Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 25/2/2021 στις 8:03 ΠΜ, logo15 είπε

Παιδιά δέμα μου σταμάτησε τελωνείο και μου στείλανε μήνυμα να στείλω απόδειξη. 

Αν έχω απόδειξη από τον πωλητή που λέει ότι είναι κάτω από 20ε είμαι καλυμμένος και το λαμβάνω κανονικά ή ότι και να γίνει κινδυνεύω με καμπάνα;

Τι είδους αντικείμενο είναι αυτό;

Είναι μεγάλο σε όγκο;

22 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Πρώτα, πάντα ζητάω ο πωλητής να επεκτείνει τον χρόνο παράδοσης

Αν ο πωλητής επεκτείνει τον χρόνο παράδοσης, αυτόματα επεκτείνεται και ο χρόνος προστασίας πέρα από το 90-Day Buyer Protection;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Είναι μεγάλο σε όγκο;

Αν ο πωλητής επεκτείνει τον χρόνο παράδοσης, αυτόματα επεκτείνεται και ο χρόνος προστασίας πέρα από το 90-Day Buyer Protection;

Δεν το ξέρω αυτό, να σου πω την αλήθεια, αλλά νομίζω όχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Δεν το ξέρω αυτό, να σου πω την αλήθεια, αλλά νομίζω όχι

Τότε δεν έχει και πολύ νόημα η επέκταση του χρόνου παράδοσης, αν το προϊόν που περιμένεις έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι λειτουργικό όταν το παραλάβεις.

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Τότε δεν έχει και πολύ νόημα η επέκταση του χρόνου παράδοσης, αν το προϊόν που περιμένεις έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι λειτουργικό όταν το παραλάβεις.

Πρόσεξε: ο χρόνος επεκτείνετε από τον πωλητή μέχρι τις 120 μέρες, και έχεις κανονικά περιθώριο να ανοίξεις dispute κανονικά μόλις το παραλάβεις. Απλά, έχω την εντύπωση (για αυτό δεν είμαι σίγουρος), ότι αν ανοίξεις dispute μετά τις 90 μέρες (και πριν τις 120), πάλι παίρνεις τα λεφτά σου πίσω, γιατί δεν ήρθε στις 90 μέρες (άσχετα που στο έκανε αυτός 120, και ο χρόνος τρέχει ακόμα για να κλείσει η παραγγελία!). Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω γενικώς τα dispute για καθυστερήσεις!

Επεξ/σία από nikosgiann78

18 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Πρόσεξε: ο χρόνος επεκτείνετε από τον πωλητή μέχρι τις 120 μέρες, και έχεις κανονικά περιθώριο να ανοίξεις dispute κανονικά μόλις το παραλάβεις. Απλά, έχω την εντύπωση (για αυτό δεν είμαι σίγουρος), ότι αν ανοίξεις dispute μετά τις 90 μέρες (και πριν τις 120), πάλι παίρνεις τα λεφτά σου πίσω, γιατί δεν ήρθε στις 90 μέρες (άσχετα που στο έκανε αυτός 120, και ο χρόνος τρέχει ακόμα για να κλείσει η παραγγελία!). Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω γενικώς τα dispute για καθυστερήσεις!

Ε τότε αλλάζει το πράγμα. 

Αυτές τις +30 μέρες προστασία είναι που χρειάζομαι. 

20 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Βεβαίως! Ακριβώς αυτό επεκτείνει ο πωλητής, το buyer protection επεκτείνει!

Εγώ ακολουθώ την εξής πρακτική:

Έχοντας υπόψη πως τα ταχυδρομεία παγκοσμίως και τα τελωνεία εντός έχουν «καταντήσει» τα τελευταία 3 χρόνια, θέλω να επιδεικνύω τη μέγιστη ελαστικότητα διότι καταλαβαίνω πως δεν ευθύνεται ο πωλητής πάντα και επειδή - να ξέρετε - συνήθως και ειδικά σε μικροπράγματα είναι πολύ μικρό το κέρδος τους (μερικές φορές απλά ξεστοκάρουν σχεδόν στο κόστος) δεν επιθυμώ να πάρω χρήματα + αντικείμενο θίγοντας πωλητή. Χαλάμε και τη πιάτσα έτσι, δε συμφέρει σαν πρακτική, αν γενικευτεί θα φάμε είτε αποκλεισμό από πολλούς πωλητές, είτε θα ζητάνε αποκλειστικά παράδοση με ακριβά courier (έχω προσέξει πωλητές να αλλάζουν τακτική και να τα κάνουν αυτά).

Οπότε, αν πλησιάζει στη λήξη στέλνω 3-4 ημέρες πριν μήνυμα στον πωλητή να επεκτείνει το buyer protection. Αν δεν το κάνει και δεν έχει εμφανιστεί ΠΟΥΘΕΝΑ το αντικείμενο, ασκανάριστο δηλαδή ή ανύπαρκτο tracking ID, τότε ακριβώς 1 ημέρα πριν τη λήξη ανοίγω dispute για logistics.

Αν το κάνει λίγες ημέρες (μερικοί δεν το κάνουν μήνα αμέσως) και απλά παρατηρώ πως σχεδόν έχει φτάσει του ξαναζητάω επέκταση.

Αν ολοκληρωθεί ΚΑΙ η επέκταση σύνολο +30 ημέρες και πάλι δεν φαίνεται τίποτα,, ακριβώς 1 ημέρα πριν το γνωστό dispute.

Για φτηνά αντικείμενα ευτελούς αξίας (που συνήθως μπορεί να είναι και untracked) μπορεί και να το χαρίσω τελείως, είτε έρθουν είτε όχι διότι δεν αξίζει να ανοίγω χαζά dispute και να χαλάω το reputation του λογαριασμού μου (εξάλλου σπάνια χάνεται κάτι).

Υπόψην επειδή έχω κάνει αρκετές αγορές επί 10 χρόνια σχεδόν ανέκαθεν ήμουν gold member και φέτος είμαι platinum member, πράγμα που μετράει όταν κάτι πάει στραβά. Γενικά ΠΟΤΕ δεν έχασα λεφτά ή αντικείμενο από aliexpress. Μάλιστα δύο φορές έχει τύχει να πάρω αντικείμενο + λεφτά, σκέφτηκα να αποπληρώσω τον πωλητή εκτός ali, αλλά δεν το έκανα επειδή την πρώτη ήταν αντικείμενο που βιαζόμουν και είχε υποσχεθεί γρήγορη παράδοση και δεν ήρθε (αναγκάστηκα να πάρω από αλλού) και τη δεύτερη είχε κάνει λάθος το tracking και ήρθε με άλλο αργότερα, αλλά είχε ένα μικρό ελάττωμα οπότε πάλι τον «εκδικήθηκα» και δεν επικοινώνησα να τον αποπληρώσω (τώρα που το ξανασκέφτομαι το μετανιώνω, έπρεπε να του δώσω ένα μέρος του ποσού για ηθικούς λόγους).

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/2/2021 στις 1:05 ΜΜ, waveparticle είπε

Παιδια, αν κανω αγορα απο αμερικη και στην αποδειξη σημειωσουν ποσό 40$ (η κανονικη τιμη ειναι 100$), θα πληρωσω τελωνειο? Φανταζομαι αν πληρωσω θα ειναι χαμηλο ποσο πχ 10$?

Η αποστολη με dhl express. 

Στις 26/2/2021 στις 1:09 ΜΜ, Dantε είπε

Captain America Laughing GIF by mtv

πριν 2 βδομαδες, με παιρνει η κοπελα μ τηλεφωνο και μου λεει:

-αγορασα κατι μαγιο και μου ηρθε ενα μηνυμα να το κοιταξω γιατι κατι λεει για τελωνειο! (be aware that may need to pay extra for exchange) κατι τετοιο μου χε πει.

-απο που τα πηρες?

-απο ενα μαγαζι κατσε να σου στειλω λινκ

(κοιταω το μαγαζι, ινδονησια!!! αποστολη, dhl!! κοστος μαγιο, 250 ευρω!!) εγκεφαλικο!!

-αγαπη μου, ξερεις θα πληρωσεις τελωνειο.. 

10 μερες μετα, με παιρνει τηλεφωνο

ελα, μου εφεραν το δεμα, δεν πληρωσα κατι.

τι παίχτηκε? δεν υπηρχε καπου στο site οτι η τιμη περιλαμβανει δασμους η κατι τετοιο. 

Επεξ/σία από emperor4her

16 λεπτά πριν, emperor4her είπε

πριν 2 βδομαδες, με παιρνει η κοπελα μ τηλεφωνο και μου λεει:

-αγορασα κατι μαγιο και μου ηρθε ενα μηνυμα να το κοιταξω γιατι κατι λεει για τελωνειο! (be aware that may need to pay extra for exchange) κατι τετοιο μου χε πει.

-απο που τα πηρες?

-απο ενα μαγαζι κατσε να σου στειλω λινκ

(κοιταω το μαγαζι, ινδονησια!!! αποστολη, dhl!! κοστος μαγιο, 250 ευρω!!) εγκεφαλικο!!

-αγαπη μου, ξερεις θα πληρωσεις τελωνειο.. 

10 μερες μετα, με παιρνει τηλεφωνο

ελα, μου εφεραν το δεμα, δεν πληρωσα κατι.

τι παίχτηκε? δεν υπηρχε καπου στο site οτι η τιμη περιλαμβανει δασμους η κατι τετοιο. 

Ηταν τυχερη.

Η ηταν αντρας ο τελωνειακος και δε του πηγε στο μυαλο οτι ενα μαγιω απο Ινδονησια θα κοστιζει 2,5 κατοσταρικα 😁

Δεν πρόλαβα να ζητήσω επέκταση στο χρόνο παράδοσης

Το δέμα είναι στα ΕΛΤΑ στο κδα κ από τις 23/2 είναι μεταφόρτωση σε μεταφορικό μέσο..

Έψαχνα το δέμα στο κδα την Παρασκευή που μας πέρασε δεν το βρήκαν ποτέ...

Έχω ελπίδες για dispute?

Η αγορά έγινε 26/11 

44 λεπτά πριν, soudas είπε

Ποια η διαφορά μεταξύ aliexpress και alibaba όταν εχει να κανει με δασμούς και μεταφορικά;

aliexpress = λιανική πώληση...

alibaba = χονδρική πώληση...

Στις 28/2/2021 στις 4:21 ΜΜ, Aurumnus είπε

Είναι μεγάλο σε όγκο;

Όχι. Μισό κιλό και 25χ25.

Έστειλα απόδειξη από πωλητή και από τράπεζα όπως ζητήσανε και περιμένω

10 ώρες πριν, Dynamics είπε

Δεν πρόλαβα να ζητήσω επέκταση στο χρόνο παράδοσης

Το δέμα είναι στα ΕΛΤΑ στο κδα κ από τις 23/2 είναι μεταφόρτωση σε μεταφορικό μέσο..

Έψαχνα το δέμα στο κδα την Παρασκευή που μας πέρασε δεν το βρήκαν ποτέ...

Έχω ελπίδες για dispute?

Η αγορά έγινε 26/11 

Αφού τελειώσει ο επίσημος χρόνος παράδοσης, έχεις 15 μέρες ακόμα περιθώριο όπου μπορείς να κάνεις dispute.

• Like 1

Εγώ που ζήτησα επέκταση χρόνου προστασίας μου απάντησαν ότι μάλλον χάθηκε και αν θέλω να μου το ξαναστείλουν ή να μου επιστρέψουν την αξία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...