Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλιστα...οπότε ότι ο φραπέ ανακαλύφθηκε το '57 ήταν μύθος λοιπόν. Πραγματικά δε το περίμενα να πω την αλήθεια.

Τέσπα, κάτι άλλο μιας και είναι ψιλοσχετικό με το θέμα...οπότε για να μην ανοίγω νέο θέμα το γράφω εδώ:

Γιατί σε αρκετούς φούρνους, όταν παραγγέλνεις κάτι στο βάζουν απ΄ευθείας σε σακούλα χωρίς να σε ρωτήσουν αν θες σακούλα; Δεν έχει συμβεί 1-2...αλλά 102. Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Μήπως για διαφημιστικούς λόγους, για να σου φορτώσουν σακούλα του καταστήματος;

Η λογική λέει, ότι όταν θες να πάρεις κάτι από φούρνο, θες να το φας απ'ευθείας τώρα που είναι ζεστό. Όχι μετά από 1 ώρα που θα έχει κρυώσει.

Ε έτσι στο χέρι να στο δώσουν; Ή εννοείς μία χάρτινη και μία πλαστική; Από συνήθεια πιστεύω το κάνουν, αν τους πεις όχι δεν θα έχουν θέμα, ίσα ίσα κάνουν και οικονομία :) 

Δημοσ.

Η επωνυμία καφέ που χρησιμοποιεί είναι η "Mrs Rose" που δεν την είχα ακουστά και σίγουρα δεν πολυκυκλοφορεί στην αγορά.

Η καλυτερη ποικιλια καφε που εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης. Αλλα λιγοι το φερνουν. Ισως επειδη ειναι ακριβως.

Δημοσ.

@ThReSh Εγώ φίλε μου, είτε Amstel πιω, είτε Mythos, είτε τις ακριβές τις μπυραρίας, δεν διακρίνω έντονη διαφορά. Αυτά τα αφήνω στους μπυρολογους.

Όσο για τον Ελληνικό, πολύ σωστά τον είπατε Τουρκικο. Ο φραπέ είναι ο μόνος Ελληνικός, και φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρετε την ιστορία του.

Κατά τα άλλα μετά τα 80s πρέπει να έγινε μόδα. Δε θυμάμαι σε Ελληνικές ταινίες των 50-60s να παραγγελνουν φραπέ.

Ρε φίλε, το καταλάβαμε από το πρώτο ποστ ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις γεύσεις λόγω φυσικής ανικανότητας και λόγω μπουρτζοβλαχιάς. 

Δημοσ.

Ε έτσι στο χέρι να στο δώσουν; Ή εννοείς μία χάρτινη και μία πλαστική; Από συνήθεια πιστεύω το κάνουν, αν τους πεις όχι δεν θα έχουν θέμα, ίσα ίσα κάνουν και οικονομία :)

Μια χάρτινη και μια πλαστική. Καλά μπορεί να είναι και θέμα συνήθειας όντως.

(Παρεπιμπτόντως, αυτό έχει γίνει και σε σουβλατζίδικο εκτός από φούρνο. Πιο αραιά όμως.)

Τέσπα δε βαριέσαι...

• Like 1
Δημοσ.

GieTouAektzh περιμενω απαντηση στο κραξιμο που εφαγες απο τον YMCA πιο πανω.

Κατα τα αλλα εδω μεσα βλεπω πολλους να εχουν γνωμη για τον καφε,απλα και μονο επειδη εχουν πιει καμια 1000ρα καφεδες στη ζωη τους.Αν δεν εχεις δουλεψει στον τομεα του καφε καλο θα ειναι να μην εχεις γνωμη για το πως φτιαχνεται η πως πινεται.

Δημοσ.

GieTouAektzh περιμενω απαντηση στο κραξιμο που εφαγες απο τον YMCA πιο πανω.

Κατα τα αλλα εδω μεσα βλεπω πολλους να εχουν γνωμη για τον καφε,απλα και μονο επειδη εχουν πιει καμια 1000ρα καφεδες στη ζωη τους.Αν δεν εχεις δουλεψει στον τομεα του καφε καλο θα ειναι να μην εχεις γνωμη για το πως φτιαχνεται η πως πινεται.

Οσα χρονια και να φτιαχνει καποιος καφε αν δεν ξερει μια φορα να τον φτιαξει δεν θα μαθει ΠΟΤΕ.Ειναι να το εχεις.Δεν εχει να κανει η πειρα.Εχω παει σε καφετεριες που δουλευουν παιδακια και φτιαχνουν καφεδαρα και σε αλλες που δουλευουν χρονια καποιοι και σου δινουν ενα νεροζουμι που το αποκαλουν και καφε.Ειναι σα να μου λες οτι μεγαλος καθηγητης σε ηλικια ειναι παντα καλυτερος απο καποιον νεο.

Δημοσ.

Οσα χρονια και να φτιαχνει καποιος καφε αν δεν ξερει μια φορα να τον φτιαξει δεν θα μαθει ΠΟΤΕ.Ειναι να το εχεις.Δεν εχει να κανει η πειρα.Εχω παει σε καφετεριες που δουλευουν παιδακια και φτιαχνουν καφεδαρα και σε αλλες που δουλευουν χρονια καποιοι και σου δινουν ενα νεροζουμι που το αποκαλουν και καφε.Ειναι σα να μου λες οτι μεγαλος καθηγητης σε ηλικια ειναι παντα καλυτερος απο καποιον νεο.

Οταν ομως δεν εχει φτιαξει ποτε καφε ειναι λιγο αστειο  να αναπτυσει θεωριες εδω μεσα.

Οπως ολα,ετσι και η παρασκευη καφε ειναι θεμα αντιληψης,αν το εχεις δε θες και πολυ.

Αλλα εσυ μου απαντας σε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειπα.

Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση που εισαι χαλιας και σκατας αλλα επειδη δουλευεις 3 χρονια νομιζεις οτι μπορεις να εχεις γνωμη για την παρασκευη του καφε..

Δημοσ.

Οταν ομως δεν εχει φτιαξει ποτε καφε ειναι λιγο αστειο  να αναπτυσει θεωριες εδω μεσα.

Οπως ολα,ετσι και η παρασκευη καφε ειναι θεμα αντιληψης,αν το εχεις δε θες και πολυ.

Αλλα εσυ μου απαντας σε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειπα.

Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση που εισαι χαλιας και σκατας αλλα επειδη δουλευεις 3 χρονια νομιζεις οτι μπορεις να εχεις γνωμη για την παρασκευη του καφε..

Επισης καποιοι ξερουν να φτιαχνουν καλους καποιους καφεδες και αλλους οχι.Πχ σε εναν γρηγορη που πηγαινω δουλευει χρονια ενα παλικαρι,κανει πολυ ωραιο καπουτσινο και φρεντο καπουτσινο αλλα απο φρεντο εσπρεσσο δεν το εχει καθολου.Τον εβλεπα την αλλη φορα που χτυπαγε τον καφε για 20+ δευτερολεπτα με αποτελεσμα να γινει φραπες

Δημοσ.

Πως  απο τις γευσεις του καφε φτασαμε στη σακουλα που σου δινει ο φουρνος ;

Αθάνατο ινσόμνια.

Δημοσ.

εδω εσυ ακο

Το αξιοπερίεργο είναι, πως γίνετε να δουλεύει στον ίδιο Γρηγόρη χρόνια. Οι υπάλληλοι αλλάζουν σα τα πουκάμισα σε τέτοιου τύπου μαγαζιά.

Εδω εσυ ακομα δεν εχεις φαει ban,το προσωπικο του Γληγορη θα απολυσουν?

Δημοσ.

Το αξιοπερίεργο είναι, πως γίνετε να δουλεύει στον ίδιο Γρηγόρη χρόνια. Οι υπάλληλοι αλλάζουν σα τα πουκάμισα σε τέτοιου τύπου μαγαζιά.

οχι παντα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...