και το prime95 για την cpu και το hwmonitor για να δεις εαν κανει throttling στην συχνοτητα

Με msi afterburn δεν πάει ποτέ πάνω απο 70 βαθμούς . Και γενικά δεν στρεσάρετε και ποτέ , δεν την εχω δει πάνω απο 40% να λειτουργεί . 

Θα δοκιμάσω τo cpu και το monitor και ενημερώνω . Θα περάσω και win 10 για να δω τι γινεται . 

Δημοσ.

Μην βλέπεις θερμοκρασίες σε αυτές της περιπτώσεις,βάλε ένα παιχνίδι σε παράθυρο και έχε ανοιχτό το core temp και το gpu-z για να βλέπεις συχνότητες αφού αυτές είναι που ρίχνονται για να παραμείνουν οι θερμοκρασίες σε ασφαλές όρια.

Δημοσ.

Μην βλέπεις θερμοκρασίες σε αυτές της περιπτώσεις,βάλε ένα παιχνίδι σε παράθυρο και έχε ανοιχτό το core temp και το gpu-z για να βλέπεις συχνότητες αφού αυτές είναι που ρίχνονται για να παραμείνουν οι θερμοκρασίες σε ασφαλές όρια.

Καλησπέρα .

Το θέμα είναι οτι νιώθω lag μέχρι και σε broswer . Είτε gc είτε μοζιλα . Άπλα θα του περάσω ενα φορματ και βλέπουμε . 

Δημοσ.

Καλησπέρα .

Το θέμα είναι οτι νιώθω lag μέχρι και σε broswer . Είτε gc είτε μοζιλα . Άπλα θα του περάσω ενα φορματ και βλέπουμε . 

Το θέμα είναι ότι μπορεί να ρίχνει συχνότητες ακόμα και αν οι θερμοκρασίες δείχνουν καλές που σημαίνει ότι και με format δεν θα φτιάξει συν ότι μπορεί να αργήσει και πάρα πολύ το format λόγου χαμηλής συχνότητας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update . 
Έκανα φορματ , πέρασα αυθεντικά win 10 . Το προβλημα παραμενει . στο lol , το οποιο πραγματικα θελει ελαχιστες απαιτήσεις με το ζορι μου κραταει τα 70-80 fps , ενω θυμαμαι πριν 6 μηνες επαιζα με 180 fps . 

Το θέμα είναι ότι μπορεί να ρίχνει συχνότητες ακόμα και αν οι θερμοκρασίες δείχνουν καλές που σημαίνει ότι και με format δεν θα φτιάξει συν ότι μπορεί να αργήσει και πάρα πολύ το format λόγου χαμηλής συχνότητας.

μαλλον αυτο πρεπει να ειναι , πως το αντιμετωπίζω ; Αλλαγη cpu ; αλλο κουτι ; 

Δημοσ.

Κάνε αυτό που είπα από την αρχή δες τι παίζει στον επεξεργαστή με το core temp που θα σου πει και το φόρτο και της θερμοκρασίες πέρα από την συχνότητα.

Βάλε και το gpu z να δεις αν τρέχουν τα παιχνίδια με την εξωτερική (amd) τώρα με το format μπορεί να παίχτηκε τίποτα και να βλέπει μόνο την igpu.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...