Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. Εκατσα σημερα να ασχοληθω λιγο με την gpu και χρησιμοποιησα το precision x oc της evga.

Πρωτα benchαρα με το superposition της uniengine σε στοκ ρυθμισεις κ ειχα σκορ γυρω στα 4082.

Μετα απο δοκιμες εφτασα μεχρι +200 το core clock που μου δινει clock ~2075mhz  και +900 στο memory clock που μου δινει 5900mhz.

Το slider για το voltage το ανεβασα τερμα στο 100% αν και δεν ειδα να εχει καμια διαφορα ειτε το ειχα στο 100 ειτε το ειχα στο 0.

Μ αυτες τις ρυθμισεις πηρα σκορ 4700. Επισης ειδα αυξηση των fps στο bench γυρω στο 10-15%.

Αυτο που με παραξενευει ομως ειναι οι θερμοκρασιες. Σε μαξ load ειμαι στους 67c με τα fans να ειναι στο 50%. Επισης το slider του power limit ανεβαινει μεχρι 108%

Απο τα +250 στο core clock και πανω μου κρασαρει η καρτα γραφικων.

Απο τη στιγμη που εχω χαμηλες θερμοκρασιες μπορω με καποιο τροπο να το εχω stable σε μεγαλυτερα clocks? Το voltage πηγαινε μαξ 1.050v

Δημοσ.

Βάλε manually τα fans στο 100% και δοκίμασε να βρεις το max oc που μπορείς να έχεις έτσι. Αν και είσαι πολύ καλά. Απλά φαίνεται το fan profile είναι ρυθμισμένο με περισσότερη βαρύτητα στην ησυχία και όχι στις επιδόσεις. Αν δεις ότι πάει παραπάνω με τα fans στο 100% μπορείς να φτιάξεις πιο επιθετικό fan profile για να είσαι λίγο πάνω από τα 2100mhz. Επίσης πρέπει να ανεβάσεις και το temperature limit πέρα από το power limit, δεν ξέρω αν το έχεις κάνει.

Δημοσ.

Το Fan Profile το εκανα εγω ετσι. Στο 100% κανουν παρα πολυ θορυβο τα fans. Το temperature limit  η αληθεια ειναι το αφησα στους 83c αλλα ποτε εν το πλησιαζει. Παιζει ρολο αν θα το ανεβασω μαζι με το power limit?

Δημοσ.

Ο μονος παραγοντας που παιζει ρολο εφοσον εχεις επαρκή τροφοδοσία ειναι η θερμοκρασια,δε ξερω πως παιζει η 1080,στην Ti ασχετα με το μαξ κλοκι που θα χτυπησει η καρτα εχει καποια throttling points,οπου οταν τα ξεπερναει ριχνει κ απο λιγο τη συχνοτητα,αμα μπορεις να την κρατησεις κρυα θα κρατησει απλα τα ρολογια που μπορει με το επιτρεπόμενο ρευμα απο το κλειδωμενο της bios.

Δημοσ.

Το Fan Profile το εκανα εγω ετσι. Στο 100% κανουν παρα πολυ θορυβο τα fans. Το temperature limit  η αληθεια ειναι το αφησα στους 83c αλλα ποτε εν το πλησιαζει. Παιζει ρολο αν θα το ανεβασω μαζι με το power limit?

Ανέβασε τα για να δεις μέχρι που φτάνει με ανεμιστήρες στο full (ή 85-90%, μην απογειωθεί κιόλας :)) και το temp limit maxed out. Δεν θα τα κρατήσεις όλα έτσι, απλά να δεις το όριο.

Δημοσ.

Στο +300 μου κρασαρει με το που πατησω apply στο precision XOC δεν προλαβαινω καν να μπω σε benchmark. Στο +250 μ βγαζει  καποια artifacts κ αυτα με το που πατησω apply. Στο +200 τρεχει κανονικα τα bench χωρις θεματα. Οταν ξεκινησει που οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες το clock παει κ 2100+ αλλα οταν ανεβει η θερμοκρασια γυρω στους 67-68 οπου κ  σταθεροποιειται το clock πεφτει στα 2070-2080. Αν βαλω ενα πιο aggressive fan profile ισως μου κρατησει λιγο ψηλοτερα clocks αλλα πιστευω θα κανει θορυβο αρκετο.

Δημοσ.

Δεν τους περνάει γιατί έχει εσωτερικά προγραμματισμένα στο BIOS της διάφορα curves (temperature, voltage, fan κτλ) και ανάλογα σε τι φάση βρίσκεται ρυθμίζει και τα ρολόγια. Αν την έχουν προγραμματίσει να προτιμάει να ρίξει λίγο ρολόγια αντί να περάσει τους 70C τότε αυτό θα κάνει. Δεν έχουμε 2010, να πρέπει να πάει η κάρτα 82C με 83C limit για να αρχίσει να ανεβάζει ανεμιστήρες και να ρίχνει ρολόγια.

Δημοσ.

Δεν νομιζω ν αλλαξει κατι. Αφου δεν περναει καν τους 70.

Δεν στο είπα μόνο εγώ, εφόσον δεν θέλεις βέβαια δεν υπάρχει θέμα.

Δεν τους περνάει γιατί έχει εσωτερικά προγραμματισμένα στο BIOS της διάφορα curves (temperature, voltage, fan κτλ) και ανάλογα σε τι φάση βρίσκεται ρυθμίζει και τα ρολόγια. Αν την έχουν προγραμματίσει να προτιμάει να ρίξει λίγο ρολόγια αντί να περάσει τους 70C τότε αυτό θα κάνει. Δεν έχουμε 2010, να πρέπει να πάει η κάρτα 82C με 83C limit για να αρχίσει να ανεβάζει ανεμιστήρες και να ρίχνει ρολόγια.

Χάνει 12MHz κάθε τικ, θα το καταλάβει κάποια στιγμή ;)

Δημοσ.

Λογικα κανεις OC καρφωτα, παιξε με curve καλυτερα. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το OC σε Nvidia αλλα εγω παιζω με curve για να μην εχω σκαμπανεβασματα, καρφωτα λογο του τροπου που λειτουργει το Turbo τους δεν ειχα σταθερη συχνοτητα.

Δημοσ.

Οταν λες να κανω OC με curve τι εννοεις? Δοκιμασα κ με το afterburner με τα ιδια ακριβως αποτελεσματα. Εδω ειναι οι ρυθμισεις π εχω κανει στο afterburner.

Πανω απο +200 στο core και +900 στο memory δν ειναι σταθερο.

post-235907-0-68728900-1508702455_thumb.jpg

Δημοσ.

Οταν λες να κανω OC με curve τι εννοεις? Δοκιμασα κ με το afterburner με τα ιδια ακριβως αποτελεσματα. Εδω ειναι οι ρυθμισεις π εχω κανει στο afterburner.

Πανω απο +200 στο core και +900 στο memory δν ειναι σταθερο.

Εδω εχει αναλυτικο οδηγο

Δημοσ.

Δοκιμασα να πειραξω κ το curve αλλα δεν μπορεσα ν ανεβω αλλο. Μαλλον εκει ειναι τα ορια της καρτας μου.

Για λιγο δουλευει στα ~2110mhz και μολις ανεβει η θερμοκρασια κοντα στους 65 κατεβαινει στα ~2080.

Το καλο ειναι οτι με λιγο πιο aggressive fan profile τωρα η καρτα μενει στους 64-65c αντι για 67-68 που ηταν πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...