alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Ανεβηκαν και αλλο οι gpu, το καλοκαιρι που αγορασα οι ti ηταν σε ενα range 770-890 στα amazon. Οι θερμοκρασίες της gpu με προβληματιζουν λιγο στο συγκεκριμενο για αυτο ειμαι σε δίλημμα (vs του phanteks που ειπε ο fulgore), γιατι οι pascal ριχνουν ρολογια οσο ανεβαινει το temp και δεν το θέλουμε αυτό, δες αυτο πχ https://www.youtube.com/watch?v=EtjQigsTRF4 εκανε μοντα ο τυπος και κερδισε -5c με ενα fan σε push/pull το οποιο ειναι παρα πολυ αν παιζει η καρτα οριακα. Επισης ενα αλλο αρνητικο ειναι οτι δεν χωραει ο SSD μπροστα αν εχεις 3 μηχανικους δισκους γιατι τα καλωδια περνανε απο το ενα bay, αλλα οκ μαλλον θα παρω εναν 3ΤΒ και θα ξεφορτωθω τον ενα. Το ψυγείο που πήρα έχει 4 fan και είναι push pull. Επειδή είχα φάει τα νιάτα μου με αυτά, η διαφορά αν έχεις 2 η 4 fan πάνω στο ψυγείο οσον αφορά το CPU temp δεν είναι τεράστια, αλλά η διαφορά σε air flow μέσα στο κουτί είναι μέρα με την νύχτα. Σκέψου το λογικά ότι καθώς το κουτί είναι καλυμμένο μπροστά από το καπάκι, έχει "γρίλια" στο κάτω μέρος του μπροστινού cover, από την οποία μπαίνει ο αέρας. Ήδη το air flow είναι δύσκολο να μπει μέσα στο κουτί. Μετά αν έχεις μονο push ο αέρας βρίσκει αντίσταση και στο ψυγείο, οπότε πως να έχεις καλό airflow, ίσα ίσα μηδαμινό air flow θα έχεις. Δεν χρειάζεται Mod για να μπει 14ρι πιστεύω και με 12ri μια χαρά θα ήταν. Αν είχε το κουτί χωρίς ψυγείο με τα fanaκια του μπροστά δεν θα υπάρχει θέμα ίδια θερμοκρασία θα έχει με το 14ρι που έβαλε (στην GPU). Οπότε εξαρτάται αν θα έχεις ψυγείο η σκέτα fans. Αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με το airflow του συγκεκριμένου κουτιού. Οποιοδήποτε κουτί με κάλυμμα που παίρνει αέρα από την γρίλια (δηλαδή 95% των cases) το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει.
ADHD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Το ψυγείο που πήρα έχει 4 fan και είναι push pull. Επειδή είχα φάει τα νιάτα μου με αυτά, η διαφορά αν έχεις 2 η 4 fan πάνω στο ψυγείο οσον αφορά το CPU temp δεν είναι τεράστια, αλλά η διαφορά σε air flow μέσα στο κουτί είναι μέρα με την νύχτα. Σκέψου το λογικά ότι καθώς το κουτί είναι καλυμμένο μπροστά από το καπάκι, έχει "γρίλια" στο κάτω μέρος του μπροστινού cover, από την οποία μπαίνει ο αέρας. Ήδη το air flow είναι δύσκολο να μπει μέσα στο κουτί. Μετά αν έχεις μονο push ο αέρας βρίσκει αντίσταση και στο ψυγείο, οπότε πως να έχεις καλό airflow, ίσα ίσα μηδαμινό air flow θα έχεις. Δεν χρειάζεται Mod για να μπει 14ρι πιστεύω και με 12ri μια χαρά θα ήταν. Αν είχε το κουτί χωρίς ψυγείο με τα fanaκια του μπροστά δεν θα υπάρχει θέμα ίδια θερμοκρασία θα έχει με το 14ρι που έβαλε (στην GPU). Οπότε εξαρτάται αν θα έχεις ψυγείο η σκέτα fans. Αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με το airflow του συγκεκριμένου κουτιού. Οποιοδήποτε κουτί με κάλυμμα που παίρνει αέρα από την γρίλια (δηλαδή 95% των cases) το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει. Ναι το ξερω και εγω με 4 fan πηρα και push/pull θελω να κανω για αυτο το λογο αλλα σε αυτο το κουτι αν δεν βγαλεις την cable management bar δεν χωρανε οι 140mm βρισκουν πανω της, θες ανταπτορα για να βαλεις 1x 120mm οπως λεει ο τυπος και 2 δεν μπορεις. Ενταξει δεν ειναι και τιποτα τη βγαζεις αν ειναι απλα θα φαινεται χειροτερα και μου τη σπαει. Δεν το λεω απο θεμα cpu αν και επειδη θα παιχτει oc θελω το καλυτερο δυνατο, για την gpu ανησυχώ λιγάκι. edit: επισης λογικα θελουμε air flow fans στο pull οχι static pressure για καλυτερο αποτελεσμα. 1
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) για ποιο μονιτορ πας? Αν λες εμένα παρήγγειλα αυτό - dell alienware 34 AW3418DW μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα το έχω λογικά ------- Θα κάνω και εγώ overclock, θα ασχοληθώ κάνα σαβατοκύριακο να βρω τα optimal να τρέξω τα prime κτλ αλλά μετά τέλος δεν ακουμπάω. Δεν θα κάνω μαξ όμως δεν θα ανεβάσω τάσεις γιατί κάθε εποχή θα πρέπει να ξανασχολούμαι από την αρχή, εδώ οι θερμοκρασίες πάνε από +5 μεχρι +45 Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2017 από alex_000 1
Zaknafein Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Ωραίος Άλεξ, αφού πρόλαβες και την διόρθωση με την μητρική μια χαρά (και ναι, κλέβεις εκκλησία με τις μνήμες) Περιμένω εντυπώσεις απ'την Dell γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι του puzzle που μου λείπει, μια UW 2k. PS; Για την ψύκτρα έχε υπόψιν ότι έχει πιο φαρδύ ψυγείο από άλλα AIOs, παίζει να χρειάζεται slim fans ή case modding για να την έχεις σε push/pull. 1
ADHD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Αν βγαλει το cable management bar θα ειναι οκ λογικα, και εγω push/pull θα κανω με 38mm rad στο ιδιο case οποτε θα δουμε..
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικα τα θεωρω πολλα τα χρηματα για απουσια φωτισμου(αν ειναι καποιος να δωσει τοσα)γιατι στα παιχνιδια τα gains στις μνημες ram απο oc ειναι ελαχιστα εως καθολου μετα τα 3000-3200,αλλα ναι για oc ειναι οκ γενικα αν θελει να κανει καποιος. Alex sorry για την αρχικη επιλογη μητρικης αλλα ειδα απλα στο σχολιο σου οτι επελεξες τα πραγματα αρα ειχα την εντυπωση οτι θα ειχες ρωτησει και για τα υπολοιπα τι να παρεις και θα σου ειχαν προτεινει αναλογα,αλλα ευτυχως λυθηκε. Για oc στον επεξεργαστη μην τρελενεστε γιατι ουτως ή αλλως μεχρι 4.7-4.8 παει σε ολους ανετα που ειναι και το κεντρικο ζουμι,ειναι μπομπα ο επεξεργαστης. Εγω πχ αυτη την στιγμη εριξα ρευματα και τον τρεχω στα 4.7 με μολις 1.2v. 1
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 δικό μου ήταν το λάθος με την μητρική φυσικά αστειευόμουν.. 3 το πρωί έκανα την παραγγελία 1
firepc Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 δικό μου ήταν το λάθος με την μητρική φυσικά αστειευόμουν.. 3 το πρωί έκανα την παραγγελία τελικα φιλε τι εγινε με το μονιτορ?
alex_000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Το Σάββατο ή την επόμενη εβδομάδα, δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο.
alex_000 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 είναι in transit η οθόνη, περίμενα 10 εργάσιμες μέρες για την παράδοση και σήμερα την παρέλαβε το courier από Γερμανία... θα μου έρθει σε 1 εβδομάδα. Το media markt πουλάει μόνο Γερμανία οπότε έβαλα άτομο στην Γερμανία να την αγοράσει και να πάει courier να την παραλάβει από αυτόν. Σήμερα βγήκε review από TFT central και από ότι φαίνεται ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη επιλογή με βάση τι κυκλοφορεί τώρα. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_alienware_aw3418dw.htm να την στο κατάστημα ώρα παραλαβής 2
firepc Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Αντε να μπεις και συ στο κλαμπ του ultrawide master race!! Φανταζομαι θα χεις χαζεψει απ την αγωνια! btw, δεν υπαρχει για την ωρα στο γερμανικο mediamarkt αλλο. Και στο reddit συζητιεται πολυ 1
Zaknafein Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Άλεξ αν μπορείς δώσε κανά link, δεν την βρίσκω την οθόνη πουθένα και με Dell Ελλάδος που μίλησα που είπαν ότι δεν έρχεται Ευρώπη καθόλου. 1
firepc Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 απο γερμανια την πηρε στα 1000€ Τωρα την πηγαν στα 1100€ https://geizhals.eu/dell-alienware-aw3418dw-210-amne-a1718262.html Ισως παιξει τπτ τη BF 1
alex_000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Σωστά την πήρα 999 από mediamarkt.de Δεν είναι διαθέσιμο τώρα - http://www.mediamarkt.de/de/product/_alienware-aw3418dw-curved-2349178.html σε μια μέρα είχε εξαφανιστεί θυμάμαι σήμερα το πρωί ήρθε. Την έστησα το μεσημέρι αλλά δεν την έβαλα στην πρίζα ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα