Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, zoranb είπε

Όχι δεν θέλω κάτι τόσο ακριβό, μέχρι €50.

Στην δεύτερη παράγραφο δεν κατάλαβα τίποτα! 😐

Για 50ευρώ δεν θα μπει κάποιος στην διαδικασία παζαριών να σου πω την αλήθεια :) Εκτός και αν το έχει πολύ overpriced και θέλει την πώληση. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 2
  • Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Γίνεται να διαπραγματευτείς ένα προϊόν με τον πωλητή, όπως γίνεται στο eBay;

Ξέρω περιπτώσεις που το προϊόν ήταν π.χ. 20€ πάνω από το όριο (186€ με Φ.Π.Α) και ο πωλητής έδωσε κουπόνι να ρίξει την τιμή κάτω από το όριο για να μη περασει τελωνειο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, sakisgri said:

Ξέρω περιπτώσεις που το προϊόν ήταν π.χ. 20€ πάνω από το όριο (186€ με Φ.Π.Α) και ο πωλητής έδωσε κουπόνι να ρίξει την τιμή κάτω από το όριο για να μη περασει τελωνειο.

Ποιό είναι το χρηματικό όριο του τελωνείου?
Το κουπόνι χρησιμοποιείται για αγορές, έτσι δεν είναι; Άρα τί εννοείς πως "έδωσε κουπόνι να ρίξει την τιμή κάτω από το όριο" για να μη περασει τελωνειο;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
4 ώρες πριν, zoranb είπε

Ποιό είναι το χρηματικό όριο του τελωνείου?

Μεχρι186€ με τον Φ.Π.Α. (Vat Included) για να μη περασει τελωνειο.  https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907

Το όριο 186€ αφορά μόνο την τιμή του προϊόντος με τον Φ.Π.Α. και όχι με τα μεταφορικά. Για να μη μπω σε λεπτομέρειες τα πράγματα ειναι απλά, όταν στο checkout δούμε "Vat Included" (δλδ μεχρι 186€ τιμή προϊόντος με Φ.Π.Α) δεν περνάει τελωνείο στην Ελλαδα.

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Το κουπόνι χρησιμοποιείται για αγορές, έτσι δεν είναι; Άρα τί εννοείς πως "έδωσε κουπόνι να ρίξει την τιμή κάτω από το όριο" για να μη περασει τελωνειο;

Ναι. Το προϊόν είχε κόστος 200€, ο πωλητής έδωσε ένα κουπόνι 20€ το οποίο χρησιμοποίησε ο αγοραστής στην συγκεκριμένη αγορά (στο checkout) και η τελική τιμή έπεσε στα 180€ και έτσι δεν πέρασε τελωνειο.

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Παιδιά τα φώτα σας.

Τι συμβαίνει με αυτή την παραγγελία;

image.png.36107a6d98ffa93e90732f1158553f96.pngimage.png.7a2f4d70444d80532467ce94ddd173e7.png

Είναι με Cainiao Super Economy Global  που σημαίνει ειναι απλή αποστολη (semitrackable) και ισχύει αυτό παρακάτω:

Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Το "Έφτασε στο τοπικό κέντρο παράδοσης" ειναι το "Arrived at local delivery center" που σημαίνει στις 14/11/24 τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα σου και πήρε το δρόμο προς την τοπική μονάδα διανομής της περιοχής σου, λογικά τώρα θα ειναι εκεί.

Αν πας να το αναζητήσεις μη δώσεις tracking number γιατι πιο πιθανό ειναι να κοιτάξουν online και θα δούνε ότι βλέπεις και εσύ και θα σου πούνε ότι να ναι. Αναζήτησε το με το όνομα σου και την διεύθυνση σου καλύτερα, και αν μπει στο κόπο να κοιτάξει ο υπάλληλος λογικά θα ειναι εκει.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Είναι με Cainiao Super Economy Global  που σημαίνει ειναι απλή αποστολη (semitrackable) και ισχύει αυτό παρακάτω:

Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Το "Έφτασε στο τοπικό κέντρο παράδοσης" ειναι το "Arrived at local delivery center" που σημαίνει στις 14/11/24 τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα σου και πήρε το δρόμο προς την τοπική μονάδα διανομής της περιοχής σου, λογικά τώρα θα ειναι εκεί.

Αν πας να το αναζητήσεις μη δώσεις tracking number γιατι πιο πιθανό ειναι να κοιτάξουν online και θα δούνε ότι βλέπεις και εσύ και θα σου πούνε ότι να ναι. Αναζήτησε το με το όνομα σου και την διεύθυνση σου καλύτερα, και αν μπει στο κόπο να κοιτάξει ο υπάλληλος λογικά θα ειναι εκει.

Σε ευχαριστώ πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστικός.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

On 27/11/2024 at 07:00, sakisgri said:Το όριο 186€ αφορά μόνο την τιμή του προϊόντος με τον Φ.Π.Α. και όχι με τα μεταφορικά. Για να μη μπω σε λεπτομέρειες τα πράγματα ειναι απλά, όταν στο checkout δούμε "Vat Included" (δλδ μεχρι 186€ τιμή προϊόντος με Φ.Π.Α) δεν περνάει τελωνείο στην Ελλαδα.

Υπάρχει κάπου επίσημα αυτό;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, zoranb είπε

Υπάρχει κάπου επίσημα αυτό;

Το έβγαλα από το κεφάλι μου αλλά φαινεται να λειτουργεί 😋 

Πέραν τις πλάκας αν διάβαζες τα link που σου έχω βάλει, θα το ήξερες τώρα.

Γράφει εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

CIF (Cost, insurance, and freight) είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης.

Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου.

Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών.

Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα.

Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·
β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.

Πάρε και το link απο το taxheaven που το γράφει. https://www.taxheaven.gr/circulars/36856/e-2133-2021

Επισης ειναι δοκιμασμένο και ισχύει κανονικά.

Ένα παράδειγμα:

Δες τις φώτο κάτω, θα δεις το ίδιο προϊόν στη μια περίπτωση ειναι πάνω από 186€ και περνάει τελωνειο στην Ελλαδα, αφού έχει αφαιρεθεί ο φ.π.α. στο price adjustment.

Στην άλλη περίπτωση πάλι ειναι πάνω από τα 186€ αλλά ειναι Vat Included και δεν περνάει τελωνειο στην Ελλαδα αυτό γιατι όπως γράφω και πιο πάνω δεν προσμετρούνται στο όριο τα μεταφορικά όταν υπάρχει άλλη τιμή για το προϊόν και άλλη για τα μεταφορικά, όπως γίνεται στο Aliexpress.

Screenshot_20230421_232030_AliExpress.jpg.11abd7c2dd3c1a70e3b10bfe2b2287f9.jpg.e0b077bea4f5984b137c477dbb4da5ce.jpg

Screenshot_20230421_232221_AliExpress.jpg.6c924e827ed6164ed77b8423cd5a4780.jpg.55f12fa0a9ac659c8bd15292be77d443.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.

Καλησπέρα,χρειάζομαι την βοήθεια σας,εάν γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει με την παρακάτω παραγγελία.

Η παραγγελία έγινε στις 11/11,υποτίθεται θα ερχόταν από Γαλλία έως τις 21/11,αλλά σε ξεχωριστό μήνυμα έστειλε ο πωλητής το tracking number το οποίο ξεκινούσε από Κίνα,δεν με ενοχλεί αλλά αν δείτε στο screenshot έφτασε στην Πολωνία και η τελευταία ενημέρωση γράφει ότι είναι έξω για παράδοση,το θέμα είναι φεύγει από εκεί για Ελλάδα η είναι μούφα το tracking και πάει να παραδοθεί σε άσχετη διεύθυνση;

Σε 15 ώρες τελειώνει η αυτόματη καταχώρηση του AliExpress και κάτι γράφει μετά,ότι θα έχω 15 μέρες αν θέλω να ζητήσω refund.

Ούτως η άλλως ήταν εξαιρετικά μικρή τιμή για το προϊόν,πλέον δεν υπάρχει ως προϊόν ούτε ως κατάστημα.

Το πρώτο screenshot είναι μέσα από το μύνημα του πωλητή και το δεύτερο από το τον browser μου,και έχουν πάντα μια ειδοποίηση διάφορα το ένα με το άλλο.

Screenshot_2024-12-04-12-12-06-187_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Screenshot_2024-12-04-12-11-43-233_com.brave.browser.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Kosmass είπε

Καλησπέρα,χρειάζομαι την βοήθεια σας,εάν γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει με την παρακάτω παραγγελία.

Η παραγγελία έγινε στις 11/11,υποτίθεται θα ερχόταν από Γαλλία έως τις 21/11,αλλά σε ξεχωριστό μήνυμα έστειλε ο πωλητής το tracking number το οποίο ξεκινούσε από Κίνα,δεν με ενοχλεί αλλά αν δείτε στο screenshot έφτασε στην Πολωνία και η τελευταία ενημέρωση γράφει ότι είναι έξω για παράδοση,το θέμα είναι φεύγει από εκεί για Ελλάδα η είναι μούφα το tracking και πάει να παραδοθεί σε άσχετη διεύθυνση;

Σε 15 ώρες τελειώνει η αυτόματη καταχώρηση του AliExpress και κάτι γράφει μετά,ότι θα έχω 15 μέρες αν θέλω να ζητήσω refund.

Ούτως η άλλως ήταν εξαιρετικά μικρή τιμή για το προϊόν,πλέον δεν υπάρχει ως προϊόν ούτε ως κατάστημα.

Το πρώτο screenshot είναι μέσα από το μύνημα του πωλητή και το δεύτερο από το τον browser μου,και έχουν πάντα μια ειδοποίηση διάφορα το ένα με το άλλο.

Screenshot_2024-12-04-12-12-06-187_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Screenshot_2024-12-04-12-11-43-233_com.brave.browser.jpg

Λογικά πήρες fake tracking number όπως και εγώ εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/#findComment-60499199 και μάλλον έκλεισαν το κατάστημα γιατι δεν θα ήσουν ο μόνος...

Λογικά όπου να 'ναι θα γράψει ότι παραδόθηκε, όταν γίνει αυτό άνοιξε dispute.

Επισης στο dispute βάλε και screenshot από το ξεχωριστό tracking number που λες σου έστειλε ο πωλητής. Η αν μιλήσεις με live agent (όπως εκανα εγώ) ανέβασε το screenshot να το δει.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρες. Μου έτυχε κάτι καινούργιο (για εμένα). Παραγγελία μια θήκη κινητού και μου έστειλε ο Κινέζος άλλη (σχέδιο και για άλλο μοντέλο). Δεν έκανα confirm ακόμα. Του έστειλα μήνυμα για το λάθος και μαζί φωτογραφίες. Μου απάντησε αυτό:

"Dear friend, It’s my mistake to send wrong size. Please understand me.Can we resend it to you? Would you pay a shipping fee of $0.1 for you to receive it fast? Best wishes."

Τι κάνω τώρα οεο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, specre είπε

Καλησπέρες. Μου έτυχε κάτι καινούργιο (για εμένα). Παραγγελία μια θήκη κινητού και μου έστειλε ο Κινέζος άλλη (σχέδιο και για άλλο μοντέλο). Δεν έκανα confirm ακόμα. Του έστειλα μήνυμα για το λάθος και μαζί φωτογραφίες. Μου απάντησε αυτό:

"Dear friend, It’s my mistake to send wrong size. Please understand me.Can we resend it to you? Would you pay a shipping fee of $0.1 for you to receive it fast? Best wishes."

Τι κάνω τώρα οεο;

Ανοίγεις dispute κανονικά, ότι και να σου πει. Ζητάς τα χρήματα πίσω και να κρατήσεις το προϊόν (θα το δεχτούνε αφού δεν συμφέρει με τπτ να το στείλεις πίσω) και κάνεις ξανά παραγγελία. Πες του το, αν ζοριστεί και δεν του αρέσει παράγγειλε το από άλλο κατάστημα μετά.

Αν δεν ανοίξεις dispute και δεν το στείλει όπως λέει και περάσουν οι μέρες δεν θα μπορεις να κάνεις τπτ μετά.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Λογικά πήρες fake tracking number όπως και εγώ εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/#findComment-60499199 και μάλλον έκλεισαν το κατάστημα γιατι δεν θα ήσουν ο μόνος...

Λογικά όπου να 'ναι θα γράψει ότι παραδόθηκε, όταν γίνει αυτό άνοιξε dispute.

Επισης στο dispute βάλε και screenshot από το ξεχωριστό tracking number που λες σου έστειλε ο πωλητής. Η αν μιλήσεις με live agent (όπως εκανα εγώ) ανέβασε το screenshot να το δει.

Σε 8 ώρες τελειώνει η προθεσμία που δίνει το AliExpress για την παράδοση την οποία λέει θα την κάνει αυτόματα το ίδιο ως παραδομένο,οπότε περιμένω ή ξεκινάω τώρα μήπως δεν μπορώ μετά από αυτή την διορία που μου δίνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...