nikosgiann78 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, pier88 είπε Αυτό που δεν έχω καταλάβει εγώ είναι το εξής,φταίει το Ελτά για τις καθυστερήσεις αυτές η το τελωνείο;Ας μου εξηγήσει κάποιος γνώστης. Κάποιος σου απάντησε το τελωνείο έτσι ξερά. Η σωστή απάντηση είναι .... εξαρτάται!! Αν είναι συστημένο το δέμα, μπορεί να καθυστέρησε στον τελωνειακό έλεγχο. Αυτό όμως το βλέπεις. Τα απλά όμως δεν πάνε στον τελωνειακό έλεγχο. Εκεί φταίνε τα ΕΛΤΑ. Εγώ πήρα δέμα προχθές του Bpost που ήρθε εδώ πριν 2 μήνες. Ταυτόχρονα όμως πήρα δέμα του China post, που ήρθε εδώ πριν 20 μέρες περίπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pier88 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε Κάποιος σου απάντησε το τελωνείο έτσι ξερά. Η σωστή απάντηση είναι .... εξαρτάται!! Αν είναι συστημένο το δέμα, μπορεί να καθυστέρησε στον τελωνειακό έλεγχο. Αυτό όμως το βλέπεις. Τα απλά όμως δεν πάνε στον τελωνειακό έλεγχο. Εκεί φταίνε τα ΕΛΤΑ. Εγώ πήρα δέμα προχθές του Bpost που ήρθε εδώ πριν 2 μήνες. Ταυτόχρονα όμως πήρα δέμα του China post, που ήρθε εδώ πριν 20 μέρες περίπου. Πιστεύω ότι πλέον πάνε όλα στο τελωνείο,εμένα και τα απλά που παραλαμβάνω έχουν πράσινη ετικέτα επάνω(τελωνειακώς ελεύθερο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, pier88 είπε Πιστεύω ότι πλέον πάνε όλα στο τελωνείο,εμένα και τα απλά που παραλαμβάνω έχουν πράσινη ετικέτα επάνω(τελωνειακώς ελεύθερο). Τα untrackable για να είμαστε ακριβής (μέχρι στιγμής), δεν ελέγχονται στο τελωνείο! Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Καλημερα . Μια ερωτηση , πλεον στο ALI ολοι οι πωλητες σχεδον εχουν ως μεθοδο αποστολης την "AliExpress Standard Shipping" . Απο οτι εχω δει σε μικροπραγματα ( βυσματακια - αυτοκκολητα κλπ) ειναι μεσω POST NL "LT**************NL" . Αυτα περνανε τελωνειο ? ή ειναι τριγωνικη ? στα φτηνα που εχω παραγγειλει εγω δεν περασαν . θελω να παρω κατι ακριβο και ψαχνωμαι ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, villasg είπε Καλημερα . Μια ερωτηση , πλεον στο ALI ολοι οι πωλητες σχεδον εχουν ως μεθοδο αποστολης την "AliExpress Standard Shipping" . Απο οτι εχω δει σε μικροπραγματα ( βυσματακια - αυτοκκολητα κλπ) ειναι μεσω POST NL "LT**************NL" . Αυτα περνανε τελωνειο ? ή ειναι τριγωνικη ? στα φτηνα που εχω παραγγειλει εγω δεν περασαν . θελω να παρω κατι ακριβο και ψαχνωμαι ! Το Aliexpress standard shipping είναι ένας τρόπος αποστολής που ο Κινέζος δίνει το δέμα του σε μια αποθήκη του Aliexpress, και αυτή η αποθήκη 'αποφασίζει' με ποιον τρόπο θα σταλεί το δέμα (αναλόγως των συμφωνιών που έχει κάνει το ίδιο το Aliexpress). Τώρα που μιλάμε, χρησιμοποιούν το PostNL. Αύριο όμως, μπορεί να αλλάξει η συμφωνία και να χρησιμοποιούν κάποιο άλλο Post (πχ. Singapore Post). Είναι συστημένος τρόπος αποστολής και εννοείτε περνάει κανονικότατα τελωνείο. Τα φτηνοπράγματα σου δεν πέρασαν από το τελωνείο, γιατί εστάλησαν με untrackable τρόπο αποστολής (και δεν ελέγχονται στο τελωνείο μέχρι στιγμής). Ερώτηση: τι είναι αυτό το ακριβό που θέλεις να πάρεις; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pinball1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γνωρίζει κανείς αν ισχύει ότι από 1/1/2021 θα επιβαρύνονται με χρεώσεις τελωνείου και τα μικροπράγματα που κοστίζουν λιγότερο από 22€? Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από Kosmas70 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mar.pan. Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 45 λεπτά πριν, Kosmas70 είπε Γνωρίζει κανείς αν ισχύει ότι από 1/1/2021 θα επιβαρύνονται με χρεώσεις τελωνείου και τα μικροπράγματα που κοστίζουν λιγότερο από 22€? Εχει μεταφερθεί για 01/07/2021. https://www.taxathand.com/article/15016/Cyprus/2020/EU-VAT-e-commerce-package-postponed-until-1-July-2021?fbclid=IwAR1pXjgCUvS4RO3Yceaiwzxww2EHPDbJe47vAplBXLicewAxPR8MLCxZppw 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Τα φτηνοπράγματα σου δεν πέρασαν από το τελωνείο, γιατί εστάλησαν με untrackable τρόπο αποστολής (και δεν ελέγχονται στο τελωνείο μέχρι στιγμής). 8 ώρες πριν, villasg είπε ειναι μεσω POST NL "LT**************NL" δεν ηταν untrackable γιατι εκανα track κανονικα ολη την διαδρομη τους με το παραπανω tracking 3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Ερώτηση: τι είναι αυτό το ακριβό που θέλεις να πάρεις; watch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, villasg είπε δεν ηταν untrackable γιατι εκανα track κανονικα ολη την διαδρομη τους με το παραπανω tracking watch Φίλε, πίστεψε με ξέρω πολύ καλά πως δουλεύουν όλοι σχεδόν οι carriers του aliexpress. Το 'περνάει' τελωνείο, εννοώ ότι πάει στον έλεγχο (άσχετα αν χρεωθείς κάτι έξτρα μετά ή όχι). Είπες για ψιλοπράγματα που πήρες και δεν πέρασαν. Έτσι που το λες, καταλαβαίνω ότι δεν είχαν ούτε καν πράσινο ταμπελάκι 'τελωνειακώς ελεύθερα'. Για αυτό και σου γράφω ότι θα στα έστειλαν untrackable. Μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο. Αυτό που θέλεις να πάρεις είναι απλό ρολόι ή smartwatch, και τi κόστος έχει; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλέξανδρος Δρόσος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, παρήγγειλα κάτι ακουστικά από το AliExpress και μετά από έκπτωση από τα 24 ευρώ πήγανε στα 21(μαζί και με εκπτωτικό κουπόνι) υπάρχει περίπτωση χρέωσης? Από όσο γνωρίζω γιατί το έχω ψάξει πολύ αν ένα προϊόν είναι κάτω των 22 είναι τελωνειακός ελεύθερο σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos1966 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Αλέξανδρος Δρόσος είπε Καλησπέρα σε όλους, παρήγγειλα κάτι ακουστικά από το AliExpress και μετά από έκπτωση από τα 24 ευρώ πήγανε στα 21(μαζί και με εκπτωτικό κουπόνι) υπάρχει περίπτωση χρέωσης? Από όσο γνωρίζω γιατί το έχω ψάξει πολύ αν ένα προϊόν είναι κάτω των 22 είναι τελωνειακός ελεύθερο σωστά? Ναι σωστα δεν περναει τελωνειο. Μετα απο τον Ιουνιο αλλαζει το καθεστως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλέξανδρος Δρόσος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, giorgos1966 είπε Ναι σωστα δεν περναει τελωνειο. Μετα απο τον Ιουνιο αλλαζει το καθεστως. Ωραία σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, αν ζητήσουν τίποτα τους στέλνω απλά την συναλλαγή και είμαι καλά σωστά? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από Αλέξανδρος Δρόσος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 14 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Αυτό που θέλεις να πάρεις είναι απλό ρολόι ή smartwatch, και τi κόστος έχει; απλό ρολόι 85€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, villasg είπε απλό ρολόι 85€ Τα ρολόγια να ξέρεις ότι δεν είναι τελωνειακώς επικίνδυνα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεννοηθείς και σου γράψει σκέτο ρολόι με αξία πχ. 12.21 δολάρια στην τελωνειακή δήλωση, να ξέρεις ότι έχεις 99% πιθανότητες να περάσει έτσι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pinball1 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 16/1/2021 στις 7:14 ΜΜ, mar.pan. είπε Εχει μεταφερθεί για 01/07/2021. https://www.taxathand.com/article/15016/Cyprus/2020/EU-VAT-e-commerce-package-postponed-until-1-July-2021?fbclid=IwAR1pXjgCUvS4RO3Yceaiwzxww2EHPDbJe47vAplBXLicewAxPR8MLCxZppw Ευχαριστώ για την πληροφορία. Αν πράγματι εφαρμοστεί αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για το Aliexpress και τα παρόμοια διαδικτυακά καταστήματα. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από Kosmas70 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα