Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Αν βάλεις σημείωση στη τελική παραγγελία ότι δεν θέλεις να γίνει ενοποίηση των δεμάτων?

Δεν γνωρίζω, αλλά πιστεύω το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο και αν είναι έτσι, μάλλον δεν θα αλλάξει κάτι.

• Like 1
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/4/2025 στις 7:43 ΜΜ, sakisgri είπε

Μην τα παραγγείλεις όλα μαζί, κανόνισε κανένα δέμα να μη ξεπερνάει τα 186€ Vat Included (Χωρίς τα μεταφορικά) και άσε 4-5 μέρες ανάμεσα από κάθε παραγγελία για να μη γίνει ενοποίηση δεμάτων. Δες και εδώ τον οδηγό που έχω φτιάξει για τρόποι αποστολής κτλ. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907

Σάκη δεν επηρεάζει η ενοποίηση επειδή κάθε μεμονωμένη παραγγελία (συσκευάζεται ξεχωριστά) έχει πάνω το αντίστοιχο IOSS κωδικό και τον διαφορετικό αριθμό παραγγελίας. Πρέπει η παραγγελία να είναι ξεχωριστή η μία από την άλλη και κάτω των 186€ Vat Included, όπως αναφέρεις. Η ενοποίηση γίνεται μετά την τιμολόγηση, μετά την αποστολή στο κέντρο διαλογής. 

"Πρόβλημα" ίσως έχεις μόνο αν είναι από τον ίδιο πωλητή (μου έτυχε 4-5 φορές αλλά δεν πλήρωσα τελωνείο ποτέ), όπου τα συσκευάζει τελικός στην ίδια "κούτα" / "σακούλα" , ΧΩΡΙΣ αρχικό διαφορετικό αριθμό αποστολής ή διαφορετικό IOSS, ενώ στην ενοποίηση από διαφορετικούς πωλητές το καθένα είναι συσκευασμένο ανεξάρτητα και απλά μπαίνουν στην ίδια "σακούλα".  Οπότε just in case μπορεί να σπάσεις κάποιος την παραγγελία (αφού γίνεται Why not) αν αφορά τον ίδιο πωλητή ακριβώς με την λογική που λες.

Το Shein και το Temu έχουν πρόβλημα με την ΕΕ, γιατί ανεξάρτητα την παραγγελία όλα τα αντικείμενα τα έκοβαν "εικονικά" με διαφορετικό IOSS κωδικό το οποίο είναι Abuse της Ευρωπαϊκής οδηγίας. Ο άλλος έβαζε 1 παραγγελία πχ 300ευρώ και το έστελναν και καλά σαν πχ 20 παραγγελίες , μικρών ποσών, με 1 αποστολή.

Θεωρώ για εμάς που το Aliexpress πηγαίνει by the book είναι πολύ καλό γιατί ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις και γιατί έτσι δεν θα έχει κυρώσεις (λογικά) ποτέ. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/4/2025 στις 9:57 ΠΜ, Viviandg είπε

Επιστρέφω πάλι είναι στις 15 μέρες και κανένα updated δεν έχει το δέμα μου 

4 διαφορετικές παραγγελίες το τελευταίο τρίμηνο παραδόθηκαν από 31 έως 37 ημέρες,όλα ήταν Choice με αποστολή standard for special goods.Σε μια περίπτωση έκανε περίπου 15 ημέρες για να αλλάξει το status στο τρακιγκ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, radiotv είπε

4 διαφορετικές παραγγελίες το τελευταίο τρίμηνο παραδόθηκαν από 31 έως 37 ημέρες,όλα ήταν Choice με αποστολή standard for special goods.Σε μια περίπτωση έκανε περίπου 15 ημέρες για να αλλάξει το status στο τρακιγκ.

Σημαντικό για να δούμε αν είναι γενικό, τα έλαβες με ΕΛΤΑ ή με ACS όπως κάποιοι από εμάς το τελευταίο διάστημα; 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Σήμερα πήρα το δικό μου, choice special goods, 35 ημερολογιακές μέρες και 1 για να πάω να το πάρω από το λοκερ της acs

όλα εντάξει και χωρίς ζημιές

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Billator είπε

Σημαντικό για να δούμε αν είναι γενικό, τα έλαβες με ΕΛΤΑ ή με ACS όπως κάποιοι από εμάς το τελευταίο διάστημα; 

Acs ήταν όλα Choice 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, goyili είπε

παιδια τι διαφορα  υπαρζει στην αποστολη οταν το tracking number αρχιζει με γραμμα..π..χ..UC....και τι με αριθμο?...π.χ. 70....

Με λίγα λόγια τα UC********HU (και γενικά ότι έχει U μπροστά και HU πίσω) είναι απλή αποστολή (semitrackable) και έρχονται με τα ΕΛΤΑ.

Τα 10ψηφια (76********) είναι συστημένα (trackable) και έρχονται με την ACS.

Για περισσότερες πληροφορίες και πως προκύπτουν αυτά τα tracking number, δες εδώ  https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ένα δέμα από ali >184€, κολλημένο από 04 Απριλίου στο τελωνείο (your pachage is being inspected by customs). Μέθοδος αποστολής, AliExpress selection standard (LR***NL).

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω να επιταχύνω την κατάσταση; Με κάποιο τρόπο να τους στείλω την απόδειξη να εκδόσουν δασμό;;

Δημοσ.
On 01/04/2025 at 18:25, Billator said:

Καλησπέρα σε όλους, στα Super Discounted products για ακόμα μία φορά έχει πολλά προϊόντα με έκπτωση 95% + choice ή έκπτωση 95% + free shipping. Πολλά είναι ιδανικά για να κάνεις ψευτοδωράκια σε φίλους / γονείς / αδέρφια κλπ. 

Ενδεικτικά μερικά από αυτά αγόρασα (οι τελικές είναι μαζί με τα μεταφορικά):

• Ανταλλακτικά για ρομποτική σκούπα (4x Filters,2x main brushes, 4 side brushes), έχει σχεδόν για όλα τα μοντέλα με direct αγορά στο store το πακέτο αυτό κανονική τιμή στα 27,35$, όμως εμφανίζεται στα Supper Discounted products στα 14.12$ (το ίδιο πακέτο) , οπότε και με coins πήγε στα 2.24$ (Ο πωλητής είναι αυτός: https://www.aliexpress.com/store/1102583093)
  • 6 μέτρα COB LED ταινία , από 10,12$ με coins πήγε στα 0,58$ (έχει πολλούς πωλητές αρκεί να μπείτε σε μερικά για να ξεκινήσουν να εμφανίζονται)
  • Στον συγκεκριμένο πωλητή αν σας εμφανίσει προϊόντα επίσης είναι 95% έκπτωση https://www.aliexpress.com/store/1103838861 , πήρα ένα Desk lamp από 5,08$ με coins πήγε στα 0,10$. Συνήθως το πρωί έχουν τα προϊόντα του 95% έκπτωση πρέπει να έχει περιορισμό στην ποσότητα.
  • Πολλές επιλογές σε Zip Ties η 100άδα βγαίνει από 0,05$ έως 0,28$ ανάλογα το μέγεθος. Αντίστοιχα έχει πολλούς πωλητές απλά ίσως πρέπει να ανοίξετε κάποια για να ξεκινήσουν να εμφανίζονται
  • Πολλά προιόντα Toocki (φορτιστές / ακουστικά / καλώδια) με 95% έκπτωση προσωπικά πήρα 2 φορτιστές αυτοκινήτου 87W με καλώδιο , από 18,62$ με coins πήγε στα 1,63$ , και σήμερα 2 AUX bluetooth adapters η αρχική σε αυτά ήταν λίγο πιο ακριβά (5$ το καθένα ενώ τα πουλάει 3,5-4$) αλλά είχε δωρεάν μεταφορικά με choice οπότε από 10,14$  με coins πήγε στα 0,59$ 
  • Μικρά Κουτιά αποθήκευσης , ο πωλητής είναι ο Real Hawk (έχει 4-5 καταστήματα για αυτό δεν παραθέτω κάποιο συγκεκριμένο URL) και πουλάει RC parts. Έχει πολλά αντικείμενα πάλι με 95%, προσωπικά αγοράζω σταθερά σε κάθε event 2 κουτάκια αποθήκευσης (17*12*6cm) κοστίζουν 6-7$ και ανάλογα τον συνδιασμό (αν υπάρχουν) κουπονιών βγαίνουν από 0,01 έως 0,40$ με coins. Έχω πάρει καμιά 20αριά το τελευταίο 5μηνο. Προφανώς η αρχική είναι τσιμπημένη αλλά αν έχεις coins αξίζουν από το να τα χάσεις (γιατί λήγουν κάθε 6 μήνες τα coins)

Προφανώς υπάρχουν πολλά παραπάνω, μιας και εμφανίζει συνήθως στον καθένα με βάση τις προτιμήσεις / ιστορικό.

Σε κάποιο επόμενο post για όποιον ενδιαφέρεται θα γράψω πως να μαζεύουμε 2-3$ coins ανά ημέρα. Πλέον βγάζει σταθερά πραγματάκια που αξίζουν. 

Με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω πως αξιοποιούνται τα coins σε τέτοιο βαθμό. Μέχρι στιγμής μου αφαιρεί πολυ μικρά ποσά με τα coins στις παραγγελίες

Δημοσ.

καλησπερα 

εχω να παραλαβω διαφορα πακετακια απο aliexpress και σχεδον παντα μου τα βαζουν σε acs box, αν εγω απουσιαζω απο αθηνα και δεν ειμαι ωστε να τα παραλαβω στις 2 ημερες που τα αφηνουν μεσα, μετα τα επιστρεφουν στον αποστολεα η τα πηγαινουν στο καταστημα?

Μπορω να κανω κατι ωστε αν δεν ειμαι εκει ειτε να τα αφησουν αλλες δυο μερες η να τα κρατησουν στο καταστημα αν παρελθει ο χρονος των δυο ημερων στο acs box?

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Mr_Terror said:

Θα μιλήσεις με τα κεντρικά να ζητήσεις να τα πάνε σε κατάστημα και να τα κρατήσουν.Λογικα γίνεται.

Καλύτερα να πας στο κατάστημα της περιοχής από κοντά, όταν όλα έχουν φτάσει Θεσσαλονίκη όπου φαίνονται στο σύστημα τους. Διότι θα ζητήσουν PIN για την αλλαγή σε παραλαβή από κατάστημα. Από την σελίδα τους με τη βοηθό ACistant είναι αναξιόπιστο διότι τις μισές φορές το βάζουν στις θυρίδες έξω ακριβώς απτό κατάστημα παρόλο που δεν επιλέγω θυρίδα αλλά παραλαβή από κατάστημα.

Αλλιως άσε το όπως έχει και πες σε κάποιον που εμπιστεύεσαι να του στείλεις το PIN και να παραλάβει για εσένα από τη θυρίδα

Επεξ/σία από omokas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/4/2025 στις 4:44 ΜΜ, radiotv είπε

Acs ήταν όλα Choice 

Και εμένα Acs 

Έκανε update και τώρα κόλλησε στο Import customs clearance complete τώρα δεν ξέρω πόσες μέρες θα κάνει εκεί 

Επεξ/σία από Viviandg
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Viviandg είπε

Και εμένα Acs 

Έκανε update και τώρα κόλλησε στο Import customs clearance complete τώρα δεν ξέρω πόσες μέρες θα κάνει εκεί 

Μαζί έρχονται με το δικό μου. Μπήκε Ευρώπη, δεν έχει κολλήσει. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι Ελλάδα, βαριά την μεθεπόμενη. Από εδώ και πέρα μην έχεις στο μυαλό σου ότι είναι "special goods" άρα τον ήπιαμε στην αναμονή, είναι σαν τα υπόλοιπα δέματα. Ιστορικά σε εμένα παραγγελίες οι οποίες φτάνουν ΕΕ, σε 4-5 εργάσιμες μαξ έχουν παραδοθεί σπίτι (επαρχία).

4 παραγγελίες που κοίταξα, τυχαία κιόλας έχουν φτάσει Πέμπτη/Παρασκευή να κάνουν clear customs εντός ΕΕ (όπως αυτή που περιμένουμε), Σάββατο "φεύγουν" για Ελλάδα και Τρίτη/Τετάρτη είναι Θεσσαλονική, +1-2 μέρες να παραδοθούν Καλαμάτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...