Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δινει ειμαι μεσα αλλα με ταχυτητες χειροτερες απο του speedport. Oκ ασ πουμε η εφαρμογη δε θελει καν να δει το δικτυο κτλ. Το ιδιο το χιαο που δειχνει οτι δεν ειμαι συνδεδεμενος στο internet ενω ειμαι? Τι σκατα.... Και τπτ απο ολα αυτα δε θα με ενοιαζε εαν εκανε τη δουλεια του αλλα προφανως κατι αλλο πρεπει να ρυθμισουμε. Μηπως πρεπει να κλεισουμε κατι απο το speedport? .........
timos71 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δες κάπου στις ρυθμίσεις έχει επιλογή για qos που την ταχύτητα τη ρυθμίζει κάνοντας speedtest σε κάποιους κινεζικούς σερβερ. Δες μήπως έχει βρει μικρότερη ταχύτητα εκεί και ρύθμισε την στη ταχύτητα της πραγματικής σου σύνδεσης η απενεργοποιήσε το τελείως. Άκυρο μόλις είδα τις εικόνες που ανεβάσες.
chios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Κάνε μια δοκιμή να δούμε αν θα δουλέψει βάλε το καλώδιο στην μπλε θύρα
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Στην μπλε θυρα δεν μπαινει καν στο xiao μεσω wifi. Εξαλλου το αλλο το παιδι που περιεγραφε το setup αυτο, ηταν ξεκαθαρος πως δεν πρεπει να ειναι στην μπλε. Και τωρα παλι δεν μπαινει καν στην 192.168.1.254....... Μπηκε και τωρα μου γραφει το εξης.
chios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Στο μενού του μπορείς να μπεις; με τι ip μπαίνει;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Nαι απο εκει στελνω τα screenshots. Mε αυτη που βαλαμε μπαινει (http://192.168.1.254/) και εμφανιζει τα παρπαανω
chios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Όταν λες έχει χαμηλή ταχύτητα πως το βλέπεις;; κατέβασε ένα μεγάλο αρχείο να δεις πως πάει π.χ drivers από Nvidia
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Αυτο κανω κατεβαζει με 1mb.... το πολυ με 1.5.... Εδω λεει εχει ip conflict, προφανως κατι παει λαθος σε ολο αυτο το setup Μεχρι στιγμης, εχω κανει τα εξης βηματα:α) Συνδεσα xiaomi με speedport μεσω λαν (οχι μπλε θυρα wan)β) Αλλαξα την ιp του χιαο με την εξης: 192.168.1.254γ) Απενεργοποιησα το dchpΑποτελεσμα, καταφερνω να συνδεθω στο xiaomi και στα 5gh και στα 2.4 αλλα... οι ταχυτητες μου ειναι χαλια.Το χιαο μου βγαζει οτι υπαρχει ip conflict και δειχνει οτι δεν ειμαι στο ιντερνετ (ενω ειμαι...) οπως βλεπετε στις εικονες.Εαν καποιος γνωριζει με σιγουρια πως προχωραω παραπερα, θα ημουν ευγνωμων. Ευχαριστω πολυ οσους απαντησαν μεχρι τωρα για την υπομονη τους
me3ikan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Πρωτα απ ολα για να επωφεληθεις πληρως απο τις δυνατοτητες του xiaomi πρεπει να το συνδεσεις μεσω wan. Δευτερων, οπως και να το συνδεσεις πρεπει να συνδεθει στο speedport στην μπλε θυρα. Λειτουργει και σαν lan και σαν wan. Εχω 2 σε access point mode και το γνωριζω 100%.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ok επειδη το παρατησα, μπορεις να μου πεις βημα βημα τι πρεπει να κανω? Στο απο πανω post ειμαι εκει που εχω φτασει τωρα με αλλαγες ip κτλ κτλ. Θελω απλα να εχω καλυτερο wifi, αυτο. ty
me3ikan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Λοιπον, επειδη απ' οτι εχω καταλαβει δεν εχεις πολλες γνωσεις στο θεμα, o ευκολοτερος τροπος ειναι να το ρυθμισεις μεσω της android εφαρμογης mi wifi σε access point mode. 1) Παρε μια καρφιτσα και πατα το reset απο το xiaomi για τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα, φυσικα εφοσον ειναι στο ρευμα. (Το reset νομιζω ειναι διπλα στη usb.) Λογικα το ρουτερ θα εχει επιστρεψει στις αρχικες του ρυθμισεις αφου περιμενεις 1-2 λεπτα. 2) Ανοιξε το app. Το κινητο σου θα πρεπει να συνδεθει αυτοματα στο wifi του xiaomi. Αν δε συνδεθει πανε στις ρυθμισεις wifi και συνδεσε το χειροκινητα. 3) Θα σου ζητηθει να δημιουργησεις account στην xiaomi το οποιο και θα κανεις με ενα email και οριζοντας εναν κωδικο. (Δεν θυμαμαι αν θελει επιβεβαιωση το email). 4) Επειτα θα ξεκινησει το setup του xiaomi. Θα σου λεει ακριβως τι πρεπει να κανεις βημα βημα. Το μονο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι θα επιλεξεις το "Wired repeater" mode και οχι το "router" mode ή "wireless repeater". Θα σε ρωτησει και για τον κωδικο που θελεις να ορισεις στο ασυρματο και εισαι ετοιμος. IP θα παρει αυτοματα απο το speedport μεσω DHCP και δε χρειαζεται να ασχοληθεις. Εφοσον το σεταρεις και ειναι ολα κομπλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απενεργοποιησε το wifi απο το speedport πατωνστας το κουμπι WLAN για 2 δευτερολεπτα. Θα δημιουργει απιστευτες παρεμβολες διπλα στο xiaomi. 1
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Τελεια, λοιπον, βαζω lan σε lan αυτο το καταλαβα. a) Απο εκει και περα, με το που μπαινω στο xiao (ανοιγει αυτοματα κατι σαν εφαρμογη...) διαλεγω Mode(setup wifi network). edit: Εδω υπαρχει ενα προβλημα. Με ρωταει πως να ονομασω το δικτυο κτλ μου ζηταει να ορισω pass ktl. Και καπακια κανει ενα reboot και μου βγαζει error. oτι δε μπορει να συνδεθει στο δικτυο. Δεν μπαινω καν στην εφαρμογη αλλα αυτο μου βγαζει ολα αυτα μονο του. Απλα θα βαλω καποιον να μου το φτιαξει δε παιζει αλλο τετοια ταλαιπωρια για κατι θεωρητικα τοσο simple. Μιλαμε το xiao δεν εχει μεσα καν καλωδια, δεν εχει καν οδηγιες σχεδον, λεει τυπου το βαζεις και παιζει.... ειναι τραγικο να παιρνεις ενα πραγμα και να μην γινεται να το σεταρεις αμα δεν εισαι δικτυας. Last effort πριν το πεταξω απο το μπαλκονι, το συνδεω στο pc με ethernet και θα προσπαθησω να βαλω την ip που ειπες κ να κλεισω το dchp (αγνωστο γιατι δεν συνδεεται στην τηλεφωνικη γραμμη κ εχει lan καλωδιο, δε το πιανω καν το concept) δωσε αλλο ssid και αλλο ονομα.εσυ δεν θες να παιξει Repeater αλλα ap. Εδω screenshots οταν ειμαι στο χιαο απο ehternet στο pc μου. Πως τα ρυθμιζω? Εχω σημερα ναι. Απλα δεν θα ηθελα να δωσω remote access στο pc μου σε καποιον που δεν ξερω ευχαριστω για τη βοηθεια παντως. στο wifi δωσε αλλο ονομα για αρχη ή κλεισε το wifi του adsl router σου για να ξερεις σε ποιο εχεις συνδεθει.επισης δοκιμασε να δεις οτι κατεβαζεις full με ethernet απο το xiaomi.αν τα εχεις κανει ολα σωστα δεν θα πρεπει να εχεις Ip conflict.το adsl router σου τι Ip εχει?ελπιζω να μην εχει 192.168.1.254 οπως εβαλες και το xiaomi.αν το speedport εχει 192.168.1.254 θα βαλεις το xiaomi 192.168.1.253. Εννοώ τις φωτογραφίες με τις ρυθμίσεις που ανέβασε. Φαίνεται ότι δεν παίρνει IP το xiaomi από το speedport ναι γιατι δεν χρησιμοποιει την wan Λοιπόν από τα screenshot που ποσταρεις καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει σύνδεση του speedport με το xiaomi. Δοκίμασε τις άλλες θύρες του speedport και αν έχεις δοκίμασε άλλο καλώδιο μήπως αυτό που έχεις είναι χαλασμένο. αν δεν βαλει την wan θα του δειχνει οτι δεν ειναι συνδεδεμενο το xiaomi διοτι απλα βλεπει την Wan χωρις καλωδιο ασχετα που εμεις το εχουμε σαν ενα Dummu transparent ap. Πρωτα απ ολα για να επωφεληθεις πληρως απο τις δυνατοτητες του xiaomi πρεπει να το συνδεσεις μεσω wan. Δευτερων, οπως και να το συνδεσεις πρεπει να συνδεθει στο speedport στην μπλε θυρα. Λειτουργει και σαν lan και σαν wan. Εχω 2 σε access point mode και το γνωριζω 100%. και wan να μην το βαλει και σε μια Lan να το βαλει access point Θα παιξει.αν τωρα εχει επιλογη να παιξει η wan σαν μια απλη Lan με σκοπο να παιξει σαν access point αλλα χωρις να υπαρχει Nat Μπορει να το κανει.σε ολες τις περιπτωσεις θαπρεπει να μπορει να παιξει αναλογως τι θελει να κανει.αλλα δεν ειναι Must να βαλει την wan και επισης οι χαμηλες ταχυτητες στο wireless ειναι ασχετες με το προβλημα αν θα ειναι Wan ή σε Lan.το βασικο ειναι να δει με καλωδιο αν κατεβαζει Full και να δουμε αν παιζει το xiaomi ¨η οχι
me3ikan Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 και wan να μην το βαλει και σε μια Lan να το βαλει access point Θα παιξει.αν τωρα εχει επιλογη να παιξει η wan σαν μια απλη Lan με σκοπο να παιξει σαν access point αλλα χωρις να υπαρχει Nat Μπορει να το κανει.σε ολες τις περιπτωσεις θαπρεπει να μπορει να παιξει αναλογως τι θελει να κανει.αλλα δεν ειναι Must να βαλει την wan και επισης οι χαμηλες ταχυτητες στο wireless ειναι ασχετες με το προβλημα αν θα ειναι Wan ή σε Lan.το βασικο ειναι να δει με καλωδιο αν κατεβαζει Full και να δουμε αν παιζει το xiaomi ¨η οχι Και ομως πρεπει να μπει στην μπλε wan/lan θυρα. Αν δεν το συνδεσει εκει, δεν προχωραει ο wizard για την εγκατασταση. Μετα την εγκατασταση, κανει οτι θελει, εννοειται. Edit: Επισης, δεν ειπα κατι για τις χαμηλες ταχυτητες ειναι προφανες οτι οφειλονται στο wifi του speedport και δεν εχει να κανει με το πως θα συνδεθει το xiaomi.
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 ας κουμπωσει τοτε πανω ενα καλωδιο για να προχωρησει και μετα το κανει αλλαγη.δεν ξερω αν μπορει να το παρακαμψει μπαινοντας απευθειας μεσα στο ρουτερ με την Ip και χωρις να κανει το wizard. για το δευτερο απλα το εγραψα για ναμην μπερδευτει και ο τοπικ σταρτερ και νομιζει οτι πρεπει υποχρεωτικα να παιξει με wan για να παρει Full speed.ή κατι δεν εχει σεταρει σωστα ή δεν παιρνει απο το wireless του xiaomi ακομα.με Ping βεβαια μπορει να δει αν απαντανε και τα 2 router οπως και με to inssider μπορει να δει σε ποιο wifi συνδεεται για να ξερει οτι εχει μπει στο xiaomi.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Το βαζω στην μπλε του χιαο και στην ΛΑΝ 1 του speedport οπως μου ειπες."2) Ανοιξε το app. Το κινητο σου θα πρεπει να συνδεθει αυτοματα στο wifi του xiaomi. Αν δε συνδεθει πανε στις ρυθμισεις wifi και συνδεσε το χειροκινητα."Δεν μπηκε αυτοματα στο κινητο. Μπαινω manually..και μου λεει να βαλω τα στοιχεια του ISP.... Θα φερω τεχνικο σπιτι ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα