george0zoso Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, έχω ένα dell 5567 με fullHD TN οθόνη και θα με ενδιέφερε η αντικατάστασή της με ένα IPS panel. Υπάρχουν επαγγελματίες ή εταιρίες που ασχολούνται με κάτι τέτοιο? Είναι διαδικασία που μπορεί να γίνει από άτομο χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία? Επίσης, δυσκολεύομαι να βρω καταστήματα είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό που να πουλάνε επώνυμες οθόνες για laptop με διαθέσιμα τα πλήρη χαρακτηριστικά τους πχ color gamut, contrast, brightness κλπ. Οποιαδήποτε βοήθεια από κάποιον που το έχει δοκιμάσει και γνωρίζει θα ήταν ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!
agamoi-thytai Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Αν έβγαζε το μοντέλο με IPS ίσως μπορείς να το κάνεις. Αν το έβγαζε μόνο με την οθόνη που έχεις θεωρώ πως θα είναι αδύνατο αυτό που ζητάς.
DenEimaiTaxitzis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, έχω ένα dell 5567 με fullHD TN οθόνη και θα με ενδιέφερε η αντικατάστασή της με ένα IPS panel. Υπάρχουν επαγγελματίες ή εταιρίες που ασχολούνται με κάτι τέτοιο? Είναι διαδικασία που μπορεί να γίνει από άτομο χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία? Επίσης, δυσκολεύομαι να βρω καταστήματα είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό που να πουλάνε επώνυμες οθόνες για laptop με διαθέσιμα τα πλήρη χαρακτηριστικά τους πχ color gamut, contrast, brightness κλπ. Οποιαδήποτε βοήθεια από κάποιον που το έχει δοκιμάσει και γνωρίζει θα ήταν ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ! IPS οθόνες για αυτό το μοντέλο σίγουρα υπάρχουν. Θεωρώ ότι αν πας σε ένα επώνυμο service δεν θα έχεις κανένα θέμα. Μην το δοκιμάσεις μόνος σου. Κρίμα πάντως για το συγκεκριμένο μοντέλο. Τόσο δυνατό στα όλα (design/keyboard/performance) και η οθόνη τόσο μάπα. Παρακάτω έχει 2 reviews: https://www.notebookcheck.net/Dell-Inspiron-15-5000-5567-1753-Notebook-Review.194950.0.html http://laptopmedia.com/review/dell-inspiron-15-5567-review-a-good-all-rounder-for-work-multimedia-and-even-gaming/ στην 2η περίπτωση το λαπτοπ έχει IPS οθόνη αλλά εγώ δεν βρήκα κανένα μαγαζί που να το πουλάει με IPS (by default). πως το βρήκαν αυτοί ένας θεός ξέρει... Μιας και το έχεις το 5567 θέλεις να μας πεις λίγο πόσο μάπα είναι η οθόνη?
george0zoso Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Ναι το δεύτερο review μιλάει για IPS οθόνη. To notebookcheck βέβαια αναφέρει "optional displays, like an IPS screen, are unfortunately not available". Δε το έχω ψάξει, για να είμαι ειλικρινής, οπότε δε ξέρω αν κυκλοφορεί variant με IPS οθόνη. Αν δεν κυκλοφορεί με IPS σημαίνει ότι δε μπορώ να κάνω την αντικατάσταση? Για το dell 7567 που επίσης κυκλοφορούσε με TN panel, είχε γίνει θέμα και πολλοί άλλαζαν την οθόνη με IPS, παρόλο που δεν κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο μοντέλο με IPS(αργότερα βέβαια κυκλοφόρησε). Τώρα, σχετικά με την ποιότητα της οθόνης, σε καμία περίπτωση δεν είναι τραγική. Έχω δει πολύ χειρότερες σε φτηνά laptop. Είναι αρκετά sharp λόγω fullHD, είναι matte και αρκετά φωτεινή (το notebookcheck λέει για απαράδεκτο brightness, εγώ δε μπορώ να πω ότι βλέπω κάτι τέτοιο). Τα μαύρα και το contrast μου φαίνονται μέτρια. Το σημαντικό πρόβλημα για μένα είναι τα viewing angles. Πραγματικά και σε τέλεια γωνία να κάθομαι το πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης έχουν color shift (ίσως γιατί κάθομαι αρκετά κοντά) και αυτό με ενοχλεί. Συμπερασματικά είναι μια χαρά για μέση χρήση, αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω. 1
DenEimaiTaxitzis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 ε. οποτε στο 2ο ειχαν ενα 5567 με αλλαγμενη οθονη. κλαιν μαιν review. λαπτοπ αξίας 800-1200 (αναλογα το μοντελο) δεν το λες και μέτριο. αυτό που λες ότι είναι αρκετά sharp ξέρεις άραγε αν συμβαίνει παντού ή απλά η dell μαμιεται με τις οθόνες. δεν γνωρίζω από οθόνες αλλά στα γρήγορα βρήκα ένα ελληνικό μαγαζί: http://www.itsys.gr/othones-laptop-panels/15-6/othoni-laptop-panel-dell-inspiron-15-5567-15-6-fhd-ips-slim-lp156wf6-sp-b1-15-6-1920x1080-wuxga-fhd-led-30pin-edp-slim-3874y-kfkv0-ltn156hl06-c01-kod-2883.html αν δεν σε νοιάζει για τα έξοδα τότε βρες ένα καλό μαγαζί για να αγοράσεις την οθόνη και ένα άλλο για να στην αλλάξει.
george0zoso Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Tο laptop απευθύνεται νομίζω σε low-to-mid budget, στα 600 με 900 κυκλοφορεί, ανάλογα το configuration, οπότε θεωρώ ότι η οθόνη είναι αξιοπρεπής. Δε καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς για τη sharp οθόνη. Εγώ εννοούσα ότι λόγω fullHD σε 15.6'' είναι μια χαρά από άποψη ανάλυσης. Το itsys.gr το βρήκα και εγώ, επικοινώνησα μαζί τους μάλιστα και με ενημέρωσαν ότι γίνεται η αλλαγή από TN σε IPS και αναλαμβάνουν και την αντικατάσταση. Το θέμα μου τώρα είναι να βρω μια καλή IPS οθόνη για να προχωρήσω στην αλλαγή και να μην πάω σε μια random IPS οθόνη απλά επειδή είναι IPS. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα