sakisgri Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 4 λεπτά πριν, Kosmass είπε Σε 8 ώρες τελειώνει η προθεσμία που δίνει το AliExpress για την παράδοση την οποία λέει θα την κάνει αυτόματα το ίδιο ως παραδομένο,οπότε περιμένω ή ξεκινάω τώρα μήπως δεν μπορώ μετά από αυτή την διορία που μου δίνει; Αν ειναι έτσι ναι ξεκίνα τώρα και βλέπεις.
george_xp_pro Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 3 ώρες πριν, specre είπε Καλησπέρες. Μου έτυχε κάτι καινούργιο (για εμένα). Παραγγελία μια θήκη κινητού και μου έστειλε ο Κινέζος άλλη (σχέδιο και για άλλο μοντέλο). Δεν έκανα confirm ακόμα. Του έστειλα μήνυμα για το λάθος και μαζί φωτογραφίες. Μου απάντησε αυτό: "Dear friend, It’s my mistake to send wrong size. Please understand me.Can we resend it to you? Would you pay a shipping fee of $0.1 for you to receive it fast? Best wishes." Τι κάνω τώρα οεο; Καλησπέρα. Κι εμένα μου χει τύχει 2 φορες από Alliexpress και πλήρωσα αυτό που λέει €0,1 και μου το έστειλαν με Caniao Super Economy Global και τη πρώτη φορά έκανε 33 μέρες με ελτα το έφερε ο ταχυδρόμος. Και τώρα πάλι περιμένω από λάθος του κάτι αλλά το βλέπω πιο γρήγορα να έρχεται. 1
Hot_Wolf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου (επεξεργασμένο) Παρήγγειλα πρώτη φορά από το Aliexpress. Το Tracking Number είναι σκέτος αριθμός, δεν έχει καθόλου γράμματα στην αρχή και στο τέλος. Λέει ότι πήγε Θεσσαλονίκη και από εκεί το ανέλαβε η εταιρία DPD. Πρώτη φορά την ακούω και πρώτη φορά πάει κάτι Θεσσαλονίκη αντί κατευθείαν Αθήνα, αλλά το καλό είναι ότι έφυγε γρήγορα από τα τελωνεία εν αντιθέσει όπως είδα και στις προηγούμενες σελίδες (έχω δει κι εγώ στο γετα να είναι κολλημένα βδομάδες δέματα εκτός Ευρώπης). Η παραγγελία έγινε στις 22 Νοεμβρίου και ελπίζω έως το τέλος της εβδομάδας να έχει φτάσει. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου από Hot_Wolf
specre Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2 ώρες πριν, george_xp_pro είπε Καλησπέρα. Κι εμένα μου χει τύχει 2 φορες από Alliexpress και πλήρωσα αυτό που λέει €0,1 και μου το έστειλαν με Caniao Super Economy Global και τη πρώτη φορά έκανε 33 μέρες με ελτα το έφερε ο ταχυδρόμος. Και τώρα πάλι περιμένω από λάθος του κάτι αλλά το βλέπω πιο γρήγορα να έρχεται. Του έστειλα μήνυμα ότι θέλω refund και ότι θα βάλω παραγγελία ξανά. Περιμένω την απάντηση του πριν αρχίσω τις διαδικασίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ να έρθει untracked με ΕΛΤΑ. Εξάλου το προιόν είναι choice και μάλιστα σήμερα είναι λίγο πιο φθηνό από 15 ημέρες που έκανα την αγορά. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία. 1
sakisgri Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Hot_Wolf είπε Παρήγγειλα πρώτη φορά από το Aliexpress. Το Tracking Number είναι σκέτος αριθμός, δεν έχει καθόλου γράμματα στην αρχή και στο τέλος. Λέει ότι πήγε Θεσσαλονίκη και από εκεί το ανέλαβε η εταιρία DPD. Πρώτη φορά την ακούω και πρώτη φορά πάει κάτι Θεσσαλονίκη αντί κατευθείαν Αθήνα, αλλά το καλό είναι ότι έφυγε γρήγορα από τα τελωνεία εν αντιθέσει όπως είδα και στις προηγούμενες σελίδες (έχω δει κι εγώ στο γετα να είναι κολλημένα βδομάδες δέματα εκτός Ευρώπης). Η παραγγελία έγινε στις 22 Νοεμβρίου και ελπίζω έως το τέλος της εβδομάδας να έχει φτάσει. Λογικά εχεις tracking number 10ψηφιο της μορφής 76********. Αυτά τα δέματα δεν περνάνε τελωνειο στην Ελλαδα αλλά στην Ουγγαρια και την παράδοση στην Ελλαδα την κάνει η ACS με καμία εξτρά χρέωση. Η DPD το παραδίδει στην ACS. Εφόσον παραγγέλλεις πρώτη φορά θα συνιστούσα να κοιτάξεις αυτόν το οδηγό για να εχεις μια ιδέα τι γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Edit: Δεν ακριβώς πάει Θεσσαλονίκη, μπαίνει στην Ελλαδα από Βουλγαρία και πάει Θεσσαλονίκη πρώτα. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου από sakisgri 1
Hot_Wolf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 15 λεπτά πριν, sakisgri είπε Λογικά εχεις tracking number 10ψηφιο της μορφής 76********. Αυτά τα δέματα δεν περνάνε τελωνειο στην Ελλαδα αλλά στην Ουγγαρια και την παράδοση στην Ελλαδα την κάνει η ACS με καμία εξτρά χρέωση. Η DPD το παραδίδει στην ACS. Εφόσον παραγγέλλεις πρώτη φορά θα συνιστούσα να κοιτάξεις αυτόν το οδηγό για να εχεις μια ιδέα τι γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Edit: Δεν ακριβώς πάει Θεσσαλονίκη, μπαίνει στην Ελλαδα από Βουλγαρία και πάει Θεσσαλονίκη πρώτα. Nαι έτσι ακριβώς από 76 ξεκινά. Standard Aliexpress λέει πάνω πάνω. Eυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Με βάση τα λεγόμενα αν όχι Παρασκευή, αρχές της άλλης εβδομάδος θα έχω παραλάβει. 1
Kosmass Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, sakisgri είπε Λογικά πήρες fake tracking number όπως και εγώ εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/#findComment-60499199 και μάλλον έκλεισαν το κατάστημα γιατι δεν θα ήσουν ο μόνος... Λογικά όπου να 'ναι θα γράψει ότι παραδόθηκε, όταν γίνει αυτό άνοιξε dispute. Επισης στο dispute βάλε και screenshot από το ξεχωριστό tracking number που λες σου έστειλε ο πωλητής. Η αν μιλήσεις με live agent (όπως εκανα εγώ) ανέβασε το screenshot να το δει. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές,ενώ ξεκίνησα το refund με τον πωλητή,αυτός έστειλε μια απάντηση πάλι για να καθυστερήσει το refund,εγώ εκεί δεν έκανα καμία κίνηση αποδοχής ή απόρριψης και πήγα κατευθείαν σε ξεχωριστό live chat όπου ο live agent του AliExpress με το που είδε το ένα screenshot με το ψεύτικο tracking number έκλεισε κατευθείαν την υπόθεση δίχως να ρωτήσει κάτι αλλο και θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων σε λίγες μέρες. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου από Kosmass 1
Hot_Wolf Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 18 ώρες πριν, sakisgri είπε Λογικά εχεις tracking number 10ψηφιο της μορφής 76********. Αυτά τα δέματα δεν περνάνε τελωνειο στην Ελλαδα αλλά στην Ουγγαρια και την παράδοση στην Ελλαδα την κάνει η ACS με καμία εξτρά χρέωση. Η DPD το παραδίδει στην ACS. Εφόσον παραγγέλλεις πρώτη φορά θα συνιστούσα να κοιτάξεις αυτόν το οδηγό για να εχεις μια ιδέα τι γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Edit: Δεν ακριβώς πάει Θεσσαλονίκη, μπαίνει στην Ελλαδα από Βουλγαρία και πάει Θεσσαλονίκη πρώτα. Παρέλαβα πριν λίγο. Το άφησαν σε θυρίδα ACS. Γρήγορα έφτασε σχετικά. Το πρόβλημα είναι ότι το ρούχο κάθεται πολύ μεγάλο και χρειάζεται αλλαγή. Πώς την κάνουμε; Δεν βρήκα πουθενά επιλογή για αλλαγή - αντικατάσταση.
sakisgri Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Hot_Wolf είπε Παρέλαβα πριν λίγο. Το άφησαν σε θυρίδα ACS. Γρήγορα έφτασε σχετικά. Το πρόβλημα είναι ότι το ρούχο κάθεται πολύ μεγάλο και χρειάζεται αλλαγή. Πώς την κάνουμε; Δεν βρήκα πουθενά επιλογή για αλλαγή - αντικατάσταση. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω μέσα από το dispute. Λογικά θα είχε size chart, δεν το κοίταξες; Αν είχε και το ρούχο που ήρθε ειναι με βάση αυτό σωστό, τοτε τα έξοδα επιστροφής θα τα χρεωθείς εσύ. Δεν ξέρω τι αξία είχε το ρούχο, αλλά για την επιστροφή θα θες κανένα 20αρικο (με τα ΕΛΤΑ) δεν ξέρω αν θα συμφέρει να το επιστρέψεις. Από την άλλη αν έστειλε λάθος νούμερο ο πωλητής η δεν ειναι με βάση τις διαστάσεις που έγραφε, τοτε ανοίγεις dispute ανεβάζεις αποδείξεις (φώτο/βίντεο) να το αποδεικνύουν αυτό, και λογικά το dipute θα ειναι υπέρ σου, και τα έξοδα επιστροφής τα χρεώνεται ο πωλητής. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου από sakisgri
Hot_Wolf Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου Μόλις τώρα, sakisgri είπε Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω μέσα από το dispute. Λογικά θα είχε size chart, δεν το κοίταξες; Αν είχε και το ρούχο που ήρθε ειναι με βάση αυτό σωστό, τοτε τα έξοδα επιστροφής θα τα χρεωθείς εσύ. Δεν ξέρω τι αξία είχε το ρούχο, αλλά για την επιστροφή θα θες κανένα 20αρικο (με τα ΕΛΤΑ) δεν ξέρω αν θα συμφέρει να το επιστρέψεις. Από την άλλη αν έστειλε λάθος νούμερο ο πωλητής η δεν ειναι με βάση τις διαστάσεις που έγραφε, τοτε ανοίγεις dispute ανεβάζεις αποδείξεις (φώτο/βίντεο) να το αποδεικνύουν αυτό, λογικά το dipute θα ειναι υπέρ σου, και τα έξοδα επιστροφής τα χρεώνεται ο πωλητής. Ναι έδωσα πολλή σημασία. Δε νομίζω να χρειάζεται να δώσω και 20 ευρώ. Ένα πουκάμισο είναι σαν τσιγαρόχαρτο. Δεν ζυγίζει πολύ. Καλά αν ήταν μπουφάν ή τίποτα άλλο ''βαρύ'' θα έκανε και παραπάνω. Κρίμα να πάει χαμένο. Να στείλω μήνυμα σε αυτούς;
sakisgri Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 1 λεπτό πριν, Hot_Wolf είπε Ναι έδωσα πολλή σημασία. Δε νομίζω να χρειάζεται να δώσω και 20 ευρώ. Ένα πουκάμισο είναι σαν τσιγαρόχαρτο. Δεν ζυγίζει πολύ. Καλά αν ήταν μπουφάν ή τίποτα άλλο ''βαρύ'' θα έκανε και παραπάνω. Κρίμα να πάει χαμένο. Να στείλω μήνυμα σε αυτούς; Στείλε στον πωλητή πρώτα, να δεις τι θα σου απαντήσει. Και ρώτα στα ΕΛΤΑ πόσο θα κοστίσει να το στείλεις στην Κίνα.
Hot_Wolf Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 1 λεπτό πριν, sakisgri είπε Στείλε στον πωλητή πρώτα, να δεις τι θα σου απαντήσει. Και ρώτα στα ΕΛΤΑ πόσο θα κοστίσει να το στείλεις στην Κίνα. 3 λεπτά πριν, sakisgri είπε Στείλε στον πωλητή πρώτα, να δεις τι θα σου απαντήσει. Και ρώτα στα ΕΛΤΑ πόσο θα κοστίσει να το στείλεις στην Κίνα. Έστειλα, περιμένω να δω τι θα πει. Ως επιστολή γύρω στα 10-11 ευρώ θα είναι. 1
Giorgossath Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου καλησπέρα. Είδα κάποια πράγματα από aliexpress αλλα δεν έχω παραγγείλει ποτέ από εκεί. Θα ήθελα να ρωτήσω: τα δέματα τα μικρά (μέσα σε φάκελο πχ) έρχονται στην πόρτα μου χύμα με το ταχυδρομείο όπως με το ebay (όπου και δυστυχώς χάνονται κάποιες φορές) ή συστημένα ;;;
sakisgri Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 4 ώρες πριν, Giorgossath είπε καλησπέρα. Είδα κάποια πράγματα από aliexpress αλλα δεν έχω παραγγείλει ποτέ από εκεί. Θα ήθελα να ρωτήσω: τα δέματα τα μικρά (μέσα σε φάκελο πχ) έρχονται στην πόρτα μου χύμα με το ταχυδρομείο όπως με το ebay (όπου και δυστυχώς χάνονται κάποιες φορές) ή συστημένα ;;; Καλησπέρα, Αν ειναι semitrackable (απλή αποστολη) ναι. (αυτό που θέλεις να πάρεις θα ειναι από 8,5€ και κάτω) Μπορείς όμως να επιλεξεις κάποιο συστημένο τρόπο αποστολής με κάποιο επιπλέον κόστος. Επισης μπορείς να τα αποφύγεις είτε αν ειναι από προσφορά Choice (δλδ θα γράφει Choice στην σελίδα με το προϊόν) αλλά θα πρέπει το προϊόν η τα προϊόντα που θα ειναι Choice να ξεπεράσουν τα 10€ για να γίνει free shipping, αλλιώς θα δεις 2,99€ μεταφορικά. Είτε να γίνει Combined Delivery (Ενοποίηση δεμάτων). Εδώ εξηγώ πως γίνεται αυτό https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Επισης τα Choice δεν γίνονται ενοποίηση με αυτά που δεν ειναι Choice δλδ αυτά που ειναι από global seller. Επισης στο καλάθι θα εμφανίζονται ξεχωριστά.
Giorgossath Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, Αν ειναι semitrackable (απλή αποστολη) ναι. (αυτό που θέλεις να πάρεις θα ειναι από 8,5€ και κάτω) Μπορείς όμως να επιλεξεις κάποιο συστημένο τρόπο αποστολής με κάποιο επιπλέον κόστος. Επισης μπορείς να τα αποφύγεις είτε αν ειναι από προσφορά Choice (δλδ θα γράφει Choice στην σελίδα με το προϊόν) αλλά θα πρέπει το προϊόν η τα προϊόντα που θα ειναι Choice να ξεπεράσουν τα 10€ για να γίνει free shipping, αλλιώς θα δεις 2,99€ μεταφορικά. Είτε να γίνει Combined Delivery (Ενοποίηση δεμάτων). Εδώ εξηγώ πως γίνεται αυτό https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Επισης τα Choice δεν γίνονται ενοποίηση με αυτά που δεν ειναι Choice δλδ αυτά που ειναι από global seller. Επισης στο καλάθι θα εμφανίζονται ξεχωριστά. Σε ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση. Λοιπόν είναι κάτω από 10 ευρώ αλλά έχει την επιλογή choice! Άρα πάω για επιπλέον 3 ευρω στα μεταφορικά αλλά θα έρθει με ACS ας πούμε; Κυρίως με νοιάζει να μην χαθεί στην πολυκατοικία μου, για αυτό και θέλω κάτι συστημμένο ... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου από Giorgossath 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα