Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μπορει σας παρακαλω να μου πει καποιος αν ειναι νορμαλ που η gpu μου εχει usage 40% με 80% και δε κλειδώνει ποτε στο 99%? Μηπως εχω bottleneck? Τη δοκιμασα σε evil within 2, bf1 και witcher 3, η cpu εχει usage παντα 30% με 70% το πολυ, θα επρεπε να συμβαινει αυτο με "maximum perfomance" setting απο nvidia inspector?

Δημοσ.

Το εχω βγαλει το vsync απο ολα τα παιχνίδια, μονο fast sync χρησιμοποιω της nvidia.

Για παραδειγμα καπως ετσι κυμαινετε το usage στο bf1 με ολα στα ultra και εδω που το παω ενα σκαλι πιο πανω με resolution scale 200% αρχιζει να ανεβαινει παραπανω αλλα και παλι δε μενει σταθερα 100%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Fps δεν μας δείχνεις όμως. Αν είναι καρφωμένο στο 60 δεν θα ανέβει το usage

Στο 60 ειναι καρφωμένο! Πααρα πολυ σπανια να πεσει 1-2 fps σε γεματο χαρτι και αν..

Με 200% scale ομως τα τρωω καμποσα framedrop που και που

EDIT: Tελικα δεν ηταν προβλημα! Βρηκα τη λυση! Στο nvidia inspector εβγαλα το frame rate limiter που το ειχα στα 60fps και αφησα μονο το fast sync, η gpu πλεον τερματιζει χαλαρα και η αποδοση μου στα games αυξηθηκε δραματικα αλλα δηστυχως διαπιστωσα πως εχω πολυ input lag (σπασιμο εικονας) γιατι δεν υποστηριζει πανω απο 60 fps η οθονη μου :/ 

Θα επρεπε να συμβαινει αυτο? Δεν ''υποτιθετε'' πως το fast sync σε συνδιασμο με το frame rate limiter δεν σου ριχνει την αποδοση οπως το vsync?

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.

Η ώρα είναι περίεργη και δεν έχω πιει καφέ αλλά νομίζω το fast sync είναι καλό μόνο όταν η κάρτα μπορεί να πάει πολύ παρακαλώ από το limit του μόνιτορ (τα διπλά και βάλε). Έχεις δοκιμάσει μόνο με frame limiter, χωρίς κάποιο sync; Δεν είναι ανάγκη να είναι στο 100% συνέχεια η κάρτα, απλά πήρες παραπάνω κάρτα απ ότι χρειάζεται το monitor σου. Όταν ανέβεις ανάλυση ή refresh rate θα ανέβει και το usage.

Δημοσ.

Οταν βγαλω το frame limiter οι επιδοσεις αυξάνονται αλλα εχω input lag, παρολα αυτα σε ευχαριστώ για την απαντηση ησουν κατατοπιστικος!

Δημοσ.

input lag έχεις οταν έχεις sync ανοιχτό, αλλά έχεις καθαρή εικόνα χωρίς tearing. Καλό για single player και αργά παιχνίδια.

input lag ΔΕΝ έχεις οταν εχεις το sync κλειστο, αλλά θα έχεις tearing. Καλό για competitive και γρήγορα παιχνίδια, πχ csgo

πχ. στο witcher3 εχω v-sync ανοιχτό, ενω στο csgo το έχω κλειστό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...