djnoizeteck Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 16 λεπτά πριν, sakisgri είπε Δεν έχω ιδέα για shipping methods στο Alibaba. Για το κόστος παίζει ρόλο ποια εταιρία θα το αναλάβει στην Ελλαδα. Για να σου βγει φτηνά θέλεις να έρθει με τα ΕΛΤΑ. Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ κάνω copy paste από εδώ που γράφω για το Aliexpress που ειναι το ίδιο πράμα. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Για δέματα αξίας πάνω από τα 186€ Όταν θέλουμε να πάρουμε ένα προϊόν που κοστίζει πάνω από τα 186€ αυτό που θέλουμε ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ, γιατι θα πληρώσουμε τα λιγότερα και έχει τιμοκατάλογο. Με βάση αυτά που ξέρουμε όταν η αξία ξεπερναει τα 186€ τα δέματα με τρόπο αποστολής "Aliexpress Standard Shipping", "Cainiao Heavy Parcel Line", Cainiao Standard For Special Goods" και "China Post Air Parcel" έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Επειδή στο Aliexpress ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή, όταν πατήσουμε "checkout" θα δούμε "price adjustment" εκεί το Aliexpress αφαιρεί τον Φ.Π.Α από την τελική τιμή. Στην Ελλαδα στα ΕΛΤΑ θα πληρώσουμε τον Φ.Π.Α (που αφαιρέθηκε από το Aliexpress), έξοδα εκτελωνισμού ανάλογα με την αξία του δέματος (βλέπε τιμοκατάλογο) και δασμοί, που πάνε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα πιο πολλά προϊόντα έχουν 3,5% δασμοί, άλλα ειναι ατελώς. Μπορούμε να δούμε πόσο % δασμοί έχει ένα προϊόν εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf Ένα παράδειγμα. Αν πάρουμε κάτι που έχει αξία 200€ στο checkout το Aliexpress θα μας αφαιρέσει τον Φ.Π.Α και η τιμή θα πάει στα 161,29€. Στην Ελλαδα στα ΕΛΤΑ θα πληρώσουμε τον Φ.Π.Α (που αφαιρέθηκε) που ειναι 38,70€, 20€ τέλη εκτελωνισμού και δασμοί, αν ειναι 3,5% θα πληρώσουμε 5,64€. Με αυτά στα ΕΛΤΑ θα πληρώσουμε σύνολο 64,34€. Στο Aliexpress πληρώσαμε 161,29€ και στα ΕΛΤΑ 64,34€, σύνολο 225,63€ δλδ με τα ΕΛΤΑ κάτι που κόστισε 200€ μας βγήκε 225,63€. Αν έρθει με ιδιωτικό courier θα πληρώσουμε σύνολο πάνω από τα 300€. Άρα αν έρθει με τα ΕΛΤΑ και το κοστίζει 863€ που βλέπω, θα πληρωσεις στα ΕΛΤΑ 207€ Φ.Π.Α., 25€ τέλη εκτελωνισμού και 30€ δασμοί (αν ειναι 3,5%) δλδ σύνολο περίπου 262€. Αν έρθει με ιδιωτικό courier θα ειναι πολύ περισσότερα κάνω copy paste τι γράφουν γιαυτό εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. Αν το πακέτο σας έρχεται με κάποια από αυτές τις εταιρίες, και θέλετε να μάθετε το κόστος εκτελωνισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά, ή να αναζητήσετε στο Google τους καταλόγους χρέωσης για τις τελωνειακές διαδικασίες, ή τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού της κάθε εταιρίας. Αλλά το καλύτερο ειναι να μιλήσεις με τον πωλητή και να το στείλει με DDP έτσι δεν σε νοιάζει με τι θα έρθει και πιστεύω θα ειναι η πιο φτηνή λύση. Ωραία, μια χαρά μου ακούγεται οσο αφορά το κόστος (σε σχέση με το να τα αγοράσω απο Ελλάδα προφανώς, μιλάμε περίπου για το 1/5 της τιμής!!) Αρα αυτό που προσπαθώ τώρα είναι να έρθει με ΕΛΤΑ. Θα μιλήσω και με τους πωλητές ξανά. Με DDP ομως δεν ξέρω πόσο θα μου χρεώσουν οι Κινέζοι τα μεταφορικά, θα δείξει. Κάποια μέθοδος απο alibaba που να είναι σίγουρο οτι ερχονται με ΕΛΤΑ όπως οι αντίστοιχες του aliexpress δεν παίζει?
sakisgri Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, djnoizeteck είπε Ωραία, μια χαρά μου ακούγεται οσο αφορά το κόστος (σε σχέση με το να τα αγοράσω απο Ελλάδα προφανώς, μιλάμε περίπου για το 1/5 της τιμής!!) Αρα αυτό που προσπαθώ τώρα είναι να έρθει με ΕΛΤΑ. Θα μιλήσω και με τους πωλητές ξανά. Με DDP ομως δεν ξέρω πόσο θα μου χρεώσουν οι Κινέζοι τα μεταφορικά, θα δείξει. Κάποια μέθοδος απο alibaba που να είναι σίγουρο οτι ερχονται με ΕΛΤΑ όπως οι αντίστοιχες του aliexpress δεν παίζει? Τα China Post και τα EMS έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Εδώ https://www.supplyia.com/alibaba-shipping-methods/ γράφει το Regular Post/Express ειναι με China post που έρχεται με τα ΕΛΤΑ. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να σταλεί λόγο όγκο, θα πρέπει να ρωτήσεις τον πωλητή. Επισης δεν ξέρω αν το Standard alibaba logistics που υπάρχει στην περίπτωση σου αν έρχεται με τα ΕΛΤΑ, θα πρέπει να ρωτήσεις. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από sakisgri 1
djnoizeteck Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 7 λεπτά πριν, sakisgri είπε Τα China Post και τα EMS έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Εδώ https://www.supplyia.com/alibaba-shipping-methods/ γράφει το Regular Post/Express ειναι με China post που έρχεται με τα ΕΛΤΑ. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να σταλεί λόγο όγκο, θα πρέπει να ρωτήσεις τον πωλητή. Επισης δεν ξέρω αν το Standard alibaba logistics που υπάρχει στην περίπτωση σου αν έρχεται με τα ΕΛΤΑ, θα πρέπει να ρωτήσεις. Λογικά θα πάει καλά αυτό, με το ζόρι έβγαλα άκρη να τους εξηγήσω οτι θέλω τον βιδωτό conenctor και όχι την απλή πρίζα 🤣 Σε ευχαριστώ πολύ παντός! Θα δω τι παίζει σίγουρα γιατι παλι με υπερ-συμφέρει. Βασικά και κατι να πάει λάθος και να έρθει και με κούριερ πάλι με συμφέρει και κατα πολύ μάλιστα οπότε αξίζει να το ψάξω. Θα ενημερώσω κι εδώ όταν ή αν βγάλω άκρη, έτσι για να υπάρχει στο thread 1
IoannisSM Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Στις 31/12/2024 στις 1:17 ΜΜ, IoannisSM είπε Παιδια τι γινεται με αυτο ξερει καποιος? Που κολλησε? 2024-12-27 Custom clearance completed 2024-12-26 Parcel arrives at Airport, Parcel Arrival 2024-12-25 Parcel is leaving Airport, Parcel Leaving Port 2024-12-24 Customs declaration completed 2024-12-24 Linehaul Agent, Parcel departure in Transit Facility, Parcel Departure 2024-12-24 Shenzhen, Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre. 2024-12-23 Shenzhen, Parcel processed at Shenzhen Sorting Centre. Ακομη κολλημενο εκει. Τι γινεται ρε παιδια? Παιζει να χαθηκε? Απο Gshopper η αγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα