Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα παντα υπαρχουν και καφαο που δεν πανε απευθειας οπως και αν ο αλλος ειναι στο 8ο οροφο και εχει και πολλα πριζακια και τα εχει και παραλληλα σιγουρα θα παρει μεγαλυτερο attenuation.επισης και με τα box.Μπορει το box να περναει απο αλλα 2-3 ενδιαμεσα box/χωνευτες πριν φτασει στον τελικο πελατη.οπως και ενα φιλτρο αμα μπει αναποδα μπορει να μειωσει το sync και να αυξησει το attenuation.Και βεβαια το καθε ρουτερ και το καθε dslam καταλαβαινει διαφορετικα το attenuation.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Εγώ έκανα αίτηση για αναβάθμιση Vdsl στη wind στις 10/10 και ακόμα περιμένω. Η καμπίνα μου είναι η 215. Οι πιο βασανιστικές μέρες ever.... Ελπίζω αυτή τη βδομάδα να ενεργοποιηθεί.

Δημοσ.

υπομονη.απο wind δεν σου εχουν πει για πιθανη ημερομηνια ενεργοποιήσης?το βασικο ειναι να μην φαει reject για οποιοδηποτε λογο.

Δημοσ.

Μακαρι να στο βαλουν. Εμενα παντως ακομα και μετα που εφυγα απο nova και εβαλα ΟΤΕ και τους ειπα το λογο (για VDSL) εξακολουθούν να μου λενε οτι δεν μπορουσαν να βαλουν VDSL (η nova εννοω). Οποτε μηπως δεν μπορει ουτε η Wind και αρχικα δινει μονο ο ΟΤΕ στην περιοχή; Εγω παντως δεν ειχα υπομονη, με το που ειπαν οτι βαζουν VDSL εφυγα με τη μια και σε μια εβδομαδα ειχα ενεργοποιηθεί. Και η γραμμη 50 καρφι. Χαλαλι τους παρα την υψηλοτερη τιμη.

Δημοσ.

Eμενα απο την μερα που ενεργοποιηθηκε η καμπινα/καφαο η forthnet στη σελιδα μου εβγαλε διαθεσιμοτητα... εκανα αιτηση και σε 10 μερες ειχα vdsl τοσο απλα !!

Δημοσ.

Ο,τι να ναι δηλαδή. Γιατι εμενα εξακολουθεί και δεν δινει διαθεσιμοτητα η forthnet και ετσι πηγα ΟΤΕ. Το κακο ειναι οτι ηθελα τη nova οποτε τωρα εχω αναγκαστικα OTE σταθερο/ίντερνετ και nova τηλεοραση, χανοντας ετσι αρκετες προσφορες για συνδυαστικο πακετο. Τουλάχιστον καταφερα να μην δινω περισσότερα απο πριν, αλλα θα εδινα σαφως λιγοτερα αν μου εδινε εξαρχης η forthnet vdsl και ανανεωνα εκει.

Δημοσ.

Και εγω φοβομουνα μηπως δεν δωσει η φορθνετ απο τα νεα καφαο του ΟΤΕ....δεν ειχα ορεξη να αλλαζω παροχους και να σπαω συμβολαια.Ευτυχως εδωσε και ακαριαια... ισως ειναι θεμα απο περιοχη σε περιοχη να αλλαζει η τακτικη των παροχων..(δεν βρισκομαι στην Αττικη)

Δημοσ.

Νομιζα οτι ησουν Αρτεμιδα οπως το ειπες. Ε καλα ετσι δεν βγαζεις ακρη. Εννοείται σε καθε περιοχη ισχυουν αλλα δεδομενα. Εγω μιλουσα για Αρτέμιδα που περιμενει ο φιλος ακομα να βαλει. Φοβαμαι πως ακομα δεν δινει κανεις εκτος απο τον ΟΤΕ και για αυτο ισως εχει καθυστερησει με τη Wind. Μην του δωσουν ακυρο στο τελος. Η forthnet παντως επειδη ξαναρωτησα απο διαστροφη σε κατάστημα κιολας και το βαλαμε στο χαρτη εξακολουθει κ δεν δινει παροτι τους ειπα οτι μολις ενεργοποιηθηκα απο τον ΟΤΕ και έφυγα για αυτο το λογο.

Δημοσ.

Νομιζα οτι ησουν Αρτεμιδα οπως το ειπες. Ε καλα ετσι δεν βγαζεις ακρη. Εννοείται σε καθε περιοχη ισχυουν αλλα δεδομενα. Εγω μιλουσα για Αρτέμιδα που περιμενει ο φιλος ακομα να βαλει. Φοβαμαι πως ακομα δεν δινει κανεις εκτος απο τον ΟΤΕ και για αυτο ισως εχει καθυστερησει με τη Wind. Μην του δωσουν ακυρο στο τελος. Η forthnet παντως επειδη ξαναρωτησα απο διαστροφη σε κατάστημα κιολας και το βαλαμε στο χαρτη εξακολουθει κ δεν δινει παροτι τους ειπα οτι μολις ενεργοποιηθηκα απο τον ΟΤΕ και έφυγα για αυτο το λογο.

αργα ή γρηγορα θα δωσουν και οι εναλλακτικοι.οχι ολοι μαζι αλλα ο καθενας οταν ετοιμασει την πλευρα του

Μακαρι να στο βαλουν. Εμενα παντως ακομα και μετα που εφυγα απο nova και εβαλα ΟΤΕ και τους ειπα το λογο (για VDSL) εξακολουθούν να μου λενε οτι δεν μπορουσαν να βαλουν VDSL (η nova εννοω). Οποτε μηπως δεν μπορει ουτε η Wind και αρχικα δινει μονο ο ΟΤΕ στην περιοχή; Εγω παντως δεν ειχα υπομονη, με το που ειπαν οτι βαζουν VDSL εφυγα με τη μια και σε μια εβδομαδα ειχα ενεργοποιηθεί. Και η γραμμη 50 καρφι. Χαλαλι τους παρα την υψηλοτερη τιμη.

οτι δινει ο οτε σε μια περιοχη δεν σημαινει οτι θα δωσει απευθειας και ο καθε εναλλακτικος.οσο ξερω πρεπει να γινουν καποιες οπτικες (fiber) καλωδιωσεις για να δωσει διαθεσιμοτητα και ο εναλλακτικος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά!

Τα φώτα σας, επειδή σε Αρτέμιδα Α και εγώ και με ενεργοποίησαν, αλλά έχω προβλήματα: Εν τάχει 20mbit down, 4 mbit up, SnR ~7, Attenuation ~18. Τεχνικός της Wind μέτρησε στην κολώνα διακυμάνσεις (!) 10 έως 35 mbps και περιμένουμε από σήμερα τεχνικό ΟΤΕ μήπως καταλάβουμε τι συμβαίνει. Είμαι στο KV 201, ~400 μέτρα ποδαρόδρομος βάσει google maps. αν λέει σε κάποιον κάτι (αν κάποιος είναι συνδεδεμένος χωρίς πρόβλημα ας το πει, για να ξέρω τουλάχιστον ότι τα έχουν ενεργοποιήσει). Τι λέτε;

UPDATE: Ο 2ος τεχνικός βρήκε λέει προβλήματα (?) τόσο στο ΚΑΦΑΟ όσο και έξω από το σπίτι και τα έφτιαξε - μέτρησε 47mbps. Για την ώρα βέβαια δεν έχω σήμα dsl (αναβοσβήνει το αντίστοιχο λαμπάκι) και δυστυχώς δε μπορώ να το ελέγξω μέχρι να γυρίσω από τη δουλειά :(

Επεξ/σία από petrosant83
Δημοσ.

να το ξαναπουμε μια φορα.οτι εχεις εσυ θεμα στο καλωδιο δεν σημαινει οτι πρεπει να εχει ολο το Kv εκτος αν ειναι καλωδιακη που και παλι δεν σημαινει οτι δεν θα παιζουν ολοι.ουτε ειναι παραξενο να εχει καποιος βλαβη.καθε μερα απειρες βλαβες.ο τεχνικος της wind δεν εχει προσβαση στο καφαο εκτος αν το Kv ειναι της wind οποτε μπορει να τσεκαρει ειτε τον χαλκο προς τα μεσα προς το σπιτι σου ή προς το καφαο.αν μετρησε 47 Mbit τοτε σημαινει οτι το προβλημα ειναι καπου μεσα σε σενα.το μονο σιγουρο ασχετα με το προβλημα σου ειναι οτι για να παρεις τα Max της γραμμης πρεπει να κανεις τα παρακατω:

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αλλιως θα χανεις σε ταχυτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για το link, παρόμοια συμβουλή για διπλή πρίζα μου έδωσαν και στο adslgr.

Παρεμπιπτόντως τελικά συγχρονίζομαι σε vdsl2, αλλά τα στατιστικά είναι σχεδόν ακριβώς τα ίδια χάλια. Αφού ο 2ος τεχνικός (του ΟΤΕ) έπιασε 47mpbs στο κουτί του σπιτιού είναι πλέον πρόβλημα εσωτερικό καταλαβαίνω.

Μερικές απορίες όποιος γνωρίζει:

• Ανακάλυψα ότι το router δεν είναι τελικά στην πρώτη πρίζα. Βλέπω όμως με διπλή τηλεφωνική πρίζα δεν παίζει (καθόλου; ) ρόλο, οπότε έχει νόημα να πάω σήμερα το router στην πρώτη (μονή) πρίζα και να μετρήσω με πόσα mbps συγχρονίζομαι; (με αποσυνδεδεμένα όλα τα τηλέφωνα και χωρίς splitter πάντα)
  • Αν καταλαβαίνω σωστά το σχήμα, από το phone του splitter φεύγει καλώδιο κατευθείαν στη δεύτερη υποδοχή της διπλής πρίζας. Όταν το κάνω αυτό θα χρειάζομαι φίλτρα στα τηλέφωνα ή είναι πλέον περιττά;
  • Φοβάμαι να φωνάξω ηλεκτρολόγο ότι να ναι. Που βρίσκω κάποιον που να γνωρίζει από vdsl και δίκτυα; Να ζητήσω από τη Wind κάποιον συνεργαζόμενο;
  • Κάπου διάβαζα ότι η καλύτερη λύση είναι να φτιάξει ο ηλεκτρολόγος μία δεύτερη γραμμή που να ξεκινάει από το κουτί του σπιτιού (εκεί που πιάνει 47mbps δηλ) και να πηγαίνει κατευθείαν και αποκλειστικά στο router. Γίνεται έτσι απλά αυτό; Και είναι όντως καλή λύση αυτή δεδομένου ότι θα πρέπει να έχω πλέον υπέργειο καλώδιο; (τώρα το υπέργειο καλώδιο του ΟΤΕ φτάνει στο κουτί και μετά μπαίνει στο έδαφος).
  • Επίσης είδα ότι το καλώδιο από το κουτί μέχρι την πρώτη πρίζα πρέπει να αντικατασταθεί από Cat5e. Επειδή αυτό είναι πολύ κόπος (το καλώδιο είναι υπόγειο), χάνω πολύ αν αφήσω το υφιστάμενο καλώδιο και κάνω όλα τα άλλα;
  • Χρησιμοποιώ πολλά powerlines. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνονται για τις τόσο χαμηλές ταχύτητες συγχρονισμού; Να κάνω δοκιμές χωρίς τα powerlines στις πρίζες ρεύματος;
Επεξ/σία από petrosant83
Δημοσ.

Εγώ ακόμα περιμένω την ενεργοποίηση 29 μέρες τώρα.... Πήρα την wind για πολλοστή φορά τηλέφωνο και η κοπέλα με έβαλε στο σύστημα σαν δυσαρεστημένο συνδρομητή να δούμε τι θα γίνει... Τώρα όσον αφορά την διαθεσιμότητα πριν κάνω την αίτηση τσέκαρα το site της wind για διαθεσιμότητα με το σταθερό μου και έλεγε κανονικά ότι είναι διαθέσιμο το Vdsl σαν υπηρεσία. Και τόσες φορές που τους ρώτησα μήπως η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα στη γραμμή ή οτιδήποτε και ότι απλά οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει. Θα περιμένω άλλη μια βδομάδα και αν δεν γίνει τίποτα θα κάνω αίτηση να πάω ΟΤΕ. Έτσι κι αλλιώς το συμβόλαιο μου τελειώνει σε λίγο.

Καλό κουράγιο και στους υπόλοιπους που προσπαθούν να εκσυγχρονιστουν στο χωριό της Αττικής.... :P

Δημοσ.

Παιδιά τα φώτα σας, μήπως και βρήκα το πρόβλημά μου!

Διαβάζω αυτό εδώ στον οδηγό της Cyta:

"Η όδευση του τηλεφωνικού καλωδίου μέσα από σωλήνα απ’ όπου περνούν καλώδια μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος 240V (AC Volage) θα πρέπει να αποφεύγεται. Πέραν του κινδύνου ηλεκτροπληξίας προκαλούνται παρεμβολές στο σήμα VDSL2 στο τηλεφωνικό καλώδιο."

Ε λοιπόν κοιτώντας φωτογραφίες όταν το σπίτι ήταν οικοδομή είμαι 99% σίγουρος ότι τα καλώδια για ρεύμα και τηλέφωνο πηγαίνουν δίπλα-δίπλα όλη την υπόγεια διαδρομή από την κολώνα μέχρι και το σπίτι (10+ μέτρα). Αυτό δε θα μπορούσε να είναι ο λόγος που συγχρονίζω τόσο δύσκολα και τόσο χαμηλά σε vdsl, ενώ adsl έπαιζε (και παίζει ακόμη) μια χαρά?!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μένω και εγώ σε Αρτέμιδα Α και ο πάροχος μου είναι η wind, έκανα το τεστ διαθεσιμότητας για την γραμμή μου και όλα ήταν κομπλέ γιατί πρόσφατα εγκατέστησαν και ηλεκτροδότησαν τα KV, έκανα αίτηση για ενεργοποιήση vdsl απο adsl στις 20/10
και μετά απο λίγες μέρες παρέλαβα τον εξοπλισμό και μου είπαν ότι σε 8 με 10 μέρες (εργασιμες) θα έχω ενεργοποιηθεί αλλά ακόμα να με ενεργοποιήσουν, κάθε φορα που έρχομαι σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους μου λένε ότι δεν είναι δικό τους το θέμα και ότι περιμένουν τον ΟΤΕ και ότι δεν έχουν κάποια ημερομηνία ενεργοποιήσης, επίσης την προηγούμενη βδομάδα έκανα την τελευταία επικοινωνία μαζί τους και μου είπαν ότι είχαν δώσει προθεσμία στον ΟΤΕ μέχρι σήμερα να τους απαντήσουν για την κατάσταση του αιτήματος μου και ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Δεν ξέρω, έχω ξενερώσει είναι η αλήθεια φτάσαμε στον μήνα και ακόμα τίποτα, έχω μεινει με το ρούτερ στο χέρι, δεν ξέρω καν αν είναι τεχνικό το ζήτημα ή αν θα φαω κανά άκυρο στην τελική γιατί δεν ξέρουν τίποτα να μου πουν κατά τα δικά τους λεγόμενα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...