Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dj_kourampies είπε

Αυτό κατάλαβα και εγώ. Εκτός και αν δεχτεί ο πωλητής να βάλει υπερβολικά μεταφορικά, για να μείνουμε κάτω από τα 186€ τιμή προϊόντος και να φτάσουμε το επιθυμητό σύνολο, ή δε παίζει; Το ψάχνω τόσο γιατί είναι πολύ κοντά η καθαρή τιμή, 210 κάτι τέτοιο, και μου το πάει τύπου 170 με την έκπτωση αλλά με δική μου ευθύνη όπως είπες.

Ναι παίζει, και το σκέφτηκα αλλά με πρόλαβες.

Αν βάλει τιμή προϊόντος μεχρι 186€ Vat Included και τα υπόλοιπα μεταφορικά, δεν περνάει τελωνειο (εννοείται με ασφαλή τρόπο αποστολής που γράφω στο link πιο πάνω).

Δες παράδειγμα εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/507/#findComment-60462006

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτη φορά αποστολή με Choice 2 προϊόντα και το ένα κανονικό με Acs και 10 ψηφία το tracking number και το δεύτερο με tracking number UC******HU άρα με ΕΛΤΑ;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, teo010 είπε

Πρώτη φορά αποστολή με Choice 2 προϊόντα και το ένα κανονικό με Acs και 10 ψηφία το tracking number και το δεύτερο με tracking number UC******HU άρα με ΕΛΤΑ;

Ναι, τα UC********HU είναι με τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Γεια σας

Έχω παραγγείλει απο το aliexpress, από Ισπανία, από 16/12 είναι Received by local delivery company.

Πόσο θα περιμένω ακόμα; (αρχίζει ο κωδικός απο LA, καταλήγει σε HU)

ευχαριστώ

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, yiannakas είπε

Γεια σας

Έχω παραγγείλει απο το aliexpress, από Ισπανία, από 16/12 είναι Received by local delivery company.

Πόσο θα περιμένω ακόμα; (αρχίζει ο κωδικός απο LA, καταλήγει σε HU)

ευχαριστώ

Μπες στην ουρά.  Εμένα είναι από τις 10/12 και δεν κουνιέται φύλλο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, -WISE- είπε

Μπες στην ουρά.  Εμένα είναι από τις 10/12 και δεν κουνιέται φύλλο.

Το ίδιο.

Κατάφερα σήμερα μετά απο 20+ λεπτά αναμονής να τους ρωτήσω σχετικά.

Απάντηση στο περίπου : Δεν μπορει να γινει κάτι, υπομονη.

Τελος για μένα οι αγορες από το συγκεκριμένο μέχρι να διαλέξουν άλλο, γρηγορότερο last mile.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jakis13 είπε

Το ίδιο.

Κατάφερα σήμερα μετά απο 20+ λεπτά αναμονής να τους ρωτήσω σχετικά.

Απάντηση στο περίπου : Δεν μπορει να γινει κάτι, υπομονη.

Τελος για μένα οι αγορες από το συγκεκριμένο μέχρι να διαλέξουν άλλο, γρηγορότερο last mile.

Μα υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τα ΕΛΤΑ, τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Το κάνω εδώ και 2 χρόνια.

Για τα semitrackable (που κανονικά έρχονται με τα ΕΛΤΑ).

1. Κοιτάς αν το /τα προϊόν υπάρχουν σε Choice. Από 10€ και πάνω γίνεται free shipping.
  2. Κοιτάς αν υπάρχει στο Bundle deals. Πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 5 προϊόντα αλλά θα ειναι πολύ φτηνότερα από όπου άλλου.
  3. Αν δεν ειναι ούτε Choce ούτε Bundle (δλδ ειναι από global seller) παίρνεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο αποστολής semitrackable/trackable (εκτός από "Cainiao Standard For Special Goods", "Cainiao Super Economy For Special goods"  και "Cainiao Heavy Parcel Line") Και πιο πιθανό τα δέματα να ενοποιηθούν και να γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε "Aliexpress Standard Shipping" έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Προτιμότερο ειναι να βάλουμε τα προϊόντα στο καλάθι και να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ταυτόχρονα.

Με όλα τα παραπάνω θα έρθει με την ACS σε 12 - 16 μέρες. Τελευταίο καιρό τα παραλαμβάνω σε 10 μέρες περίπου.

Για τα trackable (Aliexpress standard shipping, Aliexpress selection standard) δεν σε νοιάζει έτσι και αλλιώς με την ACS θα έρθουν.

Για καποια προϊόντα όπως μπαταρίες η ειδικά υλικά (σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ.) η βαριά και ογκώδη δέματα, ισχύουν άλλα, που θα δεις εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907

Η ειρωνεία ειναι αν πάρουμε κάτι πάνω από τα 186€ παρακαλάμε να έρθει με τα ΕΛΤΑ (όπως και γίνεται) για να μη πληρώσουμε γ@@@@ικα στα ιδιωτικά courier.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εμπειρία που ανέφερα δεν ήταν με ΕΛΤΑ... Ειμαι στην 16 ημερα και το δέμα μου αναπαύεται καπου στην Ελλάδα εδώ και 10 ημέρες...

Επεξ/σία από jakis13
Δημοσ.
18 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ναι, τα UC********HU είναι με τα ΕΛΤΑ.

Γιατί το εκαναν έτσι; Το ένα δέμα θα έρθει αύριο με Acs και το άλλο κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teo010 είπε

Γιατί το εκαναν έτσι; Το ένα δέμα θα έρθει αύριο με Acs και το άλλο κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει

Λογικά ήταν κάτι φτηνό δλδ κάτω από τα 8,5€ και με semitrackable τρόπο αποστολής. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907

Μήπως νόμιζες ήταν και τα 2 Choice αλλά δεν ήταν; Γιατι πάντα τα Choice έρχονται συστημενα και όταν παραγγείλεις 2 προϊόντα (η και περισσότερα) έρχονται πάντα μαζί.

Πιστεύω το ένα ήταν Choice και το άλλο φτηνό (semitrackable) από global seller. Τα Choice και τα global seller ειναι ξεχωριστά καλάθια. Δεν κατάλαβες πλήρωσες και τα 2 νομίζοντας θα έρθουν μαζί, αλλά το κάθε ένα ήρθε με τον ανάλογο τρόπο αποστολής.

Τα Choice και τα global seller δεν έρχονται ποτέ μαζί.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
5 ώρες πριν, jakis13 είπε

Η εμπειρία που ανέφερα δεν ήταν με ΕΛΤΑ... Ειμαι στην 16 ημερα και το δέμα μου αναπαύεται καπου στην Ελλάδα εδώ και 10 ημέρες...

Μας μπέρδεψες γιατι απάντησες σε μήνυμα που αφορούσε τα ΕΛΤΑ.

Αν το δέμα σου έχει tracking number 10ψηφιο της μορφής 76******** τοτε θα έρθει με την ACS. Αν θέλεις βάλε το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ και πες μας τι βλέπεις να σου πούμε τι γίνεται. Αν ειναι 10ψηφιο πιστεύω από μέρα σε μέρα θα παραλαβεις το δέμα σου.

Η αν δεν εχεις 10ψηφιο αν θες γράψε τα πρώτα και τελευταία γράμματα/ψηφία από το tracking number να δούμε αν ξέρουμε κάτι.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν κατάλαβες πλήρωσες και τα 2 νομίζοντας θα έρθουν μαζί,

Οπως τα γραφεις, δεν προσεξα οτι το αλλο δεν ηταν choice. Mεγαλη χαζομαρα μου😭

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, jakis13 είπε

image.png.5d41034ab36c7e83a43a0bb9445a13db.png

Έπρεπε να είχες παραλάβει στις 14/12/2024.

Έχω πάρει πάρα πολλά δέματα με την ACS από Aliexpress μόνο πέρυσι τέτοιο καιρό είχε κολλήσει μια παρτίδα για ένα μήνα αλλά όχι στην Ελλαδα (όπως το δικό σου) αλλά ένα βήμα πριν, δλδ στην Βουλγαρία. Τελικά τα είχαμε παραλάβει όλοι μέσα στο Γενάρη.

Ενόχλησε τους, ξεκίνα με τον πωλητή για να το ψάξει και αυτός. Μετά και στα κεντρικά της ACS, στο google βγάζει για Κεντρικά ACS Courier  231 057 3500

Η γράψε και στην ψηφιακή βοηθός  "ACiStant"  εδώ  https://www.acscourier.net/el/myacs/ta-ergaleia-mou/anazitisi-simeiwn/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...