Προς το περιεχόμενο

H Microsoft παρουσιάζει τις αλλαγές που φέρνει το Fluent Design στα Windows 10

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή πολλοί πετάνε την ίδια μασιμένη καραμέλα:

1. δεν γίνεται.

2. δεν γίνεται, έμμεσα, από την στιγμή που για ανύπαρκτους λόγους δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση διαφόρου software (πρώτο παράδειγμα που έρχεται κατά νου: directX)

Οπότε μη λέμε τα ίδια... Επίσης,ας κάνω quote τον εαυτό μου:

"η πηγή της γκρίνιας δεν είναι το ίδιο το περιεχόμενο της εκάστωτε αλλαγής, αλλά 2 απλά τα πράγματα:

1) η με το ζόρι τοποθέτησή της.

2) η μη ύπαρξη επιλογής εμφανίσεων/θεμάτων πανομοιώτυπων με προηγούμενες εκδόσεις των windows."

Δεν κατηγόρησε κανείς το γεγονός ότι προσπαθούν να το εκσυχρονίσουν/βελτιώσουν/ομορφύνουν το UI. Καλά κάνουν. Ας το βάλουν και default επιλογή αν θέλουν. Απλά ας αφεθεί η δυνατότητα της επιλογής... Τόσο παράλογη είναι αυτή η "γκρίνια"? Τα ίδια λέγονται εδώ και 3-4 εκδόσεις...

Windows XP πάντως υπάρχουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν αναβαθμιζει η Microsoft το λειτουργικο, τρωει μπινελικι. Το αναβαθμιζει, τρωει μπινελικι. Οποιος απορει με αυτο, τρωει και αυτος μπινελικι. Μονο σε systemd  θυμαμαι τοση παρανοια.

Δεν αναβαθμιζει η Microsoft το λειτουργικο, τρωει μπινελικι. Το αναβαθμιζει, τρωει μπινελικι. Οποιος απορει με αυτο, τρωει και αυτος μπινελικι. Μονο σε systemd  θυμαμαι τοση παρανοια.

όταν αναβάθμισε σε 7 δεν έφαγε.. Το παθαίνει για συγκεκριμένες εκδόσεις γιατί υπάρχει λόγος, δλδ κάτι δεν κάνει καλά.

- κουραστικά updates με υποχρεωτική πολιτική εγκατάστασης και λίγες κακές περίπου κριμένες επιλογές καθυστέρησης. 

- γρουτσου γρούτσου ο δίσκος κάθε τόσο και συχνά και για ώρα (γιατί? υπάρχουν λόγοι το αποτέλεσμα είναι κουραστικό)

- άσχημη αισθητική που πάνε να φτιάξουμε (οψόμεθα)

- άσκοπη επανασχεδίαση πραγμάτων στο gui που λειτουργούσαν μια χαρά και μάλλον έγιναν χειρότερα.

- start που από φόβο ομολογίας ήττας δεν απέβαλε οριστικά τα άθλια πλακάκια του metro και εννοείται είναι πιο άσχημο από των 7αριώ με μόνη  βελτίωση το δεξί κλικ που και εκεί αφαίρεσαν χρήσιμα πράγματα (control panel)

- Υπερ-αργό office 2016 στο πρώτο άνοιγμα (το σούταρα γύρισα στο.. 2007 καθώς το "νέο" έκανε μία ώρα να ανοίξει ένα xls). Νταξ αυτό δεν αφορά τα windows αλλά γενικά την εικόνα της ms. 

Ασφαλώς έχει και καλά ως λειτουργικό και βελτιώσεις σε κάποια θέματα στο gui σε σχέση με τα 7. Δεν είναι εντελώς όλα λάθος. Απλά τα λάθος "τσαλακώνουν" πολύ την εικόνα του λειτουργικού. Πραγματικά αν ακούσει κανέναν από όσους κριτικάρουν με σχετικά επιχειρήματα (ξέρουμε τι μας φταίει) μια χαρά θα φτιάξει και θα βρει το δρόμο της.. και το πρώτο και πιο εύκολο είναι να ΠΑΡΑΤΉΣΕΙ την ασχήμια του flat μονότονου gui της. Και νομίζω το κάνει σιγά σιγά. 

• Like 3

Αν είναι δυνατόν ένα calculator ή ημερολόγιο να πιάνει τόσο πολύ χώρο στην οθόνη.

Αυτο ακριβως.

Το αν ειναι ομορφο ή οχι, ειναι υποκειμενικο (εμενα δεν μου αρεσει).

Αλλα το χοντροκομμενο GUI, αντικειμενικα ειναι η μεγαλυτερη αθλιοτητα της Microsoft.

Προσωπικα, επειδη δεν κρεμομαι απο τα @@ καμιας Microsoft, γυρισα σε MacOS.

Ομορφο, ευκολο κι αποτελεσματικο (αν κι ακριβο).

Και στο Desktop συντομα Linux ή Hackintosh, κι ας παει να κουρευτει η Microsoft.

Καλο αλλα θα το ηθελα να στρογγυλευαν τα παραθυρα στις ακρες, τοσο sharp που ειναι δν μου αρεσουν καθολου. Δεν ειναι δυνατον τα vista + 7 να ειναι καλυτερα σχεδιαστικα (και οχι μονο)

όταν αναβάθμισε σε 7 δεν έφαγε.. Το παθαίνει για συγκεκριμένες εκδόσεις γιατί υπάρχει λόγος, δλδ κάτι δεν κάνει καλά.

- κουραστικά updates με υποχρεωτική πολιτική εγκατάστασης και λίγες κακές περίπου κριμένες επιλογές καθυστέρησης. 

- γρουτσου γρούτσου ο δίσκος κάθε τόσο και συχνά και για ώρα (γιατί? υπάρχουν λόγοι το αποτέλεσμα είναι κουραστικό)

- άσχημη αισθητική που πάνε να φτιάξουμε (οψόμεθα)

- άσκοπη επανασχεδίαση πραγμάτων στο gui που λειτουργούσαν μια χαρά και μάλλον έγιναν χειρότερα.

- start που από φόβο ομολογίας ήττας δεν απέβαλε οριστικά τα άθλια πλακάκια του metro και εννοείται είναι πιο άσχημο από των 7αριώ με μόνη  βελτίωση το δεξί κλικ που και εκεί αφαίρεσαν χρήσιμα πράγματα (control panel)

- Υπερ-αργό office 2016 στο πρώτο άνοιγμα (το σούταρα γύρισα στο.. 2007 καθώς το "νέο" έκανε μία ώρα να ανοίξει ένα xls). Νταξ αυτό δεν αφορά τα windows αλλά γενικά την εικόνα της ms. 

Ασφαλώς έχει και καλά ως λειτουργικό και βελτιώσεις σε κάποια θέματα στο gui σε σχέση με τα 7. Δεν είναι εντελώς όλα λάθος. Απλά τα λάθος "τσαλακώνουν" πολύ την εικόνα του λειτουργικού. Πραγματικά αν ακούσει κανέναν από όσους κριτικάρουν με σχετικά επιχειρήματα (ξέρουμε τι μας φταίει) μια χαρά θα φτιάξει και θα βρει το δρόμο της.. και το πρώτο και πιο εύκολο είναι να ΠΑΡΑΤΉΣΕΙ την ασχήμια του flat μονότονου gui της. Και νομίζω το κάνει σιγά σιγά. 

Και εκεί που απελπίζεσαι και λες δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτόν τον κόσμο, εμφανίζεται άνθρωπος που έχει τις ίδιες παρατηρήσεις με εσένα και τις έχει καταγράψει.

+1.000.000

Απλά εγώ γύρισα στο Office2010!

• Like 2

Λίγο off topic αλλά έχει και άλλος προβλήματα υπερβολικής χρήσης cpu και δίσκου με διεργασίες των 10 (telemetry ,Office click to run , one drive setup) ? Ωραία και σταθερά τα 10 αλλά με έχουν κουράσει αυτά τα θεματάκια.

Το OneDrive ναι, χρησιμοποιει οποτε του ερθει 100% την CPU, χωρις υπερβολη! 

Το πρωτο πραγμα που κανω εγω ειναι uninstall το καρκινωμα αυτο.. ειπαμε cloud sync, αλλα απαραδεκτο οπως ειναι ετσι. 

• Like 1

Μόνο εγώ είμαι ευχαριστημένος με τα 10 ε? 

Εσύ και το υπόλοιπο 29 τοις εκατό. :P

H συντριπτική πλειοψηφία των καινούριων υπολογιστών

έρχεται με windows 10.

Παρ' όλα αυτά το πρασινάκι δεν ανεβαίνει. (λινκ)

Καταλαβαίνεις πόσο τα γουστάρει ο κόσμος... 

https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0

(:-), φιλική καζούρα)

Πραγματικά είναι πανέμορφο και αλλάζει την εμπειρία χρήσης θυμίζοντας περισσότερο macos αλλά με καλό σχεδιασμό, περιμένουμε περισσότερα...

Εγώ έχω την έκδοση 1607.

Σωστά. Σε ένα άλλο pc μου το έβγαλε κανονικά αλλά στο βασικό pc παίρνω κανονικά updates αλλά για την αναβάθμιση (Creators) δεν μου έχει βγάλει τίποτα...

Δε ξέρω αν είναι πρόβλημα της Microsoft ή της HP ή ακόμα και δικό μου.

Αυτο ακριβως.

Το αν ειναι ομορφο ή οχι, ειναι υποκειμενικο (εμενα δεν μου αρεσει).

Αλλα το χοντροκομμενο GUI, αντικειμενικα ειναι η μεγαλυτερη αθλιοτητα της Microsoft.

Προσωπικα, επειδη δεν κρεμομαι απο τα @@ καμιας Microsoft, γυρισα σε MacOS.

Ομορφο, ευκολο κι αποτελεσματικο (αν κι ακριβο).

Και στο Desktop συντομα Linux ή Hackintosh, κι ας παει να κουρευτει η Microsoft.

Το κομπιουτεράκι είναι Universal App που σημαίνει ότι μπορείς να την κάνεις Resize όπως εσύ θες, δεν είναι Default τόσο μεγάλο.

ρε δεν είπαν θα αλλάξουν ριζικά τον file explorer? που είναι?

δεν λέω όμορφα πράγματα αλλά έχουν καταντήσει με αυτό το design τα top-menus (menustrip, ribbon etc) να πιάνουν πολύ χώρο. Λες και είναι κινητό να ούμε που φτιάχνουν μεγάλα controls και δίνουν αέρα μάνα πατέρα. Αν είναι δυνατόν ένα calculator ή ημερολόγιο να πιάνει τόσο πολύ χώρο στην οθόνη.

disliked by microsoft fan.

disliked x2 τα χάλια ασπρόμαυρα icons.

Μην το βλέπεις έτσι φίλε μου...Προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Εγώ π.χ. στο HTPC έχω 4κ τηλεόραση με το desktop στα 3840χ2160 και έχω το scaling στο 200% για να μπορώ να διαβάσω τι γράφει. Αν το αφήσω στο 100% το calculator που ανέφερες χρειάζομαι μικροσκόπιο για να το διαβάσω. Τα windows 10 είναι αρκετά παραμετροποιήσιμα και μου αρέσει προσωπικά το μονόχρωμο του Metro UI. Ωραία ήταν και τα windows 7 αλλά τα transparencies και τα glass effect έδειχναν αμέσως την αδυναμία της οθόνης σου, της κάρτας γραφικών κτλ. Ακόμα και τότε με τα 7ρια, έσβηνα τις διαφάνειες και τα είχα κατράμι μαύρο. Όπως καταλαβαίνεις, τα windows 10 ηταν love at first sight!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...