sakisgri Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, goyili είπε Αυτο ειναι ..UCO............HU.... Είναι απλή αποστολή (semitrackable) αυτά τα δέματα κάνουν περίπου 30-45 μέρες να φτάσουν σε εσένα και για αυτά ισχύει αυτό που γράφω εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 copy-paste: Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. δλδ αν στο parcelsapp η στην cainiao βλέπεις το "Arrived at local delivery center" / "Έφτασε στο τοπικό κέντρο παράδοσης", η ημερομηνία που θα γράφει, θα είναι η μέρα που τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα σου και το προώθησαν στην τοπική μονάδα διανομής της περιοχής σου για να γίνει η παράδοση. Συνήθως από τότε κάνει καμιά 10αρια μέρες να το παραλαβεις, αλλά επειδή τα ΕΛΤΑ είναι ότι να ναι, μπορεί να κάνει και παραπάνω η να χρειαστεί να πας από εκεί και να το αναζητήσεις. Αν πας και το αναζητήσεις μην δώσεις tracking number (γιατί θα κοιτάξουν στο pc και δουν ότι βλέπεις και εσύ και θα σου πούνε ότι να ναι, ενώ το δέμα μπορεί να είναι εκεί) Να το αναζητήσεις με το όνομα σου και την διεύθυνση σου. Και για άλλη φορά για τα φτηνά δέματα δλδ τα "semitrackable" που έρχονται με τα ΕΛΤΑ, καλά είναι να πάρεις και κάτι ακόμα από διαφορετικό κατάστημα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων και να αναβαθμιστεί σε trackable, έτσι θα έρθει με την ACS σε 12-16 μέρες περίπου. Τα γράφω στο λινκ που έβαλα πιο πάνω. Η δες αν υπάρχει σε προσφορά Choice (που επίσης είναι συστημένα και έρχονται με την ACS) αλλά εδώ αν θες free shipping (-2,99€) θα πρέπει το/τα προϊόν που θα πάρεις να ξεπερνούν τα 10€. Επεξ/σία 5 Απριλίου από sakisgri 1
goyili Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) δηλαδη ειναι εδω ελλαδα απο 25/2 και δεν το εχουν φερει ακομη?..σ ευχαριστω παρα πολυ.. 25 Φεβ 202504:25 Έφτασε στο τοπικό κέντρο παράδοσης Cainiao Is my package stuck in transit?Is my package stuck in customs? ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ: Αριθμός Αντικειμένου: Ημερομηνία & Ώρα Κατάσταση Περιοχή 14/02/2025 16:42 Αποστολή αντικειμένου ΟΥΓΓΑΡΙΑ και στα ελτα φαινεται οτι ειναι ουγγαρια γιαυτο εχασα την μπαλα...σ ευχαριστω πολυ να σαι καλα Επεξ/σία 5 Απριλίου από goyili 1
sakisgri Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 29 λεπτά πριν, goyili είπε δηλαδη ειναι εδω ελλαδα απο 25/2 και δεν το εχουν φερει ακομη?..σ ευχαριστω παρα πολυ.. 25 Φεβ 202504:25 Έφτασε στο τοπικό κέντρο παράδοσης Cainiao Is my package stuck in transit?Is my package stuck in customs? ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ: Αριθμός Αντικειμένου: Ημερομηνία & Ώρα Κατάσταση Περιοχή 14/02/2025 16:42 Αποστολή αντικειμένου ΟΥΓΓΑΡΙΑ και στα ελτα φαινεται οτι ειναι ουγγαρια γιαυτο εχασα την μπαλα...σ ευχαριστω πολυ να σαι καλα Από πιο πριν είναι στην Ελλάδα. Στις 25/2 άνοιξαν το σάκο με το δέμα σου μέσα και το σκαναρισαν (γιαυτό φάνηκε η ενημέρωση "Έφτασε στο τοπικό κέντρο παράδοσης" στην Cainiao και στο Parcelsapp) και λογικά το πολύ σε 10μερες θα είχε φτάσει στην τοπική μονάδα διανομής της περιοχής σου. Με λίγα λόγια το δέμα σου θα πρέπει να είναι εκεί τώρα. Η ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" δεν ακριβώς εννοεί αυτό που νομίζουμε, εννοεί ότι το τάδε δέμα αποστέλλεται από την Ουγγαρία προς τα ΕΛΤΑ, δλδ στις 14/02/2025 έφυγε από Ουγγαρία για Ελλάδα. 1
Viviandg Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Στις 2/4/2025 στις 4:03 ΜΜ, Viviandg είπε Καλησπερα εχω ενα δεμα 10 ψηφιο εχει να κινηθει 9 μερες με AliExpress selection standard for special goods παραγγελία 17/3 και έχει μείνει και σε αρχικό στάδιο . Έχει κάποιος κάτι παρόμοιο ; Επιστρέφω πάλι είναι στις 15 μέρες και κανένα updated δεν έχει το δέμα μου
xameleon7 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Να κάνω μια χαζή ερώτηση Τι γίνεται με τα combined shipping? Δηλαδή αν παραγγείλω 2 η 3 πακέτα και η μεταφορική τα κάνει combine τι παίζει με το τελωνείο αν η συνολική αξία και των 3 δεμάτων περνάει τα 186 με ΦΠΑ?
sakisgri Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 45 λεπτά πριν, xameleon7 είπε Να κάνω μια χαζή ερώτηση Τι γίνεται με τα combined shipping? Δηλαδή αν παραγγείλω 2 η 3 πακέτα και η μεταφορική τα κάνει combine τι παίζει με το τελωνείο αν η συνολική αξία και των 3 δεμάτων περνάει τα 186 με ΦΠΑ? Δεν το γνωρίζουμε, γιαυτό καλά είναι να μη κάνεις ταυτόχρονες παραγγελίες που θα ξεπεράσουν τα 186€. 5 ώρες πριν, Viviandg είπε Επιστρέφω πάλι είναι στις 15 μέρες και κανένα updated δεν έχει το δέμα μου Η άποψη μου είναι θα ξεκολλήσει. Αλλά αν θες στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή και ρώτα αν ξέρει κάτι. Αν και πιστεύω θα σου πει ότι το buyer protection είναι 90 μέρες, δεν έχεις να χάσεις κάτι να ρωτήσεις.
Viviandg Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 13 λεπτά πριν, sakisgri είπε Δεν το γνωρίζουμε, γιαυτό καλά είναι να μη κάνεις ταυτόχρονες παραγγελίες που θα ξεπεράσουν τα 186€. Η άποψη μου είναι θα ξεκολλήσει. Αλλά αν θες στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή και ρώτα αν ξέρει κάτι. Αν και πιστεύω θα σου πει ότι το buyer protection είναι 90 μέρες, δεν έχεις να χάσεις κάτι να ρωτήσεις. Έστειλα και μου είπε ότι είναι φυσιολογική και έχω μέχρι 14/5 να έρθει 1
chousi Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Καλησπέρα θέλω να κάνω έναν υπολογιστή αξίας 250€ γνωρίζει κανένα τι μπορεί να γίνει στο τελωνείο αν θα πληρώσω τίποτα; Ευχαριστώ πολύ
sakisgri Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 36 λεπτά πριν, chousi είπε Καλησπέρα θέλω να κάνω έναν υπολογιστή αξίας 250€ γνωρίζει κανένα τι μπορεί να γίνει στο τελωνείο αν θα πληρώσω τίποτα; Ευχαριστώ πολύ Καλησπερα, Ένα δέμα 250€? η διάφορα προϊόντα συνολική αξία 250€?
sakisgri Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 3 λεπτά πριν, chousi είπε Προϊόντα συνολική αξία 250€ συν μεταφορικά Μην τα παραγγείλεις όλα μαζί, κανόνισε κανένα δέμα να μη ξεπερνάει τα 186€ Vat Included (Χωρίς τα μεταφορικά) και άσε 4-5 μέρες ανάμεσα από κάθε παραγγελία για να μη γίνει ενοποίηση δεμάτων. Δες και εδώ τον οδηγό που έχω φτιάξει για τρόποι αποστολής κτλ. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Επίσης, θέλει λίγο προσοχή για αυτά που θέλεις να πάρεις, δες αξιολόγηση του καταστήματος και τα reviews από αυτούς που έχουν πάρει το συγκεκριμένο προϊόν και γενικά από το συγκεκριμένο κατάστημα. 1
nikοs Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα λίγο την βοηθειά σας γιατί μπερδεύτικα. Έκανα μια παραγγελία από aliexpress αξίας 189.65 είχε μεταφορικά 24.97. Όταν πήγα να πληρώσω που αφαέρεσε τον φπα; και το ποσό βγήκε 173.07... Θα φάω τελωνείο ; Θα πληρώσω κάτι παραπάνω; Δεν κατάλαβα...ειχα ξαναπαραγγείλει παλια αλλα δεν ειχα πρόβλημα. O πωλητής μου έφραψε αυτό: Hello friend, what can i help you? all the products are in stock. you only place order directly. we will help you put low than 40$ value on the PI when shipping. all the products not including Tax,you need pay it by yourself,because we have made a lower tax for you,so you only pay a little tax,if you are luckly,may no need to pay it ,it depends on your country custom! Επεξ/σία 7 Απριλίου από nikοs
sakisgri Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 2 ώρες πριν, nikοs είπε Καλησπέρα λίγο την βοηθειά σας γιατί μπερδεύτικα. Έκανα μια παραγγελία από aliexpress αξίας 189.65 είχε μεταφορικά 24.97. Όταν πήγα να πληρώσω που αφαέρεσε τον φπα; και το ποσό βγήκε 173.07... Θα φάω τελωνείο ; Θα πληρώσω κάτι παραπάνω; Δεν κατάλαβα...ειχα ξαναπαραγγείλει παλια αλλα δεν ειχα πρόβλημα. O πωλητής μου έφραψε αυτό: Hello friend, what can i help you? all the products are in stock. you only place order directly. we will help you put low than 40$ value on the PI when shipping. all the products not including Tax,you need pay it by yourself,because we have made a lower tax for you,so you only pay a little tax,if you are luckly,may no need to pay it ,it depends on your country custom! Καλησπέρα, ναι όταν αφαιρείται ο Φ.Π.Α. από το Aliexpress, περνάει τελωνείο στην Ελλάδα. Αν ο τρόπος αποστολής ήταν "Aliexpress Standard Shipping", "Cainiao Heavy Parcel Line", Cainiao Standard For Special Goods" η και "China Post Air Parcel" έρχεται με τα ΕΛΤΑ και δεν θα πληρώσεις πολλά. Αν το δέμα έρθει με τα ΕΛΤΑ και περάσει το δέμα με τα 40€ που γράφει ο πωλητής (πιο πιθανό) τότε θα πληρώσεις 9,6€ Φ.Π.Α. και 7,5€ τέλη εκτελωνισμού. Αν ρωτούσες πιο πριν, επειδή το όριο για να μη περάσει τελωνείο είναι 186€ και η τιμή είναι πολύ κοντά θα σου έλεγα να πεις τον πωλητή να δώσει κάποιο κουπόνι να πέσει κάτω από τα 186€, και για να μη περάσει τελωνείο, αλλά και για να έρθει με την ACS σε 12-16 μέρες περίπου. Με τα ΕΛΤΑ θα κάνει 1 με 2 μήνες. Βασικά αυτό που θέλεις είναι να γράφει Vat Included στο checkout και όχι price adjustment, εκτός αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση σε ενδιαφέρει να έρθει με τα ΕΛΤΑ, για να πληρώσεις τα λιγοτερα. Τα γράφω και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 1
Paragontas-x Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 23 ώρες πριν, sakisgri είπε Μην τα παραγγείλεις όλα μαζί, κανόνισε κανένα δέμα να μη ξεπερνάει τα 186€ Vat Included (Χωρίς τα μεταφορικά) και άσε 4-5 μέρες ανάμεσα από κάθε παραγγελία για να μη γίνει ενοποίηση δεμάτων. Δες και εδώ τον οδηγό που έχω φτιάξει για τρόποι αποστολής κτλ. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Επίσης, θέλει λίγο προσοχή για αυτά που θέλεις να πάρεις, δες αξιολόγηση του καταστήματος και τα reviews από αυτούς που έχουν πάρει το συγκεκριμένο προϊόν και γενικά από το συγκεκριμένο κατάστημα. Αν βάλεις σημείωση στη τελική παραγγελία ότι δεν θέλεις να γίνει ενοποίηση των δεμάτων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα