Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 ώρες πριν, MessatsuRoku είπε

Στο τελωνειο γενικα πως επιλεγουυν αντικειμενα? Τα σκαναρουν για να δουν αν εχουν μπαταρια?

Τελικα ηρθε με αυτοκολληκατι τελωνειακος ελευθερο

Κοιτάνε την τελωνειακή δήλωση καθώς και το κόστος που είναι δηλωμένο σε αυτήν. Παίρνουν και στα υπ'όψιν τι φαίνεται να περιέχει μέσα πιάνοντας το δέμα, και αναλόγως πράτουν. Είναι αδύνατον να ξέρουν το ρολόι σου πόσο κάνει, αφού δεν έχουν την παραγγελία σου μπροστά. Και εννοείτε ότι κυνηγάνε τα 'τελωνειακώς επικίνδυνα' προϊόντα (κινητά τελέφωνα κτλ.) γιατί αυτά έχουν και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να δώσουν ΦΠΑ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giorgos1966 είπε

Ποτε ακριβώς (ημερομηνία) τα ειχες παραγγείλει; Δηλαδη ζήτησες refund και σου γυρίσανε τα χρήματα; Και μπορει να τα παραλάβεις κάποια στιγμή τσάμπα; Αμα είναι να το κάνω και εγώ....

Καλησπέρα! Το ένα 16/10 και το άλλο 13/11. Στο πρώτο άνοιξα τώρα refund γιατί έχει χρόνο προστασίας. Δηλαδή αν παρέλθει το περιθώριο δε μπορείς να ζητήσεις πίσω τα χρήματα σου. Στο δεύτερο εκανα πριν δυο εβδομάδες αν θυμάμαι καλά για τον ίδιο λόγο. 
ναι στα επιστρέφουν αλλά προσοχή αν κανεις συχνά refund requests μπορεί και να φας ban. Αλλά εγώ δεν κάνω. Δηλαδή σε ότι δεν έχει έρθει μόνο και με καλύπτει η προστασία. Σε κάποια αντικείμενα κάτω των 2€ δεν τα έχω ζητήσει καν τα λεφτά πίσω από φόβο μάλλον. 
αλλα θέλω πολύ να βρω μήπως έχει έρθει το αντικείμενο Ελλάδα. Σκοπός μου είναι μετά να επικοινωνήσω με τον πωλητή και να του βάλω τα λεφτά μέσω PayPal. Ήταν και αξία κοντά 20€. 

EDIT: να προσθέσω ότι στο refund έχει δυο επιλογές. Να επιλέξεις να πάρεις τα λεφτά. Και να επιλέξεις να πάρεις τα λεφτά και να επιστρέψεις το αντικείμενο. Αλλά στη περίπτωση μου δεν έχω πάρει καν το αντικείμενο στα χέρια μου. Όποτε συνήθως επιλέγω το πρωτοΖ. Πάντως σε όσα έχω ζητήσει refund δε βρέθηκαν ποτε. Όποτε δικαίως εκανα ότι εκανα.

το συγκεκριμένο το χρειάζομαι για τη δουλειά άμεσα δυστυχώς για αυτό θέλω να πάω να ρωτήσω στο ταχυδρομείο. Και αν βρεθεί σαφώς να τον πληρώσω.

Επεξ/σία από sp3cial
  • Like 1

καλησπερα σσε ολους.θελω μια βοηθεια.θελω να αγορασω απο το aliexpress ενα Car Radio multimedia Player αξιας 130ευρω και μου εχει επιλογη να το παραγγειλω απο πολωνια.θα πληρωσω κατι εξτρα? θα εχει τελωνειο?

11 λεπτά πριν, danos1970 είπε

καλησπερα σσε ολους.θελω μια βοηθεια.θελω να αγορασω απο το aliexpress ενα Car Radio multimedia Player αξιας 130ευρω και μου εχει επιλογη να το παραγγειλω απο πολωνια.θα πληρωσω κατι εξτρα? θα εχει τελωνειο?

Όχι τελωνειακά ελεύθερο διότι η Πολωνία είναι στην ΕΕ. Εχει αναφερθεί και πιο πάνω.

• Like 1

1 ώρα πριν, danos1970 είπε

Αμα λες το Cainiao Express Warehouse Shipping σημερα παρελαβα με DHL Express 15 μερες μετα την παραγγελια χωρις να περασει καν απο τελωνειο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, MessatsuRoku είπε

Αμα λες το Cainiao Express Warehouse Shipping σημερα παρελαβα με DHL Express 15 μερες μετα την παραγγελια χωρις να περασει καν απο τελωνειο

1 λεπτό πριν, danos1970 είπε

ναι με αυτο.ευχαριστω

Επεξ/σία από danos1970

Στις 13/4/2019 στις 6:25 ΜΜ, nikpar00 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Παρήγγειλα από AliExpress φώτα μπάνιου 25 δολάρια και με κουπόνι πήγαν 20 δολάρια. Μπήκαν τελώνιο αν στείλω αυτά είμαι εντάξει?

Στείλε την κίνηση της κάρτας σου, καθώς και τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σου, όπου εκεί φαίνεται πραγματικά ότι πήραν 20 δολάρια από την κάρτα σου

5 ώρες πριν, danos1970 είπε

Ρώτα τον πρώτα αν πραγματικά στέλνει από Πολωνία (γιατί έχω δει διάφορα τρελά με αυτά). Μην εκπλαγείς στο τέλος αν δεις shipping κανονικά από Κίνα, και τραβάς τα μαλλιά σου. Μην τους εμπιστεύεσαι έυκολα

• Like 1

Καλησπέρα, παρήγγειλα κάτι θήκες απο ali πριν κανα 2μηνο. Έχω στείλει μήνυμα στον seller και μου έδωσε tracking number LP00XXXXXXXXXXXX  (which is adhered at your country) και το λινκ global.cainiao.com. Με τι μεταφορική θα έρθει? Εχω <30 μέρες για dispute 

Καλησπέρα, για μικοπράγματα κτλπ αξίας κάτω απο 22 ευρώ (συγκεκριμένα θελω κατι μικρο-πραγματα αξίας 5-6 ευρώ το καθένα και μερικά ακόμα απο 2-3 ευρώ το καθένα) ισχυεί το οτι ακόμα δεν περνάνε τελωνείο? Ασχετα οτι θα έχω 6-7 δέματα συνολικά? 

9 λεπτά πριν, djnoizeteck είπε

Καλησπέρα, για μικοπράγματα κτλπ αξίας κάτω απο 22 ευρώ (συγκεκριμένα θελω κατι μικρο-πραγματα αξίας 5-6 ευρώ το καθένα και μερικά ακόμα απο 2-3 ευρώ το καθένα) ισχυεί το οτι ακόμα δεν περνάνε τελωνείο? Ασχετα οτι θα έχω 6-7 δέματα συνολικά? 

Ναι ισχύει

• Thanks 1

9 ώρες πριν, ELLINIKIfeta είπε

Καλησπέρα, παρήγγειλα κάτι θήκες απο ali πριν κανα 2μηνο. Έχω στείλει μήνυμα στον seller και μου έδωσε tracking number LP00XXXXXXXXXXXX  (which is adhered at your country) και το λινκ global.cainiao.com. Με τι μεταφορική θα έρθει? Εχω <30 μέρες για dispute 

Τώρα τελευταία το χρησιμοποιεί η Cainiao logistics στον τρόπο αποστολής 'Cainiao economy for special goods' και μετά τα δίνει στο China post. Αλλα, επειδή λες πριν κάνα δίμηνο είναι η παραγγελία, μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει το Uzbekistan Post ή το Kazakstan Post. Δώσε ακριβώς το tracking number να δούμε

Θέλω να αγοράσω μια ip camera,η αξία της με μεταφορικά είναι 21,00 ευρώ .Θεωρητικά δεν περνάει τελωνείο.Η αποστολή μάλλον θα γίνει με συστημμενο.Υπαρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο,λόγω μεγέθους κτλ .;Αν περάσει ,θα μου ζητήσουν τπτ ώστε να δουν την αξία της(π.χ απόδειξη);Υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ κάτι;

1 ώρα πριν, tnss είπε

Θέλω να αγοράσω μια ip camera,η αξία της με μεταφορικά είναι 21,00 ευρώ .Θεωρητικά δεν περνάει τελωνείο.Η αποστολή μάλλον θα γίνει με συστημμενο.Υπαρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο,λόγω μεγέθους κτλ .;Αν περάσει ,θα μου ζητήσουν τπτ ώστε να δουν την αξία της(π.χ απόδειξη);Υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ κάτι;

Αν η αξία προϊόντος + μεταφορικά παραμείνει στα 21€, όπως αναφέρεις, δεν πληρώνεις τίποτα.
Το όριο είναι 22€.

Αν στο σταματήσουν και ζητήσουν αποδεικτικά, συνήθως το screenshot με την πληρωμή από paypal ή την σελίδα πληρωμής από AliExpress είσαι εντάξει.

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, ekkli είπε

Αν στο σταματήσουν και ζητήσουν αποδεικτικά, συνήθως το screenshot με την πληρωμή από paypal ή την σελίδα πληρωμής από AliExpress είσαι εντάξει.

Αυτο που δεν ξέρω είναι αν μου το ζητήσουν ή κάνουν ότι θέλουν .Αλλά από ότι διάβασα αλλού ,έτσι μάλλον γίνεται .Σου ζητάνε την απόδειξη.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/1/2021 στις 8:49 ΜΜ, t-shock είπε

Προσοχή με τις "ευρωπαικές αποθήκες" γιατί 2/2 στα που πήρα, ήρθαν με YUN Express. Τελωνίο δεν πέρασαν αλλά ήρθαν από Κίνα και όχι από κάποιο σημείο της ΕΕ

Και σε μένα συνέβη αυτό, διάλεξα ευρωπαϊκή αποθήκη αλλά έφυγαν από Κινα. Πέρασαν τελωνείο σε άλλη χώρα στη διαδρομή αλλά δεν πλήρωσα κάτι, παρόλο που η αγορά μου ήταν πάνω από 22 ευρώ. Νομίζω είναι συχνή τακτική των πωλητών τελευταία και μάλλον κάτι που κανονίζουν με τις εταιρείες κούριερ που συνεργάζονται.

Επεξ/σία από calliope

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...