Hot_Wolf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, sakisgri είπε Λογικά εχεις tracking number 10ψηφιο της μορφής 76********. Αυτά τα δέματα δεν περνάνε τελωνειο στην Ελλαδα αλλά στην Ουγγαρια και την παράδοση στην Ελλαδα την κάνει η ACS με καμία εξτρά χρέωση. Η DPD το παραδίδει στην ACS. Εφόσον παραγγέλλεις πρώτη φορά θα συνιστούσα να κοιτάξεις αυτόν το οδηγό για να εχεις μια ιδέα τι γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Edit: Δεν ακριβώς πάει Θεσσαλονίκη, μπαίνει στην Ελλαδα από Βουλγαρία και πάει Θεσσαλονίκη πρώτα. Nαι έτσι ακριβώς από 76 ξεκινά. Standard Aliexpress λέει πάνω πάνω. Eυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Με βάση τα λεγόμενα αν όχι Παρασκευή, αρχές της άλλης εβδομάδος θα έχω παραλάβει. 1
Kosmass Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, sakisgri είπε Λογικά πήρες fake tracking number όπως και εγώ εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/#findComment-60499199 και μάλλον έκλεισαν το κατάστημα γιατι δεν θα ήσουν ο μόνος... Λογικά όπου να 'ναι θα γράψει ότι παραδόθηκε, όταν γίνει αυτό άνοιξε dispute. Επισης στο dispute βάλε και screenshot από το ξεχωριστό tracking number που λες σου έστειλε ο πωλητής. Η αν μιλήσεις με live agent (όπως εκανα εγώ) ανέβασε το screenshot να το δει. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές,ενώ ξεκίνησα το refund με τον πωλητή,αυτός έστειλε μια απάντηση πάλι για να καθυστερήσει το refund,εγώ εκεί δεν έκανα καμία κίνηση αποδοχής ή απόρριψης και πήγα κατευθείαν σε ξεχωριστό live chat όπου ο live agent του AliExpress με το που είδε το ένα screenshot με το ψεύτικο tracking number έκλεισε κατευθείαν την υπόθεση δίχως να ρωτήσει κάτι αλλο και θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων σε λίγες μέρες. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από Kosmass 1
Hot_Wolf Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, sakisgri είπε Λογικά εχεις tracking number 10ψηφιο της μορφής 76********. Αυτά τα δέματα δεν περνάνε τελωνειο στην Ελλαδα αλλά στην Ουγγαρια και την παράδοση στην Ελλαδα την κάνει η ACS με καμία εξτρά χρέωση. Η DPD το παραδίδει στην ACS. Εφόσον παραγγέλλεις πρώτη φορά θα συνιστούσα να κοιτάξεις αυτόν το οδηγό για να εχεις μια ιδέα τι γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Edit: Δεν ακριβώς πάει Θεσσαλονίκη, μπαίνει στην Ελλαδα από Βουλγαρία και πάει Θεσσαλονίκη πρώτα. Παρέλαβα πριν λίγο. Το άφησαν σε θυρίδα ACS. Γρήγορα έφτασε σχετικά. Το πρόβλημα είναι ότι το ρούχο κάθεται πολύ μεγάλο και χρειάζεται αλλαγή. Πώς την κάνουμε; Δεν βρήκα πουθενά επιλογή για αλλαγή - αντικατάσταση.
sakisgri Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Hot_Wolf είπε Παρέλαβα πριν λίγο. Το άφησαν σε θυρίδα ACS. Γρήγορα έφτασε σχετικά. Το πρόβλημα είναι ότι το ρούχο κάθεται πολύ μεγάλο και χρειάζεται αλλαγή. Πώς την κάνουμε; Δεν βρήκα πουθενά επιλογή για αλλαγή - αντικατάσταση. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω μέσα από το dispute. Λογικά θα είχε size chart, δεν το κοίταξες; Αν είχε και το ρούχο που ήρθε ειναι με βάση αυτό σωστό, τοτε τα έξοδα επιστροφής θα τα χρεωθείς εσύ. Δεν ξέρω τι αξία είχε το ρούχο, αλλά για την επιστροφή θα θες κανένα 20αρικο (με τα ΕΛΤΑ) δεν ξέρω αν θα συμφέρει να το επιστρέψεις. Από την άλλη αν έστειλε λάθος νούμερο ο πωλητής η δεν ειναι με βάση τις διαστάσεις που έγραφε, τοτε ανοίγεις dispute ανεβάζεις αποδείξεις (φώτο/βίντεο) να το αποδεικνύουν αυτό, και λογικά το dipute θα ειναι υπέρ σου, και τα έξοδα επιστροφής τα χρεώνεται ο πωλητής. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από sakisgri
Hot_Wolf Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, sakisgri είπε Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω μέσα από το dispute. Λογικά θα είχε size chart, δεν το κοίταξες; Αν είχε και το ρούχο που ήρθε ειναι με βάση αυτό σωστό, τοτε τα έξοδα επιστροφής θα τα χρεωθείς εσύ. Δεν ξέρω τι αξία είχε το ρούχο, αλλά για την επιστροφή θα θες κανένα 20αρικο (με τα ΕΛΤΑ) δεν ξέρω αν θα συμφέρει να το επιστρέψεις. Από την άλλη αν έστειλε λάθος νούμερο ο πωλητής η δεν ειναι με βάση τις διαστάσεις που έγραφε, τοτε ανοίγεις dispute ανεβάζεις αποδείξεις (φώτο/βίντεο) να το αποδεικνύουν αυτό, λογικά το dipute θα ειναι υπέρ σου, και τα έξοδα επιστροφής τα χρεώνεται ο πωλητής. Ναι έδωσα πολλή σημασία. Δε νομίζω να χρειάζεται να δώσω και 20 ευρώ. Ένα πουκάμισο είναι σαν τσιγαρόχαρτο. Δεν ζυγίζει πολύ. Καλά αν ήταν μπουφάν ή τίποτα άλλο ''βαρύ'' θα έκανε και παραπάνω. Κρίμα να πάει χαμένο. Να στείλω μήνυμα σε αυτούς;
sakisgri Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Hot_Wolf είπε Ναι έδωσα πολλή σημασία. Δε νομίζω να χρειάζεται να δώσω και 20 ευρώ. Ένα πουκάμισο είναι σαν τσιγαρόχαρτο. Δεν ζυγίζει πολύ. Καλά αν ήταν μπουφάν ή τίποτα άλλο ''βαρύ'' θα έκανε και παραπάνω. Κρίμα να πάει χαμένο. Να στείλω μήνυμα σε αυτούς; Στείλε στον πωλητή πρώτα, να δεις τι θα σου απαντήσει. Και ρώτα στα ΕΛΤΑ πόσο θα κοστίσει να το στείλεις στην Κίνα.
Hot_Wolf Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, sakisgri είπε Στείλε στον πωλητή πρώτα, να δεις τι θα σου απαντήσει. Και ρώτα στα ΕΛΤΑ πόσο θα κοστίσει να το στείλεις στην Κίνα. 3 λεπτά πριν, sakisgri είπε Στείλε στον πωλητή πρώτα, να δεις τι θα σου απαντήσει. Και ρώτα στα ΕΛΤΑ πόσο θα κοστίσει να το στείλεις στην Κίνα. Έστειλα, περιμένω να δω τι θα πει. Ως επιστολή γύρω στα 10-11 ευρώ θα είναι. 1
Giorgossath Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 καλησπέρα. Είδα κάποια πράγματα από aliexpress αλλα δεν έχω παραγγείλει ποτέ από εκεί. Θα ήθελα να ρωτήσω: τα δέματα τα μικρά (μέσα σε φάκελο πχ) έρχονται στην πόρτα μου χύμα με το ταχυδρομείο όπως με το ebay (όπου και δυστυχώς χάνονται κάποιες φορές) ή συστημένα ;;;
sakisgri Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Giorgossath είπε καλησπέρα. Είδα κάποια πράγματα από aliexpress αλλα δεν έχω παραγγείλει ποτέ από εκεί. Θα ήθελα να ρωτήσω: τα δέματα τα μικρά (μέσα σε φάκελο πχ) έρχονται στην πόρτα μου χύμα με το ταχυδρομείο όπως με το ebay (όπου και δυστυχώς χάνονται κάποιες φορές) ή συστημένα ;;; Καλησπέρα, Αν ειναι semitrackable (απλή αποστολη) ναι. (αυτό που θέλεις να πάρεις θα ειναι από 8,5€ και κάτω) Μπορείς όμως να επιλεξεις κάποιο συστημένο τρόπο αποστολής με κάποιο επιπλέον κόστος. Επισης μπορείς να τα αποφύγεις είτε αν ειναι από προσφορά Choice (δλδ θα γράφει Choice στην σελίδα με το προϊόν) αλλά θα πρέπει το προϊόν η τα προϊόντα που θα ειναι Choice να ξεπεράσουν τα 10€ για να γίνει free shipping, αλλιώς θα δεις 2,99€ μεταφορικά. Είτε να γίνει Combined Delivery (Ενοποίηση δεμάτων). Εδώ εξηγώ πως γίνεται αυτό https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Επισης τα Choice δεν γίνονται ενοποίηση με αυτά που δεν ειναι Choice δλδ αυτά που ειναι από global seller. Επισης στο καλάθι θα εμφανίζονται ξεχωριστά.
Giorgossath Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, Αν ειναι semitrackable (απλή αποστολη) ναι. (αυτό που θέλεις να πάρεις θα ειναι από 8,5€ και κάτω) Μπορείς όμως να επιλεξεις κάποιο συστημένο τρόπο αποστολής με κάποιο επιπλέον κόστος. Επισης μπορείς να τα αποφύγεις είτε αν ειναι από προσφορά Choice (δλδ θα γράφει Choice στην σελίδα με το προϊόν) αλλά θα πρέπει το προϊόν η τα προϊόντα που θα ειναι Choice να ξεπεράσουν τα 10€ για να γίνει free shipping, αλλιώς θα δεις 2,99€ μεταφορικά. Είτε να γίνει Combined Delivery (Ενοποίηση δεμάτων). Εδώ εξηγώ πως γίνεται αυτό https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Επισης τα Choice δεν γίνονται ενοποίηση με αυτά που δεν ειναι Choice δλδ αυτά που ειναι από global seller. Επισης στο καλάθι θα εμφανίζονται ξεχωριστά. Σε ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση. Λοιπόν είναι κάτω από 10 ευρώ αλλά έχει την επιλογή choice! Άρα πάω για επιπλέον 3 ευρω στα μεταφορικά αλλά θα έρθει με ACS ας πούμε; Κυρίως με νοιάζει να μην χαθεί στην πολυκατοικία μου, για αυτό και θέλω κάτι συστημμένο ... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από Giorgossath 1
sakisgri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Giorgossath είπε Σε ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση. Λοιπόν είναι κάτω από 10 ευρώ αλλά έχει την επιλογή choice! Άρα πάω για επιπλέον 3 ευρω στα μεταφορικά αλλά θα έρθει με ACS ας πούμε; Κυρίως με νοιάζει να μην χαθεί στην πολυκατοικία μου, για αυτό και θέλω κάτι συστημμένο ... Αν θέλεις πάρε και ένα (η και παραπάνω) προϊόν Choice ακόμα να φτάσεις τουλάχιστον τα 10€, και θα αφαιρεθούν τα μεταφορικά. Ναι θα ερθει με την ACS. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από sakisgri 1
Giorgossath Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Mόλις έβαλα μια παραγγελία με CHOICE επιλογή σε τιμή χώμα (κοντά στα 5 ευρώ), αλλά στα μεταφορικά έχει shipping discount -2.99 Ε, δηλαδή free . Μήπως επειδή είναι η πρώτη παραγγελία;; Και θα μου στείλουνε σε τέτοια εξευτελιστική τιμή συστημμένο;;;; Eπίσης δεν έχει paypal το aliexpress; Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από Giorgossath
sakisgri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Giorgossath είπε Mόλις έβαλα μια παραγγελία με CHOICE επιλογή σε τιμή χώμα (κοντά στα 5 ευρώ), αλλά στα μεταφορικά έχει shipping discount -2.99 Ε, δηλαδή free . Μήπως επειδή είναι η πρώτη παραγγελία;; Και θα μου στείλουνε σε τέτοια εξευτελιστική τιμή συστημμένο;;;; Eπίσης δεν έχει paypal το aliexpress; Ναι λογικά επειδή ειναι πρώτη παραγγελία δλδ Welcome deal. Τα Choice ειναι πάντα συστημενα ασχέτως την τιμή. Όχι δεν έχει paypal αλλά ειναι full safe. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από sakisgri 1
Giorgossath Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιώ το ebay από το 2009. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο aliexpress πέρα από τις πολύ χαμηλές τιμές είναι και ο χρόνος παράδοσης που είναι κοντά στις 10-15 μέρες! Στο ebay σχεδόν μήνα (++) έκανε και κάτι που πήρα τον Νοέμβριο. Κάποτε έκανε και διμηνο από Κίνα... Τελος πάντων. Θα ενημερώσω όταν έρθουν. Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από Giorgossath
sakisgri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Giorgossath είπε Χρησιμοποιώ το ebay από το 2009. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο aliexpress πέρα από τις πολύ χαμηλές τιμές είναι και ο χρόνος παράδοσης που είναι κοντά στις 10-15 μέρες! Στο ebay σχεδόν μήνα (++) έκανε και κάτι που πήρα τον Νοέμβριο. Κάποτε έκανε και διμηνο από Κίνα... Τελος πάντων. Θα ενημερώσω όταν έρθουν. Ευχαριστώ και πάλι. Τπτ να σαι καλά. Τα συστημενα έρχονται γρήγορα, τα τελευταία κάμποσα δέματα τα παρέλαβα σε 10 μερες. Τα semitrackable που έρχονται με τα ΕΛΤΑ δεν ειναι τπτ σίγουρο, μπορεί να έρθει σε 1 μήνα μπορεί σε 2 και σπάνια αλλά μπορεί και ποτέ (προσωπικά έχω πάρει καμιά 50αρια με τα ΕΛΤΑ, όλα έχουν έρθει κανονικά). Αλλά καλά ειναι να τα αποφεύγουμε με τους τρόπους που έγραψα στην πιο πίσω σελίδα. Τώρα όμως λόγο των ημερών λογικά θα υπάρξει μια καθυστέρηση επιπλέον ακόμα και στα συστημενα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα