Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, δοκίμασα μια "αμφιλεγόμενη" αγορά από choice πωλητή , όπου είχε 150.000+ πωλησεις, και τελικά ήταν scam και έστειλε κοπιδια. 

Συνεχίζει να πουλάει ενώ έχει πλέον πάνω από 15.000 (1-αστερι ) αξιολογήσεις στην κατηγορία προϊόντων που αγόρασα, δεν είχε καμία αρνητική στα προϊόντα αυτα πριν, και το AliExpress δεν κάνει τίποτα. 

Φυσικά και ευτυχώς το refund έγινε δεκτό μέσα σε 10 ώρες οπότε ήταν θετικό αυτό, αλλά είναι λίγο απογοητευτικό πόσο πιο "χαλαρό" είναι το AliExpress προς τους πωλητές. Πριν μερικά χρόνια οι αγγελίες/προφίλ πωλητων κλείδωναν αυτόματα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ίσως κάπως μπορούν και κάνουν abuse το choice tag και δεν μπορεί πρακτικά το AliExpress να τους κλείσει. 

Επεξ/σία από Billator
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση για Aliexpress και DPD.

Καταρχάς η αγορά ήταν μικροπράγματα 3-4 πακέτα από διαφορετικούς πωλητές 3ευρα-5ευρα με σύνολο κάτω από 30ευρώ. Τα πράγματα πέρασαν αεροδρόμιο Αθήνα σήμερα και φαίνεται οτι ανέλαβε η DPD ως ενιαίο πακέτο με 1 αριθμό φορτωτικής.

1η ερώτηση αναμένω τελωνείο ή τα περνάνε έτσι;

2η ερώτηση, στο σύστημα της DPD φαίνεται σωστός ΤΚ για τη παράδοση αλλά κάποια βλακεία έκανε το aliexpress στα στοιχεία διεύθυνσης και ως περιοχή έχει αναγραφεί στα πακέτα διαφορετική από την περιοχή του ΤΚ. (είναι η περιοχή της παλιάς μου διεύθυνσης την οποία έχω διορθώσει στη πλατφόρμα του ali)

Θα βγάλω άκρη με DPD να αγνοήσουν τη λάθος περιοχή στην αναγραφή των στοιχείων ή θα φάμε φόλα να ψάχνουμε τα δέματα στην άλλη άκρη της Αθήνας;

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, greekfragma said:

Καταρχάς η αγορά ήταν μικροπράγματα 3-4 πακέτα από διαφορετικούς πωλητές 3ευρα-5ευρα με σύνολο κάτω από 30ευρώ. Τα πράγματα πέρασαν αεροδρόμιο Αθήνα σήμερα και φαίνεται οτι ανέλαβε η DPD ως ενιαίο πακέτο με 1 αριθμό φορτωτικής.

2η ερώτηση, στο σύστημα της DPD φαίνεται σωστός ΤΚ για τη παράδοση αλλά κάποια βλακεία έκανε το aliexpress στα στοιχεία διεύθυνσης και ως περιοχή έχει αναγραφεί στα πακέτα διαφορετική από την περιοχή του ΤΚ. (είναι η περιοχή της παλιάς μου διεύθυνσης την οποία έχω διορθώσει στη πλατφόρμα του ali)

Θα βγάλω άκρη με DPD να αγνοήσουν τη λάθος περιοχή στην αναγραφή των στοιχείων ή θα φάμε φόλα να ψάχνουμε τα δέματα στην άλλη άκρη της Αθήνας;

Ενημερωτικά η dpd από Θεσσαλονίκη νομίζω τα εισάγει γιατί έρχονται μέσω Ουγγαρίας. Τελωνείο μόνο αν είναι προϊόντα πάνω απο 150 ευρω, αλλιώς ότι πλήρωσες στο Ali και τιποτα παραπάνω,το θέμα τώρα της λάθος περιοχής, μόλις το παραλάβει η ACS στείλε τους ένα μήνυμα στα social (Facebook κλπ) το βλέπουν από τα κεντρικά και μπορούν να στο φτιάξουν. Εμένα επειδή μου κάνουν τώρα όλες τις παραδόσεις σε θυρίδα της ACS ζήτησα από τα κεντρικά να το αλλάξουν να παραλάβω από το κατάστημα  και μου το έφτιαξαν. Ενώ στο σύστημά τους με το chat λέει ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές σε αυτά τα δέματα. Αν και εφόσον στο δείχνει σωστά στη DPD πιστεύω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την αποστολή σου 

Επεξ/σία από omokas
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 21/12/2024 στις 3:22 ΜΜ, Billator είπε

Λοιπόν, δοκίμασα μια "αμφιλεγόμενη" αγορά από choice πωλητή , όπου είχε 150.000+ πωλησεις, και τελικά ήταν scam και έστειλε κοπιδια. 

Συνεχίζει να πουλάει ενώ έχει πλέον πάνω από 15.000 (1-αστερι ) αξιολογήσεις στην κατηγορία προϊόντων που αγόρασα, δεν είχε καμία αρνητική στα προϊόντα αυτα πριν, και το AliExpress δεν κάνει τίποτα. 

Φυσικά και ευτυχώς το refund έγινε δεκτό μέσα σε 10 ώρες οπότε ήταν θετικό αυτό, αλλά είναι λίγο απογοητευτικό πόσο πιο "χαλαρό" είναι το AliExpress προς τους πωλητές. Πριν μερικά χρόνια οι αγγελίες/προφίλ πωλητων κλείδωναν αυτόματα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ίσως κάπως μπορούν και κάνουν abuse το choice tag και δεν μπορεί πρακτικά το AliExpress να τους κλείσει. 

Στον σύνδεσμο Submit report κάνεις αναφορά εις βάρος του πωλητή 

https://www.aliexpress.com/p/seller-report/nav.html

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θέλω να παραγγείλω το παρακάτω φωτιστικό από AliExpress (58€). Είναι safe για να μην έχω θέματα με τα τελωνεία; Βλέπω ότι και οι τρεις επιλογές είναι Ευρωπαϊκές χώρες οπότε λογικά δεν θα έχω θέμα. Τι θα επιλέγατε;

https://a.aliexpress.com/_EIJrCEk

Screenshot_2024-12-30-20-36-32-717_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Screenshot_2024-12-30-20-36-36-220_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Δημοσ.
On 21/12/2024 at 20:00, greekfragma said:

απαντάω για μελλοντική χρήση από κάποιον που θα πάθει το ίδιο με σωστό ΤΚ και λάθος περιοχή.

το πακέτο ήρθε κομπλέ στο σωστό ΤΚ και αγνοήθηκε η περιοχή.

δε χρειάστηκε καν να τους πάρω τηλ μιας και είδα οτι από το κέντρο διαλογής το στείλανε στο κατάστημα της περιοχής μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PanagiotisPC είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θέλω να παραγγείλω το παρακάτω φωτιστικό από AliExpress (58€). Είναι safe για να μην έχω θέματα με τα τελωνεία; Βλέπω ότι και οι τρεις επιλογές είναι Ευρωπαϊκές χώρες οπότε λογικά δεν θα έχω θέμα. Τι θα επιλέγατε;

https://a.aliexpress.com/_EIJrCEk

Screenshot_2024-12-30-20-36-32-717_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Screenshot_2024-12-30-20-36-36-220_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Ναι ειναι safe (ακόμα και από Κίνα αν γίνει η παραγγελία)  Και το κατάστημα σε γενικές γραμμές φαινεται ο.κ.  αν βέβαια εξαιρέσουμε μερικά 1 αστέρι που έχει. Κάποια από αυτά μιλάνε ότι δεν το έστειλε από Ευρώπη αλλά από Κίνα, και καποια ότι το προϊόν δεν ήταν καλό για κάποιο λόγο (όχι συγκεκριμένα αυτό που θέλεις να πάρεις εσύ). https://www.aliexpress.com/store/912486311/pages/feedback.html?spm=a2g0o.store_pc_home.pcShopHead_6001936007473.2&sortType=bestmatch_sort

Από την εμπειρία μου και από αυτά που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και από Κίνα να το στείλει κατά 99% θα έρθει με την Yunexpress σε περίπου 10 μέρες (πολλές φορές έρχονται και νωρίτερα) δλδ περίπου όσο θα κάνει αν έρθει από Ευρώπη με καμία εξτρά χρέωση αφού η ίδια η Yunexpress αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό.

Προσωπικά όπως γράφω και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Πρώτα θα ρωτούσα τον πωλητή αν το προϊόν υπάρχει από Ευρωπαικη αποθήκη π.χ. Πολωνία η από που προτείνει να το παραγγείλω, και θα προχωρούσα στην παραγγελία. Αν και από όπου και να παραγγείλεις θα το στείλει από εκεί που έχει το προϊόν, και καθόλου απίθανο να σου πει υπάρχει από Ευρώπη αλλά να το στείλει από Κίνα μέσω άλλης Ευρωπαϊκής χώρας.

Αν θέλεις ρώτα και για το τροφοδοτικό, γιατι βλέπω από τις φώτο δεν έχει Ευρωπαϊκό βύσμα και δεν γράφει κάπου τι θα ειναι. Αν και λύνεται με ανταπτορα που μπορεί και να έχει μέσα στο δέμα ο πωλητής.

Μονο μη ξεχάσεις το παρακάτω, που γράφω και στο link που έβαλα πιο πάνω.

Και μη ξεχνάμε πάντα τραβάμε βίντεο το unboxing. Αν κάτι έρθει χαλασμένο, σπασμένο, κάτι λείπει η δεν ειναι αυτό παραγγείλαμε, να είμαστε καλυμμένοι.   Και αν ειναι κάτι ηλεκτρονικό και θέλει ρεύμα να έχουμε δίπλα μας ρεύμα η μπαταρίες να το δοκιμάσουμε ενώ τραβάμε βίντεο. Αν κάτι από τα παραπάνω συμβεί και έχουμε αποδείξεις (βιντεο) το Aliexpress θα ειναι μαζί μας και θα μας αποζημιώσει.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια τι γινεται με αυτο ξερει καποιος? Που κολλησε?

2024-12-27 
Custom clearance completed

2024-12-26 
Parcel arrives at Airport, Parcel Arrival

2024-12-25 
Parcel is leaving Airport, Parcel Leaving Port

2024-12-24 
Customs declaration completed

2024-12-24 
Linehaul Agent, Parcel departure in Transit Facility, Parcel Departure

2024-12-24 
Shenzhen, Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre.

2024-12-23
Shenzhen, Parcel processed at Shenzhen Sorting Centre.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Παιδια τι γινεται με αυτο ξερει καποιος? Που κολλησε?

2024-12-27 
Custom clearance completed

2024-12-26 
Parcel arrives at Airport, Parcel Arrival

2024-12-25 
Parcel is leaving Airport, Parcel Leaving Port

2024-12-24 
Customs declaration completed

2024-12-24 
Linehaul Agent, Parcel departure in Transit Facility, Parcel Departure

2024-12-24 
Shenzhen, Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre.

2024-12-23
Shenzhen, Parcel processed at Shenzhen Sorting Centre.

Δεν φαινεται να κόλλησε, κανονικά περπατάει. Τελευταία ενημέρωση που βλέπω εδώ πέρασε το τελωνειο στην Ουγγαρια. Βάλε και μια το tracking εδώ αν βγάζει κάτι παραπάνω https://parcelsapp.com/

Λόγω των ημερών υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση.

• Like 1
Δημοσ.

Ό,τι και να επιλέξεις για αποστολή, οι κινέζοι του ali είναι κουκουρουκου.

Αγορά από Γαλλική αποθήκη, είχε να επιλέξεις ένα σωρό free μεταφορικές και άφησα την Fedex που είχε προεπιλεγμένη και έλεγε πως θα το έχω ως 5/1 (το ίδιο και στο order status μέσα στο ali, μετά την έκδοση του tracking number).

Δεν έβγαζε info σε καμία πλατφόρμα και σήμερα που το έβαλα στο parcelapp δείχνει πως ξεκινά από Γερμανία, έρχεται με Deutsche Post και θα φτάσει 11 με 16/1.
Έχει αδελφό μαγαζί με Γερμανική αποθήκη που πουλάει τα ίδια, προτίμησα την καταχώριση από την Γαλλική γιατί ήταν λίγο πιο φθηνό.

Λογικά θα έρθει με ΕΛΤΑ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, musiccc444 είπε

Ό,τι και να επιλέξεις για αποστολή, οι κινέζοι του ali είναι κουκουρουκου.

Αγορά από Γαλλική αποθήκη, είχε να επιλέξεις ένα σωρό free μεταφορικές και άφησα την Fedex που είχε προεπιλεγμένη και έλεγε πως θα το έχω ως 5/1 (το ίδιο και στο order status μέσα στο ali, μετά την έκδοση του tracking number).

Δεν έβγαζε info σε καμία πλατφόρμα και σήμερα που το έβαλα στο parcelapp δείχνει πως ξεκινά από Γερμανία, έρχεται με Deutsche Post και θα φτάσει 11 με 16/1.
Έχει αδελφό μαγαζί με Γερμανική αποθήκη που πουλάει τα ίδια, προτίμησα την καταχώριση από την Γαλλική γιατί ήταν λίγο πιο φθηνό.

Λογικά θα έρθει με ΕΛΤΑ;

Όταν παραγγέλλεις από Ευρωπαικη αποθήκη, ναι ισχύει αυτό μερικές φορές. Καλά ειναι να ρωτάμε πριν παραγγείλουμε.

Και από Γαλλία να ερχόταν πιο πιθανό να μη το είχες στις 5/1.

Την Deutsche Post την έχει εξαγοράσει η dhl.

Θα δεις στο parcelapp με ποιο courier θα έρθει, πιο πιθανό ναι με τα ΕΛΤΑ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/12/2024 στις 2:23 ΜΜ, Giorgossath είπε

Χρησιμοποιώ το ebay από το 2009. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο aliexpress πέρα από τις πολύ χαμηλές τιμές είναι και ο χρόνος παράδοσης που είναι κοντά στις 10-15 μέρες!

Στο ebay σχεδόν μήνα (++) έκανε και κάτι που πήρα τον Νοέμβριο. Κάποτε έκανε και διμηνο από Κίνα... Τελος πάντων.

Θα ενημερώσω όταν έρθουν.

Ευχαριστώ και πάλι.

Kαλή Χρονιά σε όλους.

Έφτασαν τελικά στις 30/12 σε acs smartpoint  πολύ κοντά στην οικία μου. Πολύ ευχαριστημένος τελικά.

Eυχαριστώ και πάλι το μέλος sakigri για τη βοήθεια με την πρώτη αποστολή. θα έρθουν και επόμενες τώρα με επιλογή choice...

Επεξ/σία από Giorgossath
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/12/2024 στις 10:33 ΜΜ, sakisgri είπε

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Ναι ειναι safe (ακόμα και από Κίνα αν γίνει η παραγγελία)  Και το κατάστημα σε γενικές γραμμές φαινεται ο.κ.  αν βέβαια εξαιρέσουμε μερικά 1 αστέρι που έχει. Κάποια από αυτά μιλάνε ότι δεν το έστειλε από Ευρώπη αλλά από Κίνα, και καποια ότι το προϊόν δεν ήταν καλό για κάποιο λόγο (όχι συγκεκριμένα αυτό που θέλεις να πάρεις εσύ). https://www.aliexpress.com/store/912486311/pages/feedback.html?spm=a2g0o.store_pc_home.pcShopHead_6001936007473.2&sortType=bestmatch_sort

Από την εμπειρία μου και από αυτά που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και από Κίνα να το στείλει κατά 99% θα έρθει με την Yunexpress σε περίπου 10 μέρες (πολλές φορές έρχονται και νωρίτερα) δλδ περίπου όσο θα κάνει αν έρθει από Ευρώπη με καμία εξτρά χρέωση αφού η ίδια η Yunexpress αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό.

Προσωπικά όπως γράφω και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Πρώτα θα ρωτούσα τον πωλητή αν το προϊόν υπάρχει από Ευρωπαικη αποθήκη π.χ. Πολωνία η από που προτείνει να το παραγγείλω, και θα προχωρούσα στην παραγγελία. Αν και από όπου και να παραγγείλεις θα το στείλει από εκεί που έχει το προϊόν, και καθόλου απίθανο να σου πει υπάρχει από Ευρώπη αλλά να το στείλει από Κίνα μέσω άλλης Ευρωπαϊκής χώρας.

Αν θέλεις ρώτα και για το τροφοδοτικό, γιατι βλέπω από τις φώτο δεν έχει Ευρωπαϊκό βύσμα και δεν γράφει κάπου τι θα ειναι. Αν και λύνεται με ανταπτορα που μπορεί και να έχει μέσα στο δέμα ο πωλητής.

Μονο μη ξεχάσεις το παρακάτω, που γράφω και στο link που έβαλα πιο πάνω.

Και μη ξεχνάμε πάντα τραβάμε βίντεο το unboxing. Αν κάτι έρθει χαλασμένο, σπασμένο, κάτι λείπει η δεν ειναι αυτό παραγγείλαμε, να είμαστε καλυμμένοι.   Και αν ειναι κάτι ηλεκτρονικό και θέλει ρεύμα να έχουμε δίπλα μας ρεύμα η μπαταρίες να το δοκιμάσουμε ενώ τραβάμε βίντεο. Αν κάτι από τα παραπάνω συμβεί και έχουμε αποδείξεις (βιντεο) το Aliexpress θα ειναι μαζί μας και θα μας αποζημιώσει.

Ο κωδικός είναι της μορφής CHxxxxxxxxxDE . Θα έρθει με DHL από Γερμανία χωρίς τελωνείο φαντάζομαι. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι Γερμανία, διάβασα περιπτώσεις ότι σε αντίστοιχους αριθμούς, στέλνουν το πακέτο από αποθήκες στην Ευρώπη, σαν 'ταχυδρομείο', χωρίς τελωνειακές χρεώσεις.

Επίσης, έχω ένα άλλο κωδικό για ένα άλλο δέμα, της μορφής: GRxxxxxxxxxxxxxxG. Λογικά θα έρθει με Speedex;

Δημοσ.

Αν αγοράσει κάποιος από Aliexpress από πωλητή που βρίσκεται στην Ευρώπη, επιβαρύνεται με VAT; Στο Ebay που έψαξα, βλέπω ότι υπάρχει VAT για αποστολή από χώρα της ΕΕ. Παλαιότερα δεν θυμάμαι να υπήρχε VAT. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...