sakisgri Δημοσ. Παρασκευή στις 08:24 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:24 μμ 5 ώρες πριν, PanagiotisPC είπε Ο κωδικός είναι της μορφής CHxxxxxxxxxDE . Θα έρθει με DHL από Γερμανία χωρίς τελωνείο φαντάζομαι. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι Γερμανία, διάβασα περιπτώσεις ότι σε αντίστοιχους αριθμούς, στέλνουν το πακέτο από αποθήκες στην Ευρώπη, σαν 'ταχυδρομείο', χωρίς τελωνειακές χρεώσεις. Επίσης, έχω ένα άλλο κωδικό για ένα άλλο δέμα, της μορφής: GRxxxxxxxxxxxxxxG. Λογικά θα έρθει με Speedex; Το tracking number μας λέει ότι φεύγει από Κίνα (CH) και πάει Γερμανία (DE). Στην Ελλαδα θα έρθει από Γερμανία αφού λογικά θα περασει εκεί τελωνειο και κατά 99,9€ δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω. Λογικά το tracking number θα αλλάξει και πιο πιθανό την παράδοση θα την κάνει η DHL. Για αυτό το δέμα και για το άλλο (που μάλλον ναι θα έρθει με speedex, αν δεν αλλάξει σε Box Now) βάλε τα tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ και θα δεις αν υπάρχει next tracking number και με ποια courier θα έρθει, μπορεί να μη φανεί τώρα αλλά να το δεις πιο μετά. 7 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Αν αγοράσει κάποιος από Aliexpress από πωλητή που βρίσκεται στην Ευρώπη, επιβαρύνεται με VAT; Στο Ebay που έψαξα, βλέπω ότι υπάρχει VAT για αποστολή από χώρα της ΕΕ. Παλαιότερα δεν θυμάμαι να υπήρχε VAT. Ναι πάντα επιβαρύνεσαι με Φ.Π.Α. από όπου και να έρθει. Στο Aliexpress ειναι μέσα στην τιμή, φαινεται και στο checkout.
musiccc444 Δημοσ. Σάββατο στις 01:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:36 μμ (επεξεργασμένο) Όπως προανέφερα, παραγγελία από ali που επέλεξα Fedex France έλεγε πως θα έρθει ως 05/01, μέσα στο account μου λέει πως έφυγε με GLS_FR_EU και θα έρθει 05/01 και το tracking που μου έδωσαν (CI*********DE) αντιστοιχεί σε Deutsche Post όπου το status είναι κολλημένο στο "Order data transmitted electronically" από 01/01 και δεν φαίνεται να έχει κουνηθεί τίποτα. 🤪 Έστειλα μήνυμα στον Κινέζο να δω τι παίζει, από το feedback πάντως δεν διάβασα τίποτα περίεργα, όλοι γράφανε για fast shipping και τους εστάλησαν από Γερμανία και Γαλλία. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:38 μμ από musiccc444
Billator Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, musiccc444 είπε Όπως προανέφερα, παραγγελία από ali που επέλεξα Fedex France έλεγε πως θα έρθει ως 05/01, μέσα στο account μου λέει πως έφυγε με GLS_FR_EU και θα έρθει 05/01 και το tracking που μου έδωσαν (CI*********DE) αντιστοιχεί σε Deutsche Post όπου το status είναι κολλημένο στο "Order data transmitted electronically" από 01/01 και δεν φαίνεται να έχει κουνηθεί τίποτα. 🤪 Έστειλα μήνυμα στον Κινέζο να δω τι παίζει, από το feedback πάντως δεν διάβασα τίποτα περίεργα, όλοι γράφανε για fast shipping και τους εστάλησαν από Γερμανία και Γαλλία. Δεν υπήρχε περίπτωση εν μέσω εορτών / όγκου παραγγελιών να ισχύει η παράδοση που σου αναφέρει αν λάβεις υπόψιν και τις αργίες. Στο Aliexpress απλά δείχνει ένα estimated με βάση το μέσο όρο δεν ξέρει τις αργίες κάθε χώρας. Γενικά είναι περίεργη η κατάσταση στις ευρωπαικές αποθήκες, η λογική είναι όπως του Amazon, όπου ανεξάρτητα από που αγοράσεις το προιόν (εκτός και αν δεν υπάρχει εναλλακτική προφανώς) στέλνεται από εκεί όπου βελτιστοποιείται το κέρδος τους. Εγώ αγόρασα κινητό από Ισπανία με DHL Express και έφυγε από Γαλλία με Chronopost. Έφυγε στις 31/12 και θα παραλάβω 10 ή 13 του μήνα. Αν δεν ήταν αργία το estimated του Aliexpress ( 4- 9 Ιανουαρίου) θα ίσχυε. Επεξ/σία Σάββατο στις 06:11 μμ από Billator 1
takos0001 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Καλημέρα και χρόνια πολλά στα μέλη του forum. Είναι η 1η μου αγορά από Aliexpress και το δέμα υποτίθεται θα ερχόταν από Ευρώπη... Το tracking nr. είναι της μορφής LA*********HU Επισυνάπτω την πορεία του δέματος απο το parcelapp. Το δέμα έχει κολλήσει στο "Received by local delivery company" - 23/12/2024. Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει; Θα έρθει ποτέ το δέμα; Με ποιά εταιρεία; Χρειάζεται να κάνω διδαδικασία refund; Ευχαριστώ και Καλή Χρονιά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα