Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρε κανα ροφημα,ο καφες τους  ειναι χαλια.

Εδω ο ανθρωπος πινει φραπε ενω κοντευουμε '18 και εχει και γνωμη σε θεματα καφε.

 

Θεωρείτε ντεμοντέ ο φραπέ πλέον; Για δες....

 

@Σταύρο +Ζαμπονοτυρόπιτα. Ζαμπονοτυρόπιτα σαν του Γρηγόρη, πουθενά αλλού!

  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενταξει παιζει ρολο ακομα και στα μαγαζια της αλυσιδας απο που θα αγορασεις τον καφε ( για εσπρεσσο μιλαω), παντα βασει προσωπικης εμπειριας απο αρκετα διαφορετικα μαγαζια coffee island. Παντως εμενα ο καφες του εβερεστ μου αρεσει περισσοτερο ( ο αραμπικα), η γευση του θυμιζει πιο εντονα εσπρεσσο απο αυτη του coffee island.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Το ίδιο γίνετε και στις μπυραρίες που δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με την Άμστελ του περιπτέρου, στη γεύση από τις διάφορες Ale, Lager, κτλ. Η μόνη μεγάλη διαφορά είναι στην τιμή, και στην περιεκτικότητα αλκοόλ ως ένα βαθμό. Στην γεύση όμως η διαφορά είναι πολύ μικρή.

 

Roflμαο, ότι να 'ναι...

  • Like 4
Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί σας αρέσει ο καφές του Coffee Island. Έχω πάρει από διάφορα υποκαταστήματά του και μου φαίνεται νερουλός και σχετικά άγευστος. Η μόνη εξαίρεση είναι ο cappuccino που εκεί γενικά δύσκολα να καταλάβεις την ποιότητα του καφέ.

 

Του Γρηγόρη εν αντιθέσει μου φαίνεται βαρύς και με έντονη γεύση(άσε που τρίβουν τον πάγο πράγμα που μ'αρέσει ιδιαίτερα).

Δε λέω προσωπικά γούστα είναι αυτά απλά για να έπιασε μια τέτοια αλυσίδα περίμενα ότι θα δοκιμάσω τουλάχιστον κάτι διαφορετικό (βλέπε Μικέλ)

 

p.s όποιος βρεθεί Άνω γλυφάδα να δοκιμάσει καφέ από το Coffee Academy. O καλύτερος καφές που έχω δοκιμάσει so far.

Δημοσ.

Πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι σε ροφήματα τύπου φρέντο, η ποικιλία ή το χαρμάνι του εσπρέσο παίζει ελάχιστο αν όχι μηδαμινό ρόλο στην τελική γεύση του προϊόντος, καθώς όλες οι ουσίες που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας φαίνονται όταν ο καφές σερβίρεται ζεστός. Δεν έχει σημασία αν πίνεις φρέντο από το στάνταρντ γενικό χαρμάνι από από μονή ποικιλία της Ονδούρας.

 

Από όλα τα βήματα παραγωγής του καφέ, από τον αρχικό αζύμωτο καρπό μέχρι τον μύλο, ίσως μόνο το καβούρδισμα να δίνει έναν κάποιο χαρακτήρα στον φρέντο, αν και ο τρόπος παρασκευής (αραίωμα, χτύπημα, παγάκια, έξτρα μπινελίκια) έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά. Για κρύο καφέ όπου θα μπορεί κάποιος να καταλάβει διαφορές ανάμεσα σε ποικιλίες πρέπει να πάμε σε διαδικασίες αργής εκχύλισης αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Δημοσ.

Εγω γουσταρω παντως τα ροφηματα,θελω να βρισκω σε αλυσιδες κατι που δεν το βρισκεις ευκολα στις αλλες καφετεριες , η το βρισκεις αρκετα διαφοροποιημενο.

 

Για φραπε παω και στην παραλια και παιζω ταβλι.Ακομα καλοκαιρι εχουμε  :-D


Πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι σε ροφήματα τύπου φρέντο, η ποικιλία ή το χαρμάνι του εσπρέσο παίζει ελάχιστο αν όχι μηδαμινό ρόλο στην τελική γεύση του προϊόντος, καθώς όλες οι ουσίες που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας φαίνονται όταν ο καφές σερβίρεται ζεστός. Δεν έχει σημασία αν πίνεις φρέντο από το στάνταρντ γενικό χαρμάνι από από μονή ποικιλία της Ονδούρας.

 

Από όλα τα βήματα παραγωγής του καφέ, από τον αρχικό αζύμωτο καρπό μέχρι τον μύλο, ίσως μόνο το καβούρδισμα να δίνει έναν κάποιο χαρακτήρα στον φρέντο, αν και ο τρόπος παρασκευής (αραίωμα, χτύπημα, παγάκια, έξτρα μπινελίκια) έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά. Για κρύο καφέ όπου θα μπορεί κάποιος να καταλάβει διαφορές ανάμεσα σε ποικιλίες πρέπει να πάμε σε διαδικασίες αργής εκχύλισης αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

 

Εδω που τα λεμε ..και στον ζεστο σχετικα ειναι το πραγματα.Καλο ειναι δηλαδη να εισαι πιουριστας οπως ο zio  :-D .Γιατι εμεις εξαντλουμε ολα τα αποθεματα σε ζαχαρη , γαλα,κανελα,σοκολατα.Μιλημενα ξηγημενα  :P

  • Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι σε ροφήματα τύπου φρέντο, η ποικιλία ή το χαρμάνι του εσπρέσο παίζει ελάχιστο αν όχι μηδαμινό ρόλο στην τελική γεύση του προϊόντος, καθώς όλες οι ουσίες που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας φαίνονται όταν ο καφές σερβίρεται ζεστός. Δεν έχει σημασία αν πίνεις φρέντο από το στάνταρντ γενικό χαρμάνι από από μονή ποικιλία της Ονδούρας.

 

Από όλα τα βήματα παραγωγής του καφέ, από τον αρχικό αζύμωτο καρπό μέχρι τον μύλο, ίσως μόνο το καβούρδισμα να δίνει έναν κάποιο χαρακτήρα στον φρέντο, αν και ο τρόπος παρασκευής (αραίωμα, χτύπημα, παγάκια, έξτρα μπινελίκια) έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά. Για κρύο καφέ όπου θα μπορεί κάποιος να καταλάβει διαφορές ανάμεσα σε ποικιλίες πρέπει να πάμε σε διαδικασίες αργής εκχύλισης αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

κάνεις τεράστιο λάθος, φυσικά και φαίνεται η διαφορά ειδικά αν είναι το μόνο που πίνεις  ο κρύος σκέτος καφές (χωρίς κρέμες και μισό κιλό ζάχαρη) 

 

ναι η γεύση αναδεικνύεται περισσότερο στον ζεστό (άρωμα περισσότερο, όχι γεύση), αλλά αν κάτι το πίνεις συνέχεια φυσικά και εκτιμάς τον καλό καφέ σε σχέση με τον όχι και τόσο καλό ή τη λάσπη 

 

και βεβαίως παίζουν ρόλο εξίσου σημαντικό αν είναι καθαρή η μηχανή πόσο έχει χτυπηθεί, πόσο έχει νερωθεί κτλ

 

στον κρύο η μισή δουλειά είναι ο καφές και άλλη μισή ο καφετζής, ένας καλός καφετζής μπορεί να κάνει ακόμα και τον κάτω του μετρίου καφέ των coffee να πίνεται σχετικά ευχάριστα και ένας άσχετος μπορεί να έχει τον καλύτερο καφέ και να βγάλει μια μετριότητα ή ακόμα και κάτι αρκετά κακό 

 

τώρα το αν σε άλλες χώρες πίνουν αποκλειστικά ζεστό, πρόβλημά τους, εδώ πέρα ο καιρός δεν θεωρώ ότι είναι για ζεστά ροφήματα γενικότερα και ο κρύος καφές είναι ο,τι πρέπει σαν πατέντα για μας τους έλληνες 

  • Like 1
Δημοσ.

Agree to disagree αν και θέτεις σωστά σημεία στον συλλογισμό σου. Όπως και συ λες ο καφετζής θα κάνει τη διαφορά στον φρέντο και φυσικά μιλάμε για σκέτο εσπρέσο φρέντο. Είναι τέτοιες όμως οι ενώσεις που δίνουν τη γεύση, το άρωμα και το σώμα στον καφέ που αναγκαστικά φαίνονται περισσότερο στον ζεστό.

 

Αν όντως θες να δεις αν υπάρχει διαφορά, τότε την επόμενη φορά που έχεις χρόνο και χρήμα για ξόδεμα πήγαινε στο όποιο καφέ και ζήτα 3 σκέτους φρέντο από το γενικό χαρμάνι και 3 από μια άλλη ποικιλία. Κάνε το ίδιο με ζεστό και τσέκαρε που θα δεις μεγαλύτερη διαφορά.

  • Like 1
Δημοσ.

Agree to disagree αν και θέτεις σωστά σημεία στον συλλογισμό σου. Όπως και συ λες ο καφετζής θα κάνει τη διαφορά στον φρέντο και φυσικά μιλάμε για σκέτο εσπρέσο φρέντο. Είναι τέτοιες όμως οι ενώσεις που δίνουν τη γεύση, το άρωμα και το σώμα στον καφέ που αναγκαστικά φαίνονται περισσότερο στον ζεστό.

 

Αν όντως θες να δεις αν υπάρχει διαφορά, τότε την επόμενη φορά που έχεις χρόνο και χρήμα για ξόδεμα πήγαινε στο όποιο καφέ και ζήτα 3 σκέτους φρέντο από το γενικό χαρμάνι και 3 από μια άλλη ποικιλία. Κάνε το ίδιο με ζεστό και τσέκαρε που θα δεις μεγαλύτερη διαφορά.

 

Έτσι και αλλιώς είτε πάρεις με κρέμα είτε με αφρόγαλα τον Freddo Cappuccino, είναι φυσιολογικό να αρχίζεις να πίνεις καφέ πρίν ανακατευτεί - απλωθεί η κρέμα - το γάλα σε τέτοιο βαθμό που θα αλλοιώσει τη γεύση του καφέ, οπότε και θα καταλάβεις τυχόν διαφορές σε σχέση με άλλους καφέδες που έχεις καταναλώσει.

 

Έχω πάρει απο διάφορα μαγαζιά κρύο καφέ (Freddo Cappuccino) και μπορώ να πώ ότι έχω συναντήσει διαφορές.

 

Τελευταία φορά που πραγματικά "τρελάθηκα" (με την καλή έννοια) με Freddo Cappuccino ήταν πρίν μια εβδομάδα στην Γλυφάδα και συγκεκριμένα απο το κατάστημα "Παραμύθι". Πραγματικά η γεύση του ήταν πάρα πολύ γεμάτη. Η επωνυμία καφέ που χρησιμοποιεί είναι η "Mrs Rose" που δεν την είχα ακουστά και σίγουρα δεν πολυκυκλοφορεί στην αγορά.

  • Like 1
Δημοσ.

o γνησιος καφες που πινουμε εμεις οι παλιοι ειναι ελληνικος και φραπε.τιποτα αλλο.

 ο φραπέ δεν είναι καφές αλλά ένα ρόφημα που προέρχεται από αποξηραμένο καφέ που του προσθέτεις ξανά νερό

Δημοσ.

Ο γνήσιος λέγεται τούρκικος.... :P

τοτε πηγαινε σε ενα καφε και πες τους να σου φτιαξουν τουρκικο καφε,και μετα ενημερωσε μας!!!!

Δημοσ.

 

 

Τελευταία φορά που πραγματικά "τρελάθηκα" (με την καλή έννοια) με Freddo Cappuccino ήταν πρίν μια εβδομάδα στην Γλυφάδα και συγκεκριμένα απο το κατάστημα "Παραμύθι". Πραγματικά η γεύση του ήταν πάρα πολύ γεμάτη. Η επωνυμία καφέ που χρησιμοποιεί είναι η "Mrs Rose" που δεν την είχα ακουστά και σίγουρα δεν πολυκυκλοφορεί στην αγορά.

ναι εκεί φτιάχνουν καλό καφέ, δεν ήξερα ότι είναι mrs rose αλλά είναι αρκετά καλός τις περισσότερες φορές που δοκίμασα (αν και στη γλυφ μπορεί να πετύχεις και καλύτερο, αλλά σίγουρα είναι από τις πιο καλές περιπτώσεις μαγαζιών)

 

πάντως τέτοιο καφέ (αν και η κάθε εταιρεία έχει διάφορες ποιότητες χαρμάνια..) mrs rose εννοώ, έχω πιει και από παλιό πελάτη (έβλεπα από τα τιμολόγια τι ήταν) και δεν πινόταν τις περισσότερες φορές, πινόταν κάπως όταν τον έφτιαχνε το ίδιο το αφεντικό, αλλά γενικά και κέρασμα να έπεφτε μετά χυνόταν 

 

οπότε επανέρχομαι στη σημασία του καφετζή 

 

και hausbrandt που σε γενικές γραμμές είναι ο πιο καλός "μαζικός" καφές για μένα αλλού πίνεις και δακρύζεις από συγκίνηση  και αλλού πίνεις και τον φτύνεις 

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...