Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, lexotamilf είπε

Είναι λογικό πακέτο choice να έρχεται σε acs smartpoint locker χωρίς να το ζητήσω;

Τις προηγούμενες φορές το έφερναν σπίτι.

Ναι και σε εμένα πλέον όλα σε ACS smartpoint έρχονται από Amazon και Aliexpress.
Προσωπικά δεν με πειράζει επειδή τα πέρνω έτσι ~2 μέρες νωρίτερα. 

Και φαίνεται ότι δεν έχει σχέση η αξία του δέματος αλλά κυρίως το μέγεθος του.

Επεξ/σία από Billator
  • Thanks 2
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο το καλοκαιρι του 24 ξεκινησε να τα αφηνουν σε smartpoint.Δεν με χαλαει ιδιαίτερα δεν εχω και το αγχος περασε ο κουριερ και δεν με βρηκε.

Δημοσ.

Αν και off topic εν μέρη συσχετίζεται λιγάκι.Επειδη κάνουμε όλοι αγορές από έξω λιγάκι να προσέξουμε στα ηλεκτρονικά είδη.Δειτε εδώ.

https://techmaniacs.gr/aposyretai-apo-tin-agora-o-en-logo-epikindynos-fortistis-samsung-syskeyon/

Δεν ξέρω αν στο ali express θα βρείτε τέτοια ελαττοματικα , σίγουρα ίσως σε μικρό ποσοστό να υπάρχουν και εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, iliata2410 είπε

Αν και off topic εν μέρη συσχετίζεται λιγάκι.Επειδη κάνουμε όλοι αγορές από έξω λιγάκι να προσέξουμε στα ηλεκτρονικά είδη.Δειτε εδώ.

https://techmaniacs.gr/aposyretai-apo-tin-agora-o-en-logo-epikindynos-fortistis-samsung-syskeyon/

Δεν ξέρω αν στο ali express θα βρείτε τέτοια ελαττοματικα , σίγουρα ίσως σε μικρό ποσοστό να υπάρχουν και εκεί.

Τέτοια άρθρα είναι click bait δεν έχει νόημα η αναπαραγωγή τους. Και το συγκεκριμένο site αυτό κάνει στο 95% των "άρθρων" για να μαζεύει click από τον τίτλο (όπως κάνουν και οι περισσότεροι φυσικά). Υπάρχουν πχ 50 κλώνοι του ίδιου φορτιστή (γιατί κλώνος είναι) και αφορά το πρόβλημα έναν συγκεκριμένο.

Αν κάποιος αγοράζει από μεγάλα καταστήματα, επειδή τώρα το thread αφορά το ας μιλήσουμε για το aliexpress, η ίδια η πλατφόρμα επικοινωνεί μαζί μας και μας ζητά την επιστροφή / ανακύκλωση / καταστροφή του προιόντος (εξαρτάται το προιόν και το λόγο). 

Αν κάποιος αγοράζει κλώνους είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει, καλύτερα να διαλέξει κάποιο brand μικρό κινέζικο όπου θα έχει και εγγύηση και έχει περάσει και ελέγχους ποιότητας και θα το πάρει σε πολύ καλή τιμή. Τα προιόντα  "κλώνοι" δεν περνάνε οποιοδήποτε ποιοτικό έλεγχο και δεν έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις επειδή προφανώς απαγορεύεται η ύπαρξη τους γενικότερα εκτός Κίνας. 

Πχ φορτιστές από μικρά Brand οπως Vention, Essager, toocki etc οπου οι περισσότεροι έχουν χιλιάδες πωλήσεις και μπορείς να πάρεις και πολύ καλό feedback από reviews (στα περισσότερα θα δεις και μετρήσεις δοκιμές χρηστών) των προιόντων μπορείς να βρεις διαμαντάκια και υπάρχει και επαγγελματική υποστήριξη εγγύηση (τουλάχιστον σε Vention / Toocki που χρειάστηκα αντικατάσταση). 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, στο παιχνίδι του AliExpress "Price Land" έχουν μπει πολύ δυνατές επιλογές στα δώρα. 

Θέλει ~1.25-1.300.000 πόντους (water) από ότι φαίνεται για τις easy / medium επιλογές. Αν τα μαζεύετε σε events μπορούν να μαζευτούν σε 10 μέρες ξοδεύοντας 2-5€ στο σύνολο. Τώρα που δεν έχει κάθε μέρα δωρεάν κουπόνια (ακόμα τουλάχιστον ) το φθηνότερο που μπορεί να βγεί είναι 5-9€. 

Προσωπικά δεν το είδα και τα "έκαψα" σε σάπιο δώρο προχθές τους πόντους, αλλά τουλάχιστον θα προλάβω σίγουρα 1 ίσως και 2 αν ενεργοποιήσουν τα ημερήσια κουπόνια. 

Θεωρώ τις καλύτερες επιλογές: JBL 770NC (Skroutz 75-95€), Προτζεκτορας Magcubic hy310 Android 11 (70-85€).  Ανά account ίσως αλλάζουν τα προϊόντα, σε εμένα αυτά είναι τα πιο "ακριβά". 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Αγόρασα δύο θήκες από aliexpress και ενώ βγάζει παράδοση μέχρι 27 Μαρτίου Ο κινεζος δεν τις έχει στείλει καν  ακόμα και έχει λέει περιθώριο μέχρι 7 μέρες από σήμερα να τις στείλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kalotina75 είπε

Αγόρασα δύο θήκες από aliexpress και ενώ βγάζει παράδοση μέχρι 27 Μαρτίου Ο κινεζος δεν τις έχει στείλει καν  ακόμα και έχει λέει περιθώριο μέχρι 7 μέρες από σήμερα να τις στείλει.

Αν δεν σταλούν θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω μην σε αγχώνει αυτό. Μπορείς να ακυρώσεις από τώρα και να τις αγοράσεις από αλλού για να γλιτώσεις την αναμονή. 

Επεξ/σία από Billator
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γεια σας επειδή θα ήθελα να αγοράσω κάποια προϊόντα και μου βγάλε το internet το aliexpress ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί διάβασα στο ιντερνέτ αλλά είναι παλιά θέματα  και  διαφορετικές απόψεις και μπερδεύτηκα γιατί δεν γνωρίζω καλά από αυτά.

1 είναι έμπιστο?

2 μπορεί να χάσω τα χρήματα μου εάν γίνει κάποιο λάθος?

3 μπορώ να πληρώσω κατά την παραλαβή?

4 πληρώνω τελωνείο? Αυτά που θέλω να αγοράσω κοστίζουν μέχρι 20-30 ευρώ

5 πρεπει να επιλεγω free shiping και choice? απο τις επιλογες που σου εχει?

6 γιατι ενω επιλεγω ενα προιον που κανει 10 ευρω πχ οταν το βαζω στην καρτα μου το δειχνει 20 ευρω?

7 γιατι απο τον υπολογιστη μου βγαζει αλλες τιμες και προιον ενω οταν μπαινω απο το κινητο μου εμφανιζει αλλες τιμες και αλλα προιοντα που δεν τα εμφανιζει πχ στο pc

8 τι πρέπει να προσέξω? Και να κάνω κατά την αγοράω

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, QyQ είπε

Γεια σας επειδή θα ήθελα να αγοράσω κάποια προϊόντα και μου βγάλε το internet το aliexpress ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί διάβασα στο ιντερνέτ αλλά είναι παλιά θέματα  και  διαφορετικές απόψεις και μπερδεύτηκα γιατί δεν γνωρίζω καλά από αυτά.

1 είναι έμπιστο?

6 γιατι ενω επιλεγω ενα προιον που κανει 10 ευρω πχ οταν το βαζω στην καρτα μου το δειχνει 20 ευρω?

7 γιατι απο τον υπολογιστη μου βγαζει αλλες τιμες και προιον ενω οταν μπαινω απο το κινητο μου εμφανιζει αλλες τιμες και αλλα προιοντα που δεν τα εμφανιζει πχ στο pc

Σας ευχαριστώ πολύ

Το θέμα αυτό έχει 530 σελίδες κάνε αναζήτηση εδώ και θα βρεις τα πάντα, συμπληρωματικά με το τι σου έχει ήδη απαντήσει ο @sakisgri ο οποίος κάλυψε ήδη ότι ρώτησες ούτως η άλλως. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, QyQ είπε

1 είναι έμπιστο?

Σας ευχαριστώ πολύ

Αν και απάντησα ήδη στο άλλο θέμα και στο pm τα υπόλοιπα θα κάνω και εδώ copy paste τις απαντήσεις μήπως βοηθηθεί και κανένας άλλος η αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι.

Τις περισσότερες απαντήσεις θα τις βρεις εδώ. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907

1) Ναι

2) Πολύ σπάνια γίνεται λάθος, αν γίνει γράφω στο λινκ τέρμα κάτω τι να κάνεις όταν παραλαβεις για να είσαι καλυμμένος.

3) Όχι

4) Όχι, αν επιλέξεις ασφαλή τρόπο αποστολής. (δες στο λινκ)

5) Στα προϊόντα που είναι από προσφορά Choice δεν χρειάζεται να επιλέξεις τπτ. Όταν το/τα προϊόντα θα είναι η ξεπεράσουν τα 10€, αυτόματα θα αφαιρεθούν τα 2,99€ μεταφορικά, και θα γίνει free shipping. Θα το δεις στο checkout (πριν την πληρωμή)

6) Μήπως έχει μεταφορικά? Πάλι θα το δεις στο checkout. Αν θέλεις στείλε λινκ από το προϊόν να το δούμε να σου απαντήσουμε.

7) Μάλλον στο browser στο pc έχεις άλλη χώρα.

Εμένα το κάνει αυτό από pc με το firefox, μου βγάζει USA με άλλες τιμές, και να το αλλάξω σε Ελλάδα παραμείνει στο USA.

Αλλά με Microsoft Edge μου βγάζει κανονικά Ελλάδα, και ίδιες τιμές με το κινητό.

8 ) Κατά προτίμηση αν υπάρχει το προϊόν σε προσφορά CHOICE, πάρτο από εκεί. Δεν θα δεις να γράφει τρόπο αποστολής, αλλά είναι με "Aliexpress selection standard" και safe. Και όταν το/τα προϊόντα ξεπερνούν τα 10€ γίνεται free shipping.

Το κατάστημα να είναι αξιόπιστο, δλδ να έχει καλό rating και το προϊόν να έχει καλές αξιολογήσεις σε αυτό και σε άλλα καταστήματα. 

Αν είναι από προσφορά CHOICE δεν σε ενδιαφέρει και πολύ το rating του καταστήματος, διότι αυτά τα διαχειρίζεται το ίδιο το Aliexpress. 

Αν δεν είναι από προσφορά Choice και φτηνό δλδ με "semitrackable" τρόπο αποστολής, καλά είναι να τα παραγγείλεις από διαφορετικά καταστήματα και ταυτόχρονα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων, έτσι η αποστολή θα αναβαθμιστεί σε συστημένο και θα αποφύγεις τα ΕΛΤΑ, όπως γράφω και στο λινκ. Επίσης τα CHOICE με αυτά που δεν είναι CHOICE δεν γίνονται ενοποίηση μαζί, θα δεις ξεχωριστά καλάθια, ένα καλάθι για τα CHOICE και ένα για τα Global seller.

• Like 1
Δημοσ.

Ρωτησα ξανα εδω γιατι μου ειπαν για αυτο το θεμα αρα το αλλο αμα ειναι να σβηστει 

και σορρυ αμα γινομαι κουραστηκος απλα εχω δεπυ:) 

ευχαριστω πολυ σακι

• Like 1
Δημοσ.

shipingmethod.jpg.d8eaafc0e2d52b6d722da3de1221638f.jpg1363016796_.jpg.643a7e83214617242bfb5d8ce54ffe23.jpg1261163974_.jpg.ebf3a08b0364a721712c9ed91387f257.jpgΚαλησπέρα άφαγα το πρώτο μου τελωνείο και μου ήρθε με ΕΛΤΑ μην γνωρίζοντας κάποιες λεπτομερείς( εχω αγοράσει συνολικά αντικείμενα πάνω από 2000 ευρώ τους τελευταίους 5 μήνες ολα απο Ali express και από κινα ερχόντουσαν με acs)τωρα σε μια παραγγελία μου μετα τα Χριστούγεννα   κατα την ωρα του checkout για ένα λαισερ  από 322,26 ευρώ έπεσε στα 259,89 χωρίς να γνωρίζω γιατί πριν πατήσω να πληρώσω ελεγε subtotal 322.26 τελικά πέρασε τελωνείο και παράλαβα  σήμερα μετα απο 2 μηνες  περίπου ο πωλητής οταν τον ρώτησα  με είχε διαβεβαιώσει οτι το πέρασε στα χαρτιά ως 50 ευρώ και οτι δεν θα εχω τελωνείο τελικά  πλήρωσα  347,74 σύνολο από τα οποία 87.85 ευρώ ήταν τα έξοδα εκτελωνισμού ΕΛΤΑ το shiping method που είχα ως μονή επιλογή από τον συγκεκριμένο seller  ήταν free shiping via ali express stadart shipping  πρώτη φορα σε ολο αυτόν τον καιρο που χρησιμοποιώ το αλι μου ήρθε με ΕΛΤΑ είχα την εντύπωση πως όλα ειναι dpd και acs απο εκει... τωρα οσο αφορά το ΕΛΤΑ χαλια μαυρα...απελπισία... σκέτη  πολύ ταλαιπωρία είχαν το δέμα μου απο 13 του προηγουμένου μηνά και παρέλαβα σήμερα  17-3-2025 το δέμα ηταν στο τελωνείο απο  13-2-2025 και εκτελωνιστικέ  13-3-2025 ένα μηνά μετα... μετα απο 300 τηλέφωνα.. είχα φτάσει σε σημείο να κανω despute γιατι οπότε τους έπαιρνα τηλ μου λέγαν δεν γνωρίζουμε γιατί είχε κολλήσει το δέμα απο ΕΛΤΑ με τα πολλά απέσυρα το despute σήμερα που το παρέλαβα το Buyer protection ήταν για ομορφιά εκεί μιας ειχε περάσει ο καιρος που επρεπε να  το εχω παραλαβει  και δεν κάνανε τπτ απο αλι μου ελεγαν να περιμένω εγώ έλεγα οτι δεν θέλω πλέων το δέμα μετα απο 2 μήνες δεν μου αφήσαν καμία άλλη επιλογή από το να το παραλάβω  το πρόβλημα μου παρόλα αυτά  δεν ηταν τόσο η εξρα χρεώσει μιας και ειχε αφαιρεθεί κατά την αγορά ένα μεγάλο μέρος της 2 μήνες και βαλε δεν μου είχε ξανα τύχη αναμονή. 

Δημοσ.

Kαλησπερα ρε παιδια να κανω μια ερωτηση ασχοληθηκα με την μλκια το αλιεξπρες

γιατι ηθελα κατι μικροπραγματα για ρολογια η ερωτηση σου ειναι 

πως γινεται απο διαφορετικους πωλητες εγω να βλεπω σε 3 ξεχωριστες παραγγελιες με ιδιο 

tracking number τι πουστια παιζουν οι κινεζοι??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Δεν ειναι απατη.Οι παραγγελίες σου θα ερθουν μαζι σε ενα πακετο με την μεθοδο choise.Γιαυτο εχουν ιδιο track

τωρα που το ξαναειδα οταν παταω τρακινγκ μου βγαζει το ιδιο αλλα οταν απλα παταω τον κερσορα και δεν μπαινω μεσα μου βαζει χωριστα τρακινγκ σε ολα..Δλδ με Lp ξεκιναει ενω οταν μπω μεσα μου βγαζει ενα 10ψηφιο νουμερο στις 3 παραγγελιες..Να σε ρωτησω και κατι αλλο με τι τροπο αποστολης να βαζω τις παραγγελιες μου γιατι τωρα ειδα εχει καμια 5 η 6 τροπους αποστολης αλλα εγω δεν διαλεξα κατι με τον πρωτο τροπο εγινε η διαδιακασια και πως ερχονται με ελτα η acs?..Διαφωτισε με γιατι ειμαι νεος στο αλιεξπρες και δεν ξερω την τυφλα μου

Επεξ/σία από gsxr1100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...