Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από χρόνια αναμονής και ταχύτητες έως 4Mbps στην καλύτερη, επιτέλους ενεργοποιήθηκα σε VDSL 50 μεσω ΟΤΕ. Επειδή μέχρι τώρα είχα (αναγκαστικά) ADSL από το Α/Κ το οποίο είναι 2,5km περίπου μακριά και είχα 46 attenuation (!!!) δεν έχω ιδέα αν τα νεα στατιστικά μου είναι καλά.

Βλέπω τα 49998 και ενθουσιάζομαι, αλλά μιας και η καμπίνα είναι μόλις 150 μέτρα από το σπίτι (και ειναι σίγουρα αυτή που λέω) δεν είναι λίγο υψηλό το attenuation; Ή μετράει αλλιώς σε VDSL; Επίσης δεν θα έπρεπε να έχω καλύτερο Attainable; Τώρα κυμαίνεται μεταξύ 50000-70000. Όχι τίποτα άλλο, απλά επειδή η καμπίνα μου είναι μέσα σε αυτές που έχει "καπαρώσει" ο ΟΤΕ για vectoring με Q4 2017 (λέμε τώρα). Τρώγωντας ανοίγει η όρεξη...

Βέβαια να πω ότι μόλις σήμερα ενεργοποιήθηκε το VDSL, οποτε δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο και η γραμμη ακομα ρυθμίζεται.

Επίσης να πω ότι λογω βραχυκυκλωματος παλαιότερα στις εσωτερικες γραμμες του σπιτιου (μεζονετα) αποφασισα να περασω εξωτερικη γραμμη, η οποια ερχεται καρφωτα από την κολωνα χωρις απωλειες, οπότε πρόβλημα στη καλωδιωση του σπιτιου δεν παιζει. Είναι μόνο μια γραμμή ολοκαίνουρια χωρίς παρεμβολές, κατευθείαν στο ρούτερ.

Τέλος, ό,τι έχω δοκιμασει να κατεβει (ακομα και ftp κτλ.) δεν ξεπερναει τα 10-12Mbps. Βεβαια χρησιμοποιω και powerlines στα δωμάτια, αλλά ας πούμε το laptop το εχω ενσύρματα στο powerline και δείχνει 80Mbps (το powerline). Δεν θα έπρεπε να κατεβάζω καλύτερα; Γιατί τόση απώλεια;

Επίσης, πολλές φορές δεν αποκρίνεται, πχ. μπορεί να γράψω google ή gmail και να μην κάνει τίποτα ο browser και αν κάνω refresh να πάει σφαίρα. Λετε να υπαρχει προβλημα; Χρειάζεται να ζητήσω κάτι άλλο από τον ΟΤΕ; (πχ fast, interleaved δεν ξέρω τι σημαίνουν και τι διαφορές έχουν).

Για πειτε καμμια γνωμη. Τα στατιστικά είναι αυτά:

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 28233/68755 kbps
Noise Margin(Up/Down) 30.5/11.3 dB
Line Attenuation(Up/Down) 10.1/14 dB
Output Power(Up/Down) 7.5/14.5 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/1325
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms
INP(Up/Down) 0/4.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/0

FEC Errors(Up/Down) 0/942638

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μετρανε διαφορετικα σε vdsl. Εγω αθηνα που παιρνω απο Α/κ εχω 36 attenuation και βρισκομαι 3,6Km! αρα εσυ πρεπει να εχεις παλια καλωδια εκει, η κατι αλλο για να ειχες 46 στα 2,5 χιλμ!

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα, εμείς εδώ είμαστε με τις παλιες ξυλινες κολωνες να καταλαβεις... Βαλε και την υγρασια, λογικα ειναι χαλια οι γραμμες. Τουλάχιστον τωρα μπηκα σε αλλη εποχη. Κατι όμως παίζει με τα powerline, στο adsl δεν ειχα καθολου απωλεια, σε κάθε οροφο ειχα ο,τι και στο ρουτερ, τωρα εχω 50 μονο στον οροφο του ρουτερ, στους οροφους με τα powerline πιανω το πολυ 20.

Δημοσ.

Και ομως εγω τηρω ολα οσα λεει ο "κανονας". Καταρχήν εχω καταργησει τις εσωτερικες γραμμες του σπιτιου και χρησιμοποιώ μονο μια τηλεφωνικη πριζα η οποια ερχεται κατευθειαν απο το καλωδιο του ΟΤΕ εξωτερικα. Δηλαδη τρυπησα τοιχο και μπαινει μεσα καθαρή, πιο καθαρη δεν γίνεται. Εκει πανω συνδεεται το router και τιποτα αλλο. Ουτε ειναι κοντα συσκευες κτλ. Ολα είναι στην εντελεια και το ειχα κανει ετσι πριν χρονια γιατι ειχα τρελο θεμα με τη γραμμη και πηρα δραστικα μετρα. Εκτος αν το attainable ειναι κατι τελειως θεωρητικο και και αν ας πουμε δοθει καποια στιγμη vectoring αλλαξει προς τα πανω χωρις να κανω κατι. Η ισως και απο μονο του σαν τεχνολογια ξεπερασει τα χαλια του χαλκου. Τελος παντων, καλα ειμαι και με 50 δεν το συζητω, τα 100 μπορει να μην ερθουν ποτε, απλα λογω θεσης καμπινας και καλωδιωσης σπιτιου περίμενα καλυτερα στατιστικα γραμμης, αλλα μαλλον ο χαλκος εχει τα χαλια του και λογικο εδω που ειμαστε δυστυχώς.

Δημοσ.

τοτε αν εισαι οκ ειναι θεμα χαλκου το οποιο δεν ειναι παραλογο βεβαια.και χαλκος και αποσταση.και το attenuation ναι μετριεται διαφορετικα.στην ουσια σε καποια ρουτερ μπορει να δεις 2-3 διαφορετικα attenuation .το καθενα για διαφορετικο φασμα συχνοτητων

Δημοσ.

Μετά από χρόνια αναμονής και ταχύτητες έως 4Mbps στην καλύτερη, επιτέλους ενεργοποιήθηκα σε VDSL 50 μεσω ΟΤΕ. Επειδή μέχρι τώρα είχα (αναγκαστικά) ADSL από το Α/Κ το οποίο είναι 2,5km περίπου μακριά και είχα 46 attenuation (!!!) δεν έχω ιδέα αν τα νεα στατιστικά μου είναι καλά.

Βλέπω τα 49998 και ενθουσιάζομαι, αλλά μιας και η καμπίνα είναι μόλις 150 μέτρα από το σπίτι (και ειναι σίγουρα αυτή που λέω) δεν είναι λίγο υψηλό το attenuation; Ή μετράει αλλιώς σε VDSL; Επίσης δεν θα έπρεπε να έχω καλύτερο Attainable; Τώρα κυμαίνεται μεταξύ 50000-70000. Όχι τίποτα άλλο, απλά επειδή η καμπίνα μου είναι μέσα σε αυτές που έχει "καπαρώσει" ο ΟΤΕ για vectoring με Q4 2017 (λέμε τώρα). Τρώγωντας ανοίγει η όρεξη...

Βέβαια να πω ότι μόλις σήμερα ενεργοποιήθηκε το VDSL, οποτε δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο και η γραμμη ακομα ρυθμίζεται.

Επίσης να πω ότι λογω βραχυκυκλωματος παλαιότερα στις εσωτερικες γραμμες του σπιτιου (μεζονετα) αποφασισα να περασω εξωτερικη γραμμη, η οποια ερχεται καρφωτα από την κολωνα χωρις απωλειες, οπότε πρόβλημα στη καλωδιωση του σπιτιου δεν παιζει. Είναι μόνο μια γραμμή ολοκαίνουρια χωρίς παρεμβολές, κατευθείαν στο ρούτερ.

Τέλος, ό,τι έχω δοκιμασει να κατεβει (ακομα και ftp κτλ.) δεν ξεπερναει τα 10-12Mbps. Βεβαια χρησιμοποιω και powerlines στα δωμάτια, αλλά ας πούμε το laptop το εχω ενσύρματα στο powerline και δείχνει 80Mbps (το powerline). Δεν θα έπρεπε να κατεβάζω καλύτερα; Γιατί τόση απώλεια;

Επίσης, πολλές φορές δεν αποκρίνεται, πχ. μπορεί να γράψω google ή gmail και να μην κάνει τίποτα ο browser και αν κάνω refresh να πάει σφαίρα. Λετε να υπαρχει προβλημα; Χρειάζεται να ζητήσω κάτι άλλο από τον ΟΤΕ; (πχ fast, interleaved δεν ξέρω τι σημαίνουν και τι διαφορές έχουν).

Για πειτε καμμια γνωμη. Τα στατιστικά είναι αυτά:

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 28233/68755 kbps
Noise Margin(Up/Down) 30.5/11.3 dB
Line Attenuation(Up/Down) 10.1/14 dB
Output Power(Up/Down) 7.5/14.5 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/1325
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms
INP(Up/Down) 0/4.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/0

FEC Errors(Up/Down) 0/942638

Ευχαριστώ!

Με 14db attenuation δεν εισαι 150μ απο την καμπινα ....εισαι παραπανω  (δεν μιλαω σε ευθεια αλλά για μηκος καλωδιου)

Δημοσ.

απλα και στο vdsl το attenuation Μετριεται διαφορετικα γιατι ειναι πολλα φασματα συχνοτητων που το καθενα εχει το δικο του attenuation.Κατα τα αλλα ναι το καλωδιο δεν παει ποτε ευθεια σχεδον συν τα καλωδια μεσα στο σπιτι που ειναι αλλα τοσα μετρα συν οτι πρεπει παντα η καλωδιωση να ειναι και σωστη

Δημοσ.

Με 14db attenuation δεν εισαι 150μ απο την καμπινα ....εισαι παραπανω (δεν μιλαω σε ευθεια αλλά για μηκος καλωδιου)

Στο google map χωρις ευθεια σαν να πηγαινα με αμαξι απο τον δρομο το βγαζει 180 μετρα. Επισης ξαναλεω οτι το καλωδιο απο την κολωνα του ΟΤΕ μπαινει μεσα στο σπιτι απο τον τοιχο και καπακι στο ρουτερ, δεν υπάρχει εσωτερική καλωδιωση οποτε στην χειρότερη σου λεω 200 μετρα και πολλα ειναι.

Θα έπρεπε να εχω χαμηλότερο attenuation; Αυτο ρωταω, μου φαίνεται υψηλο. Για αυτο ρωταω μηπως παιζει ρολο και η ποιοτητα του χαλκου ανεξαρτητα απο την αποσταση, γιατι και 46 που ειχα πριν για 2,5km και λιγοτερο απο το Α/Κ παλι πολλα ηταν.

Εμενα τωρα με καιει αλλο. Οτι προφανως λογω ποιότητας των εσωτερικων καλωδιωσεων του ρεύματος τα powerline δεν μου δινουν πανω απο 20Mbps. Ενω στο χωρο του ρουτερ ακομα και ασυρματα χτυπαω 46-47. Αρα αφου εχω χαλια καλωδιωση και ασυρματα "τερματιζω" μηπως με καποιο mesh wifi συστημα επιανα καλυτερες ταχυτητες κοντα στο ταβανι; Η παλι θα εχω ιδιες απωλειες οπως στα Powerlines; Να πω οτι εχω μεζονετα με ενα powerline σε καθε οροφο, σημα καμπανα παντου και οσο ειχα adsl επιαναν και τα powerlines ο,τι και το ρουτερ. Τωρα ομως ουτε τα μισα.

Δημοσ.

στην πραξη δεν μπορεις να κανεις κατι.αν δεν χανει το καλωδιο που εχεις περασει τοτε απλα ειναι θεμα χαλκου του οτε.

• Like 1
Δημοσ.

Για τα mesh εχεις εικονα; Θα πιανω απο οροφο σε οροφο παραπανω απο 20 ή μπουρδες. Ελεγα να αγορασω ενα συστημα απο το amazon και αν δεν κανει δουλεια να το επιστρέψω γιατι ειναι ακριβα. Ασε που ηδη ειχα σκασει ποσα λεφτα για powerlines.

Δημοσ.

Και mesh να βαλεις οκ θα ειναι πιο ευκολο στο setup και θα εχεις καποια θετικα στο setup/ελεγχο αλλα παλι κατα καποιο τροπο ειναι san repeater οποτε μπορει να εχεις παλι χαμηλοτερες ταχυτητες .οποτε αν για μενα μπορεις να περασεις καλωδια μεχρι εκει που θες ειναι οτι πιο φτηνο και πιο σταθερο.τα ap ειναι πολυ φτηνα πλεον.τα powerline ναι ειναι μια χαρα αλλα ουτε για να βαλεις 5 μαζι ουτε να ειναι σε διαφορετικο ρολοι κτλ.

αλλα και τα mesh πιανουν ασυρματα δινουν ασυρματα που δεν το θες αυτο αν θες να παρεις τα μεγιστα.

• Like 1
Δημοσ.

.Θα έπρεπε να εχω χαμηλότερο attenuation; Αυτο ρωταω, μου φαίνεται υψηλο. Για αυτο ρωταω μηπως παιζει ρολο και η ποιοτητα του χαλκου ανεξαρτητα απο την αποσταση, γιατι και 46 που ειχα πριν για 2,5km και λιγοτερο απο το Α/Κ παλι πολλα ηταν.

Εγω που ειμαι στα 350-400m εχω attenuation 11.9-12.5

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...