sugardad Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, έχω στα σκαριά μια εφαρμογή - υπηρεσία που θα δουλεύει ως μεσάζοντας. Φανταστείτε ένα web app τύπου taxibeat για παροχή υπηρεσιών άλλου τύπου (δε μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή). Έστω ότι έχω πελάτες και πάροχους. Θέλω ο πελάτης να πληρώνει ηλεκτρονικά μέσω κάρτας ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ τον πάροχο, και μετά εγώ να ζητάω και να παίρνω το ποσοστό που μου αναλογεί από τον πάροχο, έτσι ώστε να μην περνάνε καθόλου τα χρήματα από μένα. Γνωρίζω ότι το προαναφερθέν (taxibeat) λειτουργεί έτσι. Με ποιο τρόπο μπορώ να το υλοποιήσω αυτό σε ένα web application; Τι στοιχεία θα πρέπει να εισάγει ο πάροχος, τι ενέργειες πρέπει να έχει κάνει και πως θα γίνεται η πίστωσή του (API κλπ); Μπορείτε να με καθοδηγήσετε ή να μου δώσετε κάποιες ιδέες πάνω σε αυτό; Ευχαριστώ.
egoeimai1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Το να σετάρεις ένα σύστημα πληρωμών απαιτεί πολλά πράγματα κυρίως γύρω από την ασφάλεια. Γι' αυτό ακόμα και μεγάλες πλατφόρμες δεν στήνουν το δικό τους σύστημα πληρωμών, αλλά στρέφονται σε έτοιμες υπηρεσίες ready to play, όπως οι παρακάτω. https://stripe.com https://www.braintreepayments.com
cyclo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Γενικά όμως αυτό που ζητάς δεν στέκει λογιστικά. ο πελάτης οφείλει να πληρώσει την εταιρεία που του παρέχει την υπηρεσία (δηλαδή εσένα) και εν συνεχεία εσύ να κάνεις την εκκαθάριση με τον πελάτη σου δηλαδή τον πάροχο. 1
sugardad Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Γενικά όμως αυτό που ζητάς δεν στέκει λογιστικά. ο πελάτης οφείλει να πληρώσει την εταιρεία που του παρέχει την υπηρεσία (δηλαδή εσένα) και εν συνεχεία εσύ να κάνεις την εκκαθάριση με τον πελάτη σου δηλαδή τον πάροχο. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο, αλλά: - εγώ θα φέρνω απλά σε επαφή τον πελάτη με τον επαγγελματία (π.χ. δικηγόρο, τεχνίτη κλπ) - η υπηρεσία (παροχή συμβουλών με chat) θα παρέχεται από τον επαγγελματία στον πελάτη μέσω της πλατφόρμας μου - επιθυμώ να πληρώνει ο πελάτης τον επαγγελματία απευθείας, μέσα από το site μου. - τέλος, να μου αποδίδει το ποσοστό μου ο επαγγελματίας π.χ. κάθε μήνα. Μία παρόμοια υλοποίηση είχα δει παλιότερα με viva wallet, όπου ο επαγγελματίας έβαζε το wallet του και ο πελάτης τον πλήρωνε απευθείας, αλλά μέσω της πλατφόρμας. Γνωρίζει κανείς πως πληρώνονται οι οδηγοί στο taxibeat; Γιατί απ'όσο γνωρίζω δέχονται και μετρητά, αλλά πληρώνει και με κάρτα ο πελάτης.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Θεωρητικά πάντα, γίνεται, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις τα στοιχεία για το wallet κάθε προμηθευτή, είτε είναι στο PayPal είτε σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια υπηρεσία. Οπότε τα λεφτά πάνε κατευθείαν στον λογαριασμό του προμηθευτή κι εσύ απλά καταγράφεις την συναλλαγή. Έχε πάντως υπόψιν ότι οι έλληνες είναι πολύ επιφυλακτικοί σε πληρωμές με κάρτες online. Το 75% των πληρωμών στο e-commerce γίνεται με αντικαταβολή.
alou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Το 75% των πληρωμών στο e-commerce γίνεται με αντικαταβολή. Δεν μου ακούγεται παράλογο σαν νούμερο αλλά υπάρχει κάποιο στοιχείο που το υποστηρίζει; 1
The King Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μία παρόμοια υλοποίηση είχα δει παλιότερα με viva wallet, όπου ο επαγγελματίας έβαζε το wallet του και ο πελάτης τον πλήρωνε απευθείας, αλλά μέσω της πλατφόρμας. Mε τη διαφορά ότι η VivaWallet είναι τραπεζικό ίδρυμα και ουσιαστικά ο πελάτης πλήρωνε απευθείας τον τεχνίτη μέσω ηλεκτρονικού τραπεζικού συστήματος POS (φυσικό ή ψηφιακό) και με τη σειρά του το ίδρυμα πίστωνε το ποσό απευθείας στον επαγγελματία μετά από 1-2 εργάσιμες μείον τις τραπεζικές προμήθειες, όπως συμβαίνει με όλες τις τράπεζες. Εσύ θες να κάνεις έστω έμμεσα τον μεσάζοντα γιατί γράφεις ότι ο πελάτης θα πληρώνει τον τεχνίτη αλλά μέσω πλατφόρμας (σου), άρα όλοι οι επαγγελματίες αναλόγως με ποια πλατφόρμα πληρωμών κάνεις υλοποίηση θα πρέπει να έχουν λογαριασμούς αντίστοιχα σε VivaWallet η Paypal στα δικά τους στοιχεία εάν υποθέσουμε πως εννοείς θα κάνεις τις γεφυρώσεις με τα account τους (ανακατευθύνσεις) μόνο και μόνο για να κάνεις tracking εάν πληρώθηκαν (παράνομο). Και νόμιμα να υλοποιήσεις αυτό το σενάριο δε μπορεί να σταθεί στον πραγματικό κόσμο, δηλαδή φτιάξε το λίγο σαν εικόνα.. έρχεται ο υδραυλικός, κάνει 2 ώρες εργασίες συν υλικά και αφού τελειώσει λέει στον πελάτη: "Τελείωσα, μη βγάζετε μετρητά, μπείτε στην πλατφόρμα του @sugardad και πληρώστε με για να καταγραφεί η συναλλαγή και να κάνει tracking ο sugardad ώστε να πάρει τη συμφωνηθείσα προμήθεια του" Πόσο μάλλον με δικηγόρο που επίσης δεν παραγγέλνεις μέσω καταλόγου τις υπηρεσίες του. Απλά δε μπορεί να σταθεί το σενάριο σου για τους παραπάνω λόγους ενώ δυστυχώς ούτε ως παραγγελία μπορεί να πληρωθεί από πριν, φυσικές τεχνικές εργασίες ή νομικές υπηρεσίες αλλά και άλλες δεκάδες περιπτώσεις είναι απίθανο να κοστολογηθούν μέσω μορφής online παραγγελίας.
Predatorkill Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Πελατης πληρωνει στη πλατφορμα, η πλατφορμα εχει ενα «πορτοφολι» για ολους. Εκκαθαριση οποτε το ζητησει ο τεχνικος/δικηγορος κτλ ή αυτοματως καθε 30 μερες θελουν-δεν θελουν προς ολους. Φυσικα πριν την εκκεθαριση κρατας τη προμηθεια σου. Το πως θα γινει το αλισβερισι με τα τιμολογια/αποδειξεις κτλ θα στα πει ενας λογιστης. Συμβολαιο/ιδιωτικο συμφωνητικο με καθε τεχνιτη/δικηγορο, ρωτα ενα δικηγορο τι πρεπει να οριζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δεν μου ακούγεται παράλογο σαν νούμερο αλλά υπάρχει κάποιο στοιχείο που το υποστηρίζει; Το είχε ανακοινώσει η Greca παλιότερα. Κι αν ρωτήσεις οποιονδήποτε τρέχει e-commerce site θα στο επιβεβαιώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα