mondomio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Από τις 26 Οκτωβρίου κι εγώ έχω κάνει αίτηση στη wind, παρέλαβα ρουτερακι zte και το καμαρώνω ελπίζοντας κάποτε να το χρησιμοποιήσω. Όλα αυτά στο χωριό μας,συνοικία Γαλήνη.
N0M4D Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και γω φίλε jeng7 είχα το ίδιο μαρτύριο με wind όπου τελικά μετά από 1 μήνα και 7 μέρες και άπειρα τηλεφωνήματα στην Wind ενεργοποιηθηκα και το μόντεμ το είχα πάρει και γω πολύ νωρίς. Οπότε απλά υπομονή και κουράγιο τόσα χρόνια αντεξαμε λίγο έμεινε. 1
jeng7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Αυτό κάνω τόσο καιρό υπομονή, θα δούμε τι θα γίνει τελικά, πάντως στην τελευταία επικοινωνία μου είπαν οτί είναι τεχνικό θέμα σχετικά με τον Καφαό που θα με συνδέσουν αν ούτε και αυτό μου το έλεγαν με σιγουριά και ότι φυσικά είναι θέμα προτεραιότητας. Αφού πέρασε και ο μήνας, πλέον αρχίζει και μου φαίνεται λίγο αδιάφορο. Επίσης έψαχνα να βρώ σε ποιο Καφαό είναι πιθανόν να με συνδέσουν, έχω ακριβώς ένα πίσω απο το σπίτι μου και ξέρω τον αριθμό και πήγα να κοιτάξω τον κατανεμετή μπας και βρω αυτόν τον 3ψήφιο αριθμό που αντιστοιχεί στην ανάλογη καμπίνα αλλα δυστυχώς δεν βρήκα κάτι, στην περίπτωση μου επειδή ζω σε μονοκατοικία, είναι ένα ασπρο κουτάκι πάνω σε έναν ξύλινο στύλο, δεν ξέρω που γράφει τον αριθμό γιατί εξωτερικά δεν αναγράφει κάτι.N0M4D πόση ταχύτητα πιάνεις τελικά? γιατί η αλήθεια είναι ότι ξεροσταλιάζουμε γι'αυτό το 50αρι αλλά πλέον βγαίνει και το vectoring με το 100+ και εντάξει μας έχει αναστατώσει είναι η αλήθεια
N0M4D Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Και γω αυτό το άσπρο κουτάκι έχω. Ο αριθμός είναι γραμμένος πάνω στο κουτάκι με μαύρο μαρκαδορο αλλά μπορεί να έχει σβήσει με τα χρόνια... Εγώ ευτυχώς συγχρονίζει φουλ στα 49500 νομίζω... Πάντως τερματίζω.. Και το attainable μου είναι στα 70 νομίζω. Μέχρι τώρα κατεβάζω σε torrent με 5.6 Mbps οπότε μιλάμε; με για δεκαπλασιασμο ταχύτητας σε σχέση με πριν ή νύχτα με τη μέρα. 1
jeng7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Θα ξανακοιταξω να δω αν θα ανακαλυψω κατι.. Ααα υπεροχα, αυτο ειναι η μεγαλυτερη ανυσηχια μου οτι περιμενουμε που περιμενουμε τοσο καιρο τουλαχιστον να πιανουμε κοντα στο 50αρι και οχι τιποτα 20 με 30, αν και σε αυτες τις περιπτωσεις η καλωδιοση ειναι η συνηθες αιτια.
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για το link, παρόμοια συμβουλή για διπλή πρίζα μου έδωσαν και στο adslgr. Παρεμπιπτόντως τελικά συγχρονίζομαι σε vdsl2, αλλά τα στατιστικά είναι σχεδόν ακριβώς τα ίδια χάλια. Αφού ο 2ος τεχνικός (του ΟΤΕ) έπιασε 47mpbs στο κουτί του σπιτιού είναι πλέον πρόβλημα εσωτερικό καταλαβαίνω. Μερικές απορίες όποιος γνωρίζει: Ανακάλυψα ότι το router δεν είναι τελικά στην πρώτη πρίζα. Βλέπω όμως με διπλή τηλεφωνική πρίζα δεν παίζει (καθόλου; ) ρόλο, οπότε έχει νόημα να πάω σήμερα το router στην πρώτη (μονή) πρίζα και να μετρήσω με πόσα mbps συγχρονίζομαι; (με αποσυνδεδεμένα όλα τα τηλέφωνα και χωρίς splitter πάντα) Αν καταλαβαίνω σωστά το σχήμα, από το phone του splitter φεύγει καλώδιο κατευθείαν στη δεύτερη υποδοχή της διπλής πρίζας. Όταν το κάνω αυτό θα χρειάζομαι φίλτρα στα τηλέφωνα ή είναι πλέον περιττά; Φοβάμαι να φωνάξω ηλεκτρολόγο ότι να ναι. Που βρίσκω κάποιον που να γνωρίζει από vdsl και δίκτυα; Να ζητήσω από τη Wind κάποιον συνεργαζόμενο; Κάπου διάβαζα ότι η καλύτερη λύση είναι να φτιάξει ο ηλεκτρολόγος μία δεύτερη γραμμή που να ξεκινάει από το κουτί του σπιτιού (εκεί που πιάνει 47mbps δηλ) και να πηγαίνει κατευθείαν και αποκλειστικά στο router. Γίνεται έτσι απλά αυτό; Και είναι όντως καλή λύση αυτή δεδομένου ότι θα πρέπει να έχω πλέον υπέργειο καλώδιο; (τώρα το υπέργειο καλώδιο του ΟΤΕ φτάνει στο κουτί και μετά μπαίνει στο έδαφος). Επίσης είδα ότι το καλώδιο από το κουτί μέχρι την πρώτη πρίζα πρέπει να αντικατασταθεί από Cat5e. Επειδή αυτό είναι πολύ κόπος (το καλώδιο είναι υπόγειο), χάνω πολύ αν αφήσω το υφιστάμενο καλώδιο και κάνω όλα τα άλλα; Χρησιμοποιώ πολλά powerlines. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνονται για τις τόσο χαμηλές ταχύτητες συγχρονισμού; Να κάνω δοκιμές χωρίς τα powerlines στις πρίζες ρεύματος; Παμε ενα ενα α.αν εξω εισαι 47 και μεσα λιγοτερο το προβλημα ειναι μεσα. β. αν βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα πρεπει να βαλεις διπλο πριζακι εκει .αν η πριζα ειναι με ενα μονο ζευγαρι τοτε ενα απο τα δυο γινεται.ειτε δεν ειναι η κεντρικη αλλα ειναι μια απο τις τελευταιες ειτε ο παραλληλισμος εχει γινει σε καποιο κουτι οποτε ολες ειναι με μονο ενα ζευγαρι οποτε εκει την εκατσες. giati κατα καποιο τροπο δεν υπαρχει κεντρικη πριζα. οποτε εσυ πρεπει να βρεις το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη μεχρι πανω και να ειναι μονο αυτο συνδεδεμενο στο ενα πριζακι και εκει θα κανεις δοκιμη.μετα ολα τα αλλα καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια θα μπουν στο δευτερο πριζακι και αυτα θα συνδεθουν με το phone του σπλιττερ ή με το ρουτερ αν εχεις voip.καλο θα ηταν να μην συνδεθουν τυχον αναπληρωματικα ζευγαρια. γ.οχι αν κανεις αυτο που λεω ποιο πανω και που γραφεις και εσυ δεν θα χρειαστεις πουθενα φιλτρα γιατι πολυ απλα ολη η καλωδιωση που θα δινει στα τηλεφωνα θα ξεκιναει απο το σπλιττερ οποτε ειναι ηδη φιλτραρισμενη. δ.ο παροχος μπορει να στο φτιαξει αλλα δεν σημαινει οτι θα στο φτιαξει εκτος αν αυτος ερθει εκτος παροχου και στο φτιαξει.αν τωρα θες ηλεκτρολογο που να μπορει να το φτιαξει ξερω ατομο που τον εχω προτεινει και σε αλλα ατομα εδωμεσα και τους τα εχει φτιαξει και και δεν ειχαν παραπονο οποτε μπορεις να μιλησεις μαζι του (αρκει να εισαι αθηνα) .ε.δεν υπαρχει λογος να τραβηχτει νεο καλωδιο αν μπορει στο ηδη υπαρχον να αποσυνδεθουν τα παραλληλα καλωδια και να γινει σωστη η καλωδιωση εκτος αν το ιδιο το καλωδιο εχει θεμα και στα περισσοτερα σπιτια υπαρχει και αναπληρωματικο.αν και τα 2 εχουν θεμα ή δεν υπαρχει αναπληρωματικο τοτε ναι τραβας αλλο καλωδιο και το παλιο το κρατας μονο για να δινεις τηλεφωνα στα υπολοιπα πριζακια.ναι περναει ο ηλεκτρολογος εξωτερικο καλωδιο απο την χωνευτη/κατανεμητη μεχρι πανω στο σπιτι εξωτερικα. το ηδη υπαρχον περναει εσωτερικα μεσα απο σωληνα αλλα ειναι δυσκολο να περασεις καινουριο καλωδιο απο εκει μεσα.τις περισσοτερες φορες δεν χωραει καν.το καλωδιο του οτε φευγει απο το αστικο κεντρο παει στο καφαο υπογεια απο το καφαο παει υπογεια μεχρι το box/κατανεμητη.απο το box φευγει εξωτερικα και παει στις χωνευτες ή δευτερευοντα box.για παραπανω μπορεις να διαβασεις το θεμα μου που εχω στην υπογραφη πως παιζει το adsl απο το αστικο κεντρο μεχρι το σπιτι. αν αλλαξεις καλωδιο τοτε περνας cat5e ή ακομα και cat6 μια που η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη.αν περναει κοντα απο ρευματα τοτε περνας stp ή ftp/αν βρεχεται τοτε πρεπει να ειναι και εξωτερικου χωρου.οχι δεν ειναι υποχρεωτικο να το αλλαξεις το καλωδιο ουτε σημαινει οτι χανεις υποχρεωτικα στο υπαρχον καλωδιο.απλα δεν πρεπει να εχει παραλληλα.το adsl δεν εχει θεμα με τα παραλληλα αλλα το vdsl εχει σοβαρο θεμα με ta bridge taps.οχι τα powerlines δεν φταινε για την ταχυτητα sync.μπορει να εχεις χαμηλες ταχυτητες στο δικτυο αλλα στο συγχρονισμο μεσα στο ρουτερ δεν σε επηρεαζει κατι.εκτος αν η ταχυτητα που μου ειπες δεν ειναι μεσα απο το ρουτερ.επισης κανε και secure τα Powerline(ασχετο με το θεμα σου απλα στο αναφερω) Εγώ ακόμα περιμένω την ενεργοποίηση 29 μέρες τώρα.... Πήρα την wind για πολλοστή φορά τηλέφωνο και η κοπέλα με έβαλε στο σύστημα σαν δυσαρεστημένο συνδρομητή να δούμε τι θα γίνει... Τώρα όσον αφορά την διαθεσιμότητα πριν κάνω την αίτηση τσέκαρα το site της wind για διαθεσιμότητα με το σταθερό μου και έλεγε κανονικά ότι είναι διαθέσιμο το Vdsl σαν υπηρεσία. Και τόσες φορές που τους ρώτησα μήπως η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα στη γραμμή ή οτιδήποτε και ότι απλά οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει. Θα περιμένω άλλη μια βδομάδα και αν δεν γίνει τίποτα θα κάνω αίτηση να πάω ΟΤΕ. Έτσι κι αλλιώς το συμβόλαιο μου τελειώνει σε λίγο. Καλό κουράγιο και στους υπόλοιπους που προσπαθούν να εκσυγχρονιστουν στο χωριό της Αττικής.... για να μην τα ξαναγραφω http://www.insomnia.gr/topic/661492-router-για-max-ταχυτητα-wi-fi/?p=56129685 δεν φταιει ο παροχος συνηθως. Παιδιά τα φώτα σας, μήπως και βρήκα το πρόβλημά μου! Διαβάζω αυτό εδώ στον οδηγό της Cyta: "Η όδευση του τηλεφωνικού καλωδίου μέσα από σωλήνα απ’ όπου περνούν καλώδια μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος 240V (AC Volage) θα πρέπει να αποφεύγεται. Πέραν του κινδύνου ηλεκτροπληξίας προκαλούνται παρεμβολές στο σήμα VDSL2 στο τηλεφωνικό καλώδιο." Ε λοιπόν κοιτώντας φωτογραφίες όταν το σπίτι ήταν οικοδομή είμαι 99% σίγουρος ότι τα καλώδια για ρεύμα και τηλέφωνο πηγαίνουν δίπλα-δίπλα όλη την υπόγεια διαδρομή από την κολώνα μέχρι και το σπίτι (10+ μέτρα). Αυτό δε θα μπορούσε να είναι ο λόγος που συγχρονίζω τόσο δύσκολα και τόσο χαμηλά σε vdsl, ενώ adsl έπαιζε (και παίζει ακόμη) μια χαρά?! σου απαντησα πιο πανω για μερικα πραγματα.συνηθως και λεω συνηθως γιατι ηλεκτρολογοι ασχετοι παντα υπαρχουν μπορει να ειναι διπλα διπλα αλλα ειναι σε διαφορετικο σωληνα οποτε δυσκολο να εχεις θεμα.αντιθετα αυτο που περιγραφεις συνηθως οφειλεται στα παραλληλα bridge taps που στο adsl δεν υπαρχει θεμα αλλα στο vdsl ειναι μεγαλο θεμα. Καλησπέρα παιδιά, μένω και εγώ σε Αρτέμιδα Α και ο πάροχος μου είναι η wind, έκανα το τεστ διαθεσιμότητας για την γραμμή μου και όλα ήταν κομπλέ γιατί πρόσφατα εγκατέστησαν και ηλεκτροδότησαν τα KV, έκανα αίτηση για ενεργοποιήση vdsl απο adsl στις 20/10 και μετά απο λίγες μέρες παρέλαβα τον εξοπλισμό και μου είπαν ότι σε 8 με 10 μέρες (εργασιμες) θα έχω ενεργοποιηθεί αλλά ακόμα να με ενεργοποιήσουν, κάθε φορα που έρχομαι σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους μου λένε ότι δεν είναι δικό τους το θέμα και ότι περιμένουν τον ΟΤΕ και ότι δεν έχουν κάποια ημερομηνία ενεργοποιήσης, επίσης την προηγούμενη βδομάδα έκανα την τελευταία επικοινωνία μαζί τους και μου είπαν ότι είχαν δώσει προθεσμία στον ΟΤΕ μέχρι σήμερα να τους απαντήσουν για την κατάσταση του αιτήματος μου και ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Δεν ξέρω, έχω ξενερώσει είναι η αλήθεια φτάσαμε στον μήνα και ακόμα τίποτα, έχω μεινει με το ρούτερ στο χέρι, δεν ξέρω καν αν είναι τεχνικό το ζήτημα ή αν θα φαω κανά άκυρο στην τελική γιατί δεν ξέρουν τίποτα να μου πουν κατά τα δικά τους λεγόμενα. kai για σενα αυτο http://www.insomnia.gr/topic/661492-router-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-max-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-wi-fi/?p=56129685 Από τις 26 Οκτωβρίου κι εγώ έχω κάνει αίτηση στη wind, παρέλαβα ρουτερακι zte και το καμαρώνω ελπίζοντας κάποτε να το χρησιμοποιήσω. Όλα αυτά στο χωριό μας,συνοικία Γαλήνη. υπομονη.οτι εγραψα στους πιο πανω. Και γω φίλε jeng7 είχα το ίδιο μαρτύριο με wind όπου τελικά μετά από 1 μήνα και 7 μέρες και άπειρα τηλεφωνήματα στην Wind ενεργοποιηθηκα και το μόντεμ το είχα πάρει και γω πολύ νωρίς. Οπότε απλά υπομονή και κουράγιο τόσα χρόνια αντεξαμε λίγο έμεινε. απλα δεν φταιει συνηθως ο παροχος.ο οτε ριχνει αρκετες καθυστερησεις Αυτό κάνω τόσο καιρό υπομονή, θα δούμε τι θα γίνει τελικά, πάντως στην τελευταία επικοινωνία μου είπαν οτί είναι τεχνικό θέμα σχετικά με τον Καφαό που θα με συνδέσουν αν ούτε και αυτό μου το έλεγαν με σιγουριά και ότι φυσικά είναι θέμα προτεραιότητας. Αφού πέρασε και ο μήνας, πλέον αρχίζει και μου φαίνεται λίγο αδιάφορο. Επίσης έψαχνα να βρώ σε ποιο Καφαό είναι πιθανόν να με συνδέσουν, έχω ακριβώς ένα πίσω απο το σπίτι μου και ξέρω τον αριθμό και πήγα να κοιτάξω τον κατανεμετή μπας και βρω αυτόν τον 3ψήφιο αριθμό που αντιστοιχεί στην ανάλογη καμπίνα αλλα δυστυχώς δεν βρήκα κάτι, στην περίπτωση μου επειδή ζω σε μονοκατοικία, είναι ένα ασπρο κουτάκι πάνω σε έναν ξύλινο στύλο, δεν ξέρω που γράφει τον αριθμό γιατί εξωτερικά δεν αναγράφει κάτι. N0M4D πόση ταχύτητα πιάνεις τελικά? γιατί η αλήθεια είναι ότι ξεροσταλιάζουμε γι'αυτό το 50αρι αλλά πλέον βγαίνει και το vectoring με το 100+ και εντάξει μας έχει αναστατώσει είναι η αλήθεια για διαφορες αιτιες μπορει να καθυστερησει.βεβαια η αιτια ειναι λιγο σχετικη παντα.μπορει αυτο που κοιτας να μην ειναι το box που θες αλλα να ειναι ενδιαμεσο box οποτε για αυτο δεν γραφει αριθμο πανω.το box που θες εσυ πρεπει να εχει ενα μαυρο καλωδιο που θα βγαινει απο την κατω πλευρα και θα μπαινει σε σιδερενιο σωληνα και μετα θα πηγαινει υπογεια.αν αυτο που κοιτας εχει μονο τα γκρι καλωδια που ειναι εναερια τοτε δεν ειναι το αρχικο box και πρεπει να ακολουθησεις τα καλωδια μεχρι το αρχικο box.εχω δει περιπτωσεις να υπαρχουν 4-5 ενδιαμεσα box ειδικα σε περιοχες που ειναι αραιοκατοικημενες.κοιτα το αρθρο στην υπογραφη μου για το adsl.εχω μεσα φωτογραφιεςκαι αναφερω για αυτο. επισης για το 50 αρι πρεπει και η καλωδιωση να ειναι σωστη οπως εγραψα μια σελιδα πισω ωστε ακομα και αν πας σε 100αρι να μπορεις να παρεις τα max.αν εχεις παραλληλα μπορει πχ να φτανεις τα 50 (μπορει και οχι) αλλα να μην φτανεις τα 100.οποτε καλο ειναι να τα εχεις σωστα. Και γω αυτό το άσπρο κουτάκι έχω. Ο αριθμός είναι γραμμένος πάνω στο κουτάκι με μαύρο μαρκαδορο αλλά μπορεί να έχει σβήσει με τα χρόνια... Εγώ ευτυχώς συγχρονίζει φουλ στα 49500 νομίζω... Πάντως τερματίζω.. Και το attainable μου είναι στα 70 νομίζω. Μέχρι τώρα κατεβάζω σε torrent με 5.6 Mbps οπότε μιλάμε; με για δεκαπλασιασμο ταχύτητας σε σχέση με πριν ή νύχτα με τη μέρα. ναι καποιες φορες ειδικα στα σιδερενια box που ειναι και πολυ παλια εχουν φυγει τα νουμερα διοτι δεν ειναι παντα με μαρκαδορο αλλα ειναι πολλες φορες με αυτοκολλητα μεταλλικα που ξεκολλανε.μπορει να εχω και τετοια φωτογραφια στο guide.αν ειναι με μαρκαδορο σε πλαστικο μπορει να φαινεται αχνα μερικες φορες. Θα ξανακοιταξω να δω αν θα ανακαλυψω κατι.. Ααα υπεροχα, αυτο ειναι η μεγαλυτερη ανυσηχια μου οτι περιμενουμε που περιμενουμε τοσο καιρο τουλαχιστον να πιανουμε κοντα στο 50αρι και οχι τιποτα 20 με 30, αν και σε αυτες τις περιπτωσεις η καλωδιοση ειναι η συνηθες αιτια. δες αυτο που εγραψα πιο πανω.επισης ναι η καλωδιωση στο σπιτι ειναι η πιο μεγαλη αιτια διοτι τα περισσοτερα σπιτια πανω απο το 90 τις 100 ειναι με ραζιμ καλωδια και εχουν παραλληλα καλωδια(bridge taps).ακομα και σε σπιτια με Utp υπαρχουν παραλληλα.λιγοι τα εχουν σαν αστερα και τα ενωνουν ολα τα καλωδια σε ενα κεντρικο σημειο που εκει μπορεις να κανεις τα παντα.βεβαια εχω δει και Vdsl να μην παινουν 50 ειδικα σε απομακρυσμενες περιοχες διοτι το καφαο ηταν πχ στα 400 μετρα.εχω δει και καφαο 1 Km μακρυα που οταν γινει vdsl αστα να πανε.τουλαχιστον θα παιξουν καλυτερα απο οτι επαιζαν με adsl 1
jeng7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Παμε ενα ενα α.αν εξω εισαι 47 και μεσα λιγοτερο το προβλημα ειναι μεσα. β. αν βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα πρεπει να βαλεις διπλο πριζακι εκει .αν η πριζα ειναι με ενα μονο ζευγαρι τοτε ενα απο τα δυο γινεται.ειτε δεν ειναι η κεντρικη αλλα ειναι μια απο τις τελευταιες ειτε ο παραλληλισμος εχει γινει σε καποιο κουτι οποτε ολες ειναι με μονο ενα ζευγαρι οποτε εκει την εκατσες. giati κατα καποιο τροπο δεν υπαρχει κεντρικη πριζα. οποτε εσυ πρεπει να βρεις το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη μεχρι πανω και να ειναι μονο αυτο συνδεδεμενο στο ενα πριζακι και εκει θα κανεις δοκιμη.μετα ολα τα αλλα καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια θα μπουν στο δευτερο πριζακι και αυτα θα συνδεθουν με το phone του σπλιττερ ή με το ρουτερ αν εχεις voip.καλο θα ηταν να μην συνδεθουν τυχον αναπληρωματικα ζευγαρια. γ.οχι αν κανεις αυτο που λεω ποιο πανω και που γραφεις και εσυ δεν θα χρειαστεις πουθενα φιλτρα γιατι πολυ απλα ολη η καλωδιωση που θα δινει στα τηλεφωνα θα ξεκιναει απο το σπλιττερ οποτε ειναι ηδη φιλτραρισμενη. δ.ο παροχος μπορει να στο φτιαξει αλλα δεν σημαινει οτι θα στο φτιαξει εκτος αν αυτος ερθει εκτος παροχου και στο φτιαξει. αν τωρα θες ηλεκτρολογο που να μπορει να το φτιαξει ξερω ατομο που τον εχω προτεινει και σε αλλα ατομα εδωμεσα και τους τα εχει φτιαξει και και δεν ειχαν παραπονο οποτε μπορεις να μιλησεις μαζι του (αρκει να εισαι αθηνα) . ε.δεν υπαρχει λογος να τραβηχτει νεο καλωδιο αν μπορει στο ηδη υπαρχον να αποσυνδεθουν τα παραλληλα καλωδια και να γινει σωστη η καλωδιωση εκτος αν το ιδιο το καλωδιο εχει θεμα και στα περισσοτερα σπιτια υπαρχει και αναπληρωματικο.αν και τα 2 εχουν θεμα ή δεν υπαρχει αναπληρωματικο τοτε ναι τραβας αλλο καλωδιο και το παλιο το κρατας μονο για να δινεις τηλεφωνα στα υπολοιπα πριζακια.ναι περναει ο ηλεκτρολογος εξωτερικο καλωδιο απο την χωνευτη/κατανεμητη μεχρι πανω στο σπιτι εξωτερικα. το ηδη υπαρχον περναει εσωτερικα μεσα απο σωληνα αλλα ειναι δυσκολο να περασεις καινουριο καλωδιο απο εκει μεσα. τις περισσοτερες φορες δεν χωραει καν.το καλωδιο του οτε φευγει απο το αστικο κεντρο παει στο καφαο υπογεια απο το καφαο παει υπογεια μεχρι το box/κατανεμητη.απο το box φευγει εξωτερικα και παει στις χωνευτες ή δευτερευοντα box.για παραπανω μπορεις να διαβασεις το θεμα μου που εχω στην υπογραφη πως παιζει το adsl απο το αστικο κεντρο μεχρι το σπιτι. αν αλλαξεις καλωδιο τοτε περνας cat5e ή ακομα και cat6 μια που η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη.αν περναει κοντα απο ρευματα τοτε περνας stp ή ftp/αν βρεχεται τοτε πρεπει να ειναι και εξωτερικου χωρου.οχι δεν ειναι υποχρεωτικο να το αλλαξεις το καλωδιο ουτε σημαινει οτι χανεις υποχρεωτικα στο υπαρχον καλωδιο.απλα δεν πρεπει να εχει παραλληλα.το adsl δεν εχει θεμα με τα παραλληλα αλλα το vdsl εχει σοβαρο θεμα με ta bridge taps. οχι τα powerlines δεν φταινε για την ταχυτητα sync.μπορει να εχεις χαμηλες ταχυτητες στο δικτυο αλλα στο συγχρονισμο μεσα στο ρουτερ δεν σε επηρεαζει κατι.εκτος αν η ταχυτητα που μου ειπες δεν ειναι μεσα απο το ρουτερ. επισης κανε και secure τα Powerline(ασχετο με το θεμα σου απλα στο αναφερω) για να μην τα ξαναγραφω http://www.insomnia.gr/topic/661492-router-για-max-ταχυτητα-wi-fi/?p=56129685 δεν φταιει ο παροχος συνηθως. σου απαντησα πιο πανω για μερικα πραγματα.συνηθως και λεω συνηθως γιατι ηλεκτρολογοι ασχετοι παντα υπαρχουν μπορει να ειναι διπλα διπλα αλλα ειναι σε διαφορετικο σωληνα οποτε δυσκολο να εχεις θεμα.αντιθετα αυτο που περιγραφεις συνηθως οφειλεται στα παραλληλα bridge taps που στο adsl δεν υπαρχει θεμα αλλα στο vdsl ειναι μεγαλο θεμα. kai για σενα αυτο http://www.insomnia.gr/topic/661492-router-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-max-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-wi-fi/?p=56129685 υπομονη.οτι εγραψα στους πιο πανω. απλα δεν φταιει συνηθως ο παροχος.ο οτε ριχνει αρκετες καθυστερησεις για διαφορες αιτιες μπορει να καθυστερησει.βεβαια η αιτια ειναι λιγο σχετικη παντα.μπορει αυτο που κοιτας να μην ειναι το box που θες αλλα να ειναι ενδιαμεσο box οποτε για αυτο δεν γραφει αριθμο πανω.το box που θες εσυ πρεπει να εχει ενα μαυρο καλωδιο που θα βγαινει απο την κατω πλευρα και θα μπαινει σε σιδερενιο σωληνα και μετα θα πηγαινει υπογεια.αν αυτο που κοιτας εχει μονο τα γκρι καλωδια που ειναι εναερια τοτε δεν ειναι το αρχικο box και πρεπει να ακολουθησεις τα καλωδια μεχρι το αρχικο box.εχω δει περιπτωσεις να υπαρχουν 4-5 ενδιαμεσα box ειδικα σε περιοχες που ειναι αραιοκατοικημενες.κοιτα το αρθρο στην υπογραφη μου για το adsl.εχω μεσα φωτογραφιεςκαι αναφερω για αυτο. επισης για το 50 αρι πρεπει και η καλωδιωση να ειναι σωστη οπως εγραψα μια σελιδα πισω ωστε ακομα και αν πας σε 100αρι να μπορεις να παρεις τα max.αν εχεις παραλληλα μπορει πχ να φτανεις τα 50 (μπορει και οχι) αλλα να μην φτανεις τα 100.οποτε καλο ειναι να τα εχεις σωστα. ναι καποιες φορες ειδικα στα σιδερενια box που ειναι και πολυ παλια εχουν φυγει τα νουμερα διοτι δεν ειναι παντα με μαρκαδορο αλλα ειναι πολλες φορες με αυτοκολλητα μεταλλικα που ξεκολλανε.μπορει να εχω και τετοια φωτογραφια στο guide.αν ειναι με μαρκαδορο σε πλαστικο μπορει να φαινεται αχνα μερικες φορες. δες αυτο που εγραψα πιο πανω.επισης ναι η καλωδιωση στο σπιτι ειναι η πιο μεγαλη αιτια διοτι τα περισσοτερα σπιτια πανω απο το 90 τις 100 ειναι με ραζιμ καλωδια και εχουν παραλληλα καλωδια(bridge taps).ακομα και σε σπιτια με Utp υπαρχουν παραλληλα.λιγοι τα εχουν σαν αστερα και τα ενωνουν ολα τα καλωδια σε ενα κεντρικο σημειο που εκει μπορεις να κανεις τα παντα.βεβαια εχω δει και Vdsl να μην παινουν 50 ειδικα σε απομακρυσμενες περιοχες διοτι το καφαο ηταν πχ στα 400 μετρα.εχω δει και καφαο 1 Km μακρυα που οταν γινει vdsl αστα να πανε.τουλαχιστον θα παιξουν καλυτερα απο οτι επαιζαν με adsl Μάλιστα, όσο αφορά την ενεργοποιήση ακόμα τίποτα είναι 30 εργάσιμες απο τοτε που εκανα την αίτηση και φυσικα το μηνυματακι για τον καινουργιο λογαριασμο που εκδοθηκε και ειναι 14 ευρω παραπανω με την χρεωση του vdsl και τα παγια κλπ φυσικα και το εστειλαν, τωρα να τους στειλω ή να μην τους στειλω απο εκει που ηρθαν? Αν και ο ΟΤΕ προκαλει την καθυστερηση, τουλαχιστον να μην κοροιδευουν τον κοσμο και να τους βαζουν να πληρωνουν για κατι που δεν εχουν ακομα. Όσο αφορα τον κατανεμητη, τελικα δεν γραφει τιποτα, λογικα θα το ειχαν γραψει με μαρκαδορο και πρεπει να ξεθωριασε αν και δεν ειδα κατι ουτε εστω να αχνοφαινεται, οποτε αν μπορει η τεχνικη υποστηριξη να μου πει που εχω συνδεθει καλως, διαφορετικα δε θα μαθω ποτε εκτος και αν χρειαστω τεχνικο του ΟΤΕ μετα την ενεργοποιηση.
jeng7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, μετά απο 2 αργούς και βασανιστηκούς μήνες ενεργοποιήθηκα επιτέλους! Δείτε τα στατιστικά μου να κλάψετε μαζί μου και εσείς:Link Status UpModulation Type VDSL2(Vectoring)Actual Rate(Up/Down) 4996/26203 kbpsAttainable Rate(Up/Down) 19366/33816 kbpsNoise Margin(Up/Down) 20/9.3 dBLine Attenuation(Up/Down) 7.8/14.6 dBOutput Power(Up/Down) 9.8/9.3 dBmData Path(Up/Down) Fast/InterleavedInterleave Depth(Up/Down) 1/134Interleave Delay(Up/Down) 0/9 msINP(Up/Down) 0/0.6 symbolsProfile 17aLinkEncap G.993.2_Annex_K_PTMCRC Errors(Up/Down) 0/5FEC Errors(Up/Down) 0/63510HEC Errors(Up/Down) 0/0Showtime Start 0 h 15 min 6 sΠήρα την wind και το δήλωσαν βλάβη, τώρα θα περιμένω να επικοινωνήσουν μαζί μου και να δω αν θα έρθει και τεχνικός, το θέμα είναι ότι αν πάρει όσο πήρε να με ενεργοποιήσουν τότε ΚΑΗΚΑΜΕ!
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, μετά απο 2 αργούς και βασανιστηκούς μήνες ενεργοποιήθηκα επιτέλους! Δείτε τα στατιστικά μου να κλάψετε μαζί μου και εσείς: Link Status Up Modulation Type VDSL2(Vectoring) Actual Rate(Up/Down) 4996/26203 kbps Attainable Rate(Up/Down) 19366/33816 kbps Noise Margin(Up/Down) 20/9.3 dB Line Attenuation(Up/Down) 7.8/14.6 dB Output Power(Up/Down) 9.8/9.3 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/134 Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms INP(Up/Down) 0/0.6 symbols Profile 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/5 FEC Errors(Up/Down) 0/63510 HEC Errors(Up/Down) 0/0 Showtime Start 0 h 15 min 6 s Πήρα την wind και το δήλωσαν βλάβη, τώρα θα περιμένω να επικοινωνήσουν μαζί μου και να δω αν θα έρθει και τεχνικός, το θέμα είναι ότι αν πάρει όσο πήρε να με ενεργοποιήσουν τότε ΚΑΗΚΑΜΕ! https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf το εχεις κανει αυτο?αν οχι τοτε δεν με παραξενευει που παιζεις χαμηλα οχι δεν θα παρει τοσο να ερθουν απλα θα δουν ποσο συγχρονιζεις στον κατανεμητη.αν εκει εισαι 50 η κοντα στα 50 μην περιμενεις να γινει κατι.εκτος αν το kv ειναι πολυ μακρια απο εσενα. Μάλιστα, όσο αφορά την ενεργοποιήση ακόμα τίποτα είναι 30 εργάσιμες απο τοτε που εκανα την αίτηση και φυσικα το μηνυματακι για τον καινουργιο λογαριασμο που εκδοθηκε και ειναι 14 ευρω παραπανω με την χρεωση του vdsl και τα παγια κλπ φυσικα και το εστειλαν, τωρα να τους στειλω ή να μην τους στειλω απο εκει που ηρθαν? Αν και ο ΟΤΕ προκαλει την καθυστερηση, τουλαχιστον να μην κοροιδευουν τον κοσμο και να τους βαζουν να πληρωνουν για κατι που δεν εχουν ακομα. Όσο αφορα τον κατανεμητη, τελικα δεν γραφει τιποτα, λογικα θα το ειχαν γραψει με μαρκαδορο και πρεπει να ξεθωριασε αν και δεν ειδα κατι ουτε εστω να αχνοφαινεται, οποτε αν μπορει η τεχνικη υποστηριξη να μου πει που εχω συνδεθει καλως, διαφορετικα δε θα μαθω ποτε εκτος και αν χρειαστω τεχνικο του ΟΤΕ μετα την ενεργοποιηση. για την χρεωση δεν χρειαζεται να πεις κατι υποχρεωτικα.απλα οταν ενεργοποιηθεις μπορεις να ζητησεις πιστωση που δεν επαιξες vdsl τοσο καιρο.κανονικα παντως η χρεωση ξεκιναει οταν γινει και η ενεργοποιηση της υπηρεσιας και οχι οταν ο πελατης το ζητησει.τουλαχιστον ετσι ξερω απο αλλον παροχο.οταν κλεισει η παραγγελια του τοτε πεφτει η νεα χρεωση.η τεχνικη υποστηριξη οσο ξερω δεν μπορει να δει σε ποιο καφαο πεφτεις.