Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ο καφετζης και η μηχανη.Αν και οι αλυσιδες εχουν καποια στανταρ , στην χρηση μηχανηματων-χαρμανιου-δοσολογιας.Η αποκλιση ειναι μηδαμινη.Δεν ειναι χυμα καφετερια οπου το καφε μπορει να στον φτιαξει το αφεντικο , ο μπαρμαν, ο ντιτζει , η Μαιρουλα η σερβιτορα  :-D

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

τοτε πηγαινε σε ενα καφε και πες τους να σου φτιαξουν τουρκικο καφε,και μετα ενημερωσε μας!!!!

Μια χαρά το κατάλαβαν...

Δημοσ.

Και ο καφετζης και η μηχανη.Αν και οι αλυσιδες εχουν καποια στανταρ , στην χρηση μηχανηματων-χαρμανιου-δοσολογιας.Η αποκλιση ειναι μηδαμινη.Δεν ειναι χυμα καφετερια οπου το καφε μπορει να στον φτιαξει το αφεντικο , ο μπαρμαν, ο ντιτζει , η Μαιρουλα η σερβιτορα  :-D

μιας και το θέμα είναι coffee island, καφές που έχει τύχει να πιω αρκετά στο πόδι ή στη δουλειά (λόγω σχέσεων με την εδώ δουλειά) μπορώ να σου πω ότι από μαγαζί σε μαγαζί παίζουν τρελές διαφορές στο τι καφέ θα πιεις 

το ίδιο και στα everest ίσως σε μικρότερο βαθμό

δεν βρίσκω πλήρως ομογενοποιημένη τη κατάσταση όπως θα την βρω πχ μεταξύ starbucks (τις λίγες φορές που θέλω γλυκισμα, γιατί ο σκέτος τους καφές είναι για χώμα στη γλάστρα) ή αν φάω ξερωγώ burger από τα mac που θα είναι παντού το ίδιο με μαθηματική ακρίβεια 

και σκέψου ότι ακόμα και από το ίδιο μαγαζί παίζει να καταλάβω διαφορά αν τον κάνει άλλο άτομο, μια φορά που μου έρχονταν συνέχεια περίεργοι καφέδες δεν κρατήθηκα και πήρα να ρωτήσω αν προσέλαβαν νέο άτομο (και όντως αυτό είχε συμβεί) 

δεν ξέρω η κάθε αλυσίδα σε τι βαθμό εκπαιδεύει το προσωπικό της, αλλά σε γνωστές ελληνικές γενικά βλέπω διαφορές από μέρος σε μέρος και από άτομο σε άτομο 

σε καφετέρια πάντως έχω δει να πέφτει αρκετά φουσκωμένος μισθός σε άτομο που ήξερε μόνο αυτό, να κάνει καφέδες και τίποτε άλλο, αλλά υποτίθεται ότι ήταν κορυφή στο σπορ και προφανώς για να του τα έδινε και ο εργοδότης του κάτι θα έβλεπε σε αυτή του την τέχνη (και μιλάω για μαγαζί όπου όσοι δούλευαν πίσω από τον πάγκο έπρεπε κυρίως να ξέρουν τα ποτά και πολύ δευτερευόντως τον καφέ, όμως αυτός ο τύπος μόνο καφέ και δεν άγγιζε τίποτε άλλο ) 

Δημοσ.

ναι εκεί φτιάχνουν καλό καφέ, δεν ήξερα ότι είναι mrs rose αλλά είναι αρκετά καλός τις περισσότερες φορές που δοκίμασα (αν και στη γλυφ μπορεί να πετύχεις και καλύτερο, αλλά σίγουρα είναι από τις πιο καλές περιπτώσεις μαγαζιών)

πάντως τέτοιο καφέ (αν και η κάθε εταιρεία έχει διάφορες ποιότητες χαρμάνια..) mrs rose εννοώ, έχω πιει και από παλιό πελάτη (έβλεπα από τα τιμολόγια τι ήταν) και δεν πινόταν τις περισσότερες φορές, πινόταν κάπως όταν τον έφτιαχνε το ίδιο το αφεντικό, αλλά γενικά και κέρασμα να έπεφτε μετά χυνόταν 

οπότε επανέρχομαι στη σημασία του καφετζή 

και hausbrandt που σε γενικές γραμμές είναι ο πιο καλός "μαζικός" καφές για μένα αλλού πίνεις και δακρύζεις από συγκίνηση  και αλλού πίνεις και τον φτύνεις 

Ναι, σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους η μηχανή και ο άνθρωπος που την χειρίζεται.

Απο ότι βλέπω στο site της "Mrs Rose" μόνο ένα χαρμάνι διαθέτει για τους επαγγελματίες.

Είχα ξαναπάρει και παλιότερα (πρίν κανα 2 χρόνια) απο το συγκεκριμένο κατάστημα ("Παραμύθι") αλλά τότε δεν πρέπει να ήταν "Mrs Rose". Αυτή την φορά ήταν πολύ πολύ καλύτερος.

Δημοσ.

ναι είναι σπάνια μάρκα και σου λέω έτυχε να πέσω πάνω της λόγω δουλειάς αλλιώς σίγουρα δεν θα την ήξερα

οπότε αν έχουν μόνο ένα χαρμάνι σου λέω ότι δυνατόν να πίνεις και να είναι ο,τι χειρότερο έχεις πιει, αν δε μου έλεγες ότι τον έχει το συγκεκριμένο μαγαζί είχα στο νου μου ότι είναι κακός καφές, η διαφορά τώρα που το σκέφτομαι είναι χαώδης από τα δύο μέρη που έχω στο νου μου 

Δημοσ.

Παιδια, 2 ειναι οι παραγοντες για ενα καλο καφε(ας πουμε freddo espresso)

1)Να ειναι 100% arabica

2)Αυτος που τον φτιαχνει να μην τον χτυπησει πολυ ωρα γιατι γινεται νερουλος,χανει την μυρωδια του και εχει γευση φραπε

Στην περιοχη μου πχ που ειναι 2 καταστηματα γρηγορης κοντα μου το ενα φτιαχνει απαιχτο φρεντο εσπρεσσο και το αλλο που βλεπω που τον χτυπαει αρκετα γινεται χαλια και ειναι για πεταμα

Δημοσ.

Γενικα ολοι τρελαινονται για τον Freddo Cappucino με κρεμα απο την συγκεκριμενη αλυσιδα. 

Εγω μιας και τον πινω σκετο (freddo espresso) οταν το δοκιμασα μου φανηκε σαν γαλακτομπουρεκο.  :X 

Παντως αμα θες κατι γλυκο απο κει , δοκιμασε το Milkshake Cheese Cake με σιροπι κερασι , νταξ τερμα γλυκο , αλλα αμα θες κατι τετοιο ειναι ωραιο.

Aπο καφε τωρα , εμενα μου αρεσει μονο η ποικιλια που βαζουν σαν default .

Αν πίνεις φρέντο εσπρέσσο σκέτο λογικό να μη σου άρεσε ο φρέντο καπουτσίνο ρε συ! :)

Έτσι και αλλιώς είτε πάρεις με κρέμα είτε με αφρόγαλα τον Freddo Cappuccino, είναι φυσιολογικό να αρχίζεις να πίνεις καφέ πρίν ανακατευτεί - απλωθεί η κρέμα - το γάλα σε τέτοιο βαθμό που θα αλλοιώσει τη γεύση του καφέ, οπότε και θα καταλάβεις τυχόν διαφορές σε σχέση με άλλους καφέδες που έχεις καταναλώσει.

Έχω πάρει απο διάφορα μαγαζιά κρύο καφέ (Freddo Cappuccino) και μπορώ να πώ ότι έχω συναντήσει διαφορές.

Τελευταία φορά που πραγματικά "τρελάθηκα" (με την καλή έννοια) με Freddo Cappuccino ήταν πρίν μια εβδομάδα στην Γλυφάδα και συγκεκριμένα απο το κατάστημα "Παραμύθι". Πραγματικά η γεύση του ήταν πάρα πολύ γεμάτη. Η επωνυμία καφέ που χρησιμοποιεί είναι η "Mrs Rose" που δεν την είχα ακουστά και σίγουρα δεν πολυκυκλοφορεί στην αγορά.

Το νόημα σε αυτούς τους καφέδες δεν είναι να τους ανακατέψεις και να τους πιεις μαζί με το αφρόγαλα - κρέμα; Αν τους πιες γρήγορα και μείνει η κρέμα μόνη της τι νόημα έχει;

• Like 1
Δημοσ.

@ThReSh Εγώ φίλε μου, είτε Amstel πιω, είτε Mythos, είτε τις ακριβές τις μπυραρίας, δεν διακρίνω έντονη διαφορά. Αυτά τα αφήνω στους μπυρολογους.

Όσο για τον Ελληνικό, πολύ σωστά τον είπατε Τουρκικο. Ο φραπέ είναι ο μόνος Ελληνικός, και φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρετε την ιστορία του.

Κατά τα άλλα μετά τα 80s πρέπει να έγινε μόδα. Δε θυμάμαι σε Ελληνικές ταινίες των 50-60s να παραγγελνουν φραπέ.

Δημοσ.

Το νόημα σε αυτούς τους καφέδες δεν είναι να τους ανακατέψεις και να τους πιεις μαζί με το αφρόγαλα - κρέμα; Αν τους πιες γρήγορα και μείνει η κρέμα μόνη της τι νόημα έχει;

Στο Γρηγορη σιγουρα, για τα coffee island δεν ειμαι 100% σιγουρος  , δινουν ενα καλαμακι που στην ακρη ειναι σαν κομμενο και ειναι σαν κουταλακι για να τρως την κρεμα (αμα το παρεις με κρεμα) που μενει :P

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

@ThReSh Εγώ φίλε μου, είτε Amstel πιω, είτε Mythos, είτε τις ακριβές τις μπυραρίας, δεν διακρίνω έντονη διαφορά. Αυτά τα αφήνω στους μπυρολογους.

Το ότι σου φαίνονται ίδιες δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Άσε που αν πίνεις lager μόνο τότε δεν καταλαβαίνεις διαφορές.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια, 2 ειναι οι παραγοντες για ενα καλο καφε(ας πουμε freddo espresso)

1)Να ειναι 100% arabica

2)Αυτος που τον φτιαχνει να μην τον χτυπησει πολυ ωρα γιατι γινεται νερουλος,χανει την μυρωδια του και εχει γευση φραπε

Στην περιοχη μου πχ που ειναι 2 καταστηματα γρηγορης κοντα μου το ενα φτιαχνει απαιχτο φρεντο εσπρεσσο και το αλλο που βλεπω που τον χτυπαει αρκετα γινεται χαλια και ειναι για πεταμα

2 δεύτερολεπτα χτύπημα θελει,ισα ίσα τελος πάντων.

Δημοσ.

Αυτό που έγραψα πήγαινε σε απάντηση στο ότι δεν μπορείς να γευτείς την ποιότητα του καφέ στο "Freddo Capuccino" επειδή παρεμβάλεται η γέυση απο την κρέμα ή το αφρόγαλα.

Ναι για αυτό το λόγο μπαίνει το αφρόγαλα ή η κρέμα ώστε να γίνει πιό "ελαφρύς". Βέβαια εσύ ελέγχεις με το ανακάτεμα το πόσο "ελαφρύς" θα γίνει.

Αν δεν τον ανακατέψεις τότε είναι σαν να πείνεις "Freddo Espresso".

πχ  Εγω ξεκινάω και τον πίνω ανακάτευτο για να πάρω τη γεύση και τα αρώματα του καφέ και στην συνέχεια ανάλογα με τα κέφια , τον ανακατεύω :D.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...