Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Giorgossath είπε

Σε ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση. Λοιπόν είναι κάτω από 10 ευρώ αλλά έχει την επιλογή choice! Άρα πάω για επιπλέον 3 ευρω στα μεταφορικά αλλά θα έρθει με ACS ας πούμε; Κυρίως με νοιάζει να μην  χαθεί στην πολυκατοικία μου, για αυτό και θέλω κάτι συστημμένο ...

Αν θέλεις πάρε και ένα (η και παραπάνω) προϊόν Choice ακόμα να φτάσεις τουλάχιστον τα 10€, και θα αφαιρεθούν τα μεταφορικά.

Ναι θα ερθει με την ACS.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
  • Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mόλις έβαλα μια παραγγελία με CHOICE επιλογή σε τιμή χώμα (κοντά στα 5 ευρώ), αλλά στα μεταφορικά έχει shipping discount -2.99 Ε, δηλαδή free .  Μήπως επειδή είναι η πρώτη παραγγελία;; Και θα μου στείλουνε σε τέτοια εξευτελιστική τιμή συστημμένο;;;;

Eπίσης δεν έχει paypal το aliexpress;

Επεξ/σία από Giorgossath
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Giorgossath είπε

Mόλις έβαλα μια παραγγελία με CHOICE επιλογή σε τιμή χώμα (κοντά στα 5 ευρώ), αλλά στα μεταφορικά έχει shipping discount -2.99 Ε, δηλαδή free .  Μήπως επειδή είναι η πρώτη παραγγελία;; Και θα μου στείλουνε σε τέτοια εξευτελιστική τιμή συστημμένο;;;;

Eπίσης δεν έχει paypal το aliexpress;

Ναι λογικά επειδή ειναι πρώτη παραγγελία δλδ Welcome deal. Τα Choice ειναι πάντα συστημενα ασχέτως την τιμή.

Όχι δεν έχει paypal αλλά ειναι full safe.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιώ το ebay από το 2009. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο aliexpress πέρα από τις πολύ χαμηλές τιμές είναι και ο χρόνος παράδοσης που είναι κοντά στις 10-15 μέρες!

Στο ebay σχεδόν μήνα (++) έκανε και κάτι που πήρα τον Νοέμβριο. Κάποτε έκανε και διμηνο από Κίνα... Τελος πάντων.

Θα ενημερώσω όταν έρθουν.

Ευχαριστώ και πάλι.

Επεξ/σία από Giorgossath
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Giorgossath είπε

Χρησιμοποιώ το ebay από το 2009. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο aliexpress πέρα από τις πολύ χαμηλές τιμές είναι και ο χρόνος παράδοσης που είναι κοντά στις 10-15 μέρες!

Στο ebay σχεδόν μήνα (++) έκανε και κάτι που πήρα τον Νοέμβριο. Κάποτε έκανε και διμηνο από Κίνα... Τελος πάντων.

Θα ενημερώσω όταν έρθουν.

Ευχαριστώ και πάλι.

Τπτ να σαι καλά. Τα συστημενα έρχονται γρήγορα, τα τελευταία κάμποσα δέματα τα παρέλαβα σε 10 μερες. Τα semitrackable που έρχονται με τα ΕΛΤΑ δεν ειναι τπτ σίγουρο, μπορεί να έρθει σε 1 μήνα μπορεί σε 2 και σπάνια αλλά μπορεί και ποτέ (προσωπικά έχω πάρει καμιά 50αρια με τα ΕΛΤΑ, όλα έχουν έρθει κανονικά). Αλλά καλά ειναι να τα αποφεύγουμε με τους τρόπους που έγραψα στην πιο πίσω σελίδα.

Τώρα όμως λόγο των ημερών λογικά θα υπάρξει μια καθυστέρηση επιπλέον ακόμα και στα συστημενα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορά από Aliexpress 15/10/24, tracking Number 76******* και τελευταίο update 29/10/24 ότι είναι στο τελωνείο και 50 ημέρες τώρα δεν έχω καμία ενημέρωση. Ανοιξα ένα refund request στο AliExpress για επιστροφή χρημάτων και μου το έκαναν invalid επειδή είναι μέσα στο "protection time" !! Αυτοί όπως πάνε θα κλείσουν και αίτημα και εγώ θα περιμένω ακόμα το δέμα

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas_ είπε

Αγορά από Aliexpress 15/10/24, tracking Number 76******* και τελευταίο update 29/10/24 ότι είναι στο τελωνείο και 50 ημέρες τώρα δεν έχω καμία ενημέρωση. Ανοιξα ένα refund request στο AliExpress για επιστροφή χρημάτων και μου το έκαναν invalid επειδή είναι μέσα στο "protection time" !! Αυτοί όπως πάνε θα κλείσουν και αίτημα και εγώ θα περιμένω ακόμα το δέμα

Κλείσε το dispute αλλιώς θα το χάσεις.
Βάλε εδώ τον κωδικό αναζήτησης και δες τι γράφει:
https://parcelsapp.com/

Πρακτικά περιμένεις 1-2 μέρες πριν λήξει το buyer protection να ανοίξεις το dispute ότι δεν  το έλαβες. Σου αναφέρει και όλας πότε μπορείς να ανοίξεις case για not received. Επίσης μπορεί να άλλαξε ο κωδικός αποστολής, θα χρειαστεί να μιλήσεις με τον πωλητή σε περιπτωση που έγινε αυτό.

Γενικά το καλύτερο ΠΡΙΝ ανοίξουμε Dispute είναι να μιλήσουμε με τον πωλητή πρώτα και να του αναφέρουμε το πρόβλημα. Όπως και να έχει είναι υποχρέωση σου να περιμένεις μέσα στο buyer protection, και δυστυχώς μετά τον covid από 60 μέρες έγινε 90μέρες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, -WISE- said:

Για πείτε guys. Το κλαίω;

Παραγγελία 21/11 από Ali.

Από τις 10/12 λέει Arrived at local delivery center. Έχει γίνει μαϊμουδιά με τα ΕΛΤΑ λέτε;

https://parcelsapp.com/en/tracking/UC055619650HU

Όχι δεν πιστεύω να χάθηκε, 10 Δεκέμβρη το πήραν τα ΕΛΤΑ άρα η παράδοση μπορεί να γίνει και μεστή βδομάδα αυτή η την επόμενη, έχουν καθυστερήσεις στη διανομή τα ΕΛΤΑ γενικά αλλά και λόγο εορτών ακόμη περισσότερο, απλά θα στο αφήσει χύμα είναι απλό όποτε αν μπορείς τσέκαρε στη είσοδο αυτές τις μέρες η όπου τα αφήνουν οι ταχυδρόμοι 

Αν μπορείς να πας στη μονάδα διαλογής (εκεί που είναι οι ταχυδρόμοι) μπορεί να σε βοηθήσουν να το βρεις με όνομα και διεύθυνση

Επεξ/σία από omokas
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, -WISE- είπε

Για πείτε guys. Το κλαίω;

Παραγγελία 21/11 από Ali.

Από τις 10/12 λέει Arrived at local delivery center. Έχει γίνει μαϊμουδιά με τα ΕΛΤΑ λέτε;

https://parcelsapp.com/en/tracking/UC055619650HU

Ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Κανονικά περπατάει το δέμα σου, στις 10/12 το έπιασαν πρώτη φορά τα ΕΛΤΑ και το σκαναρισαν και από την στιγμή αυτή έχει πάρει το δρόμο προς την μονάδα διαλογής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί, μπορεί να ειναι εκεί τώρα και την επόμενη φόρα που θα βγει ο ταχυδρόμος να στο φέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Κανονικά περπατάει το δέμα σου, στις 10/12 το έπιασαν πρώτη φορά τα ΕΛΤΑ και το σκαναρισαν και από την στιγμή αυτή έχει πάρει το δρόμο προς την μονάδα διαλογής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί, μπορεί να ειναι εκεί τώρα και την επόμενη φόρα που θα βγει ο ταχυδρόμος να στο φέρει.

Απλά μου κάνει περίεργο που στο tracking των ΕΛΤΑ βγάζει μονο αποστολή από Ουγγαρία στις 29/11. Απο τις 10/12 που θεωρητικά το έπιασαν τα ΕΛΤΑ στα χέρια τους πως γίνεται να μην έχει ξανασκαναριστεί ή να ανανεωθεί το tracking;

Επεξ/σία από -WISE-
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Απλά μου κάνει περίεργο που στο tracking των ΕΛΤΑ βγάζει μονο αποστολή από Ουγγαρία στις 29/11. Απο τις 10/12 που θεωρητικά το έπιασαν τα ΕΛΤΑ στα χέρια τους πως γίνεται να μην έχει ξανασκαναριστεί; 

Έτσι ήταν πάντα. Στο  "Αποστολή αντικειμένου / Περιοχή- Ουγγαρια" Το δέμα έχει φύγει από την Ουγγαρια προς την Ελλαδα, τα ΕΛΤΑ δεν το έχουν ακόμα. Είναι σαν να λένε οι Ουγγαρέζοι σας στείλαμε (έφυγε από εμάς) αυτό το δέμα, να το περιμένετε.

Μετά το "Arrived at local delivery center / Έφτασε στο τοπικό κέντρο παράδοσης" εμφανίζεται όταν τα ΕΛΤΑ σκαναρουν το δέμα στο αεροδρόμιο, και όχι στην τοπική μονάδα διαλογής που γράφουν, αλλά επειδή ειναι η μια και μοναδική ενημέρωση το γράφουν έτσι..

Ανανέωση δεν έχει επειδή ειναι απλή αποστολη, γιαυτό και στο Aliexpress το ονομάζουν semitrackable επειδή έχει ενημέρωση μεχρι να φτάσει Ελλαδα.

Μάλλον έχει ζητήσει το Aliexpress να σκαναρουν το δέμα για να φαινεται ότι έφτασε στην Ελλαδα και στα ΕΛΤΑ  Ωστε, αν ανοίξεις dispute θα σου πούνε (όπως κάνουν) ειναι στο ταχυδρομείο και να πας να το αναζητήσεις. Και μάλλον γιαυτό φαινεται μόνο στο tracking από την Cainiao.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παραγγελία πάνω από 150 ευρώ (γύρω στα 250) από Κίνα και ΦΠΑ, τι παίζει; Είδα την "έκπτωση" στο checkout και τότε έμαθα ότι είναι άλλο το καθεστώς.

Υπάρχει πιθανότητα να "ξεφύγει" και ουσιαστικά να μας μείνει και η έκπτωση;

Αν μπουν δασμοί, θα είναι περίπου το ποσό της έκπτωσης ή θα καλύψει το Aliexpress όποια διαφορά;

Ή θα είναι όπως παλιά που τα νταβατζιλίκια του εκτελωνισμού θα περάσουν την αξία του προιόντος, και με αναμονή μηνών;

Δημοσ.

Για δέματα αξίας πάνω από τα 186€

3 ώρες πριν, Dj_kourampies είπε

Παραγγελία πάνω από 150 ευρώ (γύρω στα 250) από Κίνα και ΦΠΑ, τι παίζει; Είδα την "έκπτωση" στο checkout και τότε έμαθα ότι είναι άλλο το καθεστώς.

Υπάρχει πιθανότητα να "ξεφύγει" και ουσιαστικά να μας μείνει και η έκπτωση;

Αν μπουν δασμοί, θα είναι περίπου το ποσό της έκπτωσης ή θα καλύψει το Aliexpress όποια διαφορά;

Ή θα είναι όπως παλιά που τα νταβατζιλίκια του εκτελωνισμού θα περάσουν την αξία του προιόντος, και με αναμονή μηνών;

Να ξεφύγει ειναι σχεδόν απίθανο. Δεν θα σε καλύψει για τπτ το Aliexpress. Το γράφουν πως ο αγοραστής ειναι υπεύθυνος για τυχόν χρεώσεις σε τελωνειο κτλ.

Κάτι που μπορεί να γινει ειναι να δηλώσει χαμηλότερη τιμή ο πωλητής (το κάνουν συχνά, και πολλές φορές χωρίς καν να το ζητησεις) και έτσι να πληρωσεις λιγότερο φόρο, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. Επισης μπορεις να δεις αν το βρίσκεις σε Ευρωπαικη αποθήκη που δεν έχει τελωνειο κτλ. Η να δεις αν υπάρχει στο Banggood που χρησιμοποιεί DDP Shippng και ειναι όλα μέσα στην τιμή.

Αν κατάλαβα καλά και βγαίνει 250€ στο Checkout, στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις περίπου 88€. δλδ σύνολο θα σου βγει περίπου 338€

Μπορείς να δεις πως βγαίνει αυτό από εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Εκεί που γράφω - "Για δέματα αξίας πάνω από τα 186€"

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sakisgri είπε

Για δέματα αξίας πάνω από τα 186€

Να ξεφύγει ειναι σχεδόν απίθανο. Δεν θα σε καλύψει για τπτ το Aliexpress. Το γράφουν πως ο αγοραστής ειναι υπεύθυνος για τυχόν χρεώσεις σε τελωνειο κτλ.

Κάτι που μπορεί να γινει ειναι να δηλώσει χαμηλότερη τιμή ο πωλητής (το κάνουν συχνά, και πολλές φορές χωρίς καν να το ζητησεις) και έτσι να πληρωσεις λιγότερο φόρο, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. Επισης μπορεις να δεις αν το βρίσκεις σε Ευρωπαικη αποθήκη που δεν έχει τελωνειο κτλ. Η να δεις αν υπάρχει στο Banggood που χρησιμοποιεί DDP Shippng και ειναι όλα μέσα στην τιμή.

Αν κατάλαβα καλά και βγαίνει 250€ στο Checkout, στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις περίπου 88€. δλδ σύνολο θα σου βγει περίπου 338€

Μπορείς να δεις πως βγαίνει αυτό από εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Εκεί που γράφω - "Για δέματα αξίας πάνω από τα 186€"

Αυτό κατάλαβα και εγώ. Εκτός και αν δεχτεί ο πωλητής να βάλει υπερβολικά μεταφορικά, για να μείνουμε κάτω από τα 186€ τιμή προϊόντος και να φτάσουμε το επιθυμητό σύνολο, ή δε παίζει; Το ψάχνω τόσο γιατί είναι πολύ κοντά η καθαρή τιμή, 210 κάτι τέτοιο, και μου το πάει τύπου 170 με την έκπτωση αλλά με δική μου ευθύνη όπως είπες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...