Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο παραπάνω βίντεο αλλά και σε πολλές άλλες αναφορές, λέγεται πως το Ryzen δινει πιο smooth game play άσχετα με το fps που πιάνει το κάθε ένα.

Υπάρχει και άλλο ένα βίντεο που δείχνει κάτι spikes στα frames στα I5 σε αντίθεση με τα R5, αλλά δεν το βρίσκω.

Επίσης στα Ryzen αναφέρονται υψηλότερα min σε μια πλειάδα από games. 

Υπάρχει κάποιος να το δικαιολογήσει ή να το αποδείξει ?

Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα τι ισχύει, μιας και δεν έχω δυο συστήματα δίπλα δίπλα να τα συγκρίνω.

Εγώ προσωπικά τον R5 1600 θα έπαιρνα, αλλά είμαι εγώ με τις δικές μου ανάγκες.  

Στον φίλο που ενδιαφέρεται ίσως ο 8400 να ταιριάζει καλύτερα, αν και all around είναι χείροτερος. 

Δημοσ.

Στο παραπάνω βίντεο αλλά και σε πολλές άλλες αναφορές, λέγεται πως το Ryzen δινει πιο smooth game play άσχετα με το fps που πιάνει το κάθε ένα.

Υπάρχει κάποιος να το δικαιολογήσει ή να το αποδείξει ?

Εγώ προσωπικά τον R5 1600 θα έπαιρνα, αλλά είμαι εγώ με τις δικές μου ανάγκες.  

Στον φίλο που ενδιαφέρεται ίσως ο 8400 να ταιριάζει καλύτερα, αν και all around είναι χείροτερος. 

Τον έχω στα 3,5 με 3066 ram και ό,τι λέω και προτείνω δεν τα λέω τυχαία. Εδώ και το πειστήριο. Σε όσα games έχω παίξει ένα και το αυτό με 4690k και λίγο χειρότερα σε ορισμένα.

6πύρηνος ο ένας 6πύρηνος κι ο άλλος που ακριβώς θα είναι χειρότερος στο browsing ή στις ταινίες που θα βλέπει; Κι ένα lightroom Κι ένα Photoshop που λέει ο λόγος να διοκιμάσει πάλι μπροστά είναι την ώρα που μιλάμε όχι όταν-άν και εφόσον. 

Δεν θα κουράσω άλλο λέγοντας πως όποιον και απο τους δύο πάρει καλυμμένος θα είναι και μιας που αναφέρθηκε το smooth gameplay έκανα και μια πρόταση με freesync monitor και rx 580.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να το συνεχίζουμε, τελικά θα πάρω τον 8400. Αν και πιστεύω όποιον και να διαλέξω από τους δύο δεν νομίζω να βγω χαμένος.

Η rx 580 είναι επιπέδου gtx 1060. Πιστεύετε ότι είναι overkill η 1070 για 1080p;

Γιατί δεν με χαλάει αν είναι να γλυτώσουμε και κανένα φράγκο :P

Δημοσ.

Για 1080p ειναι ιδανικη. Αν την συνδιασεις με freesync monitor κιολας εχεις εναν επιπλεον λογο να την επιλεξεις συγκριτικα με 1060 6gb που ειναι στα ιδια επιπεδα. Αν θελεις να σου κρατησει περισσοτερο το παρον συστημα σε very high πας σε 1070. Αν θες να γλιτωσεις ακομα παραπανω πας σε 1060 κατω απο 280 ευρω. Εχεις μπολικες επιλογες και ο,τι γουσταρεις κανεις.

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή με έπιασε πονοκέφαλος θα πάρω 8400 και 1070. Μια ζωή την έχουμε...

post-274510-0-41489100-1509395331_thumb.jpg

Επειδή για τον επεξεργαστή λέει χρόνο αναμονής πάνω από 10 μέρες και επειδή είμαι και ανυπόμονος θα τον πάρω από αλλού https://www.skroutz.gr/s/12979210/Intel-Core-i5-8400-Box.html?from=autocomplete&keyphrase=8400.

Και κάρτα γραφικών https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=Gtx+1070

Σύνολο 1325 ευρώ. (πάλι ξεπέρασα το budget εξαιτίας των μεταφορικών του visionstudio.Ουφ!!!)

Δημοσ.

Μια χαρά σύνθεση είναι. Btw αναμένεται και μικρή πτώση τιμής στην απλή 1070. Αν φαίνεται ότι μαλώνουμε δεν είναι για το αν οι 8400/1600 αξίζουν που μια χαρά Cpu είναι και οι 2, απλά για την πεποίθηση ότι ο 8400 είναι πύραυλος σε σχέση με τον 1600 overclocked, ενώ σαν cpu έχει ταβάνι σε αντίθεση με τους unlocked coffee. Ορίστε κιόλας φρέσκο εκτενές συγκριτικό με την vega 64 (αρκετά γρηγορότερη κάρτα από την 1070) και τον 1600 στα 4 ghz (που είναι όμως ένα oc που θέλει extra ψύξη και πολλά chips μπορεί να μη το πιάνουν καν). Επίσης ο 8400 είναι με 3200c14 μνήμες που δε θα ισχύει στα φτηνότερα chipsets.

TLDR

σε 720p καθαρά 8400

σε 1080p o 8400 είναι ελάχιστα πιο γρήγορος, αλλά σε perf/$ είναι λίγο καλύτερο το 1600/b350 combo

σε 1440p και παραπάνω ίδια απόδοση gpu bound άρα 1600/b350

Με 1070 η ψαλίδα θα ήταν πιο μικρή ακόμα, αλλά θα πάτωναν οι ryzen στο dx12 civilization :-D .

Θα είχε ενδιαφέρον ένα συγκριτικό με 1080ti για να δούμε πόσο πιο γρήγορος είναι εκεί ο 8400 σε 1080p.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...