Mr_Terror Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Οταν μπει ελλαδα το πακετο σου και σκαναριστει απο την acs θα μπορεις το 10ψηφιο τρακ να το βαλεις στην σελιδα της acs για να παρακολουθεις το δεμα.Με acs θα σου ερθει. 1
gsxr1100 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε Οταν μπει ελλαδα το πακετο σου και σκαναριστει απο την acs θα μπορεις το 10ψηφιο τρακ να το βαλεις στην σελιδα της acs για να παρακολουθεις το δεμα.Με acs θα σου ερθει. Το σκεφτηκα αυτο που λες γιατι με ebay που ασχολουμαι χρονια με acs smart point παραλαμβανω σχετικα γρηγορα 10 μερες..Με αλιεπξπρες ποσο καιρο κανει πανω κατω να ερθει?Και αν μπορεις εξηγησε μου τι ειναι η choice επιλογη που ειπες κα με ποιον τροπο να παραγγελνω με aliexpress standart η με κατι αλλο σαν τροπο?
Mr_Terror Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Υπολογισε 15 με 20 μερες.Μπορει και λιγοτερο. Choise μεθοδος σου δινει δωρεαν μεταφορικα απο δεκα ευρω και πανω.Και ερχονται σχεδον παντα με την acs. Οταν εναι με choise το αναφερει ο πωλητης.Δεν το εχουν ολοι οι πωλητες. 1
sakisgri Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, AggelosKs είπε Καλησπέρα άφαγα το πρώτο μου τελωνείο και μου ήρθε με ΕΛΤΑ μην γνωρίζοντας κάποιες λεπτομερείς( εχω αγοράσει συνολικά αντικείμενα πάνω από 2000 ευρώ τους τελευταίους 5 μήνες ολα απο Ali express και από κινα ερχόντουσαν με acs)τωρα σε μια παραγγελία μου μετα τα Χριστούγεννα κατα την ωρα του checkout για ένα λαισερ από 322,26 ευρώ έπεσε στα 259,89 χωρίς να γνωρίζω γιατί πριν πατήσω να πληρώσω ελεγε subtotal 322.26 τελικά πέρασε τελωνείο και παράλαβα σήμερα μετα απο 2 μηνες περίπου ο πωλητής οταν τον ρώτησα με είχε διαβεβαιώσει οτι το πέρασε στα χαρτιά ως 50 ευρώ και οτι δεν θα εχω τελωνείο τελικά πλήρωσα 347,74 σύνολο από τα οποία 87.85 ευρώ ήταν τα έξοδα εκτελωνισμού ΕΛΤΑ το shiping method που είχα ως μονή επιλογή από τον συγκεκριμένο seller ήταν free shiping via ali express stadart shipping πρώτη φορα σε ολο αυτόν τον καιρο που χρησιμοποιώ το αλι μου ήρθε με ΕΛΤΑ είχα την εντύπωση πως όλα ειναι dpd και acs απο εκει... τωρα οσο αφορά το ΕΛΤΑ χαλια μαυρα...απελπισία... σκέτη πολύ ταλαιπωρία είχαν το δέμα μου απο 13 του προηγουμένου μηνά και παρέλαβα σήμερα 17-3-2025 το δέμα ηταν στο τελωνείο απο 13-2-2025 και εκτελωνιστικέ 13-3-2025 ένα μηνά μετα... μετα απο 300 τηλέφωνα.. είχα φτάσει σε σημείο να κανω despute γιατι οπότε τους έπαιρνα τηλ μου λέγαν δεν γνωρίζουμε γιατί είχε κολλήσει το δέμα απο ΕΛΤΑ με τα πολλά απέσυρα το despute σήμερα που το παρέλαβα το Buyer protection ήταν για ομορφιά εκεί μιας ειχε περάσει ο καιρος που επρεπε να το εχω παραλαβει και δεν κάνανε τπτ απο αλι μου ελεγαν να περιμένω εγώ έλεγα οτι δεν θέλω πλέων το δέμα μετα απο 2 μήνες δεν μου αφήσαν καμία άλλη επιλογή από το να το παραλάβω το πρόβλημα μου παρόλα αυτά δεν ηταν τόσο η εξρα χρεώσει μιας και ειχε αφαιρεθεί κατά την αγορά ένα μεγάλο μέρος της 2 μήνες και βαλε δεν μου είχε ξανα τύχη αναμονή. Φίλε μου εφόσον το δέμα σου ξεπερνάει τα 186€ Vat Included, όλα έγιναν ακριβώς όπως θα έπρεπε και πλήρωσες ακριβώς όσα θα έπρεπε να πληρώσεις. Αν ρωτούσες πριν θα σου έλεγα αυτά ακριβώς που πλήρωσες ότι θα πληρώσεις. Το ποσό έπεσε στα 259,89 διότι το προϊόν ξεπέρασε τα 186€ Vat Included και έτσι αφαιρέθηκε ο Φ.Π.Α και λογικό ήταν να το πληρώσεις στη Ελλάδα μαζί με τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. Τα γράφω όλα εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Αλλά θα κάνω copy-paste εδώ το κομμάτι για τα δέματα που έχουν αξία πάνω από το όριο μιας και ταιριάζει τέλεια. Για δέματα αξίας πάνω από τα 186€ Όταν θέλουμε να πάρουμε ένα προϊόν που κοστίζει πάνω από τα 186€ αυτό που θέλουμε είναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ, γιατί θα πληρώσουμε τα λιγότερα και έχει τιμοκατάλογο. Με βάση αυτά που ξέρουμε όταν η αξία ξεπερνάει τα 186€ τα δέματα με τρόπο αποστολής "Aliexpress Standard Shipping", "Cainiao Heavy Parcel Line", Cainiao Standard For Special Goods" και "China Post Air Parcel" έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Επειδή στο Aliexpress ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή, όταν πατήσουμε "checkout" θα δούμε "price adjustment" εκεί το Aliexpress αφαιρεί τον Φ.Π.Α από την τελική τιμή. Στην Ελλαδα στα ΕΛΤΑ θα πληρώσουμε τον Φ.Π.Α (που αφαιρέθηκε από το Aliexpress), έξοδα εκτελωνισμού ανάλογα με την αξία του δέματος (βλέπε τιμοκατάλογο) και δασμοί, που πάνε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα πιο πολλά προϊόντα έχουν 3,5% δασμοί, άλλα ειναι ατελώς. Μπορούμε να δούμε πόσο % δασμοί έχει ένα προϊόν εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf Ένα παράδειγμα. Αν πάρουμε κάτι που έχει αξία 200€ στο checkout το Aliexpress θα μας αφαιρέσει τον Φ.Π.Α και η τιμή θα πάει στα 161,29€. Στην Ελλαδα στα ΕΛΤΑ θα πληρώσουμε τον Φ.Π.Α (που αφαιρέθηκε) που ειναι 38,70€, 20€ τέλη εκτελωνισμού και δασμοί, αν ειναι 3,5% θα πληρώσουμε 5,64€. Με αυτά στα ΕΛΤΑ θα πληρώσουμε σύνολο 64,34€. Στο Aliexpress πληρώσαμε 161,29€ και στα ΕΛΤΑ 64,34€, σύνολο 225,63€ δλδ με τα ΕΛΤΑ κάτι που κόστισε 200€ μας βγήκε 225,63€. Αν έρθει με ιδιωτικό courier θα πληρώσουμε σύνολο πάνω από τα 300€. 50 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε Το σκεφτηκα αυτο που λες γιατι με ebay που ασχολουμαι χρονια με acs smart point παραλαμβανω σχετικα γρηγορα 10 μερες..Με αλιεπξπρες ποσο καιρο κανει πανω κατω να ερθει?Και αν μπορεις εξηγησε μου τι ειναι η choice επιλογη που ειπες κα με ποιον τροπο να παραγγελνω με aliexpress standart η με κατι αλλο σαν τροπο? https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Επεξ/σία 17 Μαρτίου από sakisgri 3 1
gsxr1100 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Μαντης εισαι τερρορ ειδα τον αριθμο εντοπισμου μολις μπηκε ελλαδα που ειπες.. Με acs και εκανε 13 μερες αρα αυριο μεθαυριο θα ερθει σπιτι μου η θα το παρω απο σημειο acs..
AggelosKs Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Σε ευχαριστώ πολύ sakisgri κατατοπιστικότατος να σαι καλα 1
giorgosvet Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Δέμα από aliexpress αγνοείται από τις 5/1/25 από ΕΛΤΑ.Θα έρθει..φέτος ή να το διαγράψω? Επεξ/σία 18 Μαρτίου από giorgosvet
Mr_Terror Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Κάνεις υπομονή και άλλο.Σε μένα δικά μου πακέτα με ελτα έκαναν 3μιση μήνες να παραλάβω.
sakisgri Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Λίγο off topic, αλλά μιας και έχω δει αρκετοί ασχολούνται με ηλεκτρονικές επισκευές θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια αγορά που έκανα. Εδώ και λίγες μέρες έψαχνα για να πάρω ένα πιο δυνατό σταθμό θερμού αέρα από αυτό που ήδη έχω. Κατέληξα στο Atten ST-862D. Το βρήκα με αποστολή από Πολωνία και free shipping σε αυτό το κατάστημα https://www.aliexpress.us/item/1005008252434829.html στα 156,53€ και με το κουπόνι -20€ πάει στα 136.53€. Η τιμή είναι πάρα πολύ καλή αν ενδιαφέρεται κανείς, και γιαυτό και το γράφω. Έστειλα βέβαια μήνυμα στον πωλητή (πριν καμια ώρα) να ρωτήσω αν είναι διαθέσιμο για αποστολή από Πολωνία αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Αλλά αφού βλέπω είναι ο μόνος τρόπος αποστολής και το κατάστημα έχει σχεδόν τέλειο rating και 98,3% positive Customer reviews είπα να προχωρήσω στην αγορά. 1
gsxr1100 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Kαλησπερα το traking number απο aliexpress LP0071 με τι ερχονται?Αcs?ελτα?
sakisgri Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 51 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε Kαλησπερα το traking number απο aliexpress LP0071 με τι ερχονται?Αcs?ελτα? Καλησπέρα, το LP********** είναι εσωτερικό tracking number για την Κίνα. Θα πάρει άλλο tracking number πριν φύγει από Κίνα το δέμα σου. Αν θα είναι 10ψηφιο της μορφής 76******** θα έρθει με την ACS, αν θα είναι U********HU / L*********HU θα έρθει με τα ΕΛΤΑ.
gsxr1100 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, το LP********** είναι εσωτερικό tracking number για την Κίνα. Θα πάρει άλλο tracking number πριν φύγει από Κίνα το δέμα σου. Αν θα είναι 10ψηφιο της μορφής 76******** θα έρθει με την ACS, αν θα είναι U********HU / L*********HU θα έρθει με τα ΕΛΤΑ. Έχει σχέση αν εναι δωρεάν τα μεταφορικά με το τι tracking number θα πάρει όταν φύγει από κινα;Κάτι αλλα πράματα 3 ΤΜΧ που πήρα από την αρχή είχανε AliExpress selection standard 76 κ.τ.λ νούμερα και παρέλαβα acs αλλά πλήρωσα μεταφορικά και ήρθανε με choice με τον ίδιο tracking number. Τώρα έχω άλλα τρία αλλά δεν πήρανε choice και έχουν όλα lp κωδικό σκέτο βέβαια λες θα αλλάξει μετά αλλά δεν ξέρω αυτά ήταν με δωρεάν μεταφορικα με AliExpress selection standard..Θα αλλαξει η θα φάμε τον ελτα;η acs;..Με τον ελτα έχω άσχημη εμπειρία απο ebay..ΕΛΤΑ ίσον τον ήπιαμε. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από gsxr1100
sakisgri Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 22 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε Έχει σχέση αν εναι δωρεάν τα μεταφορικά με το τι tracking number θα πάρει όταν φύγει από κινα;Κάτι αλλα πράματα 3 ΤΜΧ που πήρα από την αρχή είχανε AliExpress selection standard 76 κ.τ.λ νούμερα και παρέλαβα acs αλλά πλήρωσα μεταφορικά και ήρθανε με choice με τον ίδιο tracking number. Τώρα έχω άλλα τρία αλλά δεν πήρανε choice και έχουν όλα lp κωδικό σκέτο βέβαια λες θα αλλάξει μετά αλλά δεν ξέρω αυτά ήταν με δωρεάν μεταφορικα με AliExpress selection standard..Θα αλλαξει η θα φάμε τον ελτα;η acs;..Με τον ελτα έχω άσχημη εμπειρία απο ebay..ΕΛΤΑ ίσον τον ήπιαμε. Όχι δεν έχει σχέση. Αν δεν είναι Choice, παίζει ρόλο ο τρόπος αποστολής, που πάει και ανάλογα με την τιμή του προϊόντος. δλδ προϊόντα κάτω από τα 8,5€ συνήθως έχουν semitrackable τρόπο αποστολής, αυτά έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Αλλά αν είχες τέτοια προϊόντα και τα παράγγειλες μαζί υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει ενοποίηση δεμάτων (Combined delivery) και να αναβαθμιστεί η αποστολή σε trackable δλδ "Aliexpress standard shipping" και έτσι θα έρθει με την ACS. 1
gsxr1100 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Shipping update Processing problem at departure country/region sorting center. Mar 21, 10:45 (GMT+2) We’re optimizing our logistics to deliver your order sooner. Thank you for your patience. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΜ APO ALIEXPRESS?
sakisgri Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε Shipping update Processing problem at departure country/region sorting center. Mar 21, 10:45 (GMT+2) We’re optimizing our logistics to deliver your order sooner. Thank you for your patience. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΜ APO ALIEXPRESS? Κάποιο θέμα υπήρχε με το δέμα/προϊόν, θα το τακτοποιήσουν. Είναι κάτι ηλεκτρονικό που έχει ενσωματωμένη μπαταρία? Η αλοιφή, σκόνη, υγρά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα