alex_000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Σύντομο review: μην περιμένετε τίποτα απλά αγοράστε. Overclock : 120hz άνετα χωρίς frameskiping Ρύθμιση ύψους , τιλτ κτλ, η υψηλότερη ποιότητα που έχω δει ποτέ σε monitor. Φοβόμουν ότι δεν θα πάει αρκετά ψηλά, αλλά τελικά το έχω πιο χαμηλά από το Max. Έχει τρομερό ευρος Στυλ, άριστο το ξέρετε Input lag / ghosting - καμιά διαφορά με το 27ρι TN 120 hz που είχα πριν. Ανύπαρκτο ghosting. Overwatch τελειότητα Backlight bleed - αν το ψάξεις σε μαύρο backround θα το βρεις, σε κανονική χρήση ούτε περνάει από το μυαλό. Η φώτο το αδικεί real life φαίνεται λιγότερο (σε ολόμαυρο background σε normal χρήση δεν φαίνεται τίποτα). image quality: δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί ο μόνιτορ έρχεται σε άθλια κατάσταση από άποψη ρυθμίσεων είχε δίκιο το tft central. Έβαλα τις ρυθμίσεις που είχαν εκεί αλλά δεν είναι αρκετό. Θα φέρω το spider από το γραφείο να το κάνω σωστό calibration γιατί το χρειάζεται. καθόλου frameskipping στα 120 τα άλλα test θέλουν high quality camera. Δεν μπορώ να κρίνω άλλα monitor γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει VA, αλλά για εμένα η επιλογή είναι άριστη. Μεγάλο μέγεθος, καλή ανάλυση, 120hz απροβλημάτιστα, no detectable input lag, no ghosting 4
firepc Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 παντως απο blb κανε τον σταυρο σου και πες ευχαριστω. Εισαι πολυ καλα για ips Με γεια σου και καλοπαιχνιδη η οθονη! 1
Zaknafein Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Ωραίος Άλεξ, ευχαριστούμε για το μινι-review... άντε να την βρούμε τώρα! 1
alex_000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Έφτιαξε και το image, η δική μου για κάποιο λόγο ήθελε να ρίξω πολύ το πράσινο ακόμα και μετά το calibration, είχε πολύ tint
Zaknafein Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 900 λίρες στο amazon.co.uk, άγνωστος χρόνος παράδοσης... τουλ. αρχίζει και εμφανίζεται σιγά-σιγά. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B077GTJZVG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1 1
firepc Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 900 Λιρες ειναι 1015€ οσο ειχε στην αρχη που βγηκε δλδ Απλα με το που βγηκε εγινε χαμος, την βουτηξαν ολοι και τωρα την ανεβασαν αλλα απ οτι βλεπω την πηγαν παλι στα 1000€ https://geizhals.eu/dell-alienware-aw3418dw-210-amne-a1718262.html 1
alex_000 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Περιμένετε κάνα black Friday και μετά απλά buy κοντά στα 1000. Για 12 μήνες δύσκολα να πέσει παρακάτω και από πωλήσεις πρέπει να πάει πολύ καλά. Στο ultrawidemasterrace μόνο για αυτό μιλάνε πλέον 2
firepc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 την εφερε και το γερμανικο amazon στα 1250€... Λογικα θα την ρηξουν στα 1000 στη BF
firepc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Έφτιαξε και το image, η δική μου για κάποιο λόγο ήθελε να ρίξω πολύ το πράσινο ακόμα και μετά το calibration, είχε πολύ tint Απο χρωματα πως ειναι σε σχεση με την παλια σου?
alex_000 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 δεν θα έλεγα ότι έχει το καλύτερο Image quality που έχω δει είναι κάπως ξεπλυμένη, αλλά αν δεν κάνω σωστό calibration με μηχάνημα περιμένω. Out of the box είναι για πέταμα σαν να εβάλαν ρυθμίσεις στην τύχη για να τρολλάρουν
ADHD Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 alex μεγειες και παλι και να τη χαρεις απειρα.. Οι περισσοτερες οθονες εκτος απο κατι dell που εχω δει να ερχονται calibrated απο το εργοστασιο(αλλα οθονες για εργασια οχι gaming) ειναι τραγικες στα factory settings, η benq που πηρα ελεγα και εγω οταν την εβαλα πρωτη φορα οτι δεν παιζει καποιος στο εργοστασιο τρολλαρε και τα εβαλε ολα στο max, χρωματα δεν υπηρχαν ηταν καμμενα ολα, μαυρα το ιδιο κτλπ. Οποτε μη σε νοιαζει θα στρωσει με calibration, αφου εχεις και tool θα εισαι gg.. Επομενο βημα νομιζω να δοκιμασεις παιχνιδια που εκμεταλλευονται καλα τις ultrawide (pubg πχ??) και να μας πεις εντυπωσεις, αν αντεχει η 1080ti σε αυτη την αναλυση, πως τραβαει το συστημα κτλπ. Επισης αν μπορεις καποια στιγμη να τρεξεις κανα game σε 1080p με black bars να μας πεις αν φαινεται πολυ χαλια, γιατι competitive games μαλλον σε 1080p θα παίζω και ultrawide να παρω. Εγω βρισκομαι ακομα σε αναζητηση και αναμονή παντως, αν και αυτη φαινεται να τα εχει σχεδον ολα(ηθελα 144/165hz minimum native αλλα μαλλον χλωμο συντομα ).. 1
alex_000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Την έχω μέρες και έχω παίξει πολύ πράμα. Είναι τρομερά γρήγορο panel ειλικρινά δεν έχω καταλάβει την παραμικρή διαφορά από την ΤΝ, ούτε ghosting ούτε rerponce ούτε τίποτα. Επειδή μάλιστα είναι τόσο τεράστια οθόνη και κινείται τόσο γρήγορα χωρίς καθόλου υποψία lag δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο γρήγορη και από την TN γιατί παίζει mindfuck στο μυαλό πως γίνεται τα πάντα σε τόσο τεράστια εικόνα να κουνιούνται τόσο γρήγορα . Για μένα δεν υπάρχει κάποιος λόγος να περιμένεις κάτι αν θες ultrawide και σε καμία περίπτωση VA panel, το ghosting δεν είναι αστείο, είχα ghosting στην πρώτη tft που πήρα άσχετα τι λένε όσοι παίζουν wolrd of tanks με xbox controller ξέρω γω, δεν γίνεται να μην βλέπεις το ghosting αν είσαι ψείρας και παίζεις fast pace shooters κτλ. Τώρα αν θα το εκμηδενίσουν στην επόμενη γενιά VA, δεν το γνωρίζω.. ψάξτο καλά όμως. Μετά από πολύ tweaking το image quality έστρωσε και είναι εφάμιλλο οποιουδήποτε IPS. Αυτά για τις μετρήσεις brightness / contrast που λένε στο review ότι είναι λίγο χαμηλότερο είναι mental masturbation. Μπορεί τεχνικά να ισχύουν, καμία αντίρρηση αλλά εγώ προσωπικά παίζω με 30% brighness και 75% contrast σε dark room αλλιώς τα μάτια ματώνουν, αν υπάρχει κάνας με καταρράκτη ίσως θέλει παραπάνω δεν ξέρω. Ίσως κάποιος παίζει στην ταράτσα με τον ήλιο πάνω από την οθόνη και να έχει σημασία.. Overwatch παίζω 21:9 χωρίς να έχει επηρεαστεί το rating / απόδοση μου παρόλο που η blizzard μας έχει σε disadvantage κόβοντας από πάνω και κάτω, οπότε δεν νομίζω είναι σίγουρο ότι θα παίζεις 1080p, ειδικά αν το game υποστηρίζει σωστά ultrawide. To ΟW τρέχει κολλημένα 120 fps με τα πάντα epic. To pubg τρέχει μια χαρά μεταξύ 80 και 110 fps real game (65 στο starting area) με γενικότερα high ρυθμίσεις εκτός από folliage που είναι low για τους γνωστούς λόγους. Σε αυτό δεν το συζητάω θα παίζεις στην μέγιστη ανάλυση σε 21:9, 1440p αφού υπάρχει native υποστήριξη fov (δηλαδή βλέπεις παραπάνω από ότι ένας παίχτης με 16:9) Κάτι σημαντικό εδώ είναι ότι δεν έχει καμία σχέση τα 80fps με gsync και 80 fps χωρίς gsync. Χωρίς gsync (και εννοείται χωρίς vsync) όταν το game έπεφτε στα 70-80 fps το καταλάβαινα αμέσως από το choppyness, πλέον μπορεί να μην το καταλάβω και καθόλου μέσα στο action αν δεν δω το fps counter, οπότε αν και δεν έχω παίξει σε 144 fps monitor νομίζω 120 fps με gsync είναι μια χαρά δεν χρειάζεται παραπάνω. Επίσης όπως είναι γνωστό το gsync αν ρυθμιστεί σωστά (με το vsync τελείως off και max fps σε games = monitor max - 2 fps) δεν προσθέτει καθόλου input lag, δεν είναι σαν το vsync. Οπότε όσοι λένε να το έχεις off για competitive games κάνουν λάθος απλά δεν γνωρίζουν. Τώρα αν είναι να πάμε στα άκρα να τρέχει το game στα 200+ fps για να κερδίσουμε 0.5 ms σε responciveness - ok κλείστο, αλλά δεν ξέρω πιο cyborg θα καταλάβει την διαφορά. Παιχνίδι με μαύρες μπάρες δεν μου έτυχε ακόμα, έβαλα το overwatch σε 16:9 και είναι ακριβώς το ίδιο size / experience με την 27ρα μου αφού είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος εικόνας. Δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλεις 1080p αφού μπορείς να τρέχεις 1440p , 16:9 με μαύρες μπάρες αν θέλεις 16:9. Λογικά τα περισσότερα παιχνίδια θα υποστηρίζουν κάτι τέτοιο με ρύθμιση aspect ratio στα options η στο config file. Τα single player φυσικά είναι θαυμάσια αλλά εκεί έχω 120 inches projector δεν μου λείπει το Immersion Moba επίσης αν παίξεις μια φορά σε ultrawide δεν ξαναγυρνάς πίσω αφού σου δίνουν παραπάνω vieing area. Οποιοσδήποτε παίζει κυρίως moba, αμέσως σε ultrawide! γενικά μην περιμένεις.. αγόρασε... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα