Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 ώρες πριν, Balrog είπε

Το δέμα 23€ σταμάτησε τελωνείο (αν και priority direct) αλλά δεν τους έχω στείλει τα αποδεικτικά μιας και δεν συμφέρει προφανώς. Θα το καταστρέψουν κάποια στγιμή ή θα το στείλουν πίσω στην Κίνα; Γνωρίζει κανείς;

Διάβασα εδώ σε σχολεία ότι τα βγάζουν σε πλειστηριασμο. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Γαλαζοαιματος είπε

Διάβασα εδώ σε σχολεία ότι τα βγάζουν σε πλειστηριασμο. 

Νομίζω ότι θα γυρίσει πίσω. Σε πλειστηριασμό βγαίνουν αυτά που έχουν εκτελωνιστεί. Πρόσεξε: αυτό δεν έχει εκτελωνιστεί, γιατί ζητάνε αποδεικτικά για να το εκτελωνίσουν! Αν δεν τα στείλεις, δεν θα κάνουν εκτελωνισμό, οπότε θα πάει πίσω!

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Balrog είπε

Το δέμα 23€ σταμάτησε τελωνείο (αν και priority direct) αλλά δεν τους έχω στείλει τα αποδεικτικά μιας και δεν συμφέρει προφανώς. Θα το καταστρέψουν κάποια στγιμή ή θα το στείλουν πίσω στην Κίνα; Γνωρίζει κανείς;

Εάν επικοινωνήσει μαζί σου το γραφείο εκτελωνισμού για να προσκομίσεις έγγραφα, τότε υφίσταται 1 μήνας περιθώριο να το κάνεις. Ύστερα η επιστολή/δέμα αποστέλλεται πίσω.

Δεν ισχύει αυτό με τους πλειστηριασμούς. Αυτό που γράφω προκύπτει από το ίδιο το ειδοποιητήριο που στέλνει η τελωνειακή υπηρεσία.

Επεξ/σία από PCharon
  • Like 1
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, Γαλαζοαιματος είπε

Καλησπέρα σας. Υπάρχει τρόπος να ακυρώσω παραγγελιες από Ali, και να έχω refund, ενώ είναι in transit? Είτε περιμένουν Αθήνα για τελωνείο, είτε είναι ακόμα Ολλανδία πχ? 

Γνωρίζει κάποιος? 

11 ώρες πριν, Γαλαζοαιματος είπε

Καλησπέρα σας. Υπάρχει τρόπος να ακυρώσω παραγγελιες από Ali, και να έχω refund, ενώ είναι in transit? Είτε περιμένουν Αθήνα για τελωνείο, είτε είναι ακόμα Ολλανδία πχ? 

Δεν υπάρχει.

Παραλαμβάνεις και:

• Είτε είναι ελαττωματικό το προϊόν, οπότε ζητάς refund
  • Είτε συνεννοήσαι πρώτα με τον πωλητή, οπότε το στέλνεις πίσω με δικά σου έξοδα, και όταν το παραλάβει και βεβαιωθεί ότι είναι ΟΚ, τότε σου επιστρέφει τα χρήματα
Στις 11/2/2021 στις 8:34 ΜΜ, markpiros είπε

Βλέπω σχόλια εδώ και έχω 5 παραγγελίες από ali από Νοέμβρη Δεκέμβρη και ολες έχουν κολλήσει στο Arrival at GREECE inward office of exchange κάποιες από 12 και κάποιες από 13 Δεκέμβρη ,στην Yanwen logistics

Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει? Μια από αυτές είχε έρθει και πάλι στην εφαρμογη κολλημένη τελωνείο την είχε 

Ακριβώς μία από τα ίδια και εγώ.

9 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Δεν υπάρχει.

Παραλαμβάνεις και:

• Είτε είναι ελαττωματικό το προϊόν, οπότε ζητάς refund
  • Είτε συνεννοήσαι πρώτα με τον πωλητή, οπότε το στέλνεις πίσω με δικά σου έξοδα, και όταν το παραλάβει και βεβαιωθεί ότι είναι ΟΚ, τότε σου επιστρέφει τα χρήματα

Ακριβώς μία από τα ίδια και εγώ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχεις παραλάβει δέμα που είναι τελωνείο από τις 12-13 Δεκέμβρη? 😲. Τελείωσε το buyers protection, και ζήτησες expand? Και εμένα είναι απ τις 18 Ιανουαρίου, και λέω τι κάνουν 1 μήνα στον αερολιμένα. Καλό Πάσχα παραλαβές.... 

Εγώ έχω απο Ali 3 πακέτα , όλα κάτω απο 22 €, 18/12 & 19/12 με NL και 19/12 με CN που δεν έχουν φτάσει ακόμα Ελλάδα (τουάχιστον έτσι φαίνεται στις μηχανές αναζήτησης) και 2 πακέτα , πάλι απο Ali , που παρήγγειλα στις 02/02 και έφυγαν με NL χθες και σήμερα έφτασαν Ελλάδα , μάλιστα στο ένα έχω και "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)" !!!!!!!!!!!
Τι να πω τώρα ???

Μολις τωρα μου κλεισανε πακετο και εμενα, που εφτασε απο ολλανδια σημερα το πρωι. και σημερα το πρωι κλεισιμο απο γετα. Ενα αλλο πακετο που καθονταν αερολιμενα απ τις 18 φεβρουαριου, σημερα και εκεινο εκλεισε γετα

Στις 19/2/2021 στις 3:53 ΜΜ, PCharon είπε

Εάν επικοινωνήσει μαζί σου το γραφείο εκτελωνισμού για να προσκομίσεις έγγραφα, τότε υφίσταται 1 μήνας περιθώριο να το κάνεις. Ύστερα η επιστολή/δέμα αποστέλλεται πίσω.

Ευχαριστώ! Βολέυει που το στέλνουν πίσω για να ζητήσουμε και refund πιο εύκολα από τον αποστολέα ή το paypal. Μια φορά είχα προσκομίσει τα έγγραφα για κάτω από 22€, αλλά δεν πρόλαβα να το παραλάβω από ελτα λόγω δουλειάς και όντως το έστειλαν πάλι Κίνα. Τώρα το έχουν κρατήσει 3 μήνες στο τελωνείο, πιθανόν λόγω κορονοϊού.

11 ώρες πριν, Balrog είπε

Βολέυει που το στέλνουν πίσω για να ζητήσουμε και refund πιο εύκολα από τον αποστολέα ή το paypal.

PayPal στο AliExpress;;;;;;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Γαλαζοαιματος είπε

Είχα ζητήσει σ έναν πωλητή να πληρώσω με PayPal και δέχτηκε. 

Τότε μόνο με το PayPal….

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πωλητής από AliExpress, στέλνει με την μεταφορική LAPOSTE, με Estimated Delivery: 2-10 days.
Την ξέρει κάποιος; Μήπως είναι κάτι σαν την DHL, οπότε είναι σίγουρο το τελωνείο;

Ο πωλητής δίνει 15-Day Buyer Protection, αντί για 90-Day που είναι το συνηθισμένο.

Επεξ/σία από Aurumnus

8 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Πωλητής από AliExpress, στέλνει με την μεταφορική LAPOSTE, με Estimated Delivery: 2-10 days.
Την ξέρει κάποιος; Μήπως είναι κάτι σαν την DHL, οπότε είναι σίγουρο το τελωνείο;

Ο πωλητής δίνει 15-Day Buyer Protection, αντί για 90-Day που είναι το συνηθισμένο.

Δεν έχει τελωνείο, τα στέλνουν με αφετηρία εντός ΕΕ. Θα σου έρθει πιθανότατα με κάποιο courier. Οι χρόνοι αυτοί ισχύουν. Νομίζω με Γενική Ταχυδρομική καταλήγει το LAPOST, δε θυμάμαι τώρα να σου πω 100%. Το νου σου να είσαι σπίτι να παραλάβεις, αλλιώς θα τρέχεις να βρεις το σημείο παραλαβής. Το κακό είναι πως δε μπορείς να κάνεις track με τα IDs που ανεβάζουν στο aliexpress οπότε θα σου έρθει κάπως ξαφνικά, να ξέρεις όμως πως από τη στιγμή που το έστειλε θα σου έρθει οπότε το νου σου στο κουδούνι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, PCharon είπε

Δεν έχει τελωνείο, τα στέλνουν με αφετηρία εντός ΕΕ. Θα σου έρθει πιθανότατα με κάποιο courier. Οι χρόνοι αυτοί ισχύουν. Νομίζω με Γενική Ταχυδρομική καταλήγει το LAPOST, δε θυμάμαι τώρα να σου πω 100%. Το νου σου να είσαι σπίτι να παραλάβεις, αλλιώς θα τρέχεις να βρεις το σημείο παραλαβής. Το κακό είναι πως δε μπορείς να κάνεις track με τα IDs που ανεβάζουν στο aliexpress οπότε θα σου έρθει κάπως ξαφνικά, να ξέρεις όμως πως από τη στιγμή που το έστειλε θα σου έρθει οπότε το νου σου στο κουδούνι.

Ακόμα δεν έχω πάρει από αυτόν, γιατί ο πωλητής φαίνεται ολίγον τι shady.

Και επειδή πρώτη φορά βλέπω αυτή την LAPOSTE, και σε συνδυασμό με το 15-Day Buyer Protection, με προβληματίζει.

Όχι τόσο μην χάσω τα χρήματα, όσο μην τυχόν και στείλει από Κίνα και διεκπεραιωθεί εδώ από καμιά DHL και μου έρθει «κοστουμάκι» από το τελωνείο.

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...