Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

γεια χαρά σε όλους, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη αγορά από aliexpress για ένα panel οθόνης 24" που το βρίσκω στα 90$ +50$ μεταφορικά με aliexpress premium. Αξίζει να γράψω στον πωλητή να μου το κοστολογήσει στη μισή αξία για να γλιτώσω μερικά έξοδα; Υπάρχει καμία περίπτωση να γλιτώσω το τελωνείο; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, blade_runner είπε

γεια χαρά σε όλους, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη αγορά από aliexpress για ένα panel οθόνης 24" που το βρίσκω στα 90$ +50$ μεταφορικά με aliexpress premium. Αξίζει να γράψω στον πωλητή να μου το κοστολογήσει στη μισή αξία για να γλιτώσω μερικά έξοδα; Υπάρχει καμία περίπτωση να γλιτώσω το τελωνείο; 

Καλημέρα. Panel 24αρη και να γλυτώσεις τελωνείο το θεωρώ δύσκολο, έως απίθανο. Γενικά δέματα που γλυτώνουν τελωνείο, είναι τα μικρά, εύκαμπτα, ελαφριά δέματα συνήθως. Για να μην περάσει τελωνείο, υποθετικά πάντα θα πρέπει ο πωλητής να γράψει τιμή μικρότερη από 22€ συνολικά, δλδ αξία προϊόντος+μεταφορικά. Αλλά και 22€ να γράψει το θεωρώ απίθανο να μην μπουν στην διαδικασία να το ελέγξουν, λόγο όγκου και βάρους. Οπότε αν το ελέγξουν και σου ζητήσουν απόδειξη, μιλάμε για 140€ προϊόν οπότε θα πληρώσεις αρκετά λεφτά για εκτελωνισμό. 

• Thanks 1

7 ώρες πριν, blade_runner είπε

Φίλε, πρώτον δώσε το link του προιόντος

Ρώτα τον πωλητή με τι carriers συνεργάζεται

• Thanks 1

Στις 4/3/2021 στις 2:12 ΜΜ, Dynamics είπε

Η παράνοια από τις 26/11 συνεχίζεται...το δέμα από Κίνα πήγε Ολλανδία άραξε.. ήρθε αεροδρόμιο από εκεί γετα αεροδρόμιο μετά κδα και από εκεί γετα Πειραιά για ξανά να περάσει από τελωνείο...την διαδρομή την ξέρω υποθέτω μετά... ξανά κδα ξανά ταξινόμηση ξανά μεταφορικό μέσο για τον προσδιορισμό μέχρι να βρεθεί στα χέρια του ταχυδρόμου κ να το πετάξει στην αυλή του σπιτιού.

Τα ΕΛΤΑ στα χειρότερα του.

Ντροπή είναι το λιγότερο.

IMG_20210304_140523.jpg

Φίλε μου ακριβώς το ίδιο έγινε σε δικό μου δεματάκι, ενώ ήταν να ταξιδέψει Ηράκλειο και την επομένη Χανιά, έβγαλε πρώτη φορά ΓΕΤΑ Πειραια.

Κάλεσα και μου είπαν οτι επειδή δεν ειχαν χώρο στο άλλο τελωνείο τα πήγαν εκει..

Άντε να δούμε πότε θα παραλάβουμε..

image.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα, εδώ και πολλά χρόνια κάνω αγορές από το aliexpress και μόνο μια φορά μου είχε τύχει να καθυστερήσει τόσο πολύ δέμα , τώρα παράδειγμα έχω 20 δέματα περίπου που έχουν έρθει μέσα στον Ιανουάριο Ελλάδα και ακόμα τίποτα , η ταχυδρόμος μου είπε ότι γίνεται χαμός και στο αεροδρόμιο και στον Άγιο Στέφανο . Ξέρετε κάτι άλλο ;

Οι κωδικοί είναι LT...............N η UG.............BE η ξεκινούν από S και μετά έχει μόνο αριθμούς

Επεξ/σία από knight2000gt

39 λεπτά πριν, blade_runner είπε

η οθονη ζυγιζει 2κιλα περιπου, αρα με τη συσκευασια ισως παει στα 2.5κιλα

Ρώτα τον αν μπορεί να στο στείλει με Yun Express

9 ώρες πριν, omokas είπε

Φίλε μου ακριβώς το ίδιο έγινε σε δικό μου δεματάκι, ενώ ήταν να ταξιδέψει Ηράκλειο και την επομένη Χανιά, έβγαλε πρώτη φορά ΓΕΤΑ Πειραια.

Κάλεσα και μου είπαν οτι επειδή δεν ειχαν χώρο στο άλλο τελωνείο τα πήγαν εκει..

Άντε να δούμε πότε θα παραλάβουμε..

image.png

δεν εχουν χωρο και το πηγαν κδα και απο κδα το πηγαν πειραια μιλαμε για Αννιτα πανια η κατασταση...εγω εκανα dispute αναγκαστικα γτ ειχα μονο 15 μερες ακομα για να το κανω(περασαν τουλαχιστον 11)

6 ώρες πριν, knight2000gt είπε

Παιδιά καλησπέρα, εδώ και πολλά χρόνια κάνω αγορές από το aliexpress και μόνο μια φορά μου είχε τύχει να καθυστερήσει τόσο πολύ δέμα , τώρα παράδειγμα έχω 20 δέματα περίπου που έχουν έρθει μέσα στον Ιανουάριο Ελλάδα και ακόμα τίποτα , η ταχυδρόμος μου είπε ότι γίνεται χαμός και στο αεροδρόμιο και στον Άγιο Στέφανο . Ξέρετε κάτι άλλο ;

Οι κωδικοί είναι LT...............N η UG.............BE η ξεκινούν από S και μετά έχει μόνο αριθμούς

στο κρυονερι(δεν ειναι αγιο στεφανο) γινεται μαχη ας μην ανεβασω φωτο 😛 εψαχνα το δεμα μου την προηγουμενη παρασκευη στο κδα στο κρυονερι μεχρι κ η προσταμενη το εψαχνε δεν μπορεσαν το βρουν...δεχομαι οτι γινεται χαμος κ οτι εχει πολλα δεματα...δεν δεχομαι να καθεται ποσο καιρο στο γετα αεροδρομιο μετα να παει κδα να κατσει κ εκει καποιες μερες για να παει γετα Πειραια γτ δεν εχουν χωρο.

Σας ενημερωνω οτι με την εθελουσια αποχωρηση γινεται ενας χαμος στα Ελτα οποτε τα δεματα θα αργησουν ακομα 

• Like 2

1 ώρα πριν, Dynamics είπε

δεν εχουν χωρο και το πηγαν κδα και απο κδα το πηγαν πειραια μιλαμε για Αννιτα πανια η κατασταση...εγω εκανα dispute αναγκαστικα γτ ειχα μονο 15 μερες ακομα για να το κανω(περασαν τουλαχιστον 11)

στο κρυονερι(δεν ειναι αγιο στεφανο) γινεται μαχη ας μην ανεβασω φωτο 😛 εψαχνα το δεμα μου την προηγουμενη παρασκευη στο κδα στο κρυονερι μεχρι κ η προσταμενη το εψαχνε δεν μπορεσαν το βρουν...δεχομαι οτι γινεται χαμος κ οτι εχει πολλα δεματα...δεν δεχομαι να καθεται ποσο καιρο στο γετα αεροδρομιο μετα να παει κδα να κατσει κ εκει καποιες μερες για να παει γετα Πειραια γτ δεν εχουν χωρο.

Σας ενημερωνω οτι με την εθελουσια αποχωρηση γινεται ενας χαμος στα Ελτα οποτε τα δεματα θα αργησουν ακομα 

Αλλο ενα δεμα ενος φιλου εκανε βολτες απο ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ -> ΓΕΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και μετα ξανα ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ

image.png.3e88588ef99c2c1107e800d416ed9686.png

25 λεπτά πριν, omokas είπε

Αλλο ενα δεμα ενος φιλου εκανε βολτες απο ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ -> ΓΕΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και μετα ξανα ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ

image.png.3e88588ef99c2c1107e800d416ed9686.png

το καλο ειναι οτι εκατσε 3 μερες μονο στο γετα πειραια σκεψου να ειχα κατσει εκει 1-2 μηνες...

αυτη η μαλακια με το τελωνειο πρεπει να σταματησει πραγματικα.

δεν εχουν προσωπικο να κανουν αυτη την δουλεια γτ ταλαιπωρουν τον κοσμο? φλερταρουμε να φαμε μπαν απο το αλι απο τα πολλα refund

περνα τα μεγαλα δεματα στο σκαννερ που μπορει να εχουν αξια μεγαλυτερη απο 22 ευρω τι ασχολουνται με τα μικρα δεματα?

• Like 1

Στις 5/3/2021 στις 1:49 ΠΜ, blade_runner είπε

Δεν θα γλιτώσεις τελωνείο αν είναι έτος ΕΕ, είναι πολύ μεγάλο το δέμα. Επίσης δεν θα γλιτώσεις έξοδα ότι και να γράψει ο πωλητής γιατί θα σου ζητήσουν αποδεικτικό πληρωμής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...