Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Ακόμα δεν έχω πάρει από αυτόν, γιατί ο πωλητής φαίνεται ολίγον τι shady.

Και επειδή πρώτη φορά βλέπω αυτή την LAPOSTE, και σε συνδυασμό με το 15-Day Buyer Protection, με προβληματίζει.

Όχι τόσο μην χάσω τα χρήματα, όσο μην τυχόν και στείλει από Κίνα και διεκπεραιωθεί εδώ από καμιά DHL και μου έρθει «κοστουμάκι» από το τελωνείο.

Όχι, δεν θα έρθει από Κίνα διότι έτσι ο πωλητής θα ρίσκαρε σοβαρά να φάει dispute αφού κάνουν πάνω από 2μηνο πια. Έχω παραλάβει τέτοια με κούριερ, είναι πολύ πιθανό να έπεσες σε drop shipping περίπτωση και να υπάρχει ενδιάμεσος εντός ΕΕ. Αν και κοστίζουν παραπάνω αυτοί οι πωλητές, ενίοτε τους έχω προτιμήσει προκειμένου να πάρω γρήγορα το αντικείμενο που χρειαζόμουν και όντως το πήρα με κούριερ (από Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία).

Το πολύ πολύ να δεις μεγάλο διάστημα στο awaiting shipment (πχ 10 ημέρες, ίσως και μήνα σε ειδικές περιπτώσεις όπως τώρα που είχαν πρωτοχρονιά), από τη στιγμή όμως που θα φανεί πως στάλθηκε ύστερα από μία εβδομάδα το νου σου στο κουδούνι.

Αν έχει ένα μεγάλο καλό το aliexpress είναι πως έχει διαδικασίες προστασίας. Δεν το διαφημίζω, απλά είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος εδώ και χρόνια (χωρίς να κάνω άσκοπα disputes όμως, ε).

Επεξ/σία από PCharon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Πωλητής από AliExpress, στέλνει με την μεταφορική LAPOSTE, με Estimated Delivery: 2-10 days.
Την ξέρει κάποιος; Μήπως είναι κάτι σαν την DHL, οπότε είναι σίγουρο το τελωνείο;

Ο πωλητής δίνει 15-Day Buyer Protection, αντί για 90-Day που είναι το συνηθισμένο.

Νομίζω είναι το Γαλλικό ταχυδρομείο! Φίλε αν θέλεις, δώσε tracking number. Η περιέργεια είναι μία εδώ: Είναι όντως αποστολή από Γαλλία,ή, είναι το 'next tracking number' από κανέναν Κινέζο courier!!! Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό.

52 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Νομίζω είναι το Γαλλικό ταχυδρομείο! Φίλε αν θέλεις, δώσε tracking number. Η περιέργεια είναι μία εδώ: Είναι όντως αποστολή από Γαλλία,ή, είναι το 'next tracking number' από κανέναν Κινέζο courier!!! Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό.

Δεν έχω παραγγείλει ακόμα, για τους λόγους που παρέθεσα παρακάτω.

Και ο πωλητής είναι πολύ καινούργιος.

1 ώρα πριν, Aurumnus είπε

Ακόμα δεν έχω πάρει από αυτόν, γιατί ο πωλητής φαίνεται ολίγον τι shady.

Και επειδή πρώτη φορά βλέπω αυτή την LAPOSTE, και σε συνδυασμό με το 15-Day Buyer Protection, με προβληματίζει.

Όχι τόσο μην χάσω τα χρήματα, όσο μην τυχόν και στείλει από Κίνα και διεκπεραιωθεί εδώ από καμιά DHL και μου έρθει «κοστουμάκι» από το τελωνείο.

3 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Δεν έχω παραγγείλει ακόμα, για τους λόγους που παρέθεσα παρακάτω.

Και ο πωλητής είναι πολύ καινούργιος.

Ποιά είναι η σελίδα του πωλητή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Ποιά είναι η σελίδα του πωλητή;

https://www.aliexpress.com/store/911426071

https://www.aliexpress.com/store/911423079

Μάλλον είναι ο ίδιος.

Πολύ shady.

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Aurumnus είπε

https://www.aliexpress.com/store/911426071

https://www.aliexpress.com/store/911423079

Μάλλον είναι ο ίδιος.

Πολύ shady.

Τέτοιοι πωλητες πρεπει να αποφευγονται. Θυμιζει hit and run επιπολαια δομημενη σελιδα.

1) Ονομα μαγαζιου random.

2) Μηδενικες αξιολογησεις.

3) Ημερομηνια ιδρυσης εταιρειας, πριν 1 μηνα Jan 14,2021

4) Σε ολα τα  προιοντα εχει λιγες παραγγελιες με διαθεσιμοτητα ωστοσο πανω απο 900 τμχ το καθενα.......

5) Ολα τα προιοντα εχουν την ιδια εκπτωση 30%

6) Χωρις tracking

7) Ισως να εβαλε τις λιγες μερες παραλαβης μεσω της Laposte  για να προσελκυσει πιο ευκολα αγοραστες.

Επεξ/σία από Damianus

Παλιά υπήρχε η δυνατότητα να ζητήσεις από τον πωλητή για extend the Buyer Protection time και να δηλώσεις πόσες μέρες θέλεις παραπάνω.

kc-oss-1572093819035-image.png

https://service.aliexpress.com/page/knowledge?pageId=37&category=1000021992&knowledge=1060015071&language=en

Σε καμία από τις παραγγελίες μου δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
(Και σε μία τελειώνει η προστασία σε 10 μέρες, κολλημένο το πακέτο στο τελωνείο σχεδόν 2 μήνες)

Δεν υπάρχει πια αυτή η δυνατότητα;

19 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Παλιά υπήρχε η δυνατότητα να ζητήσεις από τον πωλητή για extend the Buyer Protection time και να δηλώσεις πόσες μέρες θέλεις παραπάνω.

kc-oss-1572093819035-image.png

https://service.aliexpress.com/page/knowledge?pageId=37&category=1000021992&knowledge=1060015071&language=en

Σε καμία από τις παραγγελίες μου δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
(Και σε μία τελειώνει η προστασία σε 10 μέρες, κολλημένο το πακέτο στο τελωνείο σχεδόν 2 μήνες)

Δεν υπάρχει πια αυτή η δυνατότητα;

Όντως, έτσι είναι. Του στέλνεις μήνυμα στο chat και στο κάνει

Παίδες χθες και σήμερα παρέλαβα δέματα που ήταν παραγγελία από τις 6 Ιανουαρίου. Έχω ακόμα ένα δέμα ωστόσο, με παραγγελία την ίδια ημερομηνία, που είναι απ τις 18 Ιανουαρίου on transit από NL. Έχει κολλήσει κάπου, ή έχει buggαρει το σύστημα και δεν μου δείχνει περισσότερες πληροφορίες? 

12 ώρες πριν, Γαλαζοαιματος είπε

Παίδες χθες και σήμερα παρέλαβα δέματα που ήταν παραγγελία από τις 6 Ιανουαρίου. Έχω ακόμα ένα δέμα ωστόσο, με παραγγελία την ίδια ημερομηνία, που είναι απ τις 18 Ιανουαρίου on transit από NL. Έχει κολλήσει κάπου, ή έχει buggαρει το σύστημα και δεν μου δείχνει περισσότερες πληροφορίες? 

Τα PostNL δέματα έρχονται ακανόνιστα! Και εγώ έχω τέτοια σαν εσένα. Και από την άλλη, δέμα που εστάλη τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου από το PostNL sorting center στην Ολλανδία, σχεδόν έφτασε σπίτι μου!

Μια απο τα ίδια !!! . Σήμερα άφησαν ειδοποιητήριο για το πρώτα απο τα πολλά που περιμένω απο Aliexpress, το οποίο όπως ήταν απο τα τελευταία που είχα παραγγείλει. Μιλάμε για 22 μέρες ΜΟΝΟ!!!!
Υπάρχουν άλλα που είναι απο αρχές Δεκέμβρη και δεν έχω νεότερα (αν έφτασαν Ελλάδα εννοώ .....). Πάντα με NL.

Παιδιά δέμα μου σταμάτησε τελωνείο και μου στείλανε μήνυμα να στείλω απόδειξη. 

Αν έχω απόδειξη από τον πωλητή που λέει ότι είναι κάτω από 20ε είμαι καλυμμένος και το λαμβάνω κανονικά ή ότι και να γίνει κινδυνεύω με καμπάνα;

Στις 23/2/2021 στις 2:53 ΠΜ, Dynamics είπε

μολις ειδα οτι επιτελους το δεμα μου πηγε επιτελους στο κδα...δεμα απο τις 26/11 

Καλησπέρα να ρωτήσω. Τα δέματα που δεν έχουν tracking (δηλαδή σταματάνε μόλις φύγουν από Κίνα), θα εμφανιστούν στο tracking της Ελλάδας; Έτσι το είδες κ εσυ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/2/2021 στις 2:53 ΠΜ, Dynamics είπε

μολις ειδα οτι επιτελους το δεμα μου πηγε επιτελους στο κδα...δεμα απο τις 26/11 

τραγικο... και εγω στα ιδια ειμαι με παραγγελιες απο αρχες δεκεμβριου. Να μαντεψω PostNL?

7 ώρες πριν, logo15 είπε

Παιδιά δέμα μου σταμάτησε τελωνείο και μου στείλανε μήνυμα να στείλω απόδειξη. 

Αν έχω απόδειξη από τον πωλητή που λέει ότι είναι κάτω από 20ε είμαι καλυμμένος και το λαμβάνω κανονικά ή ότι και να γίνει κινδυνεύω με καμπάνα;

Στελνεις αποδειξη και αφηνουν το δεμα να συνεχισει την πορεια του προς το σπιτι σου, δεν πληρωνεις κατι επιπλεον επειδη μπηκε τελωνειο

Επεξ/σία από MessatsuRoku

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...