δηλαδη αν ειναι κατανεμητης βλεπει το οριο στο εσκαλιτ το οποιο θα ειναι της μορφης 23/4 εισαγωγη 14 για παραδειγμα.δεν θα γραφει ποιο kv ειναι.αν τωρα ειναι box θα βλεπει παλι κατι αντιστοιχο.24/3 box 3 που δεν γραφει kv.το kv μπορει να το δει καποιος ειτε απο το αρχικο box ειτε απο τον κατανεμητη.αν δεν γραφει για καποιο λογο τοτε μπορεις να βρεις το διπλα σπιτι ακρβως σε ενα που κατα πασα πιθανοτητα παιρνει απο το ιδιο kv για να δεις σε ποιο πεφτει.ειτε τον κατανεμητη του ειτε το box που πεφτεις.γενικως αν κανεις μια βολτα στο τετραγωνο θα πρεπει τα γειτονικα σπιτια να εχουν το ιδιο Kv. επισης ενα δυο πραγματα ακομα.α.οτι καποιος παροχος δινει 100 δεν σημαινει οτι θα τα πιασουν ολοι.αν το kv ειναι μακρυα που σε καποιες περιοχες επειδη ειναι αραιοκατοικημενες ειναι μακρυα δεν μπορεις να κανεις τιποτα.επισης το καλο ειναι οτι εστω και αν καθυστερησαν να σε ενεργοποιησουν ,ειχες ιντερνετ εστω και με adsl.κατα τα αλλα ναι πηρε παρα πολυ.εκανα αιτηση για vdsl πριν τα χριστουγεννα που εχουν τοσες αργιες και ο οτε μου εχει βγαλει ημερομηνια για 5 ιανουαριου φαντασου.δηλαδη σε 6-7 εργασιμες απο τωρα/αν ολα πανε καλα βεβαια.
Direct62 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Μένω κι'εγώ στην Αρτέμιδα (Λυκομπούτι) δίπλα απ΄την Αγίου Ιωάννου στα σχολεία. Ξέρεις τί πέζει με VDSL εδώ, γιατί κανένας πάροχος δεν δίνει διαθεσιμότητα - τουλάχιστον ηλεκτρονικά που κάνω check στα sites τους ? Ευχαριστώ,
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 On 31/12/2018 at 20:35, Direct62 said: Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Μένω κι'εγώ στην Αρτέμιδα (Λυκομπούτι) δίπλα απ΄την Αγίου Ιωάννου στα σχολεία. Ξέρεις τί πέζει με VDSL εδώ, γιατί κανένας πάροχος δεν δίνει διαθεσιμότητα - τουλάχιστον ηλεκτρονικά που κάνω check στα sites τους ? Ευχαριστώ, αν δεν εχεις δει ακομα να εχουν αλλαξει τα καφαο με τα καινουρια τοτε εχεις πολυ δρομοοο μπροστα σου.
spamo Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Στις 31/12/2018 στις 8:35 ΜΜ, Direct62 είπε Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Μένω κι'εγώ στην Αρτέμιδα (Λυκομπούτι) δίπλα απ΄την Αγίου Ιωάννου στα σχολεία. Ξέρεις τί πέζει με VDSL εδώ, γιατί κανένας πάροχος δεν δίνει διαθεσιμότητα - τουλάχιστον ηλεκτρονικά που κάνω check στα sites τους ? Ευχαριστώ, Έλα γείτονα έχουμε κανένα νέο; Αυτή την Αρτέμιδα Β την έχουν παρατήσει τελείως.
kostasbm Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 4 χρονια διπλα στα σχολεια Προφητου Ηλια νοικιαζα .. 24αρα πληρωνα 16αρα ειχα και παλι καλα ηταν.......οταν βαλουν vdsl θα ξαναρθω 😁
markoliaz Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 ξερει κανεις καποιος τι παιζει με αγια κυριακη-βενια? ποιος παροχος ειναι ο ποιος ιδανικος?
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 On 26/07/2019 at 22:23, markoliaz said: ξερει κανεις καποιος τι παιζει με αγια κυριακη-βενια? ποιος παροχος ειναι ο ποιος ιδανικος? αν μπει kv για vdsl οποιο παροχο και να παρεις απο τον παροχο που εχει το Kv θα συγχρονισεις.απλα μετα παιζει ρολο η τιμη και τα links με εξωτερικο κτλ να μην ειναι πιτα.αλλα αν το kv ειναι του οτε και wind να βαλεις θα παρεις απο το Kv του οτε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα