Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέραααα...ερώτηση κάποιος να έχει κάνει αγορά προϊόντος από Alibaba από Κίνα τέλος πάντων είναι το ίδιο.

Εν γνώση μου φυσικά παραγγελία προϊόντος με τιμή στο Invoice 50$ aka 41€ περίπου. 

Αποστολή μέσω Feedex όπου στην Ελλάδα τα δέματα για εκτελωνισμό τα αναλαμβάνει η Orbit.
Τι ποσό στο περίπου να υπολογίζω για ΦΠΑ-Δασμούς-Λοιπά έξοδα τελωνειακού κτλ έχει κάποιος εικόνα στο περίπου πάντα?

Υ.Γ: Αξίζει να πάρω τιμή από κάποιον εκτελωνιστή για να διαχειριστεί αυτός τον εκτελωνισμό σαν κόστος σε σχέση με της κουριερ τον εκτελωνιστή?

θενκ γιου :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Dynamics είπε

στο κρυονερι(δεν ειναι αγιο στεφανο) γινεται μαχη ας μην ανεβασω φωτο 😛 εψαχνα το δεμα μου την προηγουμενη παρασκευη στο κδα στο κρυονερι μεχρι κ η προσταμενη το εψαχνε δεν μπορεσαν το βρουν...δεχομαι οτι γινεται χαμος κ οτι εχει πολλα δεματα...δεν δεχομαι να καθεται ποσο καιρο στο γετα αεροδρομιο μετα να παει κδα να κατσει κ εκει καποιες μερες για να παει γετα Πειραια γτ δεν εχουν χωρο.

Σας ενημερωνω οτι με την εθελουσια αποχωρηση γινεται ενας χαμος στα Ελτα οποτε τα δεματα θα αργησουν ακομα 

Δυστυχως εκτος απο τη μειωση προσωπικου/αποχωρησεις των ΕΛΤΑ κατα περιπου 30% με 40% λιγοτεροι υπαλληλοι πλεον εχουν μαζευτει τοσα πολλα δεματα (αφου δεν εξυπηρετουνται οι παραδοσεις on time ή εστω με νορμαλ καθυστερησεις λογω κοβιντ/lockdown) που τελικα δεν εχουν χωρο εκει εχω καταληξει για αυτο και κοβουν βολτες (ΓΕΤΑ Πειραια-ΓΕΤΑ Αθηνας κ ξανα πισω κλπ) κατι που το βλεπω σε ολο κ περισσοτερα tracking να συμβαινει. Αν μαλιστα γινουν κ ιδιωτικα (κατι που ακουγεται εντονα) θα αλλαξουν και τιμοκαταλογο ;) Δεν βλεπω βελτιωση στις υπηρεσιες των ΕΛΤΑ ακομη κ μετα το τελος των lockdown (οποτε ερθει)

Επεξ/σία από aces
  • Like 2

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με ποια μεταφορική θα έρθει στην Ελλάδα εάν επιλέξω έναν απ' τους εξής τρόπους μεταφοράς:alibaba.com parcels(3c)

alibaba Parcels(EU&US&CA)

express seller's shipping          Method 1,2,3,4

Και για το AliExpress:ePacket,

AliExpress standard shipping

AliExpress premium shipping

Ευχαριστώ πάρα πολύ σε όποιον μου απαντήσει

3 ώρες πριν, blade_runner είπε

ο ενας δεν ξερει τι ειναι η yun express ο άλλος δεν έχει απαντήσει ακόμα

Πες του να πάει στην σελίδα τους και να την δει. Έχουν στην Κίνα εγκαταστάσεις! Αν ψάξει, θα την βρει σίγουρα https://www.yunexpressusa.com/about-us/

Στις 6/3/2021 στις 8:10 ΜΜ, andreas1gr είπε

Θα έρθει με NL post και θα το πάρουν τα ΕΛΤΑ 

ePacket είναι ειδική υπηρεσία του China post. Παραδίδεται με ΕΛΤΑ έδώ

Aliexpress standard shipping, είναι όταν το δέμα πάει σε αποθήκη του Aliexpress και η αποθήκη αποφασίζει ποιον μεταφορέα θα χρησιμοποιήσει μετά. Γενικά τώρα (στο 99%) χρησιμοποιούν το PostNL (Ολλανδικό ταχυδρομείο), και παραδίδεται από τα ΕΛΤΑ εδώ. Λέω γενικά γιατί πήρα παραγγελία με 'aliexpress standard shipping' αυτό το διάστημα, που η αποθήκη όμως χρησιμοποίησε έναν παλιό καλό γνώριμο. Το Singapore Post

Για το Aliexpress premium shipping δεν το ξέρω, μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν ξέρει κάποιος, ας μας βοηθήσει τι Carriers χρησιμοποιούν

• Thanks 1

καλησπερα, εχω και εγω ενα δεμα στην china post εσεις που ειστε και πιο εμπειροι γνωριζετε αμα θα περασει τελωνειο; φυσιολογικα με direct mail δεν θα επρεπε να κανει τριγωνικη; επισης ρε παιδια για tracking ποιο site προτεινεται;

9 ώρες πριν, george_gourzoulidis είπε

καλησπερα, εχω και εγω ενα δεμα στην china post εσεις που ειστε και πιο εμπειροι γνωριζετε αμα θα περασει τελωνειο; φυσιολογικα με direct mail δεν θα επρεπε να κανει τριγωνικη; επισης ρε παιδια για tracking ποιο site προτεινεται;

Δώσε tracking number φίλος, για να δούμε. Για tracking, εξαρτάται βασικά ποιος είναι ο carrier. Δεν είναι για όλα τα site όλοι οι carriers. Για ποιούς θέλεις να μάθεις;

13 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Δώσε tracking number φίλος, για να δούμε. Για tracking, εξαρτάται βασικά ποιος είναι ο carrier. Δεν είναι για όλα τα site όλοι οι carriers. Για ποιούς θέλεις να μάθεις;

Καλησπερα φίλος. Εγώ έχω το parcels στο κινητό και τα βλέπω όλα από κει. Είναι αρκετά ακριβές μπορω να πω. Έχεις να προτείνεις κάποιο site ή πρόγραμμα για δέματα από NL? Έχω ένα δέμα 62 μέρες in transit to Greece και ακόμα δεν βλέπω φως στο τούνελ. Είναι το τελευταίο δέμα που μου μένει για να στήσω την λουπα και έχω αγανακτήσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/3/2021 στις 11:38 ΜΜ, nikosgiann78 είπε

Aliexpress standard shipping, είναι όταν το δέμα πάει σε αποθήκη του Aliexpress και η αποθήκη αποφασίζει ποιον μεταφορέα θα χρησιμοποιήσει μετά. Γενικά τώρα (στο 99%) χρησιμοποιούν το PostNL (Ολλανδικό ταχυδρομείο), και παραδίδεται από τα ΕΛΤΑ εδώ. Λέω γενικά γιατί πήρα παραγγελία με 'aliexpress standard shipping' αυτό το διάστημα, που η αποθήκη όμως χρησιμοποίησε έναν παλιό καλό γνώριμο. Το Singapore Post

Για το Aliexpress premium shipping δεν το ξέρω, μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν ξέρει κάποιος, ας μας βοηθήσει τι Carriers χρησιμοποιούν

Σωστα, το aliexpress standard shipping απο οσο εχω καταλαβει ειναι random τυχαια η επιλογη του carrier κ οριζεται απο το Αλι και οχι απο τους πωλητες ή τα καταστήματα. Συνηθως ειναι ειτε με SG ειτε με NL. Παλαιοτερα ητανε περισσοτερο με Singapore που ητανε κ πιο γρηγορη......δεν υπηρχαν βεβαια και ολα τα τωρινα προβληματα καθυστερησεων. Για τη premium επιλογη δεν εχω ιδεα.

1 ώρα πριν, Γαλαζοαιματος είπε

Εγώ έχω το parcels στο κινητό και τα βλέπω όλα από κει. Είναι αρκετά ακριβές μπορω να πω. Έχεις να προτείνεις κάποιο site ή πρόγραμμα για δέματα από NL? 

Τo trackchecker ειναι αρκετα γρηγορο υπαρχει και για iOS/Android

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Παιδιά περιμενω 3 παραγγελιες απο 11/12 υπαρχει πιθανοτητα να εχουν χαθει ; αυριο ληγει η προθεσμια να κανω dispute;  Παραγγελιες που ειχα κανει μετα απ αυτη μου εχουν ερθει , πρωτη φορα μου καθυστερει παραγγελια τοσο καιρο .

7 λεπτά πριν, greenchaos είπε

Παιδιά περιμενω 3 παραγγελιες απο 11/12 υπαρχει πιθανοτητα να εχουν χαθει ; αυριο ληγει η προθεσμια να κανω dispute;  Παραγγελιες που ειχα κανει μετα απ αυτη μου εχουν ερθει , πρωτη φορα μου καθυστερει παραγγελια τοσο καιρο .

Είμαστε πάρα πολλοί που είμαστε στην ίδια ακριβώς θέση.

Έγω ζήτησα 15 Day Extension Buyer Protection και ο πωλητής το έκανε. Μόλις τελειώσει το 15ήμερο, θα κάνω dispute και αν παραλάβω και λειτουργεί το προϊόν τον πληρώνω πάλι.

Στην περίπτωση σου, δύσκολο να προλάβεις να ζητήσεις extend και να το κάνει ο πωλητής.
Μπορείς να του στείλεις μήνυμα τώρα, μήπως και τα καταφέρεις στον λίγο χρόνο που έχεις.

Πόσες ώρες ακριβώς έχεις ακόμα περιθώριο μέχρι να λήξει η προθεσμία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...